X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie planuję wcześniaka, więc w ogóle nie skupiam się na rozmiarach 50 i mniejszych...
    Jakby co, to mąż to ogarnie.

Starsza nosiła rozmiar 56 może przez miesiąc, albo krócej. A urodziła się kompaktowa-53 cm i 3250g.

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupione i 56 i 62 nie szaleje już teraz pierwsze pragnienie zaspokoiłam a reszta w styczniu na wyprzedazach! :D tym bardziej, ze na święta siostra przywiezie na bank masę rzeczy po swoich bablach :) i tez już pieluchy zaczęłam kupować haha dokładnie tez stwierdziłam, ze lepiej raz w miesiącu kupić kilka niż potem 50 na raz :P
    Salsefia tez mam takie ukłucia czasami, dość mocne ruszyć się nie mogę... ale szybko mijają na szczęście, staram się nie panikować...

ptaszek lubi tę wiadomość

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 24 września 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    No właśnie ja myślałam o wózku 2w1 lub 3w1 z dobrym fotelikiem.

Jednak coraz bardziej przekonuję się do myśli, że i tak ze spacerówki nie będę korzystać, tylko kupię inną.

Tylko w takiej sytuacji nie bardzo mogę mieć fotelik bez stelaża, a mieć 2 wózki-jedna gondola i jeden fotelik ze stelażem to już za dużo.
    Jakieś pomysły?

Do wózka 2w1 też możesz dokupić pasujący fotelik, ew kwestia adapterów, ale to nie problem. My tak zrobiliśmy i ze spacerówki korzystamy do tej pory.

Ja też wcześniaka nie planowałam...z resztą synek grzecznie wyczekal do donoszonej ciąży, ale był na tyle malutki że w 56 się topił...50 nosił może przez 2-3 tygodnie, 56 pewnie z miesiąc. No ale też w różnych sklepach rozmiar rozmiarowi nierówny :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Zakupy i ja bym już robiła ale wstrzymuje się do połówkowych. Raz już miałam w dłoni w lidlu body ale strach mnie ogarnął i nie kupiłam. Rozmiarowo kilka rzeczy na pewno 56 bo przy bliźniakach nie liczę, że wielkoludy będą ale pamiętam siostrze kupowaliśmy na wyprawkę 56 a Mała miała 61 ;-)
    Ze snem już u mnie lepiej, zdarzają mi się z ponownym zaśnięciem ale już nie to co miesiąc temu.

Dziewczyny a czy Was czasem tak mocno coś kłuje w podbrzuszu na środku? Uczucie bulgotków i skrzydełek może miałam ze dwa razy ale jak leżę to czuję czasami uciskanie w podbrzuszu i robi się twarde wybrzuszenie i po chwili znika, wydaję mi sie że to Maluchy się kręcą ale w ciąży pierwszy raz wiec sama nie wiem. Do tego dziś jak tak było to zaczęło mnie mocno kłuć i zastanawiam się to rozciągnie macicy i mięśni czy coś złego

Mnie czasami kłuje w lewym lub prawym boku, ale po jakimś czasie przechodzi na szczęście. Chyba macica się rozciąga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 17:05

Salsefia lubi tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasami kłuje. Najgorzej, jak szybko wstanę i się wyprostuję-wtedy mnie zgina ;-)
    Czasem samo z siebie pociągnie... Macica się powiększa, więzadła napinają... Niestety to normalne...

Mamakropka, no właśnie wiwm, że mogę dokupić fotelik z adapterem. Ale że spacerówki w takim wózku korzystać nie będę. Im dłużej szukam i kombinuję, tym bardziej jestem skłonna kupić osobną spacerówkę, która będzie spełniać moje wymagania ;-)

Mam jeszcze czas do namysłu ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie pieluchy jednorazowe czy wielorazowe?

.
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dalej waham :/ Z jednej strony chciałabym, żeby było naturalnie a z drugiej boję się, że nas to przytłoczy. Tyle nowego a tu ucz się jeszcze pieluchować.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek to może kup sobie uzywana gondole na początek potem sprzedaj i jakas fajna spacerowke skoro bedziesz glownie z niej korzystac :D

Pieluchy u mnie jednorazowe

iNso87 lubi tę wiadomość

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka u mnie jednorazowki na pewno naturalne, bambusowe na początku, potem zobacze czy sie sprawdza i najwyżej bede szukac dalej ale na bank odpadaja pampersy i inne dziadostwa

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 24 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dobrze że sprawdziłam termin następnej wizyty bo się okazało że to już jutro! O 8 rano, ostatnio jestem okropnie rozkojarzona.

Co do ubranek to pamiętajcie że rozmiarówki różnią się między firmami, czasem w jednej 56 rozmiar jest taki sam 62 w innej firmie. Ciuszki zawsze można dokupić jak się okaże że dziecko jest mniejsze. Ja muszę kiedyś zanurkowac na strych i zobaczyć co dokładnie mam z ciuszkow.

Co do samopoczucia to takie zmienne jest czasem dobre czasem gorsze jak to w ciąży hehe

zem3i09kgh136z79.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy jednorazowe. Tylko ;-)
    A jak pójdzie do żłobka i jeszcze będzie korzystać z pieluch, to już na pewno panie tylko na jednorazówkach będą ciągnąć ;-)

Fajne jest takie planowanie :-)

Ja od kilku dni kminię temat innego zakupu. Mam ogólnie dość miksera ręcznego, zabytek ma już 19 lat ;-)
    Ostatnio podczas używania mocno piszczy, przy cięższych masach mam wrażenie, że się spali...

Zawsze mi się marzył planetarny... Ale jego rozmiar zmusza mnie do poszukania już wieloczynnościowego robota, żeby inne już zabytki wywalić ;-) Czyli masakryczny robot akai sprzed 14 lat i maszynkę do mielenia mięsa sprzed lat 12 (ta już zaczyna rdzewieć :-( ).

I tak na te chwilę stanęło na Bosch mum5. Któraś może ma takie cudo? :-) Chętnie przeczytam prawdziwą opinię ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    No właśnie ja myślałam o wózku 2w1 lub 3w1 z dobrym fotelikiem.

Jednak coraz bardziej przekonuję się do myśli, że i tak ze spacerówki nie będę korzystać, tylko kupię inną.

Tylko w takiej sytuacji nie bardzo mogę mieć fotelik bez stelaża, a mieć 2 wózki-jedna gondola i jeden fotelik ze stelażem to już za dużo.
    Jakieś pomysły?
    Z Mala miałam tak, że fotelik miał adaptery i pasował do wózkowego stelaża. Tylko, że ja korzystałam z tej opcji tylko przy gondoli czyli do ok. 5-6msc życia Lenki. W 6msc przesiadla się do spacerówki, bo sama już siedziała. Oczywiście miałam jeszcze po Laurze lekka spacerowke, bo z Adamexowej nie korzystałam a w 7msc przesiadla się do przejściowego fotelika, bo w nosidełka to nogi Jej juz wystawaly. Takze gdybym miała spacerowke inna a gondole inna to podejrzewam, że dokupilabym jedne tylko adaptery pasujące do gondoli. :) Potem już w nosidełku bym Jej nie nosila, tylko spacerówka mala wrzucona do bagażnika i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 17:50

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    A planujecie pieluchy jednorazowe czy wielorazowe?
    Zdecydowanie jednorazowe:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka moja córka urodziła się 55cm i 3550g, a rozmiar 56 był na początku na nią za duży :D nosiła go prawie miesiąc. Także na pewno kupimy rozmiar 56, ale nie za dużo.

Katia89 my zaczniemy zakupy jak tylko poznamy płeć :) bo jeśli będzie druga córka, to za dużo ubranek kupować nie musimy - mamy jeszcze wszystko po Julci, a jest tego bardzo dużo i wszystko co zostawiliśmy jest w super stanie.

Jeśli chodzi o pampki to my kupimy jedną paczkę 1-ek i tyle. Nie robię zapasów, bo nie wiadomo czy dziecka dane pampersy nie uczulą.
    Makowe_Szczęście przy córce używałam tylko pieluch jednorazowych i teraz też tak zrobię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 17:53

Katia89, klamka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Patuniek to może kup sobie uzywana gondole na początek potem sprzedaj i jakas fajna spacerowke skoro bedziesz glownie z niej korzystac :D

Pieluchy u mnie jednorazowe
    Dokładnie tak! Najlepsze chyba wyjscie:) a z gondoli może się okazać, że będzie korzystać max do 6msc. Przynajmniej u mnie tak dzieci jeździły. Takze nie szkoda kasy na używany, który jeszcze potem może odsprzedasz. A potem wybierzesz sobie extra spacerowke i juz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 17:55

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Enka u mnie jednorazowki na pewno naturalne, bambusowe na początku, potem zobacze czy sie sprawdza i najwyżej bede szukac dalej ale na bank odpadaja pampersy i inne dziadostwa
    A czemu dziadostwo? Dziewczyny spokojnie, ja rozumiem Eco Mode, i może, że ktoś jest Eco ok. Ale nie każda z nas jest Eco. Moje dzieci przeżyły na Pampersie, Biedronce Dada czy na Bambino z Auchana. Zyja:) ani razu tyłek nie odparzony. Skoro są w sprzedaży to znaczy, że krzywdy nie zrobią dla dziecka;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk a ja myślałam, że w czwartek:) i tak zapisalam na 1 stronie. Tak wynikało mi z poprzednich postów.

Dziewczyny a co tak słabo z wizytami w tym tygodniu?? Nikt więcej nie ma wizytki? :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja mam wizytę w środę ale to w sprawie omowienia wyników z badań prenatalnych, pani doktor wrócił z urlopu i muszę jechać specjalnie kawał drogi żeby mogła mi powiedzieć co wyszło z krwi i podsumować wszystko. A normalna wizyta u mojej ginekolog 8.10 ;)

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, prawda jest taka, że po prenatalnych teraz to się czeka na comiesięczną wizytę i potem połówkowe ;-)
    W sumie dobrze, że mało wizyt ;-)
    Mniej stresów ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to mi nawet do głowy nie przyszło, żeby używać wielorazówek. Nie wyobrażam sobie tego totalnie. Człowiek się wystarczająco już umęczy z pozostałymi sprawami... a tu jeszcze to prać. NIE

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ