MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patuniek86,ja też daje się dziś cały dzień z zakupami,sprzątaniem i gotowaniem. Nie chcecie wiedzieć jak wyglądało mieszkanie po 3 tyg mojej nieobecności. Nie to, że mąż nie sprzątał, ale to jego sprzątanie jednak odbiega od mojego. Dziś wstałam rano i posprzątanie lazienki- bez wykonania prania oczywiście bo są chyba tego tony, zajęło mi 1.5h. W ramach odpoczynku walnęłam się na łóżku koło męża, on poszedł do łazienki i mówi: czemu sprzątałaś łazienkę, przecież było czysto. No więc wyobraźcie sobie resztę mieszkania i lodówkę. Nogi wchodzą mi w D...!
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
mamakropka. wrote:Jej dziewczyny staram się czytać na bieżąco, ale ciężko za wami nadążyć
Przodującym łożyskiem na tym etapie nie ma co się za bardzo martwić, wiadomo trzeba na siebie uważać, ale większość z tych przodujących łożysk w 15-16 tygodniu się podniesie, poczytajcie sobie tutaj https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/ w poprzedniej ciąży też przeżywałam ten stres i okazało się niepotrzebnie, bo na połówkowych już było wysoko
Teraz mam na tylnej ścianie i powiem wam, że wydaje mi się że już poczułam TE bulgotki wcześnie, ale poprzednio jak na pierwszą ciążę też szybko czułam ruchy, więc pewnie to możliwe.
inso współczuję mdłości i problemów z przedszkolem...przykro się to czyta, że takie osoby mogą zajmować się naszymi dziećmi
Lekarka od razu mi powiedziała, że za wczesnie na takie osady. Tym się nie martwię. Martwią mnie plamienia.
Dostałam jeszcze magnez, mam nadzieję, że pomoże I łożysko poszybuje w górę. -
Hej dziewczyny chwilkę się nie odzywałam bo ostatnie kilka dni było dla mnie bardzo ciężkich i jak postanowiłam coś napisać to chwile zajmuje żeby Was nadrobić
Słuchajcie... u mnie od początku ciąży ani razu żadnych mdłości, nic po prostu. Gdyby nie usg i brak miesiączki to bym nie wiedziała ze jestem w ciąży. Już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów, żebym mogła wiedzieć ze wszystko ok.
Tez cierpię na problem z wyproznianiem jak niektóre z Was, czasem pomagają śliwki i jabłka -
iNso87 wrote:Przekonywania to moze nie;) ale jestem dość pozytywna osoba;p
Mayka okej:)
Jeszcze troche i będzie pierwsze USG,szybko zleci Dziewczyny do 12tygodnia i będziemy spokojnie cieszyć sie ciąża:)
Tak sobie przeglądam forum od początku Ponieważ dosyć późno dotarłam
I jak Inso - szybko ten czas minął, co? Miałam wrażenie, że się wlecze, ale teraz nie wiem, kiedy mi te 14 tygodni minęłoiNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek tu napisalam o usg w 12tygodniu a zaraz i połówkowe :d przynajmniej w zasięgu u mnie niedaleko no bo za miesiac Mi naprawdę to szybko mija, widzę po tym jak wpisuje nasze wizyty, zdaje się niedawno wpisywałam a już znowu muszę na nowy tydzien
Oj mam nadzieję, że dziś lepszy dzień będzie!
Już czerwcowe się utworzyły
Dziewczyny a jutro już Jesień! Potem zima i rodzimy;p
Edit.
Sory zapomnialam, że niektóre po 21szym to juz na wiosnę rodzą MaluchyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 05:12
teverde lubi tę wiadomość
-
Sana wrote:Z doświadczenia wiem, że po usg połówkowym już czas leci baaardzo szybko - no i raczej spokojnie, bo dziecko już czuć, rusza się, więc możemy się skupić na wyprawce itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 07:33
-
Kochane, ja dziś proszę o nietypowe kciuki. Mam dziś o 11 egzamin bardzo ważny dla mojej przyszłości zawodowej. Będę wdzięczna za pozytywne wibracje
iNso87, Katia89, patuniek86, bbeczka91, Makowe Szczęście, Parsleyek, mimoza, Zimowaa, Marza89, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
A Wy za mnie też trzymajcie. Złożyliśmy ofertę 10 tys. droższą niż planowaliśmy bo już jakaś babka zaproponowała gościowi od mieszkania 248 tys. Ma się przez weekend namyśleć, no i mam nadzieję, że ta kobieta znów nas nie przebije.. Ja już widzę nas w tym mieszkaniu, ono musi być nasze! Zaraz za rogiem 3 jeziorka.. Chcę tam chodzić na spacerki..
Makowe Szczęście, mimoza, Reniferra, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
iNso, ja przy córce właśnie do połówkowych czułam, jakby to wszystko trwało wieczność a później mi to zleciało w oka mgnieniu, bo zaczęłam się naprawdę cieszyć ciążą, strach odpuścił. Czytałam sobie o wózkach, fotelikach i pach - zaraz tp
Każda może inaczej to odczuwać, jedno jest pewne - będziemy dużo spokojniejsze, kiedy te nasze maluszki się naprawdę uaktywnią choć to moja druga ciąża, to też jeszcze ruchów nie czuję, a maleństwo w brzuchu wywija aż miło. Mąż się śmiał na prenatalnych, że czekamy na tancerza/tancerkę
Reniferra powodzenia! Dasz radę! trzymam kciukiReniferra lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Mi tam sie nie spieszy do porodu;p
Poki co ciaza jest meczaca pod jednym wzgledem ze musze ograniczac jedzenie. Wczesniej jadlam ciasta i inne slodkoscini bylam szczupla a teraz kontroluje sie na maksa a waga rosnie a jakbym sie nie kontrolowala to 30 kg murowane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 08:00
-
Sana napewno po polowkowych u każdej spokój zagosci:D
Wiecie co ja usiadlam i tak mi ciężko oddychać, normalnie muszę leżeć.. Masakra jak staruszka juz:p
Reniferra trzymamy kciuki! :d
Teverde no rzeczywiście to ładne miejsce musi być. Niecale 250tys to jeszcze taka względna cena mieszkania jeśli jest w granicach 50-60m2. To używane czy w stanie developerskim? Napewno będzie Wasze:D powiedz, że kobiecie w ciazy się nie odmawia, bo myszy będzie miał sprzedający w domu haha:p
Klamka czekamy na relacje z wizyty.Reniferra lubi tę wiadomość
-
U mnie +5kg od pierwszej wizyty u gina w 7tygodniu ciazy. Dzis stanelam na wagę sprawdzić. Modlę się żeby do końca chociaż 6kg nie więcej przybyło.. Chociaż Święta po drodze i Urodziny wszystkich domowników mi to nie ułatwi.. Mamy maraton do marca z imprezami rodzinnymi.
-
Cześć dziewczyny u nas wczoraj była mała imprezka świętowaliśmy moje urodziny trzeba było wszystko przygotować, posprzątać itp. Ledwo wczoraj dałam radę..wieczorem już mnie brzuch bolał ;-( za to dziś udało mi się Was nadrobić
Mi też od czerwca ten czas szybko zleciał, jutro już JESIEŃ lubię tę porę roku no i w końcu będzie trochę chłodniej..te upały mnie wykańczały ;-(
Reniferra trzymam kciuki i POWODZENIA !
Teverde idealne miejsce na spacery z maleństwem! Nie to co w zatłoczonym mieście ;-( też trzymam kciuki żeby wam się udało kupić to mieszkanie
My dziś ruszamy do Mławy na wesele znajomych i czeka nas daleka podróż. Trochę mnie niepokoi ta uroczystość ale buty na zmianę wzięłam i chociaż najem się za dwoje ten jeden raz nie będę soboe żałować!Reniferra lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Reniferra-dasz radę! Ale kciuki oczywiście zaciśnięte
Teverde - No niech gościu aż tyle lepiej nie myśli Powodzenia
Malutka - najlepsze życzenia urodzinowe
Ja też bardzo się cieszę że zmiany pogody
Fatalnie się czuję w takie upały, teraz chociaż mogę oddychać. A i mam nadzieję, że arytmia nie będzie tak mocno dawać czadu
Poza tym, mam tyle par długich spodni, że aż szkoda ich nie nosić
Pora wstawać
Dzisiaj ryż pieczony z jabłkamiReniferra lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm