MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jest, ze skierowaniem za darmo Chociaż mi ginka na pierwszej wizycie jeszcze nie kazała nic robić.
Monniqu, tygodnie liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki Jak owulacja była wcześniej/później to wyjdzie na USG.9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Acilya, ale to wtedy wychodzi, że kobieta ma już przyrost 50-500 w 1-2 tygodniu a praktycznie to czas gdy kobieta jeszcze nie jest w ciąży
To że ogólnie ciąże się liczy od dnia ostatniej miesiączki to wiem, tylko zastanawia mnie z jakiej racji ma być przyrost bety w czasie, w którym jeszcze nie doszło do cudu poczęcia -
Monninque beta jest okej wg mnie mialas owulacje 1 lub u 2 lipca jesli wczoraj mialas bete 500
A ja zbadalam dzisiaj tsh i wynosi 2,82 . Juz podskoczylo z 1,6 przed ciaza. Na piatek mam endo bo w niedziele jedziemy na tydzoen nad morze. Endo oczywiscie prywarnie. Na nfz ciezarne do wszystkich specjalistow powinni lekarze przyjmowac poza kolejka ale w tej przychodni do ktorej mam skierowanie endo jest na urlopie i dipiero 1 sierpnia pojde sie zapytac czy mnie przyjmie w ten sam dzuen bo taki ma obowiazek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 18:54
-
monniqu wrote:Acilya, ale to wtedy wychodzi, że kobieta ma już przyrost 50-500 w 1-2 tygodniu a praktycznie to czas gdy kobieta jeszcze nie jest w ciąży
To że ogólnie ciąże się liczy od dnia ostatniej miesiączki to wiem, tylko zastanawia mnie z jakiej racji ma być przyrost bety w czasie, w którym jeszcze nie doszło do cudu poczęciamonniqu lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Byłam dzisiaj u dermatologa i lekarka znalazła mi znamię atypowe do wycięcia Oczywiście w ciąży nie mogę wyciąć więc się mega martwię, tym bardziej że miałam przypadek czerniaka w rodzinie więc jestem w grupie ryzyka...9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
patuniek86 wrote:Za chwilę zwymiotuję... Ledwo siedzę
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Acilya, spokojnie. Nie stresuj się na zapas.
Patuniek , widzę, że u Ciebie są wieczorne mdłości. Zjedzenie czegoś nie pomaga?
My dzisiaj żyliśmy w stresie przez jakiś czas. Nasz kot- Docent (ten z awatarka) jest niewychodzący. Dzisiaj, kiedy pan nam przywiózł tą nieszczęsną pizzę, niepostrzeżenie wyleciał na klatkę. Potem jak się okazało, sąsiad, który myślał, że to jakiś obcy kot, wypuścił go na dwór! Ogólnie po pizzy zrobiliśmy sobie drzemkę, więc spostrzegliśmy się, że kota nie ma po 3h. Byłam już pewna, że się nie znajdzie . Zwiedziliśmy całą okolicę i nic. W końcu zaczął padać deszcz. Stanęłam pod klatką i od niechcenia zaczęłam wołać go po imieniu i usłyszałam jego zawodzące miauczenie z pobliskiego bluszczu. Przemoknięty, trochę zestresowany, ale cały, zdrowy i szczęśliwy, że go odnaleziono. Tyle stresu -
Acilya wrote:Byłam dzisiaj u dermatologa i lekarka znalazła mi znamię atypowe do wycięcia Oczywiście w ciąży nie mogę wyciąć więc się mega martwię, tym bardziej że miałam przypadek czerniaka w rodzinie więc jestem w grupie ryzyka...
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Elcia89 wrote:Monninque beta jest okej wg mnie mialas owulacje 1 lub u 2 lipca jesli wczoraj mialas bete 500
A ja zbadalam dzisiaj tsh i wynosi 2,82 . Juz podskoczylo z 1,6 przed ciaza. Na piatek mam endo bo w niedziele jedziemy na tydzoen nad morze. Endo oczywiscie prywarnie. Na nfz ciezarne do wszystkich specjalistow powinni lekarze przyjmowac poza kolejka ale w tej przychodni do ktorej mam skierowanie endo jest na urlopie i dipiero 1 sierpnia pojde sie zapytac czy mnie przyjmie w ten sam dzuen bo taki ma obowiazek.
Na Twoim miejscu sama zwiększyłabym dawkę. Ja byłam u endo jakoś miesiąc przed zajściem w ciążę. Powiedziała, że po pozytywnym teście należy zwiększyć dawkę na tą wyższą. Jeśli znów podskoczyć to zwiększyć ponownie.
Ja brałam Euthyrox 75, a teraz 100. W sobotę idę sobie skontrolować TSH. Jeśli znów będzie podwyższone to zwiększę na 125.
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
BitterSweetSymphony wrote:Na Twoim miejscu sama zwiększyłabym dawkę. Ja byłam u endo jakoś miesiąc przed zajściem w ciążę. Powiedziała, że po pozytywnym teście należy zwiększyć dawkę na tą wyższą. Jeśli znów podskoczyć to zwiększyć ponownie.
Ja brałam Euthyrox 75, a teraz 100. W sobotę idę sobie skontrolować TSH. Jeśli znów będzie podwyższone to zwiększę na 125.