X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak mówiłam że nie będę używać żadnych oliwek itp bo po ich używaniu skóra na brzuchu jest strasznie sucha? A więc przestałam używać i nie używałam niczego przez kolejne około dwa tygodnie. Teraz osiągnęła już kolejne "stadium suchości", aż mi schodzi ale tak że wygląda jakby mi się robiły rozstępy... także już używam ponownie :P ale kupiłam sobie ten balsam Elancyl -mam nadzieję że to pomoże :/

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • teverde Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza i spokój dziś :) Ja już oddałam pokój i muszę czekać do 21 na zbiórkę spod hotelu, tak więc cały ostatni dzień na plaży pod parasolką <3 Ponoć w Polsce chłodno? Chyba się cieszę. Po raz pierwszy cieszę się też, że wracam z wakacji. W środę o 8:00 wizyta i będę mogła sprawdzić czy Nelon (spodobało mi się łączenie jak Patrosia, a nic sensowniejszego z Neli i Leona mi nie wyszło) :D ma się dobrze. Tak bardzo się boję!

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Pamiętacie jak mówiłam że nie będę używać żadnych oliwek itp bo po ich używaniu skóra na brzuchu jest strasznie sucha? A więc przestałam używać i nie używałam niczego przez kolejne około dwa tygodnie. Teraz osiągnęła już kolejne "stadium suchości", aż mi schodzi ale tak że wygląda jakby mi się robiły rozstępy... także już używam ponownie :P ale kupiłam sobie ten balsam Elancyl -mam nadzieję że to pomoże :/

Słyszałam, że można spróbować smarować olejem kokosowym, jeśli nie chcesz smarować niczym sztucznym. Ja sobie kupiłam w Rossmanie balsam i masło Palmers. Nie wiem czy będzie skuteczne, ale póki co nie mam suchej skóry. Dokupiłam też rękawicę taką do masażu na cellulit i będę masować brzuch i piersi delikatnie, żeby pobudzić ukrwienie przed posmarowaniem.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Jaka tu cisza i spokój dziś :) Ja już oddałam pokój i muszę czekać do 21 na zbiórkę spod hotelu, tak więc cały ostatni dzień na plaży pod parasolką <3 Ponoć w Polsce chłodno? Chyba się cieszę. Po raz pierwszy cieszę się też, że wracam z wakacji. W środę o 8:00 wizyta i będę mogła sprawdzić czy Nelon (spodobało mi się łączenie jak Patrosia, a nic sensowniejszego z Neli i Leona mi nie wyszło) :D ma się dobrze. Tak bardzo się boję!

Teverde a jak się czułaś podczas lotu? Musiałaś mieć ze sobą zaświadczenie, że możesz latać czy po prostu nikomu nie wspominałaś o ciąży na lotnisku? Ja też myślę o wakacjach w drugiej połowie września chociaż mój lekarz nie jest fanem latania w ciąży. Niby nie zabronił, ale powiedział, że jak nie trzeba to lepiej nie latać.

Co do balsamów, to ja też kupiłam Palmers bo mam skłonności do rozstępów także wolę zapobiegać.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubue tych sztucznosci typu palmers itd.. jak na kosmetyki dla kobiet w ciąży to składy nie robia szału.... rozstepom i ttak podobno nie da się zapobiec, ale nawilżanie zawsze dobrze zrobi :D ja mam babydreamy i zwykłe czyste oleje, kokos, migdał i super jest przynajmniej na razie :D

• Izziee Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wnikałam w skład, ale dużo dziewczyn je poleca, ale oliwki też używam bo jednak najwygodniej po prysznicu od razu się posmarować.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednio używałam Biooil, rozstępów nie mam żadnych, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to zasługa smarowania, czy taka uroda ;) z tego co czytałam, to większy wpływ ma na to genetyka niż nasze smarowanie...niestety :/
    Hehe bardzo mi się podobają wasze Nelony i Patrosie :D któraś z was pisała też w swoich typach imion Zoję...kurcze strasznie mi się spodobało i nie może się ode mnie to imię odczepić :P może to znak, że będzie dziewczynka? ;) ehh oby tylko wszystko było dobrze, po ostatnich złych wieściach tu na forum jakoś boję się kolejnej wizyty...

Makowe Szczęście, teverde lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że mega jest olej migdałowy :)

Co do latania we wrześniu będzie mój 3 lot samolotem w ciągu tych trzech miesięcy a powiem szczerze, że chciałabym jeszcze polecieć do Polski około października/ listopada . Może udało by mi się kupić coś dla Kruszynki :)
    Mój lekarz powiedział, że niema żadnego problemu z lataniem, wiadomo przed porodem jest ryzyko porodu na pokładzie. Tylko powiedział, żebym nie wybierała takich miejsc jak Afryka czy Ameryki Południowej.
    Na pokładzie nie trzeba mieć żadnych zaświadczeń. Nie wiem jak jest w późniejszym trymestrach, ale w 3 nie planuję nigdzie latać.
    W samolocie miałam taką sytuację, że za mną siedział Pan mega przeziębiony, kichał, kaszlał i miał mega katar. Powiedziałam Stewardesie, że jestem w ciąży i chciałabym zmienić miejsce, samolot był cały zajęty, ale poprosiła kogoś żeby się ze mną zamienił. Także naprawdę bardzo pomagają na pokładzie :)

Swoją drogą bardzo dużo z nas mieszka poza Polką ciekawa jestem czy nie mam jakiejś Sąsiadki :)

Izziee, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

.

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku przez ten natłok wczorajszych wieści i tego jak bardzo współczuję Dziewczynom zaczęłam się martwić o naszą Kruszynkę. W środę wizyta - chyba się skręcę do tego czasu... z jednej strony chciałabym już ale jak sobie pomyślę, o tych wszystkich stratach to wcale nie chcę tam iść :(

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee ja leciałam w 9t4d i potem z powrotem w 10t5d. Za kazdym razem lot po 5 godzin. Czułam się normalnie, starałam się tylko ruszać często nogami albo przejść się co jakiś czas. Piłam też sporo wody. Wszystko było dobrze :)
    Póki ciąży nie widać nie trzeba żadnych zaświadczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 11:05

Izziee lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Kropka - Zoja ślicznie :) A nam wpadł ostatnio Jan i postanowiliśmy, że jak będzie synek to będzie Janek a jak dziewczynka Klara (chociaż imię dla Dziewczynki nie jest pewne, tyle mi się imion podoba np. Wanda :) )

.
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakies apki na telefon ciążowe? :D

• teverde Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie, tak jak dziewczyny piszą, żadnych zaświadczeń nie trzeba. Lekarka tylko kazała pić i przejść się czasem. Mamaginekolog też pisała o ruchu na pokładzie. Ja niestety się nie poruszałam, bo zaraz po starcie zasnęłam i obudziła mnie dopiero sygnalizacja zapięcia pasów bo lądowaliśmy :D Pierwszy raz w życiu przespałam bite 3h w samolocie :) Generalnie czułam się lepiej niż w domu, bo było chłodno. No stress :)

Izziee lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Preglife, ale może są fajniejsze?

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Ankakaranka87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie polecane na stronie srokao kosmetyki dla ciężarnych Nacomi, masło do ciała i oliwka. Pięknie pachna, narazie jestem zadowolona :)

msmarmify lubi tę wiadomość

klz9t5odtafgnspm.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Dziewczyny a macie jakies apki na telefon ciążowe? :D
    Ja mam Preglife. Ciekawe informacje, czasem jakiś filmik, ale żeby skradła moje serce, to nie powiem.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aplikację Ovia, czasami zbyt usilnie stara się być zabawna, ale lubię cotygodniowe podsumowania dla ciąży i jest sporo ciekawostek. Ale w pierwszej ciąży sprawdzałam ją codziennie, a teraz jak mi się przypomni.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:17

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Hej Ulv15, nie wiem czy u Ciebie bedzie tak samo ale moge Ci powiedziec jak bylo ze mna. Na pierwszej wizycie z polozna, ktora mialam w 10 tyg to byl wywiad odnosnie chorob w rodzinie i moja historia chorob( kilka nazw chorob sprawilo mi problem, musialam przetlumaczyc). Pobrala mi krew i wziela mocz do badania. Dala mi taki folder gdzie beda wpisywane wszystkie dane i forme do wyslania -aplikacje na darmowe leki, tylko mialam wypelnic i wziac stempel z recepcji ( potem sie okazalo ze tam byly nie moje dane i musialam isc po nowa). Po 2 dniach dostalam list ze szpitala z data usg na 13 tydz.
    Zadzwon do tej poloznej jak najszybciej i powiedz ze to pilne bo chcesz miec pewnosc ze usg bedzie wykonane przed 14 tyg.
    Jeszcze dodam ze chodze dodatkowo prywatnie do polskiego ginekologa w Londynie, mogle polecic jak cos:)
    Macy a moglabys mi podac dane do tego ginekologa w Londynie?

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja używam appki "pregnancy".

Ja zaczynam trochę się denerwować czy wszystko Oki. Stwierdziłam, że kurde dlaczego nic mnie nie boli, nie ciągnie w brzuchu. Ogólnie przytylam, brzuch wystaje, ale bynajmniej nie od ciąży a od jedzenia. Dziś się przerazilam, że dopiero pierwszy trymestr a ja już +3kg. Masakra. Wszystko przez plamienia i krwawienia, które miałam i uziemienia z tego powodu w domu. Do tego była awersja do jedzenia, oczywiście z głodu padalam, bo apetyt mi nie zniknął i jadłam jakiś badziew.
    A teraz czuję się mało ciążowo, zmęczenie, mdłości lekkie... Ale może coś więcej powinnam czuć? Plamienia już mi zniknęły... Eh. Łatwo nie ma.

Spokojnie, to już jest czas, kiedy te kiepskie objawy powinny ustępować. Raczej należy się cieszyć, że wchodzimy w najlepszy okres ciąży :).

klamka lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ