MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
klamka wrote:Dziewczyny, pytanie. Na jaki rozmiar planujecie robic wyprawke? 56 czy 62? Bo ja juz sama nie wiem. Jedni mowia, ze tylko 62, inni ze koniecznie 56 i sama juz nie wiem...
Ja zamierzam w dwóch rozmiarach się przygotować.
Mojej kuzynce mówili przez całą ciąże że dziecko raczej będzie małe a urodził się 4300 i 63 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:37
klamka lubi tę wiadomość
-
Ja również planuje zakupy w dwóch rozmiarach. Ostatnio znajoma urodziła córeczkę - w terminie - i miała 51 cm i 3 kg.. Malusienka. Nie wyobrażam sobie jej w ciuszkach w rozmiarze 62 mały ciuszek może się przydać a na większy też przyjdzie czas, tak myślę
-
Swoją drogą liczyliśmy na ciuszki od nich bo mówili że są do zabrania a ostatnio okazało się że będą mieli drugie i to w podobnym terminie:) Więc czeka nas cała wyprawka:P Planujecie kupować używane czy tylko nowe?
-
Jako że to nasze pierwsze, wyczekane maleństwo, chcemy kupić wszystko nowe, żeby cieszyć się z kompletowania tej wyprawki na wspólnych zakupach, nie mogę się już doczekać
Kiedy planujecie coś kupować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:41
-
Parę rzeczy kupiłam w lidlu, coś jeszcze zostało po dzieciach siostry, ale tu muszę zrobić porządny przegląd. Pewnie trochę ciuszków też dostanę od koleżanki, ale tymi musimy podzielić się na dwie (druga znajoma ma podobny termin jak ja). Coś na pewno kupię nowych, coś używanych, a i zaczynam się uczyć szyć na maszynie, więc może uda mi się coś stworzyć.
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Oba rozmiary sie przydają. Tylko moze się zdarzyć,ze 56 na krótko a może i,ze na dlugo;) Moja Mlodsza urodziła się 3730g/57cm. Nosila na poczatku 56. Dzidzki podkurczaja nóżki dlatego większość jest za duza i sie topią w nich.
Ja planuje bodziaki kopertowe w rozmiarze 56 kupic i pajace. Jesli chodzi o bluzeczki,geterki, i tym podobne rzeczy zdąży jeszcze Maleństwo takie nalozyc później;) Według mnie te dwie pozycje dla mnie są obowiązkowe i najbardziej praktyczne. Oczywiście plus kombinezon,cieplejsze spodenki na gumce(w końcu ja zima znowu rodze:p) no i bluza,czapeczki wiązane i te cienke i te cieple do wyjścia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:47
-
Takie poważne zakupy zamierzam ogarniać po połówkowych-czyli od listopada.
Wiąże się to z tym, że trzeba przestawić szafy w pokoju i kupić komodę na rzeczy dziecka
Jakoś w grudniu/styczniu chciałabym mieć łóżeczko i mieć już wózek (ten zniszczony oddam jednak koleżance).
Jedną bardzo mądra rzecz usłyszałam-przy jakichkolwiek większych zakupach już teraz warto zaopatrzyć się w pieluchy i chusteczki nawilżane
Będą schodzić błyskawicznie, a wydać teraz dodatkowo 50 zł za wielką paczkę będzie łatwiej, niż kupować 3 paczki na raz
Jak na razie nieśmiało kupiłam 1 małą paczuszkę Od listopada zacznę robić zapasPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Takie poważne zakupy zamierzam ogarniać po połówkowych-czyli od listopada.
Wiąże się to z tym, że trzeba przestawić szafy w pokoju i kupić komodę na rzeczy dziecka
Jakoś w grudniu/styczniu chciałabym mieć łóżeczko i mieć już wózek (ten zniszczony oddam jednak koleżance).
Jedną bardzo mądra rzecz usłyszałam-przy jakichkolwiek większych zakupach już teraz warto zaopatrzyć się w pieluchy i chusteczki nawilżane
Będą schodzić błyskawicznie, a wydać teraz dodatkowo 50 zł za wielką paczkę będzie łatwiej, niż kupować 3 paczki na raz
Jak na razie nieśmiało kupiłam 1 małą paczuszkę Od listopada zacznę robić zapas -
Cześć dziewczyny ❤️
Ja też myślałam o wózku anex sport, ale teraz to już sama nie wiem... Mi zależy żeby lekki był... Ale anex z wyglądu mi się bardzo podoba
Dziś w pracy ten wpadł mi w oko:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/540fe7454f27.png
Ja jeszcze boję się cokolwiek kupować, na szczęście wczoraj na chrzcie moje bratanka 2.5 miesiąca ma to nakupowałam ciuchów mu, że hej haha taką radoche miałam, że mogę w końcu coś kupić dla dziecka, nawet jeśli nie dla mojego -
Katia po 2 odchowanych juz wiem mniej więcej,ze 3,4,5 sporo idzie;p takze nawet jak okaże sie za dużo o te 1-2opakowania to odsprzedam ale mysle,ze jeszcze mi nawet zabraknie;D
Ja juz wczesniej pisałam,ze ja kupie oddzielnie gondole,oddzielnie spacerowke. No i oddzielnie fotelik. Miałam Adamexa York i ta spacerowka to jakas pomylka. No i chce cos małego a nie taki wielki.Katia89 lubi tę wiadomość
-
Zakupy i ja bym już robiła ale wstrzymuje się do połówkowych. Raz już miałam w dłoni w lidlu body ale strach mnie ogarnął i nie kupiłam. Rozmiarowo kilka rzeczy na pewno 56 bo przy bliźniakach nie liczę, że wielkoludy będą ale pamiętam siostrze kupowaliśmy na wyprawkę 56 a Mała miała 61
Ze snem już u mnie lepiej, zdarzają mi się z ponownym zaśnięciem ale już nie to co miesiąc temu.
Dziewczyny a czy Was czasem tak mocno coś kłuje w podbrzuszu na środku? Uczucie bulgotków i skrzydełek może miałam ze dwa razy ale jak leżę to czuję czasami uciskanie w podbrzuszu i robi się twarde wybrzuszenie i po chwili znika, wydaję mi sie że to Maluchy się kręcą ale w ciąży pierwszy raz wiec sama nie wiem. Do tego dziś jak tak było to zaczęło mnie mocno kłuć i zastanawiam się to rozciągnie macicy i mięśni czy coś złego -
Ja wstrzymuję się z kupowaniem do końca roku. Termin Mam na koniec marca więc mam nadzieję że ze wszystkim zdążę.
Raczej rozważaliśmy kupno i nowych i używanych jeśli chodzi o ciuszki.
Wózek na pewno używany. Łóżeczko i przewijak zaoferowali kupno nowego rodzice.
W pokoju gdzie planujemy dziecięcy był mój gabinet wiec jest biało-miętowo i tak zostanie niezależnie od płci maluszka. mamy tam szafę w zabudowie więc planuje dokupić tylko naklejki na ścianę i dywan. Nie chcemy szaleć z wystrojem i meblami. Dopiero pod przedszkolaka będziemy kupować dodatkowe mebelki.
Zaopatrzyłam się w skarbonkę i przy wypłatach wrzucamy tam co nieco aby przygotować budżet. Niestety na becikowe się nie załapiemy -
Z rozmiarem to wszystko zależy jakie duże dziecko się urodzi, ja poprzednio kupiłam większość 56 i 62, kilka sztuk 50 i całe szczęście, mały urodził się 3 tyg przed terminem 53cm i powiem wam, że musieliśmy dokupić kilka rzeczy na 50...na szczęście unisex, więc teraz nie ważne jaką będzie płeć te najmniejsze już mam. A kupować nowe pewnie będę po połówkowych, chyba że uda się wcześniej poznać płeć
-
No właśnie ja myślałam o wózku 2w1 lub 3w1 z dobrym fotelikiem.
Jednak coraz bardziej przekonuję się do myśli, że i tak ze spacerówki nie będę korzystać, tylko kupię inną.
Tylko w takiej sytuacji nie bardzo mogę mieć fotelik bez stelaża, a mieć 2 wózki-jedna gondola i jeden fotelik ze stelażem to już za dużo.
Jakieś pomysły?
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Butterfly 83 wrote:Inso, ale super, już teraz z górki Ci pójdzie
My nadal w czwartym i ruchów nadal brak
Zaczynam się martwić chyba ...Butterfly 83 lubi tę wiadomość