X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testom owulacyjnym nie ufam. Ale mi problem odpada, bo zawsze wiem kiedy mam owulację. Ostatnio jestem prawie pewna, że miałam, no ale póki co cisza. Robiłam też test wczoraj, oczywiście nagatywny, no ale potem się zreflektowalam, że chyba za wcześnie go zrobiłam. Tak czy inaczej nie spodziewam się niczego, bo żadnych objawów. O ile jeszcze kilka dni temu miałam objawy przedokresowe, tak teraz nic. Jedynie wysypało mnie i non stop sikam, jeśli to w ogóle miesci się w spektrum PSM O.o

ZAneczka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej. Nie karmie już pół roku od dawna nie mam mleka nawet jak scisnelam sutek. A od wczoraj krople siary..

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Ej. Nie karmie już pół roku od dawna nie mam mleka nawet jak scisnelam sutek. A od wczoraj krople siary..

Ale numer. To chyba musi być błąd laboratorium, serio O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję nie wciskać sobie objawów bo wciskalam je sobie przed poprzednią ciążą i wiem, że to głupie. No ALE to wszystko jakieś dziwne jest.

Swoją drogą mąż się ucieszył jak dzwoniłam po teście. Aż się zdziwiłam bo jakiś niezdecydowany był. A cieszył się bardziej niż ja.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jutro goniła na betę do innego laboratorium, dłużej bym nie wytrzymała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 20:14

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jeszcze poczekam. To dopiero 27dc, a moje cykle 28-55dni. Przeczytałam całe ovufriend i dużo kobiet miało taką sytuację. Może jakieś testy zrobię. Jak mam znowu pakować małego w samochód, jechać 30km i zagadywac go żeby przypadkiem przed 10:30 nie zasnął i znowu mieć ujemny wynik to mi się nie chce. Niby 26 lat mam, a głupia i naiwna jak jakaś nastka jestem. Mąż mówi, że z krwi prawdę mówi.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Ruda ja też widzę druga kreskę :) zrób test za kilka dni, co ma być to będzie, teraz już i tak niczego nie zmienisz ani nie przyspieszysz :)
    Ja osobiście nawet nie miałam pojęcia, że istnieje coś takiego jak beta, w ogóle jak czytam to forum to byłam ciemna jak ślepy w nocy i we mgle XD poza testem i wizyta u ginekologa nie zrobiłam kompletnie nic :O

Jagoda od dwóch już coraz śmielej się puszcza do chodzenia, nogi jej się plączą, kolana obite,ale twardo wstaje i drepta :D a jak się chce szybko gdzieś dostać to na kolanach naprzemiennie popyla z prędkością światła :D tak komicznie to wygląda, że ledwo ze śmiechu wyrabiam :D

mała_ruda, ZAneczka lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda to faktycznie szybko poszłaś na tą betę, jednak testy potrafią oszukiwać. Jeśli z krwi nie wyszło to niestety nie ma co się napalać, bo krew jest miarodajna. Poczekaj cierpliwie, może coś jednak z tego będzie. Jak nie w tym to w następnym cyklu. :) Ja starając się zajść w pierwszą ciążę latałam na tą krew ja głupia i wiem jak potrafi się kobietka napalić.
    Pewnie też będę biegać w lutym :D

mała_ruda lubi tę wiadomość

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam go gin. Jeśli nie będzie miesiączki mam zrobić jeszcze raz betę. Tak się zastanawiam czy to nie plamienie implatacyjne było. 3 dni brązowych plam. A jeśli tak to za ile dni można zrobić test? Nie mam pojęcia kiedy może przyjść miesiączka więc w dniu spodziewane miesiączki mnie nie satysfakcjonuje.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, test to nie wiem, teoretycznie po kilku dniach od tego plamienia powinien wyjść, bo sie beta podwaja, na pewno z krwi by wyszło zaraz po implantacji. Ja to bym testowała do skutku, bo ja to niecierpliwiec straszny jestemxD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę robiłam w pierwszym dniu plamienia więc i tak było za szybko. Mąż mi zabrał samochód i nie mam jak do apteki jechać po testy.. a to 15km. Spacerkiem sobie nie pójdę xD

Dzisiaj doszłam do wniosku, że chyba sobie coś za mocno wkręcam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:13

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda- trzymam kciuki!!! Powtórz test po kilku dniach i się wyjasni, a jak nie rób betę w innym labo. :) czasem hormony swirują.
    U mnie w ciązy też była słaba krecha, Mąż mi kazał powtarzac tego samego dnia, było to samo, na drugi dzień innej marki testem to samo, po 2 dniach to samo;) a po 5 tyg lekarz potwierdził pęcherzykiem na USG:D

Ogólnie to zastanawiam się jak będzie u nas... niby mam objawy pms, okres powinien przyjśc jutro. Ale przy okazji czuję coś podobnego jak w pierwszej ciąży, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że to już. No ale co mi tam, będzie to hurra, nie to poczekamy :D Tez hurra bo moja pierwsza cudna Księżniczka za niecałe 2 tyg roczek!!!

Erre- moj gin tez mówił, że testy owu to tak nie do konca mają efekty. Ze lepiej na usg cykl obserwować. Ale możesz spróbowac test owu, bo czasem owu pojawia się przed okresem po porodzie;) i to wtedy kobiety się dziwią, ze jak to, ja kp, ja jeszcze okresu nie mam a ciąża już?! ;)

U nas moja Księżniczka mnie zadziwia- jestem z niej baaardzo bardzo dumna. Mimo tego, że miesiac wczesniej się urodziła, zaczyna chodzić sama!!!! Normalnie sobie stoi stoi przy krześle czy innym meblu, nagle puszcza się i idzie!!! Dziewczyny jestem mega wzruszona, że widziałam takie pierwsze kroczki włąsnego dziecka :D Męzu się tak z nią bawi, że daje ją do łożka, odsuwa się i woła i idzie sama- czasem super jej to idzie, czasme zrobi krok i ląduje na pupie. Ale widzę że coraz czesciej jak przy meblach jest to się puszcza i idzie. Może na roczek pójdzie? Zobaczymy, dla mnie to i tak wow!

Do tego coś zabawnego. Z tego co wiem, zeby u dzieci pierwsze to dolne jedynki, rzadko zdarza się ze górne pierwsze wyjdą. U nas pierwszy ząbek to dolna prawa 1. Myślałam, ze teraz wyjdzie dolna lewa 1, a tu zonk, bo ostatnio wymacałam górną prawą 1 !!! Już nawet coś tam widać:) Będzie przezabawny widok! :D

Kupiliśmy małej suchy basen z kulkami- dzisiaj rozpakujemy, zobaczymy co to będzie. Kupimy też tunel, bo mała lubi się bawić jak zwijamy matę z podłogi - wreszcie pozbyliśmy sie puzzli;)

Robię już Amelci pieerwsze fryzurki:D gumeczki najdłużej trzyma, w ogóle nie rusza. Spinki jak wyczai, ze ma to zdejmuje, opaski tak samo. Ale jak ja widzę taką uczesaną to jak taki starszaczek już dla mnie:)

AnnaIzabela, El*a lubią tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka gratuluję pierwszych kroków i zębów!

Ale ten czas leci, ten rok to strzelił jak z procy. Ja na roczek upolowalam piękna złotą sukienkę w Smyku za 15zl (z 80!)

Jagoda jak się zaprze to całą długość mieszkania przejdzie :) muszę ją zapisać do fizjo, niech sprawdzi czy robi wszystko poprawnie :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_ruda i jak tam, testujesz jeszcze? Ja dziś testowałam, ale lipa :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy katar :/ Jak często inhalujecie przy katarze? Nie chcę za często odciągać, a po inhalacji widzę poprawę w oddychaniu

iv096iyenbdfaarq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My inhalowalismy jak tylko widziałam, że Lila ma problemy z oddychaniem nosem. Sciagalismy też często, bo ona miała taki katar, że kompletnie nie wypływal, gdyby nie to, że nie mogła oddychać to nie było widać, że w ogóle ma katar :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam testować. Mąż pojechał do miasta po coś na budowę i miał kupić testy. Napisałam do niego smsa czy mi je od razu przywiezie. Po czym zadzwonił i powiedział, że zapomniał kupić :/

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Ci faceci.. to jest jakiś inny gatunek chyba XD

A niżej moja torpeda, mimo kataru takie dystanse są normą :) duma!

https://youtu.be/HqZZkLM_zyw

Edit - przyszła spod drzwi łazienki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:56

mała_ruda, El*a lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Jagoda sie nie obija! Zasuwa aż miło.

Moje dziecie dzisiaj zaliczyło porządnego dzwona głową w kafelki. Nie wiem skąd mu się to wzięło ale wspina się po czymkolwiek i odgina głowę do tyłu. Traf chciał, że mnie za nim nie było i poleciał na głowę.. chyba myśli, że to super zabawa. Chowa się za firany, wchodzi na szybę, śmieje się i odgina do tyłu. Zawału kiedyś przez niego dostanę.

To moje super extra plamienie dalej trwa. A raczej brązowy "płodny" sluz. Moja druga połówka znowu jutro zabiera mi samochód bo jego jest u mechanika. I znowu nie mogę jechać do apteki. Nigdy, nigdy, nigdy nie miałam czegoś takiego.. nawet okres zaczynał się z grubej rury, a nie od plamień.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_ruda to gon drugą połówkę do apteki przed lub po pracy :P ja tu czekam na wieści :P a tak serio, to lepiej wiedzieć co jest, jeśli faktycznie ciąża, to może powinnaś brać duphaston albo lutkę.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ