MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 😉
Butterfly zdrówka dla Zosi!
Patuniek pięknie Pola waży 😁 nasze małe prawie tak samo idą 😂 27.06 moja Laura miała 6700g i 62 cm 😎 Mój pączuszek 😍 najlepsze jest to, że ostatnio koleżanka urodziła dziewczynkę 3400 i 53cm czyli tak samo prawie jak moja Laura a wygląda na taką chudzinke za to moja Laura to od razu był pulpecik 😂 nie rozumiem tego 😂 to chyba te policzki 😂
Też mam spacerowke od gondoli, przodem i tyłem do jazdy więc mam nadzieję że będzie lepiej 😉
Lwie a Julek mial problemy przez wedzidelko? Bo nie kojarzę, żebyś coś pisała 🤔 nam neurologopeda powiedziała, że nie każdy typ się podcina, tylko te najcięższe, które robią problemy dziecku 😉
Laura już ładnie obraca się z pleców na brzuszek i sięga rączką po zabawkę ❤️ normalnie z dnia na dzień jej to przyszło 😂
A czy Wasze dzieci ząbkują już? Kurde Laura od rana płacz i krzyk, przebaralam kilka razy, nakarmilam, tulilam i nic! Dalej krzyk i płacz 😢 cała czerwona i paluszki lub całą pięść że złością wciska do buzi...
pomasowalam jej dziąsła taką nasadką na palec i teraz śpi, padła chyba ze zmęczenia ☹️
Na dole widzę chyba dwie jedynki, znaczy się takie białe punkcik, które przebijają ale nie wiem 🤔 Macie coś sprawdzonego na ząbki? Czy lepiej iść do pediatry niech to sprawdzi? 18 mamy szczepienie a moja pediatra do 12 na urlopie jest... Jeśli to faktycznie zabkowanie to muszę mieć coś na już 😞Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
No i znowu po szczepieniu jedynym skutkiem jest długi sen Wprawdzie wieczorem była marudna, ale tylko troszkę bardziej. A tak to śpi od 20 do 4, potem do 7, do 9 z ostateczną pobudką i właśnie znowu zasnęła Pierś o mało mi nie eksplodowała 😂😂😂 Ale całą ładnie wysłała o tej 4 Parę minut i wielkiego kamienia zrobił się pusty woreczek 😂😂😂
Marza89, Izziee, Butterfly 83, lkc, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Marysia90 moja Laura jeszcze zazwyczaj spokojnie jeździ w gondoli, chociaż oczywiście zdarzają się gorsze chwile i też płacze jakby krzywda się jej działa. Ale że zdarza się to rzadko to na razie przy gondoli zostajemy.
Patuniek ale super! Berlin 😍 autem jedziecie?
Anet85 ja jeszcze nie mam spacerówki 😂 tzn mam tą dołączoną do gondoli, Bebetto Torino, ale jej nie planuję nawet wypakowywać 😜 przy Julce miałam Joie Litetrax 4, teraz też myślałam o nim tylko w wersji Air lub Joie Mytrax. Z Joie byłam bardzo zadowolona - lekki, zajmował mało miejsca, siedzisko spore także na długo nam posłużył, duży kosz na zakupy, składał się jedną ręką. Tylko zdecydować się nie mogę, czy wolę coś sprawdzonego, czy coś nowego 😂🤣
Butterfly dużo zdrówka dla Zosi 😘❤️
LwieSerce hihi, Joie polecam 😃 o jakim modelu myślisz?
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Hej dziewczyny,
Patuniek, wow super waga! Butterfly i Mamakropka u was też ładnie ważą dzieciaczki.
Zazdroszczę wyjazdu do Berlina, oby Polcia dobrze zniosła podróż
Moja Laura dziś kończy 5 miesięcy! Zważyłam ją z tej okazji i jest 6470 także nie za dużo, ale wg siatek jest na 30 percentylu więc i tak skoczyła do góry w porównaniu do tego co było po urodzeniu.
Marza jeśli widzisz jedynki to może faktycznie przez ząbki ten płacz. Niestety nie pomogę, bo u nas jeszcze żaden nie wychodzi więc nie jestem jeszcze obeznana w tym temacie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 23:25
Marza89, Ulv15, Anet85, Sana, Katia89, Butterfly 83, iNso87, lkc, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Laura
-
Izzie śliczna Laurka 😍 a jaki świetny kocyk 😎
Patuniek też zazdro za Berlin, zapomniałam napisać wcześniej 😂Izziee lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za słowa "zazdrości" 🤣🤣🤣
Izzie, najlepszego dla Laurki
Pola też dzisiaj świętuje, tylko 4 miesiące-zleciał czas tak szybko... Jak to się stało? Nie wiem🤣
Dzisiaj mam wychodne Idę z siostrą do teatru, Pola zostaje z tatąMarza89, Izziee, Sana, Butterfly 83, iNso87, lkc, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
kehlana_miyu wrote:Anet, Valco ma właśnie cudowną wielką budkę, narzekalam na moje stare Mutsy Evo Więc do Valco jak najbardziej zachęcam, wszystkie ich modele mają przedłużane budki
Patuniek ślicznie wazy córcia identycznie jak mój synek też wazy 7300g i jest na 75 centylu. Duża dziewczynka
Persleyek mój synek tylko się roluje na boki , ale to nie zawsze czasami próbuje i wyciąga raczki w stronę zabawek po bokach
Marza ja na ząbkowanie uzywam Camili i gengigel, z dwa razy uzyłam Dentinox, ale on ma w składzie alkohol i nie jest wskazany dla takich małych dzieci. U nas też na dole SA rozpulchnione działa i takie dwa małe punkciki więc potwierdziła mi dzisiaj pediatra ze Ida zeby.
Iziee sliczna córeczka
U nas niestety słabe informacje byłam u pediatry, rano Jankowi wyskoczyła krosta przy ustach stwierdziła, że to prawdopodobnie opryszczka, albo jakiś inny wirus, ale stawia na opryszczkę, bo na podniebieniu tez jest krostka. Jestem bardzo zmartwiona, bo odkąd ponad 3 tyg. Temu zaszczepiłam na rotateq i Prevenar 13 to zmieniło się jego zachowanie, ma śluzowe kupy wiec pediatra stwierdziła, ze wszystkie szczepionki odwlekamy i szczepimy pojedynczo. Bardzo martwi mnie ta opryszczka, ja jestem nosicielem, ale ostatnio chorowałam przed ciąza, nie wiem jak mogło dojśc do zakażenia, może przypadkiem jak się prężył do dotknął moich ust. Dostaliśmy Heviram i mam w piątek isc do katroli, bardzo boję się powikłań , bo może powodować opryszczkowe zapalnie mózgu - układu nerwowego.
Teraz biedak usnął, ale słabiej ssie, bo pewnie boli go ta warga. Powiedziała, ze dobrze, ze wyskoczyła na ustach bo inaczej nie celowałaby w opryszczkę oceniając tylko zmiany na pośladkach.
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Mysle też sobie, że przecież karmiąc piersią powinien mieć też jakies przeciwciała przeciwko opryszczce, sama już nie wiem, głowa mnie już boli od tego myślenia. Janek dzisiaj słabo spał, dużo płakał, pewnie go to krostka bolała ;-((Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet mam nadzieję, że Jankowi szybko zejdzie ta opryszczka i bez żadnych powikłań jeśli to faktycznie to.
Butterfly, ten przyrost wagi jest tai sobie, ale ja bym się jeszcze na Twoim miejsc nie martwiła. Podobno dzieci przybierają skokowo, także przy następnym ważeniu może nadrobić. Ja sprawdzam wagę w tym kalkulatorze i pilnuję czy na siatce nie spada: https://www.childgrowthcalculator.com
Dziekuję dziewczyny a kocyk jest z nameme.pl można sobie wybrać wzór i spersonalizować, polecam bo bardzo fajnyLaura
-
Marza na zabkowanie żel Dentinox albo Camilla. Lekarz nic Ci na zabkowabie nie pomoże. Można kupić gryzak taki do lodówki, masować dziasla taka szczoteczka na palec itp.
Oli się przekręca z pleców na brzuszek ale czasem jej ręka zostaje 😂
Dziś u nas lepsza noc więc liczę też na lepszy dzień -
Ooo ale naprodukowalyscie Dziewczynu Zawsze jak mam czas czytac to cisza na forum a teraz jak w biegu jestem to nie mam jak czytac;D moze wieczorem nadrobie. Napisze tylko,ze przyszlo mi krzeselko Chicco Magic 3. Bardzo fajnie sie prezentuje. Narazie Lidka spi takze czekam sprawdzic funkcje lezaczka
Na 13:15 mamy bioderka a o 16 szczepienie 5w1. Takze dzis caly dzien cos.
Napiszw tylko,ze Malenka Laura jest slodka 💕😍
Edit.
Ah no i nie pamietam czy na tym watku pisalam,ale sprzedalam gondole i wsadzilam spacerowke kubelkowa. Narazie jeszcze nie jezdzilam z Dusia spacerowka,bo i nie ma pogody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 09:31
Izziee lubi tę wiadomość
-
U nas tez dzisiaj slaby dzien. Maly od 4 rano nie moze spac normalnie i tez 20 minutowe drzemki sobie robi i budzi sie z krzykiem Dopiero teraz zasnal o 17:50 i spi nadal ale chyba go jeszcze obudze przed nocnym spaniem bo boje sie ze obudzi mi sie o polnocy i nie bedzie chcial spac... O.. wlasnie znowu z krzykiem sie obudzil ;(
-
Izziee wrote:Inso daj znać jak tam krzesełko się sprawdza. Ja tak myślę o tym peg perego prima pappa followe me, ale jeszcze nie podjęłam decyzji.
Laurka od dwóch dni jakaś marudna, w dzień ma 20 minutowe drzemki, a wieczorem też nie chce spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 21:08
-
My po szczepieniu. Mala w miesiac przybrala 475g. Bez szalu ogolnie bo z 75 centyla spadla na 50 centyl. Wazy teraz 6725g to najmniej z mojej trojki,a najwieksza sie urodzila. No ale tylko Ona jest do tej pory na samym kp to sie chyba nie dziwie. Na mm widocznie moje dzieci szybciej tyja Na szczepieniu i badaniu Mala wogole nie plakala,nawet nie pisnela
Na bioderkach tez wszystko ok. Jak chcemy mozemy przyjsc na kontrol po roku,jak zacznie juz chodzic.
Kolejne szczepienie 31.07, pneumo 3 dawka. Potem juz tylko WZW darmowe i do roku czekac na najgorsza szczepionke ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 21:13
-
My dziś byłyśmy sprawdzić czy nic się nie wykluje z tego przeziębienia i na szczęście nie! Pani dr ważyła Zosie 2 razy,no i dzis Zosia waży 6600g. czyli w 3 tyg 400 gram. Stwierdziła że uznajemy ten wynik,bo to wynik odczytany z tej samej wagi co zawsze. Lekarka stwierdziła, że skoro jesteśmy na mm to możemy, ale nie musimy , zacząć rozszerzać dietę. Po 18 lipca skończymy 17 tydzień,wiec powolutku zaczniemy. 😍
lkc, kehlana_miyu, iNso87 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Hej hej z nadrobilam tylko ostatnia stronę bo ciągle mam urwanie dupy.
Teraz jestem sama z dziewczynami do 26.07
Starsza ma pierwsze w życiu wakacje, bo we wrześniu idzie do innego przedszkola.
Młodsza trochę się ogarnęła, w szczególności że spaniem w nocy- zasypia koło 19.30 i albo się budzi koło 3.30 i potem śpi do 6.30-7. albo budzi się po 6.
W dzień z kolei jest masakra, dzisiaj np miała w ciągu dnia trzy drzemki każdą po 30 minut z zegarkiem w ręku.
Od dwóch dni wyje niemiłosiernie i kupy produkuje że 4 dziennie, w nocy też. Dalej jest księżniczka o delikatnym tyłku jak jej siostra, każdy sik oznacza zmianę pieluchy.. nawet nie liczę ile dziennie zmieniam. Już na poważnie myślę o pieluchach wielorazowych. Zdecydowała się któraś z Was na wielorazowki?
U nas też zeby są w natarciu bo ślini się niemiłosiernie, ręce pakuje do buzi, najlepiej dwie na raz, a drze się tak że cała ulica ja słyszy.. oby wyszły szybko bo inaczej oszaleje:)smaruje różnie- dentinox, calgel, anaftin baby. Nie cierpię ząbkowania. #zabkowanietokurwa
Butterfly moja Asia też na mm ale ja się raczej wstrzymam do końca 6 miesiąca z rozszerzeniem diety. Kluska waży ok 8 kg, ale też jest długa i nie widać aż tak bardzo tej wagi, tylko nóżki ma grubiutkie- takie ładne golonki
AA i miałam pisać.. to mały diabeł jest, obraca się z pleców na brzuch, odwrotnie też , kula się na boki. Przy karmieniu podnosi się sama i siada.. akrobatka jedna.Armagedon istny..starsza była zdecydowanie bardziej leniwa w tym temacie - obracała się po koło 6 miesiąca:)
Ta najchętniej cały dzień by spędziła na brzuchu, nawet przy przewijaniu robi myk o już jest na brzuchu.. już sobie przypomniałam jak to jest zapinać pieluchy jak panna leży na brzuchu;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 23:00
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Jeśli to Was pocieszy, to i moje idealnie śpiące dziecko też się popsuło Myślałam, że to tylko jednorazowy przypadek w ramach odreagowania szczepienia, ale kolejna noc kiepska
Jeszcze przedwczoraj pięknie spała do 4, potem do 7 i do 9. Wczoraj budziła się w nocy kilka razy i wstała o 6.40, zasnęła o 19 i budziła się o 1-przy czym tutaj faktycznie się budziła i zaczęła gadać. Ledwo ją uspilam. Pobudka o 3, 5 i nie śpi od 6. Na szczęście znowu przysnęła, ale niedługo się obudzi, bo te poranne dożywianie wczoraj zajęło jej pół godziny
Każda dziecko się kiedyś psuje, mam tylko nadzieję, że z piątku na sobotę będzie lepiej, bo około 3-4 Rano chcemy wyruszyć-fajnie by było, żebym nie zasnęła za kierownicąPola Róża