MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LwieSerce wrote:Hej Marza:) Ja w ciąży z córką haftowałam po 7 rano pod Meteorem w drodze do pracy:) Rozumiem co czujesz. Ale wiesz, bierz to za dobry znak, hormony mocno pracują
Oby oby
Dziś już do kosza na śmieci wymiotuję haha -
monniqu wrote:Witam.
To mój pierwszy post tutaj
W sobotę test pokazał mi 2 wyraźne kreski, wczoraj miałam robioną bete, dziś odebrałam wynik (515,6 mlU/ml). Sugerując się normą, która jest opisana obok wyniku wskazuje 3-4 tydzień (500-10000), natomiast ostatnią @ miałam 16 czerwca, a to wskazuje na 4 tydz. 5 dzień. Czy beta nie jest za niska?
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Pati_85 wrote:Cześć dziewczyny W niedzielę dwie piękne kreseczki. Kiedy optymalnie należy umówić się na wizytę do ginekologa?
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Dzięki za odp.
Tak też zrobię, owulację miałam najprawdopodobniej 1 lipca, dlatego wydaje mi się, że beta za niska, ale mogę się mylić. To moja pierwsza ciąża i dopiero wdrażam się w temat na wizytę też planuję się umówić dopiero między 6 a 7 tygodniem.Malutka_27 lubi tę wiadomość
-
A ja się własnie zastanawiam jak to przekazac mojej mamie ktoóra czeka z utęsknieniem na wnuka
Hmmm no i zastanawiam sie kiedy najlepiej powiedzieć?
Powiedzieliśmy sobie z moim mężem że powiemy jak bedzie serducho ale nie wiem czy to nie za wcześnie? -
My poczekamy tak do 12 tyg. No chyba że wymioty wydadzą mnie szybciej... Moja siostra tylko wie o pierwszej ciąży też jako pierwsza wiedziała zawsze chciałam ją na chrzestną
-
Patuniek86, przepraszam, że tak napiszę, ale czy przy tego typu ciąży nie jest konieczna hospitalizacja? Moja szwagierka była w ciąży pozamacicznej zdiagnozowanej bardzo wcześnie i od razu położyli ją w szpitalu, aby nie straciła jajnika. W Twojej ciąży jest duża szansa, by dziecko w macicy dalej normalnie się rozwijało, ale dziwi mnie, że masz tydzień czekać. Oczywiście mocno trzymam kciuki, by wszystko było dobrze:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 14:44
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Lwieserce-lekarz podejrzewa, nie jest pewny, więc dał skierowanie na badania lepszym sprzętem. Mam te badanie zrobić w przyszłym tygodniu. Jeśli kolejne usg to potwierdzi, wtedy mam się zacząć martwić i na pewno skończy się to szpitalem. Ale na teraz mam się "Nie stresować" i poczekać do przyszłego tygodnia. Ten lekarz już nie raz miał rację co do sposobu postępowania, więc mu wierzę.Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
A moja rodzina też już wie o ciąży-moi rodzice i siostra. Ostatnio też im powiedziałam szybko, więc miałam też ich wsparcie, kiedy coś się działo. Teraz też wiedzą, że nie do końca jest idealnie. Mój mąż jest przekochany, ale nie bardzo ogarnia te tematy, więc muszę mu wyjaśniać każda jedną rzecz, która się ze mną dzieje. Siostra szybciej łapiePola Róża
-
Patuniek86, rozumiem, zaufanie do lekarza bardzo ważne. Wierzę mocno, że będzie dobrze.
Co do mówienia bliskim to ja już Wam pisałam moje zdanie. nie widzę sensu nie dzielenia się tym i czekania, szczególnie powiedzenia tym naprawdę bliskim osobom. My w pierwszej ciąży nie chcieliśmy długo mówić, miała być niespodzianka, uroczyste ogłoszenie chyba włąśnie po 12 tygodniu planowaliśmy. Niestety poroniłam i bardzo ciężko było powiedzieć to bliskim. A tak, to wiedzą od początku, wspierają, uspakajają i sami są już "przygotowani", że wszystko się niestety może zdarzyć.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Monniqu, zrób druga betę za 48h, najważniejszy jest przyrost. Ale wygląda ok, ja miałam dużo mniejsza
Pati, zaleca się 6-8 tydzień ale zależy. Ja poszłam wcześniej bo takibyl tylko termin, chciałam cokolwiek wiedzieć (np. dało się już wykluczyć ciążę pozamaciczną) i miałam pobolewania. Ale między 6 a 7 tyg dopiero da się stwierdzić ciążę (zarodek i jego serduszko).monniqu lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Hetmanka, kiedy miałaś @, nie za wcześnie na wizytę?
Co do wizyt w 4-5 tyg to niektórzy liczą już na coś i wtedy można się zestresować, ale jak idziesz z podejściem że i tak zobaczysz co najwyżej pęcherzyk to czemu nie
A co do mówienia rodzinie to mam identyczne podejście jak LwieSerce, tym bardziej że mam dobre stosunki z rodziną. Rodzinie męża tylko jeszcze nie powiedzieliśmy bo wiem że by rozgadali i rozdmuchali.9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Witam nowe Dziewczyny. Na kiedy macie terminy? To wpisze Was na naszą listę.
U mnie postęp.. Zrobilam obiad wow! Schabowy z ziemniakiem i kwaśna kapusta z jabłkiem i marchwia. A teraz się położyłam i odrazu mnie zemdlilo wręcz na wymioty wyrywa i wez tu bądź madry:/ A juz myslalam, ze spokój wzgledny do końca dnia będzie. -
A ja chciałam dzisiaj pomidorową. I chcę nadal. W domu pustki, wracając od lekarza (z zaleceniem odpoczynku i zakazem dźwigania) kupiłam rzeczy na zupę. Ale tak mi się nie chce stać i gotować, że wreszcie nic nie zrobiłamPola Róża
-
Generalnie tutaj mi pokazuje 24 marzec, aplikacja na telefonie 29, ale co do wpisu na listę w moim przypadku lepiej poczekać do piątku, ponieważ jutro zrobię drugą bete, wyniki będę mieć w piątek i wtedy dam znać czy jest prawidłowy przyrost
Co do samej bety mam pytanie do Was.
Jak liczone są te tygodnie, od ostatniego okresu czy od owulacji?
Kobiety: <2,0
Ciąża:
1 tydz. 5 - 50
1-2 tydz. 50 - 500
2-3 tydz. 100 - 5000
3-4 tydz. 500 - 10000
iNso87 lubi tę wiadomość