Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mam pomysłu. Moja nawet jak chciałam jej podać mm to nie chciała, cycek rządzi. Ja poczekam, aż się sama odstawi, mam czas
Na szczęście smoka akceptuje.
Agi a próbowałaś różnych kształtów smoków? U nas dopiero 3 rodzaj załapała. Z Canpola końcówka w kształcie wiśni i silikonowy, bo kauczukowym pluła..
Dziewczyny ja jestem przerażona.. Młodej idzie górna lewa chyba piatka. Już się przebiła i kłuje.. jeszcze łudzę się, że to czwórka, ale za mało miejsca jest z tyłu, żeby tak było.. no i prawa trójka już sie bieli.. To jest jakiś hardcore.. w tym tempie to okresu dostanie w wieku 7 latZAneczka, Totoro, Marcepanka, El*a lubią tę wiadomość
-
Agigagi, jak odkryję jakis sposób to bede pisac:)
Amelia akurat ze snoczkow korzystala na uspokojenie, ale na noc nie dostawala. A ostatnio smoczkami pluje. Odkad pierwszy ząb jeh wyszedl to smoczki są ble. Bawi sie nimi- gryzie rzuca, ale zeby ssac to mozna pomarzyc. To teraz juz nie chce jej id noea uczyc ssac smoczek. Czytalam, ze trzeba zaspokoic potrzebe blisksci duzo bardziej bez usypiania przy piersi. Wiec bede probowac uczyc ja zadypiania lezac obok i przytulajac. Dzis rano probowakam, ale zakonczylo sie towarzystwem cyca...
AnnaIzabela, ja myslalam, ze moha cora jest szybka, bo szybcirj wyszla na swiat, ale Twoha to juz wyjątkowo szybka wr wszysykim
-
Dzisiaj gadałam z koleżanką ma syna w wieku 16 mcy. Na górze ma jedynki, dwójki i czwórki, a na dole jedynki i czwórki. Dziwne.
Byłam właśnie u gina. Moje plamienie 1.5 tyg temu to była owulacja. Endo 12 mm, wszystko ładnie pięknie tylko jakoś seksow nie było. Może 2-3 razy w odstępie paru dni. Zobaczymy.
-
Dziękiuję w imieni Amelusi za życzenia
Impreza się udała. Tort wyszedł przepiękny u smaczny. Dziecko zadowolone, bo z kazd sie pobawilo
Ogólnie jestesmy padnięci. Jeszcze nas wszystkich po kolei rozklada, malek leci z nosa i kaszle, Męzu tez katar a ja czuje ze garflo mi wysiada.
Milej niedzieli:)agigagi lubi tę wiadomość
-
Zaneczka po pierwsze spoznione sto lat dla malej :* a po drugie, a po drugie czy sama robilas tort? Moze wrzuc fotke jesli fajny wyszedl ja bede musiala zrobic podwojny bo maz ma urodziny 2 dni po malej i zastanawiam sie czy zrobic taki pol na pol i jedna strona "meska" a druga "bobasowa", czy isc na calosc i sprobowac zrobic pietrowy01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
nick nieaktualnyRoczkek!? sto lat, sto lat! Chociaż spóźnione (
ZAneczka a robiłas urodzinki typu kawa i tort czy jakoś bardziej rozbudowane?
Ja to będę musiała zrobić obiad i kolację, bo u nas w rodzinie tak się robi ... a weź się wyłam... i tak chcę zrobić bez alkoholu to czuję, że teść wpadnie ze swoją faszką... eh nie lubię tego, że "jest impreza to trzeba się napić" -
Agigagi u nas dokładnie tak samo, z różnica 4 dni także jedna impreza. Ja zamówiłam dwa oddzielne mniejsze torty
Marcepanka i u nas też wymuszone na ciepło i przekąski.. teściowa się uparła i nie ma przebacz na szczęście to ona robi to "na ciepło" ja nie mam zamiaru i też bym chciała bez alkoholu, ale to się w ich rodzinie nie uda..
No i przekąski muszę sama przygotować, bo catering to jakiś koszmar.. 5 przystawek po 1 małej porcji dla gości wyszłoby 500zl, a nie są wyszukane i duże.. za 500 sama zrobię i jeszcze ciasta w tym będą -
Ja chyba zrobie cos w tym stylu: https://goo.gl/images/9uw8Qk
Bo pietrowego chyba mi sie nie chce za duzo roboty u nas na roczek bedzie kawa, herbata, moze wino i szwedzki stol z przekaskami, robie sama wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:15
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Myślę, że też zrobię urodziny wspólnie z tatą. Mają 2 tyg różnicy ale to raczej jest mus bo pod koniec marca przeprowadzamy się do nowego domu, a w mieszkaniu chodź bym się skichała nie zmieszcze ok. 20 gości. Także, jak tylko będziemy na swoim to robię imprezę. Trochę szkoda, że mały będzie miał przesunięcie ale nie mam wyjścia. Zrobię tort i pewnie obiad. Alkoholu nie chciałam ale mąż kończy 33lata więc trzeba by coś postawić. Chociaż wszyscy będą przyjezdni. A tesciu raczej imprezy na sucho nie wytrzyma.
-
Mała ruda, Radek nawet nie zauwazy, że urodziny mu się przesuną a jeżeli możecie zrobić wygodnie w swoim domu to zdecydowanie tak zróbcie! U nas też tydzień po urodzinach Małej robimy. Naszym Maluchom jeszcze przez jakieś 3 lata będzie wszystko jedno kiedy dostaną ciacho i zabawki
Oesuu dziewczyny. Dzieć dziś miał pierwszą noc w łóżeczku! Z tej okazji ona spala z jedną pobudką a ja prawie wcale czuję się jakby po mnie walec przejechał, ja jeszcze nie jestem gotowa na oddzielne spanie
mała_ruda, El*a lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy za życzenia dla Amelii
U nas impreza byla w domu. Szwedzkivstol z przekąskami ( koreczki, babeczki i ciasta, wszystko sana robilam). Glowna atrakcją byl tort, ktory pistanowilismy zamowic u sprawdzonej pani (piekla nam na wesele i chrzest). Niby pieke dobre ciasta, ale nie mam talentu do ozdabiania, a na roczek chcielusmt pysznego i pięknego torta
Chociaz mezu stwierdzil ze na swoja 30 woli moj niewygledny wypiekAnnaIzabela, El*a lubią tę wiadomość
-
Totoro wrote:AnnaIzabela też miałam krnąbrny plan, żeby Lilę wyekspediować do łóżeczka... I zaczęła znowu ząbkowac xD Przesuwam więc ten temat na nieco później xD zwłaszcza, że w dzisiejszą noc pięknie spała tylko przytulona do mnie
Naszej też idą 3 i 4 na górze, ale przechodzi łagodnie, więc na luzie z tym spaniem. Na luzie dla niej, nie dla mnie