X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, który fason macie z dolce sono? Ja kupiłam rozpinana na zatrzaski z przodu i z kieszonka rozmiar l/xl i jak mierzyłam dwa tygodnie temu była aby aby a miała byc do porodu, teraz niebardzo wiem co zrobić. Najwyżej pójdę do porodu opięta jak serdelek bo wydawać dużo jak Wy nie chciałam bo i tak wyrzucić pewnie trzeba bedzie

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia, ja do porodu wzięłam tę na ramiączkach. M było dla mnie zbyt opięte, więc zamówiłam jeszcze rozmiar L. Jest luźny, wyglądam tragicznie, ale do porodu w sam raz ;-) No i potem nie szkoda wyrzucić. Koszulę rozpinaną na zatrzaski z krótkim rękawem będę używać na codzień :-) O dziwo, spokojnie mieszczę się w rozmiar S z tego rodzaju ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

Dziewczyny czy któraś z Was stosowała olej z wisiołka lub herbatę z liści malin?

Ja będę pić herbatę z liści malin od 36 tyg i obserwować jak na mnie działa, bo na każdego z tego co czytałam i słyszałam działa inaczej. Na jednych w ogóle a inni sobie zachwalają, także jak nie spróbujesz sama to się nie dowiesz :) A z wiesiołkiem to właśnie nie jestem do końca przekonana bo też czytałam poaza wszystkim dobrym, że może powodować większe krwawienia w połogu, ale to już tak chyba jest z tymi naturalnymi specyfikami że co kobieta to inna wrażliwość. Także wiesiołka chyba sobie daruję póki co.

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Anet co jest nie wskazane w ciąży?
    Napar z lipy:
    Herbata z lipy w ciąży, dla dziecka Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa spożywania naparu z lipy nie zaleca się stosowania go u dzieci do 12. roku życia oraz kobietom w ciąży i w okresie laktacji. Zasadne wydaje się unikanie herbaty z lipy w czasie ciąży ze względu na działanie napotne, które powoduje szybkie ukrwienie skóry i jednoczesne odpłynięcie krwi z łożyska, co w konsekwencji może prowadzić do niedotlenienia płodu. Do tej pory nie przedstawiono danych na temat działań niepożądanych, również nie poznano interakcji z innymi składnikami[3,13

http://bonavita.pl/herbata-z-lipy-wlasciwosci-skutki-uboczne-herbata-z-lipy-w-ciazy-dla-dziecka

Selsefia ja zamówiłam sobie taką https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-dolce-sonno-5785425237

Wydaje mi się, że wystarczy pić więcej wody, aby ewentualnią ja uzupełnić w organizmie, poza tym nikt nie pije tej herbaty litrami. Ze względu na sprzeczne informacje ja przestałam ją pić, mimo że ziółka bardzo lubię ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 18:46

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Ja będę pić herbatę z liści malin od 36 tyg i obserwować jak na mnie działa, bo na każdego z tego co czytałam i słyszałam działa inaczej. Na jednych w ogóle a inni sobie zachwalają, także jak nie spróbujesz sama to się nie dowiesz :) A z wiesiołkiem to właśnie nie jestem do końca przekonana bo też czytałam poaza wszystkim dobrym, że może powodować większe krwawienia w połogu, ale to już tak chyba jest z tymi naturalnymi specyfikami że co kobieta to inna wrażliwość. Także wiesiołka chyba sobie daruję póki co.

A planujesz pić tydzień i później robić tydzień przerwy?
    No właśnie też tak uważam, może nie zadziała a może bardzo pomoże ;) Oby ;)
    Mi wisiołek bardzo pomagał w staraniach i mam trochę w zapasie, więc planuję go brać. Krwawić pewnie i tak będę mocno w połogu, bo i miesiączki miałam mocne.

.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze tylko o sobie, ale nie lubie ma telefonie pisac:/ ale czytam Was:) u mnie z newsów mam sluz pozbawiony krwią, ale tylko podczas wizyt w wc, więc pewnie jeszcze duuuzo czasu nim się cos rozkręci. Zresztą nie sądzę by moja pancerna szyjką sie ruszyła. Lekkie bole miesiaczkowe. Ktg bez skurczy. Powiem wieczorem na wizycie.

patuniek86, Marza89, bbeczka91, Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Napar z lipy:
    Herbata z lipy w ciąży, dla dziecka Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa spożywania naparu z lipy nie zaleca się stosowania go u dzieci do 12. roku życia oraz kobietom w ciąży i w okresie laktacji. Zasadne wydaje się unikanie herbaty z lipy w czasie ciąży ze względu na działanie napotne, które powoduje szybkie ukrwienie skóry i jednoczesne odpłynięcie krwi z łożyska, co w konsekwencji może prowadzić do niedotlenienia płodu. Do tej pory nie przedstawiono danych na temat działań niepożądanych, również nie poznano interakcji z innymi składnikami[3,13

http://bonavita.pl/herbata-z-lipy-wlasciwosci-skutki-uboczne-herbata-z-lipy-w-ciazy-dla-dziecka

Selsefia ja zamówiłam sobie taką https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-dolce-sonno-5785425237

Wydaje mi się, że wystarczy pić więcej wody, aby ewentualnią ja uzupełnić w organizmie, poza tym nikt nie pije tej herbaty litrami. Ze względu na sprzeczne informacje ja przestałam ją pić, mimo że ziółka bardzo lubię ;-)

Wiesz u nas w szpitalu jest polecany :) Dostaliśmy rozpiskę jakie zioła możemy pić i jakie mają działania. Jest na nich lipa-ma działanie uspokajające, pomaga w łagodzeniu skurczy w kończynach :)

.

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Przepraszam ze tylko o sobie, ale nie lubie ma telefonie pisac:/ ale czytam Was:) u mnie z newsów mam sluz pozbawiony krwią, ale tylko podczas wizyt w wc, więc pewnie jeszcze duuuzo czasu nim się cos rozkręci. Zresztą nie sądzę by moja pancerna szyjką sie ruszyła. Lekkie bole miesiaczkowe. Ktg bez skurczy. Powiem wieczorem na wizycie.

Czyli czop odszedł? Dawaj znać co i jak :) i kiedy zaciskać kciuki :D

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noe wiem czy na pewno czop, bo z Nela go nie widzialam, ale tak podejrzewam :)

patuniek86, Marza89, Katia89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Makowe, jedni polecają drudzy nie. Ja jak już córcię zawieziemy do teściów też planuję pic herbatę z liści malin i będę brać wiesiołek. Ja dopóki nie byłam świadoma, że lipka może mieć takie działanie w okresie przeziębienia też piłam i bardzo mi pomogła;-)
    Gdybyś mogła wrzucić tu zdjęcie o ziółkach, myśle, że niejedna z nas mogłaby skorzystać ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce trzymaj sie jeszcze chwilę który tydzień masz skończony ?

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet 37 skończony. Lekarze mowia ze bezpiecznie jest, chociaż ja chyba bym wolała skończyć ten antybiotyk brac. Zobaczymy... no i ten czop to jeszcze nic nie znaczy, mysle ze damy radę w dwupaku te 2 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:09

Anet85 lubi tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie melduj nam koniecznie co i jak;))

Ja leze jak wrak juz w lozku. Nic mi sie nie chce nawet noga ruszac..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie niby bezpiecznie, ale lepiej byłoby tak jak piszesz po skończonej kuracji antybiotykowej. Trzymam za Was kciuki

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam wyniki z glukozy i trzeci wynik nieprawidlowy chyba. Mam 72-154-158.
    I jak myslicie ? Dostane skierowanie do diabetologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:13

34bw3e3k9p7xsrt2.png

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Widzisz Makowe, jedni polecają drudzy nie. Ja jak już córcię zawieziemy do teściów też planuję pic herbatę z liści malin i będę brać wiesiołek. Ja dopóki nie byłam świadoma, że lipka może mieć takie działanie w okresie przeziębienia też piłam i bardzo mi pomogła;-)
    Gdybyś mogła wrzucić tu zdjęcie o ziółkach, myśle, że niejedna z nas mogłaby skorzystać ;-)

myślę, że nie za bardzo pomoże, bo jest po włosku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:04

Anet85 lubi tę wiadomość

.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie Serce trzymam kciuki żeby jeszcze dzidziuś chciał pare dni poczekać aż wybierzesz antybiotyk

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie trzymam mocno kciuki! :D
    Ja mam dwie koszule z dolce sonno, jedna na zatrzaski a druga z maskowanymi rozcieciami na piersiach, długość dobra, wszystko zakrywa ;)
    Ja nie myślałam nad tymi herbatami, może spacery czy piłkę wykorzystam ale ogólnie wolałabym żeby bliżej terminu się urodziła haha ja na koniec lutego mam urodziny więc niech chociaż te dwa tyg będzie różnicy, nie obrażę się jeśli nawet kilka dni po ;) może ciepłej będzie haha

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko wpadłam zdać relacje z wizyty. Wszystko dobrze, mała ma już bardzo mało miejsce, bo tylko z jednej strony. Dalej główka do dołu :) rozwarcie mam na jeden palec. A no i mała waży 2800 czyli nie będzie jakaś duża :)

Kleopatra, Katia89, patuniek86, bbeczka91, Makowe Szczęście, Izziee, Anet85, 83xxx, Reniferra, Marza89, kehlana_miyu, Butterfly 83, Kasialudek, iNso87, Pikcia lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, Butterfly - Wy chyba też zamawiałyście koszule z Dolce Sonno? Jakie wybrałyście modele i jak na Was leżą, tzn nie są za krótkie, zbyt ciasne? Pytam zwłaszcza Was bo z tego co pamiętam to my jesteśmy podobne i wzrostowo, i rozmiarowo, a muszę w końcu te koszule zamówić :)

LwieSerce mocne kciuki za Was :)

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ