X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj była podobna sytuacja, Laura denerwowala się na butelkę, nie chciała jeść ale po południu wszystko zaczęło pomału wracać do normy. Zmiana na ustach też zniknęła, chyba lekarze jednak mieli rację że panikuje 🤷‍♀️ za to nam się rozlegulowaly nocki, jak spała pięknie od 21 do 8 rano z jedną pobudka na jedzenie tak teraz budzi się po kilka razy i strasznie się wierci przez sen, jakaś niespokojna jest, a ja jestem chodzącym zombie 🤦‍♀️ mam nadzieję że to przejściowe i że wszystko wróci na właściwe tory.

Patuniek, super że Pola tak dobrze to zniosla, większy stres pewnie miałaś Ty :)

U nas spacery różnie wyglądają, czasami ładnie pospi ale niedługo, później się rozgląda i macha nóżkami jak koziolek wesoło a czasami jest syrena taka jakby ktoś ze skóry obdzieral 🤷‍♀️ ostatnio też zaczęła bardzo się wyginac i boję się że wypadnie z tej gondoli, już prawie przewraca się na brzuszek. Chyba też za jakiś czas będę musiała rozglądać się za spacerówka z funkcją leżenia. Macie jakieś fajne i funkcjonalne spacerówki na oku?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh taki dlugi wpis i przez przypadek cofnełam strone ;/

u mnie tv z umiarem, bajki od roczku gdzies. tableta nie mam a komorki nie daje, chyba ze nasze zdjecia ogladamy.

Katia dobrze ze zmiana zeszła, a w szptalu lepiej wyjsc na przewrazliwiona matke niż pozniej załować ze sie nie zareagowało w porę, także luz :) mam nadzieję, że Laura przechodzi skok rozwojowy i niedlugo się skończy :)

Patuniek super ze macie to już za sobą :) a do Berlina to Ty masz kawał drogi, niezła wyprawa ;)

Marysia nie wiem o jakie nosidło chodzi ale ze spacerówką możesz sprobować jeżeli rozkłada sie na płasko :)

Butterfly 83 jak Wy sie zabierzecie z tym wszystkim to ja nie wiem ;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami bajki w tv to wybawienie:) jak urodziłam Synka to też tak brałam wszystko do siebie i analizowałam jak Wy teraz:) Trzeba też bardzo "cedzić" te wszechogarniające nas informacje i bardziej się zdać na intuicję i potrzeby dziecka:)Tel nie daję i jestem temu przeciwna. Ogólnie drażnią mnie sytuacje gdzie znajomi dają swoim dzieciom telefony żeby ładnie zjadły lub żeby były na chwilę cicho.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, trochę mnie załamałaś tym, że spacerówka u Was nic nie pomogła ;/ Też staram się jeszcze dawać szansę gondoli, ale mało kiedy wracam do domu nie żałując tego pomysłu.

Beatrix, u mnie dokładnie tak samo, tylko Wasze 15 minut przed i po śnie zamieniłam u nas na 5-10 min niestety.

Patuniek86, pisząc nosidło chodzilo mi właśnie o ten transporterek do auta ;)

Inso, co do naszego fotelika pani w sklepie mówiła, żeby wozic go w tym maks godzinę, potem chwila przerwy. Staram się nie przekraczać tego czasu, ale i tak wmówiłam sobie jakoś, że to złoo :D

Czas chyba w takim razie iść wypakować spacerówkę z szafy... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 13:11

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na spacery zabieralam ja w foteliku samochodowym myslac ze potrzebuje poogladac i dlatego denerwuje sie w gondoli ale nic to nie zmienilo😂

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia dobrze że ta zmiana na ustach zniknęła. U mojego pojawiły się jakieś krostki na pupie - chyba jakiś toksyczna kupę zrobił po tej gorączce.

Patuniek moze ten zabieg pomoże i karnienie piersią będzie łatwiejsze. Udanego weekendu 😉

Jakie macie spacerówki,? Ja chciałabym któraś z valco baby ,ale na razie nie mogę się zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 15:50

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia nie pocieszę cię ale u mojej jakoś przed 4 miesiącem też zaczęły się gorsze nocki i trwają do dzisiaj :(
    Ja mam spacerowke od gondoli 2 w 1 :) ale jeszcze jeździmy w gondoli.
    Moje dzieci też nie korzystają z tableta i komórki, tzn oprócz Wiktora który ma swój własny bo często wraca sam że szkoły. Grają za to czasem na konsoli ale my ogólnie taka grająca rodzina i często gramy razem :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:22

• Marysia90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, a to wozisz ją na siedząco?

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:22

Marysia90 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kupić spacerowkę Valco Baby Ultra Trend. To jedyna spacerówka Valco z obracanym siedziskiem, a ja na początku wolałabym mieć Samiego przodem do mnie. Zachwycona w niej jestem budką <3 Po starszym synku mam Mutsy Evo i o ile gondolę lubię, budka w spacerówce jest zdecydowanie za krótka gdy dziecko leży i muszę sobie radzić z parasolką.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka,co do tego,jak my sie z tym zabierzemy to chyba i najstarsi indianie nie wiedzą hahaha 😂

Klamka,mała moja w spacerowce też jest odwrócona w moją stronę , a mimo to drze się. Także u nas nie pomogła spacerówka,w wersji leżącej rzecz jasna.

My dzis byłyśmy u lekarza. Nie było naszej lekarki, to inna nas przyjęła, ale w środę mamy iść i sprawdzić czy coś się nie rozwineloz z tego . Bo mamy katar,który ścieka po tylnej stronie gardełka,a nosek suchy, pokasłuje tez. No masakra jednym słowem. Do nosa mamy Isonosin,jakiś syropek wykrztusny i maść majerankowa pod nosek żeby ułatwić oddychanie. Położyłam ja wyżej do spania też. Mam nadzieje,że zacznie zaraz sie poprawiać.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Patuniek,karuzela nasza z tiny love - to pewnie ta sama albo bardzo podobna. Teraz Julian ma etap, że nogami przy niej majstruje i przełącza melodyjki ;]
    Fajnie, że Pola dobrze zniosła podcięcie. Ja się cały czas waham, czy podcinać.

U nas spacery na szczęście na luzie, ale za to z córką miałam przeboje i ją w wieku 5,5 miesiąca przeniosłam na spacerówkę i to się sprawdzało. Ale najlepiej jej było w tuli, ale to dopiero jak usiadła sama ją nosiłam. W ogóle Julek jest zupełnie inny niż siostra. Np. on dużo czasu sam spędza - wiadomo, czasami się upomni o towarzystwo, ale porównując do siostry, to poleży sam i w łóżeczku i na macie. Ostatnio tylko zabawki mu się nudzą i marudzi, żeby podsunęła coś ciekawszego ;] Właśnie, macie jakieś hity "zabawkowe"? coś, czym dzieci wyjątkowo się zabawią?

przyznam, że córka ogląda jakąś bajkę właściwie codziennie. Ale oprócz tego dużo spaceruje, układa puzzle, rysuje i bawi się tematycznie. Na wieczór zwykle czytamy książki. Nie zauważyłam, żeby jakoś negatywnie na nią to wpływało. Co do tabletu i telefonu też jesteśmy z mężem na nie. I podobnie jak u Kleopatry - gra na konsoli. Ale to dopiero od chyba 2 miesięcy, ma dwie gry dopasowane do wieku. I jeszcze ciekawostka. Ostatnio na urodzinach u rówieśnika, mama jubilata włączyła w tv piosneki dla dzieci, tak żeby w tle coś było. Dwoje dzieci, które nie mają tv w domu, wyszły z pokoju gdzie reszta się bawiła i staneły przed tv jak zahipnotyzowane (rodzeństwo). Nie reagowały nawet na słowa mamy. Więc nie ma co przeginać w drugą stronę ;] Nie ma co demonizować mediów, tylko trzeba uważać, by nie przesadzić.

Jutro mamy szczepienie, a od środy zostaję sama z dzieciakami do końca tygodnia. Nie lubię jak mąż wyjeżdza, bo wtedy najczęściej córka ma jakieś fochy mniejsze i większe, ja mniej cierpliwości i afera gotowa. Razem jakoś łatwiej nam okiełznać towarzystwo.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, zdrówka dla Zosi! Oby szybko była poprawa. Julian też pokasłuje, ale ja myślę, że to od nadmiaru śliny, ale powiem lekarce jutro żeby dobrze sprawdziła.

Co do spacerówki to podobają mi się joie, ale muszę jeszcze poczytać. Nie chcę majątku wydawać, bo więcej dzieci nie planujemy, a nie wiem jak długo będziemy jeździć, córka szybko przeszła na nogi.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobrze,że napisałaś o tym modelu, poczytałam i niestety u mnie ważna jest przedłużana budka. Będziemy musieli wybrać się do sklepu i przymierzyć do Janka.
    Butterfly, LwieSerce niech dzieciaczki szybko zdrowieją. U mnie Janek nadal marudny, jutro mieliśmy mieć szczepienie,ale nie pozwole bo miał temperaturę. Przez dobę dostał paracetamol 3 czopki i chyba mniej go boli. Dostał jeszcze wieczorem wysypki na pośladkach i z dwie kropki na podudziu - może to potówki bo wczoraj byliśmy długo na dworze w ZOO ,a pieluchę zmieniłam tylko coraz jak się obudził. Pójdę jutro i zobaczę co powie pediatra...

Ulv15 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu.

Pola waży 7300, czyli w niecały miesiąc przybrała 640g :-) No i ma 62,5 cm długości, więc 10,5cm na plusie od urodzenia :-) Dzisiaj 5w1, pneumokoki 13 i rotarix-ostatnia dawka :-) Następne szczepienie 26 sierpnia.

Lekarka-masakra. I porażka. Kazała zaraz zacząć rozszerzać dietę. Jak powiedziałam, że przecież WHO zaleca karmienie wyłącznie piersią przez 6 miesięcy, to stwierdziła, że Polskie Towarzystwo Pediatryczne zaleca rozszerzenie diety od 6 miesiąca, czyli jak skończy 5 miesięcy. Oczywiście i tak do końca sierpnia Pola będzie wyłącznie na piersi, ale przeraża mnie takie stawianie sprawy.
    A jak zapytałam o meningokoki, to zaleca mi szczepienie. Ale kiedy, co i jak-tego mi ostatecznie nie powiedziała. Za tydzień kontrola u naszej pediatry, ta zawsze wszystko dobrze powie i wyjaśni :-)

Marysia, a widzisz-jak widzę słowo "nosidło", to od razu myślę faktycznie o nosidle, a nie foteliku samochodowym 😂 Ogólnie mamy w nomenklaturze mnóstwo słów do rozróżnienia ;-) Nosidło/fotelik/krzesełko/leżaczek ;-)

Jeśli chodzi o spacerówkę, to mam wózek 2w1 i zamierzam korzystać z opcji spacerówki :-) Rozkłada się na płasko, ma regulowany podnóżek i dużą budkę, która można powiększyć :-) Na razie spacery są spokojne, o ile nie są na tyle długie, że musimy się karmić ;-) Bo potem nie bardzo Polcia chce być znowu w wózku, skoro naokoło tyle ciekawych rzeczy ;-) Ale pół godziny noszenia na rękach i znowu do wózka, z reguły zasypia :-) Bo spacery to teraz tak-zasypia, śpi pół godziny, potem dużo obserwuje :-) I albo wracamy do domu, albo się karmimy. No i po karmieniu właśnie pół godziny noszenia i znowu do wózka na spanie :-)

Lwie, sarenkę można skrócić :-) Sznurek ma pętelkę nad plastikiem-zrób nową pętelkę ;-)

Książka, do Berlina raptem 5,5 godziny ciągiem, więc u nas pewnie 7 :-) Luuuuz :-) Jak pisałam, zamierzam wykorzystać jej sen nocny, więc o ile mąż nie zarządzikilku przerw, to spokojne damy radę :-)

Dzisiaj odebrałam dowód osobisty Polci i złożyliśmy wniosek o paszport dla niej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:18

Ulv15, Izziee, Anet85 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, Valco ma właśnie cudowną wielką budkę, narzekalam na moje stare Mutsy Evo :) Więc do Valco jak najbardziej zachęcam, wszystkie ich modele mają przedłużane budki :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 ładnie przybiera Polcia na wadze i ładnie już waży. Moja Zosia słabo ogólnie je i tym samym słabo przybiera. 21.06 ważyła 6200,a wczoraj 08.07 6340g. Pytałam lekarki to twierdzi,że mało ale tragedii nie ma. No ale nie wiem... jutro pójdziemy do naszej to z nią porozmawiam. Wg mnie zdecydowanie za mało. Podpytam też o rozszerzanie diety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 07:09

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czytam Was na bieżąco (w miarę) 😉 ale ciągle mnie wylogowuje z telefonu 😒

Butterfly zdrówka dla Zosi, u nas obecnie bardzo podobna sytuacja. A dodatkowo Nikoli pojawiły się jakieś plamy na głowie, pediatra podejrzewa alergie pokarmową, a ja już się oczytałam o AZS i Łzs...

Co do wagi to podobno moja córcia jest na setnym centylu 🤔 waży 6950g

I jeszcze moje pytanie, czy Wasze dzieciaczki obracają się już na boki? Bo Nikolci to w ogóle nie interesuje 🤨 umie sobie wziąć zabawkę ale tą ręką która ma bliżej 😉

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra dołączam do klubu popsutych dzieci, moja mała wołała dziś w nocy co 1,5godz o cyca 😫 a było tak pięknie ehh

Ja też mam spacerówke od naszego wózka 2w1, sprawdzona przy synku, duża budka, rozkłada się na płasko :) ale jeszcze jej nie wyciągam.

Patuniek ładna waga! Duża ta Twoja Polcia 😀 Butterfly 6300 to mało? Moja waży 6500 i uważam ją za pulpeta :P
    A pakowania współczuję i nie wyobrażam sobie! Jak wysokie jest to cło? Zawsze myślałam, że przewożenie takich dużych bagaży w samolocie to droga zabawa, to aż strach pomyśleć ile musiałabyś zapłacić cła że to się opłaca...

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ