MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja znowu komplet dolegliwości- głowa i zgaga.
Oglądam wózki dopóki mój szanowany mąż stwierdził, że zgadza się na wszystko. Ale ja zakupy dopiero będę robić po usg polowkowym. Planuje je zrobić ok 19 albo 20 października. Po skończonym 20 tyg, tak niby najlepiej, bo dziecko większe i organy tym samym większe i łatwiejsze do pomiarów.
Na wtorek zapisałam się do dentysty na 21, mam tu fajna babkę, która studiowała w Szkocji i jest ogarnięta. A jutro muszę w końcu iść na wyniki- mocz morfologia, wątrobowe wyniki i tarczycowe, cukier na czczo i może zrobię jeszcze to żelazo co Inso mi proponowalas sprawdzić ze względu na te bóle głowy.
A czy Wam lekarze zlecając badać magnez i inne minerały?
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Zimowaa wrote:My tez debatujemy nad imieniem z dziewczynką już ustalone Hanna Helena a u chłopaka miał być Tymon Tadeusz a mój mąż teraz wymyśla z Marcelami i Borysami
Zakupy : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51efec65bb1f.jpg
Ja rzadko tam zamawiam bo dla mnie wszystko ma okropny zapach gumy i strasznej chemii. Ceny są atrakcyjne ale jedyne co tam kupuje to zegarki i akcesoria do włosów np torebkach się zawiodłam.
Moja koleżanka kupiła go jakoś miesiąc temu i przyszedł super, była bardzo zadowolona i nie mówiła nic o zapachu ale różnie bywa tego bez nogi widziałam ale napisali, że dostali zwrot pieniędzy więc chociaż tyle a 35 zł to też nie majątek
Dam znać jak mi przyjdzie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:13
-
Ja do aliexpres też jestem uprzedzona. Zamawiałam dużo(dla siebie, dla córki, do domu), zawsze z recenzji na grupie FB i chyba mam zbyt duże wymagania, bo tylko z kilkunastu rzeczy jestem zadowolona. Ciuchy kiepskiej jakości- albo fatalny(sztuczny) materiał, albo niedoróbki, albo się pruje, albo przyszło wadliwe(np spodenki miały różne długości nogawek ), aplikacje szybko się spierają, albo, o zgrozo, odpadają, często nie trafiałam z rozmiarem(pomimo sprawdzania tabelki i komentarzy kupujących).
Mnie od kilku dni strasznie boli kręgosłup, ale to pewnie przez to, że ostatnio mam dużo ruchu przy sprzątaniu.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w nadchodzącym tygodniu -
Mnie znowu boli brzuch po prawej stronie, a jedynie co to nawet dużo nie chodziłam, zero pracy jakiejkolwiek. Trochę się martwię co to może być, czy to nie wyrostek może... ?
Norbi- 16.08.2003
Właśnie ja mam tak, że wolę dotknąć sprawdzić materiał. Dziś dzwoniła Teściowa i mówiła , że Siostry Cioteczne popatrzą co im pozostawało po dzieciakach i przywiozą nam na Boże Narodzenie wiecie jak jest darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda
Butterfly 83 też bym chciała zaczekać po połówkowych żeby zacząć zakupy, tylko będziemy w od tego samego tygodnia w PL i chyba się złamię i zrobię niektóre zakupy przez allegro takie jak te kliny.
W 16 tygodniu lekarz nam robił na usg sprawdzanie narządów, i wszystko było i było ok, teraz będziemy mieli powtórkę.
W końcu nie mogę bać się do końca ciąży. Muszę się przełamać, wszystko z Malutką jest dobrze. Muszę wierzyć w to, że będzie dobrzeButterfly 83 lubi tę wiadomość
. -
Hej dziewczyny piszecie takie ilości że ciężko za Wami nadążyć, ale nadrabiam pomału
Chciałam się Was zapytać, czy któraś ma takie dolegliwości jak swędzenie skóry? Od pewnego czasu swędzi mnie, tak delikatnie w sumie całe ciałko, skóra zrobiła się delikatna i szybko ulega otarciom np od biustonosza lub nawet od skarpetki... Hm czy któraś miala coś takiego? -
Hej!
Ja aktualnie u rodzicow:)) nazarlam sie obiadu i moj brzuch ma chyba blizniaki haha
A tu sesja u Siostry w pokoju:
foto
Prosze tylko nie cytowac;) potem usune:) nie wiem czemu tylko bokiem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 12:08
Reniferra, patuniek86, Butterfly 83, Ksiazka1, Marza89, Macy, Ankakaranka87, Makowe Szczęście, bbeczka91, Kleopatra, msmarmify lubią tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Butterfly, a mierzyłaś sobie temperaturę? Jakieś inne objawy? Nudności? Jak mocny jest to ból?
Inso, ładny brzunio
Nie mierzyłam i niby tak czuje się ok. Byliśmy na obiedzie i teraz jesteśmy w
Kawiarni, ale jak tylko wrócę do domu to przede wszystkim sprawdzę serduszko. Bo martwi mnie to wszystko. Nie jestem ogólnie panikara, ale...
Norbi- 16.08.2003
Makowe Szczęście wrote:Właśnie ja mam tak, że wolę dotknąć sprawdzić materiał. Dziś dzwoniła Teściowa i mówiła , że Siostry Cioteczne popatrzą co im pozostawało po dzieciakach i przywiozą nam na Boże Narodzenie wiecie jak jest darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda
Butterfly 83 też bym chciała zaczekać po połówkowych żeby zacząć zakupy, tylko będziemy w od tego samego tygodnia w PL i chyba się złamię i zrobię niektóre zakupy przez allegro takie jak te kliny.
W 16 tygodniu lekarz nam robił na usg sprawdzanie narządów, i wszystko było i było ok, teraz będziemy mieli powtórkę.
W końcu nie mogę bać się do końca ciąży. Muszę się przełamać, wszystko z Malutką jest dobrze. Muszę wierzyć w to, że będzie dobrze
Makowe na pewno jest ok! I tak masz myśleć! Ja czekam do usg ze względu na męża, raz że usłyszy, że jest wszystko ok, a dwa on twierdzi nadal, że nie ma pewności, że to dziewczyna. I że musi sam zobaczyć. Śmiałam się z niego, bo on na usg nie widzi gdzie jest głowa czy ręka, albo pulsujący punkt- serduszko, a chce płeć rozpoznać/ zobaczyć he he. Powodzenia!
Norbi- 16.08.2003
Reniferra wrote:Raczej nie jest to wyrostek w takim razie . Możliwe, że jakieś więzadło Cię ciągnie.
No możliwe... wiesz co.. to takie uczucie, jakby nożem ktoś mi tam dziobał. Taki przenikliwy ból.
Ja już czarne myśli, może coś z łożyskiem, może coś z dzidzia. I tak coraz to więcej tych mądrych pomysłów mam
Norbi- 16.08.2003
Dzieki Reniferra
Dziewczyny ja jutro robie napad na Biedre. Lenie chce kurtke i buty kupic. No i klin, ochraniacz i rozek. Chce tez tetry we wzory flanelowe. Takze mam nadzieje,ze kupie to co chce z lidlem nie pali mi sie bo w sumie nie znam plci a ubranka jeszcze poczekaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 21:11
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Katia89 swędzenie całego ciała to mam ja ale akurat od cholestazy ciążowej. Tylko ona typowo zaczyna się od świądu stóp i dłoni, szczególnie od wewnętrznej strony, dopiero później rozprzestrzenia się na resztę.
Inso piękny brzuszek! Mam taki sam rozmiar czyli mówisz, że jednak tam mogą być bliźniaki ? Mój mąż by tego nie udźwignąłiNso87 lubi tę wiadomość
-
Inso, brzuszek prześliczny
Ja myślałam, że mam ogromny brzuch - ale w piątek na ip było kolka kobiet, które ewidentnie niedługo miały rodzić Bardzo daleko Ci do nich
Butterfly, w ciąży zapalenie wyrostka jest ciężkie do diagnozowania, bo nie daje typowych objawów. Przede wszystkim-nieco zmienia swoją lokalizację Jest to spowodowane rosnącą macicą (dzisiaj o tym przeczytałam). Mnie bardzo często łapią takie szpile z lewej strony. Wystarczy wstać, usiąść, położyć się-i składa mnie wpół. To więzadła-u Ciebie pewnie tak samo, tylko z prawej strony Jeśli to Cię uspokoi, zawsze możesz zgłosić się do lekarza. Lepiej sprawdzić 3 razy po nic
Katia-no niestety, sucha skóra to jeden z naszych przekleństw Zostaje tylko smarowanie
Ja mam nadzieję, że dam radę wyjść jutro z domu. Chcę ogarnąć lidl i biedrę
Jak nie dam rady, to we wtorek po prostu będę musiała wyjść-Młoda ma wizytę u pulmonologa, muszę z nią iść. Więc muszę wyjść z domuButterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Inso brzuszek prześliczny!
Butterfly lepiej idź do Lekarza, będziesz spokojniejsza. Mam nadzieję, że to nic poważnego, ale spokój jest naprawdę ważny i lepiej żebyś się nie stresowała
patuniek86 Masz zakaz wychodzenia z domu? Chyba przeoczyłam jakieś postyButterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
. -
Makowe, nie mam żadnego zakazu
Po prostu od czwartku nic nie robię, tylko siedzę i leżę Czytam książki, oglądam filmy itp. Po luteinie nie mam już skurczy, więc nie powinno być problemu, ale i tak trochę się boję. Jednak spacer po sklepie to duża sprawaMakowe Szczęście, enka90 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Tak się zastanawiam, czy lekarka robiąca mi usg w sierpniu się nie pomyliła z tą kosmówką na przedniej ścianie. Jakim cudem czułabym ruchy tak wcześnie?
Codziennie około tej godziny maleństwo mocno się wierci Więc pewnie po urodzeniu tak zostanie Nie pośpię
A dzisiaj specjalnie zjadłam wcześniej, żeby sprawdzić, czy to ruchy po kolacji, czy to ta godzina. Najwyraźniej to jej/jego poralkc, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża