MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ❤️
Później Was nadrobię, teraz tylko napisze jak po wizycie;)
Mała waży 1837 g! Już prawie 2 kg szczęścia ❤️
Ma bardzo dużo włosków, ginek mówi, że czuprynke będzie mieć
Wszystkie parametry w normie i odpowiadają wiekowi ciąży, płyny owodoniowe też w normie, za to nóżki ma tak długie, że odpowiadają dziecku 2 tyg starszemu
Niestety skrócila mi się szyjka, ma teraz 2.36 cm ale jest zamknięta, muszę dużo odpoczywać i leżeć, przepisaną mam luteinę na 4 tyg...
I nie mam żadnego zdjęcia! Laura była tak obrócona, że nie było szans zobaczyć buzi
Na następnej wizycie mamy mieć przygotowany plan poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:06
Makowe Szczęście, patuniek86, Salsefia, Kleopatra, Ksiazka1, iNso87, Izziee, Pikcia, 83xxx, kehlana_miyu, lkc, Ankakaranka87, Macy, Butterfly 83, enka90, mimoza, india lubią tę wiadomość
-
Pomysł z zakazem odwiedzania jest fajny, ale to już będzie powód dla cześci rodziny do obgadania mnie jak nic. No i tak samo musiałaby mieć zakaz dziewczyna leżąca obok, żeby było mi komfortowo, takkże nierealne
Beznadziejne jest to, że człowiek takimi pierdołami się stresuje. W niektorych szpitalach są oddzielne sale dla odwiedzających i to jest super. Niestety ja rodzę w Olsztynie i u mnie tego nie ma.
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marysia, ale musisz zrozumieć, że obgadania bezwzględnie nie unikniesz
Mówię poważnie, rodzinę informujecie, że w szpitalu nie mogą Cię odwiedzać i basta. "Zapraszamy do domu, za 2-3 tygodnie"
A sąsiadka może mieć odwiedzających, a może ich nie mieć. Moja miała, ale na to już nic nie poradzę. Karmiłam normalnie, a krocze wietrzyłam pod kołdrąTeż się da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:46
Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek, zaproszenie za 2-3 tygodnie? Ja kurtki ze szpitala nie zdążę zdjąć, a już będą. Tyle, że się zaskoczą, bo dotychczas wszystkie w rodzinie cyca wywalały przy wszystkich, a ja przeproszę i wyjdę na ileś czasu do pokoju karmić. Może się wyniosą jak będę tam za długo
Oj wredna jestem w tej ciąży
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
To nie mówcie rodzinie, że się zaczęło
Poważnie
"U nas wszystko dobrze, nadal czekamy"
Jak Makowa wspomniała, nawet o terminie cc nic nie będą mówićUrodzi się, to wtedy pójdzie informacja do rodziny
A jeśli już naprawdę, naprawdę nie masz jak się pozbyć rodziny z sali, podejdź do położnej i poprośWejdzie, powie, że za dużo ludzi i w ogóle nie powinno się tak wcześnie odwiedzać dziecka
I pa-pa
Marysia90, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Witajcie, trochę was podczytuje ale mało piszę - ciutkę zmienne nastroje mam ostatnio. Ja też na szkole rodzenia byłam ostatnio. U nas się zaczeło od opieki po porodzie nad dzieckiem. Dostałam listę rzeczy do zabrania (wszystko muszę sama przynieść) i było o karmieniu. Trochę się boję jak to będzie - przerwa na sen dla mnie tylko 2 godziny - mam nadzieję że dam radę.
-
nick nieaktualny
-
Inso, współczuję z powodu córci.
Marza, lubię za pierwszą część. Druga no niestety słaba, ale tak jak Patuniek pisze, posiedzisz z nami. Będzie ok. Musimy wytrzymać jeszcze kilka tygodni. A potem może być tak, że nasze szyje jeszcze przetrzymają termin.
Mayka, Ty też się dzielnie trzymaj. Co do częstości pracy serca, to nie ma żadnych dowodów aby to z płcią się sprawdzało.iNso87, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Marysia90, no to oficjalnie witamy
gratuluję ślicznego synka
Ja przewijak miałam na łóżeczku i fajnie mi się to sprawdziłokomoda ze wszystkimi potrzebnymi rzeczami będzie tuż przy łóżeczku. Co do tego jak ubiorę małą na wyjście do domu - pojęcia nie mam. Myślałam właśnie o kombinezonie-misiu, pod spód body, półśpiochy. I w zależności od temperatury cieniutki albo grubaśny kocyk
Pikcia, ale rewelacyjne zdjęciasyn przystojniak
Dziękuję kochana że pytasz! Córka współpracowała naprawdę ładnie, pani fotograf stwierdziła, że urodzona z niej modelka. Przebieranie się i oglądanie jak ja się przebieram sprawiało jej tyle frajdymam nadzieję, że zdjęcia faktycznie fajnie wyszły
Reniferra, Maja rośnie jak na drożdżacha Ty odpoczywaj i dbaj o siebie!
iNso87 ale super, kino! Też bym się chciała wybrać jeszcze przed porodemmuszę zobaczyć "Narodziny gwiazdy". A Wy na co się wybieracie?
Biedna Laura, mam nadzieję, że szybko jej się to zagoi.
patuniek86 świetne wieści z wizyty
Macy śliczne ubrankawspółczuję sytuacji z pracą
LwieSerce ja zamawiam jeden kocyk z minky na allegro u katka19, chyba wezmę też kocyko-otulacz Lullalove Superro. Dwufunkcyjny więc super sprawa
Katia89 cieszę się, że na wizycie wszystko dobrzejak u Ciebie sprawa z imieniem?
Butterfly_83 wszystkiego najlepszego kochana z okazji urodzin :* pomodlę się też za Twojego Aniołka...
Kleopatra ładną wagę ma córeczkasuper że wszystko w porządku
Marza89 piękna wagaa Ty odpoczywaj ile tylko się da!
Reniferra, iNso87, Marza89, Macy, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Patuniek dzieki za info. Nie wiedzialam o oc szkoly. Jesli maja taka polise to spoko. Dopytam. Wtedy Laura noge zlamala poza szkola na wakacjach takze wiadomo tylko to nnw.
Z przedszkola tez dostala tylko nnw,bo bylo to poza przedszkolem.
To ja jestem chyba jakas inna. Mi wizyty nie przeszkadzalya moj Malz siedzial od rana do nocy i jakby mogl to spal by razem w szpitalu ;p
Co do informacji o tym,ze sie zaczelo to ja probowalam zataic przed swoja Mama,ze jeszcze nie zaczelam rodzic ale po to zeby zrobic Jej niespodzianke i zadzwonic powiedziec,ze juz Lena jestLaura nocowala u moich rodzicow, a tego wieczoru mialam od 18 skurcze. Do 2 w nocy lezalam w wannie liczac skurcze,potem pojechalam z Malzem do szpitala. Tam na porodowke i po 7 dzwoni moja Mama. Ja w skurczach,cichaczem gadam z Nia,ze niby w domu jestem
dopiero mnie obudzila. Dzwonila,bo chciala zeby moj Tato mnie zabral do nich w razie jakbym zaczela rodzic. Bala sie,ze bede sama w domu a moj Malz akurat na 6 do pracy na caly dzien mial. Jakos Ja przekonalam,ze jest ok i skonczylam. Cc mialam o 11:33 i wtedy tez dowiedzieli sie przez telefon od Malza,ze Mala juz jest hehehe. Malz oczywiscie wzial wolne tego dnia i byl ze mna w szpitalu.
Makowe Szczęście, enka90, india lubią tę wiadomość
-
Sana Narodziny Gwiazdy to juz film nie dla mego Malza.. idziemy na Underdoga z Khalidovem.
wczesniej Malz chcial stolik zamowic gdzies,zeby cos zjesc ale dzis mi to powiedzial,bo nie wiedzial czy bede miala ochote
i czy chce jesc poza domem. Miala byc niespodzianka ale dobrze,ze zapytal.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03796d74007c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c88220b7c9c8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db9a8b58379e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcadeda22bb4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e556fbf4147.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb96d31bf94f.jpg
A to wszystko za... 100 zlReniferra, Pikcia, Sana, Marza89, Katia89, iNso87, 83xxx, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, Butterfly 83, enka90, Malutka_27 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Mayka, to oznacza, że szyjka od strony dziecka zaczyna się rozwierać na taką właśnie szerokość. U Ciebie niecały centymetr. Może też się rozwierać od strony pochwy, wtedy jest "od zewnątrz".
Ogólnie nie najlepiej, jakie zalecenia? Leżysz? Bierzesz leki? Dalsze badania?
Trzymam kciuki, żeby było dobrze :-*
Myślisz że to niebezpieczne?Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Aaa i następna wizyta 31.01 chyba jak Kleopatra, nam pisane jest razem wizytowac. Haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:19
Kleopatra lubi tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Mayka, nie tyle niebezpieczne, co po prostu do ostrożnej kontroli
Niewydolność szyjki musi być po prostu bardzo kontrolowana. Jeśli z dziewczynami mamy skracające się szyjki bez rozwarcia i mamy leżeć i odpoczywać, to Ty tym bardziej.
Pola Róża
-
Mam też już poduszkę do karmienia motherhood
Nie dość, że w promocji s smyku, to jeszcze miałam dodatkowe 15% zniżki
I wyszło taniej, niż gdzieś w internetach
Ze smyka mam też zestaw do paznokci i szczotkę do włosów
Autentycznie się popłakałamPo raz pierwszy poczułam, że TO już niedługo
Tak naprawdę-naprawdę
Makowe Szczęście, Butterfly 83, Marza89, enka90, india lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Patuniek, super zdobycze!
tak przy okazji, ile mniej więcej macie bodziakow czy pajacow na rozmiar 56 i 62? Nie wiem czy nie mam za mało... A do pralki takich ciuszków wchodzi na prawdę sporo. Nie chcę jednak robić prania co dwa lub trzy dni tylko raz i porządnie.
Sana, imienia dalej nie mam...ale jest jeszcze trochę czasu
a jak u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:52
patuniek86 lubi tę wiadomość