MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniferra wrote:Cześć Patuniek . Fajnie, że się skusiłaś tu zawitać.
EDIT: A takie przeziębienie to może być nawet sam objaw ciąży. Trza wypocząć.
No niestety ja mam skłonności do infekcji zatok - i właśnie zatoki mi się zaczynają odzywać Ból głowy przy czole i za oczami, nos zatkany, że nawet nie mogę go wydmuchać. Będę robic parówki i zrobię syrop z cebuli, jutro pracuję z domu - ale znając mnie, szybko się to nie skończyPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarzenka4 wrote:Tak sobie pomyślałam że może zrobię bete jutro i powtórzę w czwartek ? Coś mi to da ? Jak myślicie
W mojej ocenie będziesz mieć widzę czy beta przyrasta prawidłowo. Moja koleżanka ma cały czas krwawienie jest w 5-6 tc, okazało się, że to krwiak i się oczyszcza więc ma leżeć. Na usg ładnie pęcherzyk widać i jak badała bete to ładnie przyrastała. Jeśli Cię to uspokoi a wiadomo spokoj teraz jest bardzo wazny to pewnie, że zbadaj. -
Część dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć mam 27 lat, pierwsze dwie kreski zobaczyłam 4 lipca, beta z dzisiejszego dnia dla pewności ładnie rośnie także myślę że 15stego marca jak wszystko dobrze pójdzie będziemy mieć maleństwo przy sobieM@linka, iNso87, bbeczka91, Reniferra, Ulv15, an1315 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Witam wszystkie nowe marcoweczki.
Niezwykła... Bardzo mi przykro, liczyłam również na inny finał u Ciebie.
Ja chyba mam jakieś dolegliwości -, zmęczenie, skapcenie, skolowacenie, i jadlowstret - niesmak do wszystkiego.
Widziałam że rozmawialyscie o L4 i o tym że niektórym szybko nie opłaca się iść. Ja byłam ostatnio na urlopie wychowawczym czy któraś wie jak będzie mi liczona pensja?
Tzn to co na L4 będą mi wypłacać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 17:28
-
Cześć dziewczyny! Na bieżąco bede pisac dopiero jak pojde ba l4 bo nie dam rady nadążyć
Niezwykla, bardzo mi przykro
Duzo sil dla Ciebie i najbliższych, przytulam mocno!Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Nareszcie dostałam wyniki!!!
15dpo (4t1d ciąży)
Beta hCG: 717,78 mIU/ml
Progesteron: 25,10 ng/ml (I trym: 2,8 - 147,3)
TSH: 1,89
To jak to jest z tym progesteronem bo widziałam że niektóre z Was niepokoił wynik że jest zbyt niski, skąd o tym wiedziałyście skoro normy są tak szerokie i jednak byłyście w normie a jednak i tak poszłyście do lekarza i dostałyście luteinę/duphaston? To z jakim wynikiem nie należy się przejmować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 18:48
inspeMama, M@linka, iNso87, an1315, patuniek86, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Smile przyrost jest jak najbardziej dobry;) pamiętaj,ze beta potem troche zwalnia. A Ty jeszcze zamierzasz robić betę? Przy tych wartościach to juz nie ma potrzeby:)
Lekarz dał mi skierowanie na 2 bety, o 3 nic nie mówił. A czy ta pierwsza wartość nie powinna się podwoić? tak tu przynajmniej pisałyście -
Smile wrote:Lekarz dał mi skierowanie na 2 bety, o 3 nic nie mówił. A czy ta pierwsza wartość nie powinna się podwoić? tak tu przynajmniej pisałyście
Powinna ale nie przy takich wartościach wysokich bo teraz jej przyrost masz wolniejszy ale to normalne przy takich ogromnych wartościach.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Ulv wyniki są super:)))
A Smile i nie rób więcej bety;) nie masz już potrzeby naprawde:)
Malinka ja z tym L4 nie mam pojęcia także nie podpowiem. Nie chcę wprowadzać w błąd.
Nadzieja trzymamy kciuki )
Marzenka Inspe dobrze napisała, jeśli to Ciebie uspokoi zrób dwa razy w odstępie 48h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 18:57
Ulv15, M@linka lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Dokładnie tak jak M@linka napisała. Te podwajanie to na początku ciazy jest. A u Ciebie już ponad 7tydzien:d o jaaaa!! Ale to poważnie brzmi:))
Witam nowe zafasolkowane Mamusie:)) szybciutko wpisalam Was na liste. Gratuluję oczywiście
Ok, dziękuje dziewczyny , trochę jestem spokojniejsza. Z bety wychodzi że jest 4-5 tydzień a nie 7. Z usg tak samo, lekarz mówił w pt jest jest wczesna ciąża. -
iNso87 wrote:Ulv wyniki są super:)))
A Smile i nie rób więcej bety;) nie masz już potrzeby naprawde:)
Malinka ja z tym L4 nie mam pojęcia także nie podpowiem. Nie chcę wprowadzać w błąd.
Nadzieja trzymamy kciuki )
Marzenka Inspe dobrze napisała, jeśli to Ciebie uspokoi zrób dwa razy w odstępie 48h.
-
Napisalam poprzedniego posta i dostalam krwawienia/plamienia. Nie wiem jak to nazwac. Czekam juz na izbie przyjec. Oszaleję chybaListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Mam wynik za maly przyrost ,, jeszcze raz wszystkiego dobrego i spokojnej ciazy moze jak ochlone to sprobuje papap zegnajcie sloneczka dziekuje za wsparcie pamietajcie jedno - ze jedno male slowo w kierunku cierpiacego a bylo mi lzej dziekuje Wam za to Paaa :**
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 19:06
***musi być dobrze.*
__________ -
M@linka z tego co się orientuję u mnie w firmie płaca 100% wynagrodzenia bez żadnych premii czy dodatków za pracę zmianową. Jeśli będą podwyżki do Twojej podstawy to mimo że jesteś na L4 należą Ci się. Jedyne co musisz zrobić to przynieść od ginekologa oprócz L4 zaświadczenie że jesteś w ciąży to wtedy upoważnia Cię do wynagrodzenia w 100%
Ulv15 nie przejmuj się prpgesteronem jest e porzadku. U mnie w laboratorium jest inny zakres od 11 do 43 dla Iszego trymestruUlv15, M@linka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Ulv piękna beta:) co do progesteronu to ja miałam w sobotę 16,52 nmol/L przy normie dla I trymestru 35-141 wiec normy inne niż u Ciebie. Do lekarza idę jutro, cały czas biorę duphaston, ciekawa jestem czy mi zwiększy dawkę
Ulv15 lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Malutka 27 właśnie strasznie mnie zdziwił ten szeroki zakres u mnie, znalazłam taką tabelkę żeby sprawdzić jak przeciętnie to wygląda, ale tam piszą że trzeba by progesteron sobie badać 3 dni z rzędu żeby było miarodajne Raczej tego robić nie będę, myślę że z jednego badania jakiś tam pogląd jest.
http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/
Bribami Dzięki, to pewnie za pare dni też będziesz sobie robić żeby sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 19:19