MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezwykła wrote:jak bymam W ciazy z córka tez tak mialam tutaj zupelnie inaczej nie wiem dlaczego moze to poczatki mam taka reakcje nie wiem
A kobietki pijecie duzo Wody gazowanej czy niegazowanej?
Pije mało. I jak coś to gazowane wodę.Niezwykła lubi tę wiadomość
-
Malinka, współczuję nieprzespanych nocy
Niezwykla, ja piję zwykłą wodę bo nie lubię gazowanej. Piję filtrowaną i dużo świeżej mięty z cytryną bo mi lepiej wchodziM@linka, Niezwykła lubią tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Ja piję wodę Muszyniankę(albo odpowiednik z biedronki). Ma w sobie dobrze przyswajalny magnez, a on działa rozkurczowo
M@linka, może ma skok rozwojowy? Moja córcia też ostatnio przechodziła, było ciężko, ale przeszło z dnia na dzień. Po prostu pewnego dnia wstała, tak jakby inne dzieckoM@linka lubi tę wiadomość
-
Acilya wrote:Ulv, ja podobnie, duzo mniej mam ochotę na słodycze. Za to chipsy mogłabym jeść codziennie Dzisiaj ledwo lody w siebie wcisnęłam, w ogóle jakoś jedzenie mi nie wchodzi.
-
M@linka a może to jakies robaki?
U nas młodszy spi w dzień 3 h i przesypia całe noce. Nie tesknie za zarwanymi nockami;) w dzień bardzo mi pasuje ze tyle spi bo i zdążę zrobić obiad i się przespać
Ulv zazdroszczę talentu kulinarnego!
Ja od miesiąca jestem na zdrowej diecie tzn uważam na to co jem, nie jem słodyczy, dużo warzyw, bez białego pieczywa, dużo wody niegazowanej itd itp i schudłam przez miesiąc 3,5kg. Nie mogłam się zabrać za to bo przecież zawsze uwielbiałam słodycze ale w ogóle mi ich nie brakuje! No i jem co 3h regularnie wiec nie podjadam. Wydaje mi się tez ze ta dieta pomogła mi w zajściu w ciążeNiezwykła, M@linka lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Bribrami, bardzo możliwe Dieta wpływa na cały organizm. Żałuję że nie umiem trzymać zdrowej diety, wagę mam na dolnej granicy normy ale chciałabym dla zdrowia. Tym bardziej że mam hashi.9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
bbeczka91 wrote:Ja piję wodę Muszyniankę(albo odpowiednik z biedronki). Ma w sobie dobrze przyswajalny magnez, a on działa rozkurczowo
M@linka, może ma skok rozwojowy? Moja córcia też ostatnio przechodziła, było ciężko, ale przeszło z dnia na dzień. Po prostu pewnego dnia wstała, tak jakby inne dziecko
Ja tam nie wierze w skoki nawet pediatra corki powiedziala ze takiego czegos nie ma ponieważ to wymysł mlodych mam" ktore tak mowia jak nie wiedza co jest dziecku by okreslic przyczyne Zawsze jakis powod jest albo zabki albo kolka albo wszystko inne takze skoków podskoków nie ma***musi być dobrze.*
__________ -
O ile ząbkowanie/kolka to dolegliwości fizyczne, o tyle skok rozwojowy związany jest z dolegliwosciami psychicznymi- dojrzewaniem układu nerwowego oraz rozwojem mózgu dziecka. To nie kwestia wiary, tylko rozwoju
nauki potwierdzonego badaniami lekarzy.iNso87, smeg lubią tę wiadomość
-
Bribrami wrote:M@linka a może to jakies robaki?
U nas młodszy spi w dzień 3 h i przesypia całe noce. Nie tesknie za zarwanymi nockami;) w dzień bardzo mi pasuje ze tyle spi bo i zdążę zrobić obiad i się przespać
Ulv zazdroszczę talentu kulinarnego!
Ja od miesiąca jestem na zdrowej diecie tzn uważam na to co jem, nie jem słodyczy, dużo warzyw, bez białego pieczywa, dużo wody niegazowanej itd itp i schudłam przez miesiąc 3,5kg. Nie mogłam się zabrać za to bo przecież zawsze uwielbiałam słodycze ale w ogóle mi ich nie brakuje! No i jem co 3h regularnie wiec nie podjadam. Wydaje mi się tez ze ta dieta pomogła mi w zajściu w ciąże
Tak, też o tym myślelimy, dlatego jak nie przejdzie do poniedziałku to zabieram małego do pediatry na jakieś badania. Bo to nieprawdopodobne żeby dziecko w wieku 17miesiecy od ponad tygodnia nie przespalo ciurkiem 3h bez wybudzania. Dodam że to popsucie się snu to proces u nas. Zaczęło się psuć powoli i systematycznie od początku maja. Coraz więcej pobudek, coraz mniej spokojny sen... A teraz to już wogole mały się już nie budzi - on poprostu od tygodnia nie śpi.
-
Bribrami też myślę że dieta miała bardzo dużo do gadania. Sama też nie jem takich "prawdziwych" słodyczy ale zawsze lubiłam sobiebpowymyślać jakieś słodkości z daktylami albo chociażby to muesli z owocami suszonymi i mlekiem owsianym, mniam
-
Niezwykła wrote:no dokladnie a nie męczy Cie to czasem by komus powiedziec pochwalić sie wiadmoscia ? Bo szczerze mnie tak mam takie momenty by powiedziec ale wole narazie nie
-
bbeczka91 wrote:O ile ząbkowanie/kolka to dolegliwości fizyczne, o tyle skok rozwojowy związany jest z dolegliwosciami psychicznymi- dojrzewaniem układu nerwowego oraz rozwojem mózgu dziecka. To nie kwestia wiary, tylko rozwoju
nauki potwierdzonego badaniami lekarzy.
ja jednak wierze mojemu pediatrze i uwazam jak Ona ze tego nie ma;)***musi być dobrze.*
__________ -
Marza89 wrote:Kochana powiedziałam siostrze i dwóm koleżanką, już więcej nikomu nie planuje wiem jak było gdy poroniłam w 6 tyg.wiec chce utrzymać to jak nadluzej dla siebie
tez sie obawiam tego jak ide Sikać co chwile patrze czy nie mam plamien i wogole normalnie czasem schizuję***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:tez sie obawiam tego jak ide Sikać co chwile patrze czy nie mam plamien i wogole normalnie czasem schizuję
Za to momentami mam śluz jak przy owu, ale to chyba normalne9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Czuję się jak potluczona. Wpieprzylam z tego bezsennego stresu kilka ciastek, paczkę czipsow i po piłam słodkim kapucinno...
Też za każdym razem gdy jestem w toalecie sprawdzam to i owo.
Jestem u mamy. Wyjechałam sama z domu na cały dzień z myślą by odesłać miniony tydzień ale powiem Wam jestem tak zestresowana i przemeczona że z tego wszystkiego zasnąć nie mogę. Pospalam 1,5h i czuje się jakbym miała ogromnego kaca. Bałam się autem jechać, bo naprawdę jestem nie pozbierana z tego braku snu...
-
Mam wyniki dzisiejsze:
Beta 637 wiec ładna w poniedziałek było 71,3
TSH 1,69
Ale martwi mnie progesteron bo tylko 16 przy normie 1 trymestr od 35:(((M@linka, iNso87 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Bribrami wrote:Mam wyniki dzisiejsze:
Beta 637 wiec ładna w poniedziałek było 71,3
TSH 1,69
Ale martwi mnie progesteron bo tylko 16 przy normie 1 trymestr od 35:(((
Nie przejmuj się normami. Ja w 6-7 tyg miałam prog ok. 10 a dzisiaj mam bezsenne noce tymbardziej ze nie plamisz.
-
Pozatym widzę w necie że różnie te normy pokazują np. https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania_do_ciazy/progesteron_hormon_ciazowy_normy_dzialanie.html
https://mamotoja.pl/progesteron-normy-progesteronu-badania,badania-artykul,11567,r1p1.html
https://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/progesteron-w-ciazy/