X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • mayka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczułam ruchy kilka razy pod rząd takie płukanie. Pyk pyk ;)
    Chyba to moje maleństwo?

lkc, iNso87, Sana, Alisssa, Anet85 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86,ja też daje się dziś cały dzień z zakupami,sprzątaniem i gotowaniem. Nie chcecie wiedzieć jak wyglądało mieszkanie po 3 tyg mojej nieobecności. Nie to, że mąż nie sprzątał, ale to jego sprzątanie jednak odbiega od mojego. Dziś wstałam rano i posprzątanie lazienki- bez wykonania prania oczywiście bo są chyba tego tony, zajęło mi 1.5h. W ramach odpoczynku walnęłam się na łóżku koło męża, on poszedł do łazienki i mówi: czemu sprzątałaś łazienkę, przecież było czysto. No więc wyobraźcie sobie resztę mieszkania i lodówkę. Nogi wchodzą mi w D...!

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Jej dziewczyny staram się czytać na bieżąco, ale ciężko za wami nadążyć ;)
    Przodującym łożyskiem na tym etapie nie ma co się za bardzo martwić, wiadomo trzeba na siebie uważać, ale większość z tych przodujących łożysk w 15-16 tygodniu się podniesie, poczytajcie sobie tutaj https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/ w poprzedniej ciąży też przeżywałam ten stres i okazało się niepotrzebnie, bo na połówkowych już było wysoko :)
    Teraz mam na tylnej ścianie i powiem wam, że wydaje mi się że już poczułam TE bulgotki :D wcześnie, ale poprzednio jak na pierwszą ciążę też szybko czułam ruchy, więc pewnie to możliwe.
    inso współczuję mdłości i problemów z przedszkolem...przykro się to czyta, że takie osoby mogą zajmować się naszymi dziećmi :/

Lekarka od razu mi powiedziała, że za wczesnie na takie osady. Tym się nie martwię. Martwią mnie plamienia.
    Dostałam jeszcze magnez, mam nadzieję, że pomoże I łożysko poszybuje w górę :)

.
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) chwilkę się nie odzywałam bo ostatnie kilka dni było dla mnie bardzo ciężkich i jak postanowiłam coś napisać to chwile zajmuje żeby Was nadrobić :)

Słuchajcie... u mnie od początku ciąży ani razu żadnych mdłości, nic po prostu. Gdyby nie usg i brak miesiączki to bym nie wiedziała ze jestem w ciąży. Już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów, żebym mogła wiedzieć ze wszystko ok.

Tez cierpię na problem z wyproznianiem jak niektóre z Was, czasem pomagają śliwki i jabłka :)

oar83e3krueg9a4a.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Przekonywania to moze nie;) ale jestem dość pozytywna osoba;p

Mayka okej:)

Jeszcze troche i będzie pierwsze USG,szybko zleci Dziewczyny do 12tygodnia i będziemy spokojnie cieszyć sie ciąża:)

Tak sobie przeglądam forum od początku ;-) Ponieważ dosyć późno dotarłam ;-)

I jak Inso - szybko ten czas minął, co? Miałam wrażenie, że się wlecze, ale teraz nie wiem, kiedy mi te 14 tygodni minęło :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek tu napisalam o usg w 12tygodniu a zaraz i połówkowe :d przynajmniej w zasięgu u mnie niedaleko no bo za miesiac :) Mi naprawdę to szybko mija, widzę po tym jak wpisuje nasze wizyty, zdaje się niedawno wpisywałam a już znowu muszę na nowy tydzien :D

Oj mam nadzieję, że dziś lepszy dzień będzie!

Już czerwcowe się utworzyły :)

Dziewczyny a jutro już Jesień! Potem zima i rodzimy;p
    Edit.
    Sory zapomnialam, że niektóre po 21szym to juz na wiosnę rodzą Maluchy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 05:12

teverde lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia wiem, że po usg połówkowym już czas leci baaardzo szybko - no i raczej spokojnie, bo dziecko już czuć, rusza się, więc możemy się skupić na wyprawce itd :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Z doświadczenia wiem, że po usg połówkowym już czas leci baaardzo szybko - no i raczej spokojnie, bo dziecko już czuć, rusza się, więc możemy się skupić na wyprawce itd :)
    Sana no właśnie ja nie wiem czy nie będzie odwrotnie;) do polowkowych zawsze się coś dzieje. Pierwsze usg pęcherzyk, zaraz następne- zarodek, tu bicie serduszka, potem usg genetyczne, zaraz połówkowe. A potem juz ta dłuższa połowa ciazy :) i czekanie do porodu. A zimowe wieczory są dluuugie:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 07:33

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja dziś proszę o nietypowe kciuki. Mam dziś o 11 egzamin bardzo ważny dla mojej przyszłości zawodowej. Będę wdzięczna za pozytywne wibracje ;)

iNso87, Katia89, patuniek86, bbeczka91, Makowe Szczęście, Parsleyek, mimoza, Zimowaa, Marza89, Ulv15 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte! Tylko nie stresuj się za mocno!

Reniferra lubi tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy za mnie też trzymajcie. Złożyliśmy ofertę 10 tys. droższą niż planowaliśmy bo już jakaś babka zaproponowała gościowi od mieszkania 248 tys. Ma się przez weekend namyśleć, no i mam nadzieję, że ta kobieta znów nas nie przebije.. Ja już widzę nas w tym mieszkaniu, ono musi być nasze! Zaraz za rogiem 3 jeziorka.. Chcę tam chodzić na spacerki..

Makowe Szczęście, mimoza, Reniferra, Kleopatra lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso, ja przy córce właśnie do połówkowych czułam, jakby to wszystko trwało wieczność :D a później mi to zleciało w oka mgnieniu, bo zaczęłam się naprawdę cieszyć ciążą, strach odpuścił. Czytałam sobie o wózkach, fotelikach i pach - zaraz tp :D
    Każda może inaczej to odczuwać, jedno jest pewne - będziemy dużo spokojniejsze, kiedy te nasze maluszki się naprawdę uaktywnią :) choć to moja druga ciąża, to też jeszcze ruchów nie czuję, a maleństwo w brzuchu wywija aż miło. Mąż się śmiał na prenatalnych, że czekamy na tancerza/tancerkę :D

Reniferra powodzenia! Dasz radę! :) trzymam kciuki <3

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wow, to okolica musi być piękna, idealnana spacery :) duże to mieszkanie?

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam sie nie spieszy do porodu;p
    Poki co ciaza jest meczaca pod jednym wzgledem ze musze ograniczac jedzenie. Wczesniej jadlam ciasta i inne slodkoscini bylam szczupla a teraz kontroluje sie na maksa a waga rosnie a jakbym sie nie kontrolowala to 30 kg murowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 08:00

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana napewno po polowkowych u każdej spokój zagosci:D
    Wiecie co ja usiadlam i tak mi ciężko oddychać, normalnie muszę leżeć.. Masakra jak staruszka juz:p

Reniferra trzymamy kciuki! :d

Teverde no rzeczywiście to ładne miejsce musi być. Niecale 250tys to jeszcze taka względna cena mieszkania jeśli jest w granicach 50-60m2. To używane czy w stanie developerskim? Napewno będzie Wasze:D powiedz, że kobiecie w ciazy się nie odmawia, bo myszy będzie miał sprzedający w domu haha:p

Klamka czekamy na relacje z wizyty.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +5kg od pierwszej wizyty u gina w 7tygodniu ciazy. Dzis stanelam na wagę sprawdzić. Modlę się żeby do końca chociaż 6kg nie więcej przybyło.. Chociaż Święta po drodze i Urodziny wszystkich domowników mi to nie ułatwi.. Mamy maraton do marca z imprezami rodzinnymi.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-) u nas wczoraj była mała imprezka ;-) świętowaliśmy moje urodziny ;-) trzeba było wszystko przygotować, posprzątać itp. Ledwo wczoraj dałam radę..wieczorem już mnie brzuch bolał ;-( za to dziś udało mi się Was nadrobić;-)
    Mi też od czerwca ten czas szybko zleciał, jutro już JESIEŃ ;-) lubię tę porę roku no i w końcu będzie trochę chłodniej..te upały mnie wykańczały ;-(

Reniferra trzymam kciuki i POWODZENIA ! ;-)

Teverde idealne miejsce na spacery z maleństwem! Nie to co w zatłoczonym mieście ;-( też trzymam kciuki żeby wam się udało kupić to mieszkanie ;-)

My dziś ruszamy do Mławy na wesele znajomych i czeka nas daleka podróż. Trochę mnie niepokoi ta uroczystość ale buty na zmianę wzięłam i chociaż najem się za dwoje ;-) ten jeden raz nie będę soboe żałować! ;-);-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka to Wszystkiego Najlepszego. Ja robię imprezę za tydzień w niedziele. Malza urodziny najpierw na świeczniku mamy;)

Malutka_27 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, teverde powodzenia, trzymamy kciuki :)
    Malutka, wszystkiego najlepszego! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 09:33

Malutka_27, Reniferra lubią tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra-dasz radę! Ale kciuki oczywiście zaciśnięte :-)

Teverde - No niech gościu aż tyle lepiej nie myśli ;-) Powodzenia :-)

Malutka - najlepsze życzenia urodzinowe :-)

Ja też bardzo się cieszę że zmiany pogody :-)
    Fatalnie się czuję w takie upały, teraz chociaż mogę oddychać. A i mam nadzieję, że arytmia nie będzie tak mocno dawać czadu ;-)
    Poza tym, mam tyle par długich spodni, że aż szkoda ich nie nosić ;-)

Pora wstawać ;-)
    Dzisiaj ryż pieczony z jabłkami :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ