MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniferra wrote:Nadzieja ciesz się, póki możesz . Mnie mdłości prawie codziennie wybudzają. Najgorsze jest to, że człowiek do końca nie wie jak sobie ulżyć. Normalnie, kiedy się czymś zatruję, to po prostu przestaję jeść na trochę i jest spokój... a teraz...na jedzenie nie mam ochoty, ale chyba tylko to pomaga.
EDIT: W ogóle to jest śmieszne i nie wiem czy może też tak macie? Zanim cokolwiek zjem, to muszę sobie kilka minut wizualizować to w głowie. Dopiero potem uzyskuję odpowiedź, czy jestem w stanie to przyjąć . -
I witam się w południe. Im dalej dzień tym gorzej dla mnie:/ kto wymyślił te mdlosci w ciazy? Ja się pytam?? Przecież miałyśmy się cieszyc ciąża a nie płakać i narzekac:p ja nie wiem..
Kurde Dziewczyny podczytuje Was cały czas ale nie zawsze odpisuje, bo automatycznie odkladam telefon i zamykam oczy bo mi źle. Albo mam wrazenie, albo już aż tak nie pamiętam ale ta ciąża to mnie wykonczy:| A to jeszcze tyle czasu do II trymestr! -
nick nieaktualny
-
Dzisiaj rano i mnie się niedobrze zrobiło. A to przecież za wcześnie-dopiero 4t6d.
Więc zwalam to na karb ciężkiego poranka i bólu brzucha - cały czas Wczoraj sama z siebie wzięłam no-spa i ból wprawdzie całkowicie nie odpuścił, ale przestałam plamić. Niestety od rana ból wrócił, jeszcze nie plamię-ale udało mi się zapisać do gina na dzisiaj, więc przełożyłam wizytę z jutra. Nieważne, że na usg nie będzie nic widać-on mi chociaż powie, co ja mam robić.Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Kopiuję z lipcowego testowania:
No to mam odpoczywać, dostałam skierowanie na usg-za tydzień mam zrobić. Dlaczego?
Pęcherzyk w jamie macicy jest ok, ale w prawym jajniku (który mnie boli), jest albo ciałko żółte, albo druga ciąża. Bo na usg widać, jakby to właśnie była ciąża. Kurrrrrrrr.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:10
Pola Róża
-
Kasiuleek na spokojnie daj dziecku czas, beta przyrasta prawidłowo, ciąża nie zawsze jest taka książkowa jakbyśmy chciały – serduszko powinno się pojawić przy zarodku od ok. 3mm, więc poczekaj pewnie pojawi się jak będzie miał 4 mm. Poza tym chyba faktycznie pomyliłaś się w wyliczeniach bo z miesiączki wynika , że jestes 5t4 dni ;-0. Idz za tydzień na kontrolne usg, aby się uspokoić- nie nakręcaj się.
Ja też czekam niecierpliwością na piątkowa wizytę .
Współczuję Wam z tymi mdłościami i wymiotami, mnie czasami zemdli , czasami czuję się tak jakbym miała niestrawność, ale jest to do przeżycia . Najgorsza to niepohamowana senność…..Najbardziej się cieszę, że już od jakiegoś czasu nie plamię i niech tak zostanie (odpukac) – bo nerwicy się można nabawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:13
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Część dziewczyny! Współczuję Wam z młdościami...ja narazie mam spokój. Ale za to bolą mnie piersi i biegam co chwilę do łazienki siku ;-( brzuch czasem pobolewa ale im więcej pije nuegazowanej wody tym mniej boli
Patuniek86 Jak to druga ciąża ? W jajniku? Jeśli się to potwierdzi to co dalej? Przepraszam że tak dopytuje ale pierwszy raz słyszę o czymś takim. Trzymaj się!
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Patuniek, i co dalej? oby to było ciałko żółte! Może idź jeszcze do innego lekarza z lepszym USG?
Aneta, oby tak dalej
Co do mdłości to mi dzisiaj zdecydowanie gorzej. Wcześniej mdliło mnie na zapachy czy widok a teraz mnie sieklo i non stop mi niedobrze. Aż mi serce nawala i wpadam w panikę, bo od małego mam tak że boje się strasznie rzygania9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Widać pęcherzyk w macicy - to jest ok
Ale w jajniku też widać "coś", co wygląda jak pęcherzyk z małym człowiekiem. Nie wygląda to, jak typowe ciałko żółte. Dlatego mam skierowanie na usg, które mam zrobić w przyszłym tygodniu. Oczywiście już sprawdziłam-nazywa się to ciąża heterotopowa.Pola Róża
-
Witam.
To mój pierwszy post tutaj
W sobotę test pokazał mi 2 wyraźne kreski, wczoraj miałam robioną bete, dziś odebrałam wynik (515,6 mlU/ml). Sugerując się normą, która jest opisana obok wyniku wskazuje 3-4 tydzień (500-10000), natomiast ostatnią @ miałam 16 czerwca, a to wskazuje na 4 tydz. 5 dzień. Czy beta nie jest za niska?