MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bonda wrote:W ostatniej fazie mąż stoi po stronie głowy żony, prawda? Nie bardzo bym chyba chciała, żeby tak wszystko zupełnie widział. Tzn. może nie, że ja bym nie chciała, bo mi to wszystko jedno, ale nie chcę jego narażać na pewne widoki
Przecinał pępowinę?
Mój przy parciu najpierw pomagał mi robić przysiady, bo młody nie chciał wejść w kanał rodny. Potem, kiedy byłam już na fotelu porodowym stał przy mojej głowie, trzymał mnie za rękę i w rejony strategiczne nie patrzył, więc żadnej traumy z tym związanej nie maW drodze jest nasze drugie dziecko, więc jak widać nie przestałam być dla niego atrakcyjna
Pepowiny nie przecinał, bo nie chciał, mówił, że bał się, że coś źle zrobi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 14:17
Bonda lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Sana wrote:Dokładnie Patuniek, my będziemy Malutką kładli spać albo w otulaczu/rożku, albo w śpiworku
Znalazłam cudowny "becik" na aliexpressie ale w sumie nie wiem czy nie za ciepły jednak?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53a6d2250382.jpg
Oo, i taki słodki kocyk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c55d2400089e.jpg
Boski ten kocyk!!!Sana lubi tę wiadomość
. -
Patuniek, dobrze, że wyjaśniła się sprawa i wszystko ok z maluszkiem.
Bonda, witam spowrotem.
Ja tak właśnie patrzę na te rzeczy do spania dla dzieci. Nie mam pojęcia, co kupić. Śpiworek? Otulacz? Rożek? Czy to jest tak, że dziecku nie będzie pasowało np spanie w śpiworku i będzie wolało rożek? A co do wózka na mrozy?
Jenyyy przerasta mnie topatuniek86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po wizycie. 146gram szczęścia i na 99% córeczka
Reniferra, patuniek86, Butterfly 83, Izziee, Sana, iNso87, msmarmify, Kleopatra, Makowe Szczęście, Bonda, enka90, Salsefia, lkc, kehlana_miyu, mimoza, bbeczka91, klamka, Ankakaranka87, Malutka_27, Hetmanka lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek gratulacje!
Reniferra do spania najlepsze moim zdaniem otulacze i śpiworki, córka mi rożek rozkopywała. Ja kupię i otulacz i śpiworek i będę stosowała zamiennie
A do wózka na zimne dni chcę właśnie ten kokonik z ali, na cieplejsze dni kocyk
I na pewno kupię taki "kombinezonik"-misia z h&m - przy córce super się sprawdzał na zimniejsze dni!
Butterflyściskam!
Reniferra, Parsleyek, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Butterfly 83 wrote:A ja mam nerwa, pokłóciłam się z mężem, że aż się poryczalam. Wszystko właściwie o rozpoczęcie "zbierania " rzeczy dla malutkiej. Szkoda wgl gadać...
Zapewne "jest za wcześnie i macie czas"?Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Obserwowalam ten rozek juz jakis czas temu na allegro i zapomniałam o nim
a teraz patrze aukcja skonczona i go nie ma wogole hehe
https://allegro.pl/becik-rozek-niemowlecy-szary-i7179789979.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 15:43
-
Dziękuję
Butterfly 83 wrote:A ja mam nerwa, pokłóciłam się z mężem, że aż się poryczalam. Wszystko właściwie o rozpoczęcie "zbierania " rzeczy dla malutkiej. Szkoda wgl gadać...
Butterfly ściskam! U nas to mąż też twierdzi że wcześnie a w dodatku nie chce znać płci więc w ogóle już sobie tego nie wyobrażam. Liczę że niedługo mu się odmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 15:54
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Dziękuję
Butterfly ściskam! U nas to mąż też twierdzi że wcześnie a w dodatku nie chce znać płci więc w ogóle już sobie tego nie wyobrażam. Liczę że niedługo mu się odmieni
Wgl szkoda gadać, w takich chwilach mam po prostu ochotę się spakować i wrócić do Polski.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly, oni tak mają. Każda z nas chyba ma czasem dość. To jest inny świat, inne myślenie. Z drugiej strony jednak nas uzupełniają i bez nich też byłoby kiepsko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 16:03
Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
iNso kupowanie na ali jest bardzo proste
wybierasz tylko rozmiar, później już przechodzisz do płatności, pobiera z konta. Prawie jak allegro
Butterfly na pewno szybko dojdziecie do porozumienia! Spróbujcie na spokojnie porozmawiać.iNso87 lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
Ja ze wszystkim się bardzo źle czuje w tym momencie, bo nie pracuje i nie mam żadnych dochodów. A ja mimo, że nie klocilam się z nim i byłam bardzo spokojna , to usłyszałam o tym fakcie . Bardzo mi jest przykro z tego powodu. I w takich chwilach marzę by być z rodziną, bo sobie myślę,że tam każdy mnie kocha bezwarunkowo.
Jednym słowem mam zjeb... humor dzięki niemu.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Spoko, mój też by odwlókł rozpoczęcie zakupów na ostatnią chwilę
Tylko ja jestem w stanie wytłumaczyć, że "ostatnia chwila" będzie się wiązać z wydatkiem kilku tysięcy złotych na raz
A tak to trochę wydamy w tym miesiącu, trochę w tym
To z racjonalnych powodów
Tłumaczę mu też, że sytuacje są różne i bardzo bym nie chciała rodząc w 7 miesiącu (tfu, tfu) myśleć jeszcze o łóżeczku, fotelu czy wózku...
To w sumie też do niego trafiło ("ale dlaczego tak myślisz, nie możesz tak mówić i nastawiać się na poród w 7 miesiącu!")
Wiedzieliśmy o mieszkaniu rok wcześniej. 7 miesięcy wcześniej mieliśmy plany mieszkania. Ja wiedziałam, co chcę, więc np. panele kupiłam 5 miesięcy przed remontem (!) - bo było taniej. Oszczędziliśmy na tym jakieś 700 zł
Płytki do łazienki - na podłogę kupiłam końcówkę (byłam w sklepie co 2-3 dni) po 10 zł za metr
Na ściany złapałam promocję i też zaoszczędziliśmy z 500-600 zł w stosunku do cen regularnychPłytki kupiłam 3 miesiące przed remontem
Płytki do kuchni to już w ogóle bomba, bo zapłaciłam za wszystkie 30 złTotalna końcówka, ale w wymarzonym wzorze (płytki w stylu hiszpańskim, jedna płytka ma kilka wzorów na sobie
). Zakup miesiąc przed remontem.
Farby? Kupowałam przez 2 miesiące, ale w sumie 300 zł to przodu (bo wiedziałam, jaka firma i jakie ma ceny - więc szukałam promocji).
Ogólnie fukał na mnie, bo po co tak wcześnie robię zakupyPrzecież mamy tyyyyyle czasu
Jak mu pokazałam, ile NIE musieliśmy zapłacić...
Każdy mu mówi, po usłyszeniu tej historii, że w sumie ma on szczęście
Dlatego w tym przypadku też będzie powtórka - robię zakupy wcześniejMakowe Szczęście, klamka, msmarmify lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Butterfly 83 wrote:Ja ze wszystkim się bardzo źle czuje w tym momencie, bo nie pracuje i nie mam żadnych dochodów. A ja mimo, że nie klocilam się z nim i byłam bardzo spokojna , to usłyszałam o tym fakcie . Bardzo mi jest przykro z tego powodu. I w takich chwilach marzę by być z rodziną, bo sobie myślę,że tam każdy mnie kocha bezwarunkowo.
Jednym słowem mam zjeb... humor dzięki niemu.
Nie ma to, jak terror ekonomiczny. On zarabia, więc on ma decydować? Been there, done that.
Przy pierwszym mężu i dziecku też nie pracowałam. I miałam wyrzuty sumienia, kiedy coś kupowałam dla siebie... Więc Ty nie daj się wpędzić w ten stan!
Powiedz mu o tym, jak się poczułaś. Nie pozwól się w ten sposób potraktować!
A jeśli możesz liczyć na rodzinę - sama wiesz :*Makowe Szczęście, klamka lubią tę wiadomość
Pola Róża