X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia jak pięknie! :)

Alexis_87 według instrukcji z naszej pierwszej strony wstawionej dzięki Inso

DODAWANIE ZDJĘCIA:
    1. Wchodzimy na https://naforum.zapodaj.net/.
    2. Klikamy w wybierz plik, dodajemy zdjęcie.
    3. Zaznaczamy rozmiar miniaturki (500x500= najlepsza jakość).
    4. Klikamy "zapodaj".
    5. Kopiujemy odpowiedni link (są ładnie opisane po dodaniu zdjęcia) i wklejamy do wiadomości.

Salsefia lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Salsefia jak pięknie! :)

Alexis_87 według instrukcji z naszej pierwszej strony wstawionej dzięki Inso

DODAWANIE ZDJĘCIA:
    1. Wchodzimy na https://naforum.zapodaj.net/.
    2. Klikamy w wybierz plik, dodajemy zdjęcie.
    3. Zaznaczamy rozmiar miniaturki (500x500= najlepsza jakość).
    4. Klikamy "zapodaj".
    5. Kopiujemy odpowiedni link (są ładnie opisane po dodaniu zdjęcia) i wklejamy do wiadomości.

Dodam tylko, że żeby na forum wyświetliła się miniatura wybieramy trzeci, ostatni link :-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z niedrapek w szpitalu, bo córka urodziła się z bardzo długimi i pozadzieranymi pazurkami. Po kilku godzinach miała cała podrapaną buzię. Położna zabroniła w szpitalu obcinać paznokci(ze względu na ryzyko zakażenia jakąś szpitalną paskudą) i prosiła by przynieść coś na rączki.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

c55fgywlmczthkrw.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedrapek przy żadnym dziecku nie używałam ale czasami w szpitalu zakładała takie co są przy pajacach :) tak w tych pierwszych dniach :)
    Gratuluję wizyt dziewczyny, już prawie wszystkie znamy płeć :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny <3 brzuszek ładny owszem ale obawiam się jaki bedzie za parę miesięcy
    Niedrapki zakupiłam po jednej parze w pepko, nie wiem czy się przydadzą ale kosztowały 2zl za parę więc warto mieć :-)
    Dobrze, że piszecie że nie wolno obcinać w szpitalu bo gdzieś wczytałam, że do szpitala trzeba zabrać nożyczki a tu jednak nie.

Wiecie co, zakupiliśmy aspirator do nosa, wybrałam w ładnym pudełeczku z dwiema końcówkami a w domu okazało się, że jest do odkurzacza :-/ dużo musimy się jeszcze nauczyć ;-)

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • mayka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy stawia Wam się brzuch? Taki twardnieje?

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Dziewczyny czy stawia Wam się brzuch? Taki twardnieje?

Tak. Już na szczęście bez bólu i rzadziej, ale twardnieje czasami.

Mój lekarz powiedział mi, żebym już nie brała no spa i zostawiła magnez 2 razy dziennie. Powiedziałam mu, że luteinę już odstawiłam, więc ok.

Lwie, dopóki to twardnienie jest bezbolesne i mija, kiedy np. się położysz, usiądziesz-czyli zmienisz pozycję- to jest to normalne.
    I oczywiście, kiedy nie masz przy tym innych objawów (kogoś bolało mocno w pochwie, szyjka się skracała-chyba Alexiss).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 22:16

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia przyda się do odkurzacza. Nic tak dobrze nie odciąga :) może nie przy noworodku ale potem jak znalazł :)

Salsefia, iNso87 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mąż zrobił obiad. Spaghetti z sosem pomidorowym.
    I byłoby ok, tylko ma on przykry dla mnie zwyczaj polewania dodatkowo oliwą samego makaronu, zanim nałoży się sos.

Dopóki robi to tylko sobie, to spoko. Ale dzisiaj nalał i mi, bo w końcu "takie jest lepsze".
    To było tak tłuste, że ledwo zjadłam (A i tak nie do końca). Teraz cały czas mnie mdli. Tyle oliwy, tyle tłuszczu... fuj :-(

Żeby nie było-uwielbiam świeżą bagietkę z oliwą i octem balsamicznym... Najpyszniejsza rzecz pod słońcem :-)
    Ale bagietka nie tonie w oliwie i jest tam ocet.

Kolejną gorącą herbatę piję i nic nie pomaga :-( Chyba skończę w objęciach muszli klozetowej :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczynają boleć plecy :( czas na ćwiczenia ze szkoły rodzenia, w tamtej ciąży bardzo mi pomagały :)

• Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka jesli nie boli to tak jak pisze Patuniek , jest ok. Ja niestety mam bóle krzyżowe, rwanie w kroczu i mega parcie na doły.
    Na tym etapie zwykle twardnienie to podobno norma :).

c55fgywlmczthkrw.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj lekarz powiedział, że zaświadczenia do szkoły rodzenia nie będzie mógł dać. Nawet jeśli dobrze się teraz czuję, jestem na zwolnieniu i nie wolno mi uczestniczyć w zajęciach.
    Mogę iść do sklepu lub apteki, pójść na spacer. Ale zajęcia wg ZUS już nie bardzo...
    Mąż też nie chce chodzić, twierdzi, że sam sobie poczyta, zapyta mnie itp. :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis-jak pisałam Twój nick pierwsza myśl-Dynastia :-) Carringtonowie :-D

lkc, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Muszę się troszkę wyżalić. Czuję się okropnie. Przeziębiłam się. Nos zatkany, kaszel. Do tego mam takiego doła. Czuję, że nic nie jest gotowe do przywitania małej na świecie i strasznie mnie to smuci/wkurza. Mąż mnie hamuje ciągle z zakupami. I jeszcze wznowa choroby poważnej u taty. Jedynym plusem w tym wszystkim jest ona ruszająca się słodko w brzuszku. Tylko wtedy potrafię się uśmiechnąć. Przepraszam za prywatę, ale choć tu mogę się wyżalić bez tłumaczenia z emocji i płaczu.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek też Mi się tak kojarzyło :D Znajomi zdrabniali Aleksandra jako Alexis :D i tak zostało

c55fgywlmczthkrw.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co dziewczyny te ktore jestescie na zwolnieniach nie chodzicie do szkoly rodzenia? Nue mozna chodzic do szkoly rodzenia na zwolnieniu?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    U nas było widać dobrze hehe mam nawet takie fajne zdjęcie dwóch nóżek i niespodzianki pomiędzy nimi

Patkaaxx90 no to wrzucaj nam zdjatko zeby się pochwalić synkiem.
    Ja chętnie też zobaczę i pokażę mężowi różnice między naszą fotka dziewczynki A Twoim szkrabem.
    Niby ciągle niedowierza z tą płcią Ale kupił dziś dla córci 2 sukieneczki i buciki.
    Ja tak z lekka miałam stres bo moje przejścia i że nie do końca wiem co i jak bo jeszcze nie miałam połówkowych, ale do cholery musi być w końcu wszystko dobrze !
    Zgaga nie odpuszcza ,ale jutro zarzuca kichy czymś konkretnym żeby kwas miał co robić. Jeśli ten sposób już nie pomoże to lekarz kazał mi brać Controloc 20mg przez dwa tyg co 12h.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Hej. Muszę się troszkę wyżalić. Czuję się okropnie. Przeziębiłam się. Nos zatkany, kaszel. Do tego mam takiego doła. Czuję, że nic nie jest gotowe do przywitania małej na świecie i strasznie mnie to smuci/wkurza. Mąż mnie hamuje ciągle z zakupami. I jeszcze wznowa choroby poważnej u taty. Jedynym plusem w tym wszystkim jest ona ruszająca się słodko w brzuszku. Tylko wtedy potrafię się uśmiechnąć. Przepraszam za prywatę, ale choć tu mogę się wyżalić bez tłumaczenia z emocji i płaczu.

Reniferra współczuję choroby, ale jak dziewczyny radzą czosnek, no i może do herbatki mieszanka kurkumy miodu i imbiru? Nie wiem czy można sok malinowy do herbatki i cytryny? Może próbuj coś w ten sposób, ale jak nie będzie lepiej, to idź do lekarza, coś może doradzi, nie każde przeziębienie jest Tylko przeziębienie i nie zawsze łatwo sobie samemu z tym poradzić. No i czasami lepiej zapobiec rozwojowi jakiegoś paskudztwa.
    Żeby nie było, że jestem za przyjmowaniem leków w ciąży, ale kiedy jest to konieczne lub wskazane to jak najbardziej jestem za!

Co do samopoczucia i czarnych myśli o byciu nieprzygotowanym na dzidzie, to normalne raczej, każda z nas ma rozterki z tym związane, a tym bardziej, że nasi mężowie nie współpracują, ani Twój, ani mój. Ja też nie mam gotowego nic, zupełnie! Mamy zmieniać mieszkanie, nic się z tym nie rusza, on nie widzi w niczym pośpiechu. I że będzie wszystko gotowe przed moim powrotem z pl z Sophie. Nie wiem tylko jakim cudem, bo to mieszkanie musi wybudować! Dokładnie tak- od podstaw! I kwestia że ja bym chciała decydować o wyborze mebli i ich koloru i ustawienia itp, ale jak skoro wrócę do PL a on będzie wtedy wszystko urządzał? Najgorsze jest to, że nie ma o dzieciach bladego pojęcia, to jego pierwsze dziecko, bo mamy razem jeszcze aniołka [*] A on myśli że to takie hop siup.

Życzę Ci kochana zdrówka, u mnie słonecznie i ciepło, więc wysyłam Ci ogrom tego żeby Cię postawiło na nogi! Co do taty, nie mogę pomóc i przykro mi. Ja jestem akurat z tych wierzących, ale nie fanatyczka jakaś. Wierząca ale nie praktykująca. Także pomodle się za tatę.
    A co do dzidzi, nie martw się, jak już dostaniesz zielone światło od męża bo będzie pewien i spokojny to ogarniesz się w mgnieniu oka, a Twoje dzieciątko będzie miało wszystko gotowe na przywitanie Was. Mimo że teraz ciężko w to uwierzyć jak się ma doła- wiem coś o tym. I pomyśl że nie tło twój taki jest , bo to dużo chłopów tak ma. Ściskam mocno :-*

Makowe Szczęście, Ulv15 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A ja wlasnie sie przebudzilam i mialam taki realistyczny sen hahaha Snilo mi sie usg:D juz sfiksuje do piatku przysiegam!:D Snilo mi sie,ze Laure wyslalismy na moje usg. Ale durne. Przychodzi i ja sie pytam jaka plec? A Ona mi pokazuje zdjecie a to zdjecie sie ruszalo i patrze a tam dziurka miedzy nogami:P i mowie do Malza,ze bedziemy miec 3 babe hehehe

Reniferra wspolczuje choroby. No i zachowania Malza :( odbiera Tobie najprzyjemniejsza rzeczy. Przeciez nic sie nie stanie jak juz cos przygotujesz/kupisz dla Malej.eh.A dla Taty zycze powrotu do zdrowia.

Salsefia tak jak Kleo napisala, ten odciagacz to rewelacja. Ja jeszcze do dzis dla Leny odciagam szczegolnie jak wstaje po nocy i ma sucho w nosie. Pryskam woda morska i potem wyciagam. Jak byla malutka mialam Fride. A wogole to dla niemowlaka wpuszcza sie sol fizjologiczna,zeby rozpuscic w nosie gile;) tak w szpitalu robili u mnie.

Makowe Szczęście, Macy lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ