Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U naa na poczatku byl rozek, potem spiqorej, potem koc. I to kocha najbardziej, bo ma po mezu milosc do spania ze stopami na wierzchu, rozkopujw sie kiedy chce. Jak śpi z nami to tez koldre rozkopuje. Alw w sypialni ok 20-22 stopnie.
Latem dam cienki tetrowy kocyk a zima juzkoldre i plaska podusie.
Zapomnialamsie pochwali, ze od ponad tygodnia zero cyca.nasza piekna i czasemtrudna mleczna droga skonczyla sie. -
Mi się udało w F&F upolować kocyk za Uwaga! 19,20 🙈😁 100% bawełna, tkany pod tym będzie spala w lato, a teraz jeszcze koldra. O ile w mieszkaniu było mega ciepło, to tu u rodziców troszkę chłodniej, znaczy ok 21stopni, ale różnica między mieszkaniem spora.
U nas dziś cyc chyba z 6 razy był grany, tak potrzebowala! 🤷🏻♀️ A czasami przez dwa dni nic
Za tydzień wyjeżdżamy na weekend z niemałżem 😍 znaczy nie będzie nas od soboty po południu do niedzieli po południu, także w sumie doba i na tyle blisko że w godzinę wrócimy w razie armageddonu, ale i tak się cieszę, że chwila będzie dla nas 🤞🏻🤗ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Emilka spala w śpiworku, ale z niego wyrosła i od jakiegoś czasu śpi pod kołdrą (z nami w łóżku). Ciągle sie odkrywa, ale juz się przyzwyczaiłam i przez sen nawet ja przykrywam Mam pytanie skoro juz nie dajecie cyca to w zamian mm czy juz nic tylko stałe pokarmy?
-
Jak w nocy sie przebudza to proponuje wodę, czasem chętnie pije, czasem nie chce, przytula sie i spi dalej. Za pare tygodni bez cyca bede oduczac core od spania z nami, a to mysle, ze bedzie trudniejsze.
Po roku dziecko juz nie musi jesc w nocy, uklad trawienny jest na tyle rozwinięty, ze powinno noc bez jedzenia wytrzymac, wiec nie ma potrzeby wprowadzania mm.
Aaa taki weekend dla dwojga bajka😍 mi sie marzą takie dwue godziny poki co
A i dla Was wesolego Alleluja! Zdrowia, radosci, mokrego Dyngusa, smacznego jajka, zajaczka z niespodzianką 🐣🐣🐣
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
Niewiadomo my już prawie 2 tyg w nowym domu. Wreszcie poczułam, że żyje. Ciazy nadal brak chociaż dzisiaj 34 dc. Wróciłam do pracy i nagle okazuje się, że spędzam ze swoim dzieckiem rano 30 min i po południu 4h... no ale cóż..
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Są tu jakieś dzieciaczki nie chodzące? Bo my od poczatku byliśmy w tyle jesli chodzi o mobilność teraz nadrabiamy. Niedawno zaczęła raczkować i probuje się wspinać udaje jej się samodzielnie podnosić.chciałbym żeby juz chodziła bo ciężko ją nosić o sama sie wkurza ze wszędzie nie może sama dotrzeć
-
Izunia :) wrote:Są tu jakieś dzieciaczki nie chodzące? Bo my od poczatku byliśmy w tyle jesli chodzi o mobilność teraz nadrabiamy. Niedawno zaczęła raczkować i probuje się wspinać udaje jej się samodzielnie podnosić.chciałbym żeby juz chodziła bo ciężko ją nosić o sama sie wkurza ze wszędzie nie może sama dotrzećW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
mała_ruda wrote:Niewiadomo my już prawie 2 tyg w nowym domu. Wreszcie poczułam, że żyje. Ciazy nadal brak chociaż dzisiaj 34 dc. Wróciłam do pracy i nagle okazuje się, że spędzam ze swoim dzieckiem rano 30 min i po południu 4h... no ale cóż..W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Moja też jeszcze nie chodzi, ale zupełnie się tym nie przejmuje, ma jeszcze czas. Jest na etapie odrywania się od kanapy i probowania stania bez trzymanki. Narazie wychodzi przez jakieś 3 do 5 sekund i zaraz znów czegoś się łapie. Moje dziecię jest bardzo uważne i rozważne, nie zrobi niczego pochopnie i bez wcześniejszych miliona malutkich prób i przemyśleń. Będzie się czuć pewnie na nóżkach to pójdzie, nie ma co wywierać presji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 23:11
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Mój też samodzielnie nie chodzi, tylko przy meblach albo wzdłuż ściany. Nie martwię się, raczej się cieszę, że temat bucików się oddala w czasie Chciałabym jedynie, żeby do lipca zaczął tuptać, bo jedziemy na ślub szwagierki, a ja mam w planach być wtedy w ciąży
A propos, ciąży brak, okresu brak, cycki mam totalnie smutne i sflaczałe, nie wiem czy coś jeszcze leci, czasem mam wrażenie, że mały ciągnie na sucho, bo taki dyskomfort odczuwam, ale nie wiem czy to jest to.
ZAneczka, mała_ruda lubią tę wiadomość
-
Erre tez mialam pod koniec karmienia wrazenie, ze jest na pusto. Strasznie mnie piersi bolaly, a im karmien bylo mniej tum gorzej. Jak juz tylko przed snem bylo cycowanie to ledwo to znosilam, straszny dyskomfort. W pewnym momencie piwiedzialam ze koniec, bo nie wiem czy to pusto czy przez ciaze taki bol piersi i zaczelam nosic zabudowane bluzki, mowic ze mleczko sie skonczylo i duuuuuzo przytulac do snu.
Juz jakis czas nie ma kp a ostatnio mi z jednej piersi kilka kropel polecialo... ale jestem w ciazy wiec moze to przez to.
Jak Wam fajnie z tą przeprowadzką😁 powoli się przyzwyczaicie i bedzie superowo!😊☺
A co do czasu z dzieckiem, wszystko ma wady i zalety. Prędzej czy pozniej nadchodzo czas, gdy dziecko idzie do zlobka/przedszkola/szkoly i ten czas wspolny sie kurczy. Najwazniejsze by juz te wspolne chwole przezywac razem robiac cos fajnego.
Ale fajniutko, ze Wasze dzieci juz tak fajnie chodzą, od spacerow przy meblach do samodzielnych kroczkow juz tuz tuz😁
A z butami rzeczywiscie... my teraz na zabudowane sandalki polujemy i balerinki. Tylko mohe dziecie ma stope miedzy 18 a 19...a z tych rozmiarow ciezko butki znalezc... a jeszcze dodajmy, ze co but to inny rozmiar, w kazdym wkladka ma inną dlugosc, niby rozmiar 18 a wkladka jak z innej 20 i bądź tu mądry...
-
U nas pierwsze buty 18 nosi do tej pory, ale juz czas na wieksze, bo ledwo wciska stope. Kapcie 19 sa za duze wiec ich wcale nie nosi. W domu na bosaka biega.czas na bardziej wiosenno letnie buty, bo w tych stopka sie jej poci w cieple dni. I juz takoe troche zuzyte😂😂😂
Tylko ciezko takie male butki znalezc... zazwyczaj od 20 sie zaczynają normalbe buty do chodzenia. Ale w necie duzo widzialam fajnych nawet takich mniejszych.
Moje dziecie dalej w wadze ma 7 z przodu. Ale akurat mame wczesniaka spotkalam i jej dziecko ma tak samo z wagą, tylko ze ma z 10 miesiecy, a moje prawie 15! Myslicie ze warto do jakis lekarzy pojsc? Nasza pediatra kaze mi wpychac dziecku mm w nocy, a ona juz nic w nocy nie je i nie chce jej tetaz uczyc jesc z butli w nocy zeby ja szybko utyc.