MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Malutka - świetnie że po wizycie okej. Piękne te zdjęcia pod choinkę
Kleopatra, mam nadzieję, że nocka spokojna i doszłaś trochę do siebie. W dalszym ciągu zdrowia!
Macy, fajnie że udało się spotkać z ordynatorem, to już ktoś z dużym doświadczeniem i na pewno dobre decyzje podjęliście. Dobrze, że ryzyko wcześniejszego porodu jest małe, trzymam kciuki by Laura siedziała u mamy w brzuchu jak najdłużej
Teraz tylko kombinacje z powrotem do UK, ale pewnie coś sensownego wymyślicie.
Macy lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Macy, najważniejsze że córcia jest ok, No i przy tym taka piękna
Zrób jak radzi lekarz, a co do powrotu do UK to podróż autem czy busem jest do ogarnięcia, więc tragedii nie ma.
Ja żeby się stąd wydostać musiałabym zbić tratwe i popłynąć np do Włoch, a stamtąd autobus, jak uchodźca kuźwa he he
Albo cisnąć autem na Libię albo Syrię, to albo od razu by mnie odstrzelili, albo jakoś by się udało.
Także modlę się żebym nadal nie miała przeciwwskazań do lotu bo kupiłam bilet na 5 stycznia. Już 7.30 rano będę w Wawie.
Trzymam za Was mocno kciuki! :-*lkc, Macy lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Halo, śpicie jeszcze? Ja już zdążyłam z przedszkola i biedronki wrócić. Poszłyśmy na pieszo, bo obawiałam się, że nie dam rady z brzucholem szyb wyskrobać;/ Dziś w końcu wraca mąż
Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dziewczyny zdjęcia są przepiękne!
Macy aż odetchnęłam z ulgą, dobrze że jesteś pod okiem dobrego specjalisty. Na pewno wie co robi. Nie stresuj się i odpoczywaj. Na pewno coś wymyślicie z powrotem, może coś jak https://www.blablacar.pl/ ??
Wiewióreczka mam nadzieję, że u Ciebie też będzie dobrzeodpoczywaj dużo
Zaczynam dziś 30 tydzień!
Dziś u mnie resztki sprzątania, ogarnę na świeżo łazienkę, jutro resztę domunie chcę robić za dużo na raz. A w piątek przylatuje moja Siostrzenica pokażę Wam jakie cuda namalowała dla naszej Cornelki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4409b132fcb9.jpg
Znalazłam te obrazki w necie i poprosiłam ją o namalowanie. Zrobi adnotacje i będzie piękna pamiątkaKupiłam już ramki
jak przywiezie mi rzeczy z Polski to po ogarniamy dekoracje w kąciku Malutkiej
Dziewczyny, w którym tygodniu zaczyna się pakować torbę?lkc, 83xxx, Marza89, enka90, Sana, kehlana_miyu, Wiewióreczka, iNso87, Macy, india lubią tę wiadomość
. -
Makowe Szczęście wrote:Dziewczyny zdjęcia są przepiękne!
Macy aż odetchnęłam z ulgą, dobrze że jesteś pod okiem dobrego specjalisty. Na pewno wie co robi. Nie stresuj się i odpoczywaj. Na pewno coś wymyślicie z powrotem, może coś jak https://www.blablacar.pl/ ??
Wiewióreczka mam nadzieję, że u Ciebie też będzie dobrzeodpoczywaj dużo
Zaczynam dziś 30 tydzień!
Dziś u mnie resztki sprzątania, ogarnę na świeżo łazienkę, jutro resztę domunie chcę robić za dużo na raz. A w piątek przylatuje moja Siostrzenica pokażę Wam jakie cuda namalowała dla naszej Cornelki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4409b132fcb9.jpg
Znalazłam te obrazki w necie i poprosiłam ją o namalowanie. Zrobi adnotacje i będzie piękna pamiątkaKupiłam już ramki
jak przywiezie mi rzeczy z Polski to po ogarniamy dekoracje w kąciku Malutkiej
Dziewczyny, w którym tygodniu zaczyna się pakować torbę?
Ja Cię... Makowe, już i Ty 30 tydzień na suwaczku. Bliżej już niz dalej :-*
Obrazki są piękne,będzie pamiątka dla Cornelki!Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Macy trochę lepiej to wygląda. Spokojnie, najważniejsze żeby jak najdłużej pochodzić
Piękne zdjęcia
U mnie lepiej zdrowotne jakby, tylko noc słaba i zastanawiam się czy się zdrzemnac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 08:41
Macy lubi tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:Lwie serce, patrzę na Twój suwaczek, już zaczęłaś 31 tydzień! Kurczę ale Ci fajnie!
A no fajnieDobrze, że mam dziś wizytę, bo coś ostatnio mam dziwny ból, chyba po prostu ucisk na pęcherz, bo łapie na kilka sekund i aż muszę przystanąć wtedy. NO ale trudno mi określić. Poza tym równo za 2 miesiące cc, a ja trochę w ciemnym lesie z przygotowaniami. A zleci szybko. Chyba sobie odpuszczę remont kuchni, bo nie ma raczej szans, byśmy zdążyli;/ Po nowym roku ruszymy z intensywnymi przygotowaniami.
Makowe - ma talent dziewczynaTeż myślę, żeby coś powiesić w kąciku małego na ścianie w sypialni.
Kleopatra, nie zastanawiaj się tylko idź na drzemkę póki możesz:)
-
Czesc dziewczyny
Makowe szczęście piękne obrazki;-) siostrzenica ma na prawdę talent do rysowania, tylko pozazdrościć
U nas dziś aktywny dzieńsprzątanie, gotowanie, pranie
ale jeszcze 4 dni i wigilia
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Zobaczcie
https://www.facebook.com/karuturi/videos/10160793764615300/
Makowe Szczęście, 83xxx, Marza89, patuniek86, lkc, Anet85, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam zmienić opony w samochodzie. Przełożyłam
Nie mam totalnie siły, wczoraj jakoś mnie zmogło, w nocy twardo spałam. I ledwo też wstałam
Jedyne wyjście dzisiaj z domu tylko do szkoły rodzenia-dzisiaj rko noworodka. Mąż nie idzie, ale szkolenia z pierwszej pomocy ma co rokTeż na noworodkach
Pamiętam, jak wysiadłam raz z samolotu (fatalnie znoszę jakiekolwiek loty), podniosłam głowę i... następną rzeczą, jaką pamiętam, jest kurtka pod moją głową i moje nogi w górze, trzymane przez mężaPodobno w kilka sekund mnie ogarnął
Więc mojemu ufam w tym zakresie w 10000000%
Macy, chciałabym jakoś pomóc, coś doradzić. Ale cóż, sama wiesz najlepiej, jak jest. Najważniejsze zdrowie, tego się nie przeskoczy. Oby wszystko dobrze się skończyło
Makowe, obrazki przepiękneNawet przez chwilę zastanawiałam się, czy czegoś Poli nie powiesić, ale ona ma tylko swój kącik z łóżeczkiem-a nad łóżeczkiem nie chcę, żeby cokolwiek wisiało. Mam jakieś schizy w tym temacie i nie jestem w stanie spać z półką czy obrazem nad łóżkiem
Więc zostanę przy naklejkach, o czym mąż jeszcze nie wie
Kleopatra-idź spaćMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Makowe Szczęście wrote:o cześć Butterfly 83
jak Zosia? rozrabia?
Tak Makowe, Zosia troszkę fika co mnie cieszy.
Ale za to już mąż zdążył mnie wkurzyć. I jakoś jestem dzis bez sił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 10:45
Norbi- 16.08.2003
Nadrabiam Was dziewczyny, bo wczoraj miałam intensywny dzień, dzisiaj zamierzam chwilę odetchnąć. O matko !!! u mnie dzisiaj 30 tyg. zaczęty
) szok pozostało mi tylko 70 dni
8 miesiąc się zaczyna według kalendarza.
Kleopatra życzę zdrówka, mi pomagały stare domowe sposoby na przeziębienie, niezbyt dobre, ale skuteczne, czosnek, mleko , miód, imbir, cytryna – najważniejsze, że jest już dobrze. Kuruj się, bo święta już blisko.
Idia Ja też mam twardnienia macicy i to od dawna, ale na szczęście wszystko jest dobrze, już drugi lekarz upominał mnie, że mam więcej „polegiwać’’, co zrobić jak trzeba to trzeba. Macica napina się nawet jak za szybko wstanę, wysiądę z samochodu, wczoraj mnie tak trzymało z ponad minutę do 2 min brzuch jak kamień. Luteinę jednak nadal mam brać , na szczęście szyjka jest ładna długa 42mm, więc raczej nic mi nie grozi, z córcia też miałam takie skurcze, mimo wszystko mam uważać .
Marza Szkoda, ze nie udało Ci się zrobić glukozy, aczkolwiek według mnie to powinni Ci normalnie pobrać krew drugi raz, przecież cześć glukozy już się whłoneła, nie zwymiotowałaś od razu tylko prawie po 1 h. Współczuję, że musisz robić to badanie jeszcze raz- wymęczą Cię te nudności i wymioty okropnie…
Macy bardzo mi przykro , że masz taka sytuację z szyjką. Dobrze, że byłaś u drugiego lekarza na konsultacji. Powinnaś na siebie bardzo uważać. Wiewióreczka dała tu bardzo dobre rady, mi też lekarze o tym wszystkim wspominali przy moim twardnieniu.
Patuniek Gdzie zamawiałaś pomarańcze? Za mną chodzą takie dobre słodkie mandarynki ;-)wczoraj trochę zjadłam
LwieSerce Film super – normalnie obcy wewnątrz nasMój też sie tak kręci i przekręca – cudnie
Wiewióreczka, Marza89, india lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Heja u mnie 30 tydzień 6.8 kg na plusie.
Niestety mam problemy ze snem...
Taka to meczarnia...
Popołudniu odcina mi prąd i jak się zdrzemnę to nie mogę potem spać nocą do 4. Wczoraj próbowałam nie spać i się udało o 21 kąpiel i już byłam w łóżku zasnela jak dziecko i się po godzinie obudziłam i znów do 4 nie spałam.
Normalnie ale jestem złaOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Mayka, czyli wpadłaś w tryb dziecka żłobkowo-przedszkolnego
Ja wiem, że to nie jest śmieszne
Ale tak mi się skojarzyło historycznie z Młodą, kiedy były plany zmniejszenia ilości drzemek
Aż sobie przypomniałam stary dowcip
Godzina 17. Dziecko zasnęło w samochodzie. I tylko rodzic wie, jaką tragedia się kryje za tymi słowamilkc lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 w moim pokoju w domu miałam dwie półki z książkami nad łóżkiem
także pewnie byś nie zasnęła. Obrazki będą nad łóżeczkiem, ale i tak dostawka będzie przy naszym łóżku, więc nie mam się czego bać
mayka zaczynamy razem 30 tydzieńtylko u mnie prawie 9 na plusie.
Mam wrażenie, że przytyłam 1,5 kg po tym żelazie. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Oby to Mała rosła a nie jaKilogramami się nie przejmuję, najważniejsze żeby Cornelka była zdrowa i rosła, jeśli tak to wszystko ok
za 9 dni wizyta to zobaczę co u Niej
Butterfly 83 to dobrze, że już się wiercinie dobrze, że Mąż cię zdenerwował
Chyba dziś jest taki dzień, nie mam kompletnie siły na nic, miałam posprzątać łazienkę a jak na razie ogarnęłam siebie i się tym tak zmęczyłam, że odpoczywam.patuniek86 lubi tę wiadomość
. -
Makowe Szczęście wrote:patuniek86 właśnie się o Ciebie martwiłam, myślę sobie nic nie piszesz? Może zajadasz się pomarańczami od rana
To też
Jakoś tak też jestem dzisiaj zmęczona
Zrobiłam sobie śniadanie i podałam sobie do łóżka
Muszę umyć głowę, ale też mi się nie chce
Rozlazła jestem masakrycznieMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża