X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • mayka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczułam ruchy kilka razy pod rząd takie płukanie. Pyk pyk ;)
    Chyba to moje maleństwo?

lkc, iNso87, Sana, Alisssa, Anet85 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86,ja też daje się dziś cały dzień z zakupami,sprzątaniem i gotowaniem. Nie chcecie wiedzieć jak wyglądało mieszkanie po 3 tyg mojej nieobecności. Nie to, że mąż nie sprzątał, ale to jego sprzątanie jednak odbiega od mojego. Dziś wstałam rano i posprzątanie lazienki- bez wykonania prania oczywiście bo są chyba tego tony, zajęło mi 1.5h. W ramach odpoczynku walnęłam się na łóżku koło męża, on poszedł do łazienki i mówi: czemu sprzątałaś łazienkę, przecież było czysto. No więc wyobraźcie sobie resztę mieszkania i lodówkę. Nogi wchodzą mi w D...!

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Jej dziewczyny staram się czytać na bieżąco, ale ciężko za wami nadążyć ;)
    Przodującym łożyskiem na tym etapie nie ma co się za bardzo martwić, wiadomo trzeba na siebie uważać, ale większość z tych przodujących łożysk w 15-16 tygodniu się podniesie, poczytajcie sobie tutaj https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/ w poprzedniej ciąży też przeżywałam ten stres i okazało się niepotrzebnie, bo na połówkowych już było wysoko :)
    Teraz mam na tylnej ścianie i powiem wam, że wydaje mi się że już poczułam TE bulgotki :D wcześnie, ale poprzednio jak na pierwszą ciążę też szybko czułam ruchy, więc pewnie to możliwe.
    inso współczuję mdłości i problemów z przedszkolem...przykro się to czyta, że takie osoby mogą zajmować się naszymi dziećmi :/

Lekarka od razu mi powiedziała, że za wczesnie na takie osady. Tym się nie martwię. Martwią mnie plamienia.
    Dostałam jeszcze magnez, mam nadzieję, że pomoże I łożysko poszybuje w górę :)

.
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) chwilkę się nie odzywałam bo ostatnie kilka dni było dla mnie bardzo ciężkich i jak postanowiłam coś napisać to chwile zajmuje żeby Was nadrobić :)

Słuchajcie... u mnie od początku ciąży ani razu żadnych mdłości, nic po prostu. Gdyby nie usg i brak miesiączki to bym nie wiedziała ze jestem w ciąży. Już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów, żebym mogła wiedzieć ze wszystko ok.

Tez cierpię na problem z wyproznianiem jak niektóre z Was, czasem pomagają śliwki i jabłka :)

oar83e3krueg9a4a.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Przekonywania to moze nie;) ale jestem dość pozytywna osoba;p

Mayka okej:)

Jeszcze troche i będzie pierwsze USG,szybko zleci Dziewczyny do 12tygodnia i będziemy spokojnie cieszyć sie ciąża:)

Tak sobie przeglądam forum od początku ;-) Ponieważ dosyć późno dotarłam ;-)

I jak Inso - szybko ten czas minął, co? Miałam wrażenie, że się wlecze, ale teraz nie wiem, kiedy mi te 14 tygodni minęło :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek tu napisalam o usg w 12tygodniu a zaraz i połówkowe :d przynajmniej w zasięgu u mnie niedaleko no bo za miesiac :) Mi naprawdę to szybko mija, widzę po tym jak wpisuje nasze wizyty, zdaje się niedawno wpisywałam a już znowu muszę na nowy tydzien :D

Oj mam nadzieję, że dziś lepszy dzień będzie!

Już czerwcowe się utworzyły :)

Dziewczyny a jutro już Jesień! Potem zima i rodzimy;p
    Edit.
    Sory zapomnialam, że niektóre po 21szym to juz na wiosnę rodzą Maluchy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 05:12

teverde lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia wiem, że po usg połówkowym już czas leci baaardzo szybko - no i raczej spokojnie, bo dziecko już czuć, rusza się, więc możemy się skupić na wyprawce itd :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Z doświadczenia wiem, że po usg połówkowym już czas leci baaardzo szybko - no i raczej spokojnie, bo dziecko już czuć, rusza się, więc możemy się skupić na wyprawce itd :)
    Sana no właśnie ja nie wiem czy nie będzie odwrotnie;) do polowkowych zawsze się coś dzieje. Pierwsze usg pęcherzyk, zaraz następne- zarodek, tu bicie serduszka, potem usg genetyczne, zaraz połówkowe. A potem juz ta dłuższa połowa ciazy :) i czekanie do porodu. A zimowe wieczory są dluuugie:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 07:33

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja dziś proszę o nietypowe kciuki. Mam dziś o 11 egzamin bardzo ważny dla mojej przyszłości zawodowej. Będę wdzięczna za pozytywne wibracje ;)

iNso87, Katia89, patuniek86, bbeczka91, Makowe Szczęście, Parsleyek, mimoza, Zimowaa, Marza89, Ulv15 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte! Tylko nie stresuj się za mocno!

Reniferra lubi tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy za mnie też trzymajcie. Złożyliśmy ofertę 10 tys. droższą niż planowaliśmy bo już jakaś babka zaproponowała gościowi od mieszkania 248 tys. Ma się przez weekend namyśleć, no i mam nadzieję, że ta kobieta znów nas nie przebije.. Ja już widzę nas w tym mieszkaniu, ono musi być nasze! Zaraz za rogiem 3 jeziorka.. Chcę tam chodzić na spacerki..

Makowe Szczęście, mimoza, Reniferra, Kleopatra lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso, ja przy córce właśnie do połówkowych czułam, jakby to wszystko trwało wieczność :D a później mi to zleciało w oka mgnieniu, bo zaczęłam się naprawdę cieszyć ciążą, strach odpuścił. Czytałam sobie o wózkach, fotelikach i pach - zaraz tp :D
    Każda może inaczej to odczuwać, jedno jest pewne - będziemy dużo spokojniejsze, kiedy te nasze maluszki się naprawdę uaktywnią :) choć to moja druga ciąża, to też jeszcze ruchów nie czuję, a maleństwo w brzuchu wywija aż miło. Mąż się śmiał na prenatalnych, że czekamy na tancerza/tancerkę :D

Reniferra powodzenia! Dasz radę! :) trzymam kciuki <3

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wow, to okolica musi być piękna, idealnana spacery :) duże to mieszkanie?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam sie nie spieszy do porodu;p
    Poki co ciaza jest meczaca pod jednym wzgledem ze musze ograniczac jedzenie. Wczesniej jadlam ciasta i inne slodkoscini bylam szczupla a teraz kontroluje sie na maksa a waga rosnie a jakbym sie nie kontrolowala to 30 kg murowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 08:00

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana napewno po polowkowych u każdej spokój zagosci:D
    Wiecie co ja usiadlam i tak mi ciężko oddychać, normalnie muszę leżeć.. Masakra jak staruszka juz:p

Reniferra trzymamy kciuki! :d

Teverde no rzeczywiście to ładne miejsce musi być. Niecale 250tys to jeszcze taka względna cena mieszkania jeśli jest w granicach 50-60m2. To używane czy w stanie developerskim? Napewno będzie Wasze:D powiedz, że kobiecie w ciazy się nie odmawia, bo myszy będzie miał sprzedający w domu haha:p

Klamka czekamy na relacje z wizyty.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +5kg od pierwszej wizyty u gina w 7tygodniu ciazy. Dzis stanelam na wagę sprawdzić. Modlę się żeby do końca chociaż 6kg nie więcej przybyło.. Chociaż Święta po drodze i Urodziny wszystkich domowników mi to nie ułatwi.. Mamy maraton do marca z imprezami rodzinnymi.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-) u nas wczoraj była mała imprezka ;-) świętowaliśmy moje urodziny ;-) trzeba było wszystko przygotować, posprzątać itp. Ledwo wczoraj dałam radę..wieczorem już mnie brzuch bolał ;-( za to dziś udało mi się Was nadrobić;-)
    Mi też od czerwca ten czas szybko zleciał, jutro już JESIEŃ ;-) lubię tę porę roku no i w końcu będzie trochę chłodniej..te upały mnie wykańczały ;-(

Reniferra trzymam kciuki i POWODZENIA ! ;-)

Teverde idealne miejsce na spacery z maleństwem! Nie to co w zatłoczonym mieście ;-( też trzymam kciuki żeby wam się udało kupić to mieszkanie ;-)

My dziś ruszamy do Mławy na wesele znajomych i czeka nas daleka podróż. Trochę mnie niepokoi ta uroczystość ale buty na zmianę wzięłam i chociaż najem się za dwoje ;-) ten jeden raz nie będę soboe żałować! ;-);-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka to Wszystkiego Najlepszego. Ja robię imprezę za tydzień w niedziele. Malza urodziny najpierw na świeczniku mamy;)

Malutka_27 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, teverde powodzenia, trzymamy kciuki :)
    Malutka, wszystkiego najlepszego! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 09:33

Malutka_27, Reniferra lubią tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra-dasz radę! Ale kciuki oczywiście zaciśnięte :-)

Teverde - No niech gościu aż tyle lepiej nie myśli ;-) Powodzenia :-)

Malutka - najlepsze życzenia urodzinowe :-)

Ja też bardzo się cieszę że zmiany pogody :-)
    Fatalnie się czuję w takie upały, teraz chociaż mogę oddychać. A i mam nadzieję, że arytmia nie będzie tak mocno dawać czadu ;-)
    Poza tym, mam tyle par długich spodni, że aż szkoda ich nie nosić ;-)

Pora wstawać ;-)
    Dzisiaj ryż pieczony z jabłkami :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ