MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, który fason macie z dolce sono? Ja kupiłam rozpinana na zatrzaski z przodu i z kieszonka rozmiar l/xl i jak mierzyłam dwa tygodnie temu była aby aby a miała byc do porodu, teraz niebardzo wiem co zrobić. Najwyżej pójdę do porodu opięta jak serdelek bo wydawać dużo jak Wy nie chciałam bo i tak wyrzucić pewnie trzeba bedzie
-
Salsefia, ja do porodu wzięłam tę na ramiączkach. M było dla mnie zbyt opięte, więc zamówiłam jeszcze rozmiar L. Jest luźny, wyglądam tragicznie, ale do porodu w sam raz
No i potem nie szkoda wyrzucić. Koszulę rozpinaną na zatrzaski z krótkim rękawem będę używać na codzień
O dziwo, spokojnie mieszczę się w rozmiar S z tego rodzaju
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Makowe Szczęście wrote:
Dziewczyny czy któraś z Was stosowała olej z wisiołka lub herbatę z liści malin?
Ja będę pić herbatę z liści malin od 36 tyg i obserwować jak na mnie działa, bo na każdego z tego co czytałam i słyszałam działa inaczej. Na jednych w ogóle a inni sobie zachwalają, także jak nie spróbujesz sama to się nie dowieszA z wiesiołkiem to właśnie nie jestem do końca przekonana bo też czytałam poaza wszystkim dobrym, że może powodować większe krwawienia w połogu, ale to już tak chyba jest z tymi naturalnymi specyfikami że co kobieta to inna wrażliwość. Także wiesiołka chyba sobie daruję póki co.
-
Makowe Szczęście wrote:Anet co jest nie wskazane w ciąży?
Herbata z lipy w ciąży, dla dziecka Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa spożywania naparu z lipy nie zaleca się stosowania go u dzieci do 12. roku życia oraz kobietom w ciąży i w okresie laktacji. Zasadne wydaje się unikanie herbaty z lipy w czasie ciąży ze względu na działanie napotne, które powoduje szybkie ukrwienie skóry i jednoczesne odpłynięcie krwi z łożyska, co w konsekwencji może prowadzić do niedotlenienia płodu. Do tej pory nie przedstawiono danych na temat działań niepożądanych, również nie poznano interakcji z innymi składnikami[3,13
http://bonavita.pl/herbata-z-lipy-wlasciwosci-skutki-uboczne-herbata-z-lipy-w-ciazy-dla-dziecka
Selsefia ja zamówiłam sobie taką https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-dolce-sonno-5785425237
Wydaje mi się, że wystarczy pić więcej wody, aby ewentualnią ja uzupełnić w organizmie, poza tym nikt nie pije tej herbaty litrami. Ze względu na sprzeczne informacje ja przestałam ją pić, mimo że ziółka bardzo lubięWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 18:46
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ulv15 wrote:Ja będę pić herbatę z liści malin od 36 tyg i obserwować jak na mnie działa, bo na każdego z tego co czytałam i słyszałam działa inaczej. Na jednych w ogóle a inni sobie zachwalają, także jak nie spróbujesz sama to się nie dowiesz
A z wiesiołkiem to właśnie nie jestem do końca przekonana bo też czytałam poaza wszystkim dobrym, że może powodować większe krwawienia w połogu, ale to już tak chyba jest z tymi naturalnymi specyfikami że co kobieta to inna wrażliwość. Także wiesiołka chyba sobie daruję póki co.
A planujesz pić tydzień i później robić tydzień przerwy?
No właśnie też tak uważam, może nie zadziała a może bardzo pomożeOby
Mi wisiołek bardzo pomagał w staraniach i mam trochę w zapasie, więc planuję go brać. Krwawić pewnie i tak będę mocno w połogu, bo i miesiączki miałam mocne.. -
Przepraszam ze tylko o sobie, ale nie lubie ma telefonie pisac:/ ale czytam Was:) u mnie z newsów mam sluz pozbawiony krwią, ale tylko podczas wizyt w wc, więc pewnie jeszcze duuuzo czasu nim się cos rozkręci. Zresztą nie sądzę by moja pancerna szyjką sie ruszyła. Lekkie bole miesiaczkowe. Ktg bez skurczy. Powiem wieczorem na wizycie.
patuniek86, Marza89, bbeczka91, Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Anet85 wrote:Napar z lipy:
Herbata z lipy w ciąży, dla dziecka Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa spożywania naparu z lipy nie zaleca się stosowania go u dzieci do 12. roku życia oraz kobietom w ciąży i w okresie laktacji. Zasadne wydaje się unikanie herbaty z lipy w czasie ciąży ze względu na działanie napotne, które powoduje szybkie ukrwienie skóry i jednoczesne odpłynięcie krwi z łożyska, co w konsekwencji może prowadzić do niedotlenienia płodu. Do tej pory nie przedstawiono danych na temat działań niepożądanych, również nie poznano interakcji z innymi składnikami[3,13
http://bonavita.pl/herbata-z-lipy-wlasciwosci-skutki-uboczne-herbata-z-lipy-w-ciazy-dla-dziecka
Selsefia ja zamówiłam sobie taką https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-dolce-sonno-5785425237
Wydaje mi się, że wystarczy pić więcej wody, aby ewentualnią ja uzupełnić w organizmie, poza tym nikt nie pije tej herbaty litrami. Ze względu na sprzeczne informacje ja przestałam ją pić, mimo że ziółka bardzo lubię
Wiesz u nas w szpitalu jest polecanyDostaliśmy rozpiskę jakie zioła możemy pić i jakie mają działania. Jest na nich lipa-ma działanie uspokajające, pomaga w łagodzeniu skurczy w kończynach
. -
LwieSerce wrote:Przepraszam ze tylko o sobie, ale nie lubie ma telefonie pisac:/ ale czytam Was:) u mnie z newsów mam sluz pozbawiony krwią, ale tylko podczas wizyt w wc, więc pewnie jeszcze duuuzo czasu nim się cos rozkręci. Zresztą nie sądzę by moja pancerna szyjką sie ruszyła. Lekkie bole miesiaczkowe. Ktg bez skurczy. Powiem wieczorem na wizycie.
Czyli czop odszedł? Dawaj znać co i jaki kiedy zaciskać kciuki
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
. -
Noe wiem czy na pewno czop, bo z Nela go nie widzialam, ale tak podejrzewam
patuniek86, Marza89, Katia89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Widzisz Makowe, jedni polecają drudzy nie. Ja jak już córcię zawieziemy do teściów też planuję pic herbatę z liści malin i będę brać wiesiołek. Ja dopóki nie byłam świadoma, że lipka może mieć takie działanie w okresie przeziębienia też piłam i bardzo mi pomogła;-)
Gdybyś mogła wrzucić tu zdjęcie o ziółkach, myśle, że niejedna z nas mogłaby skorzystaćCórcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
LwieSerce trzymaj sie jeszcze chwilę który tydzień masz skończony ?Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet 37 skończony. Lekarze mowia ze bezpiecznie jest, chociaż ja chyba bym wolała skończyć ten antybiotyk brac. Zobaczymy... no i ten czop to jeszcze nic nie znaczy, mysle ze damy radę w dwupaku te 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:09
Anet85 lubi tę wiadomość
-
To faktycznie niby bezpiecznie, ale lepiej byłoby tak jak piszesz po skończonej kuracji antybiotykowej. Trzymam za Was kciukiCórcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Widzisz Makowe, jedni polecają drudzy nie. Ja jak już córcię zawieziemy do teściów też planuję pic herbatę z liści malin i będę brać wiesiołek. Ja dopóki nie byłam świadoma, że lipka może mieć takie działanie w okresie przeziębienia też piłam i bardzo mi pomogła;-)
Gdybyś mogła wrzucić tu zdjęcie o ziółkach, myśle, że niejedna z nas mogłaby skorzystać
myślę, że nie za bardzo pomoże, bo jest po włoskuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:04
Anet85 lubi tę wiadomość
. -
Lwie trzymam mocno kciuki!
Ja mam dwie koszule z dolce sonno, jedna na zatrzaski a druga z maskowanymi rozcieciami na piersiach, długość dobra, wszystko zakrywa
Ja nie myślałam nad tymi herbatami, może spacery czy piłkę wykorzystam ale ogólnie wolałabym żeby bliżej terminu się urodziła haha ja na koniec lutego mam urodziny więc niech chociaż te dwa tyg będzie różnicy, nie obrażę się jeśli nawet kilka dni pomoże ciepłej będzie haha
-
nick nieaktualnyJa tylko wpadłam zdać relacje z wizyty. Wszystko dobrze, mała ma już bardzo mało miejsce, bo tylko z jednej strony. Dalej główka do dołu
rozwarcie mam na jeden palec. A no i mała waży 2800 czyli nie będzie jakaś duża
Kleopatra, Katia89, patuniek86, bbeczka91, Makowe Szczęście, Izziee, Anet85, 83xxx, Reniferra, Marza89, kehlana_miyu, Butterfly 83, Kasialudek, iNso87, Pikcia lubią tę wiadomość
-
Inso, Butterfly - Wy chyba też zamawiałyście koszule z Dolce Sonno? Jakie wybrałyście modele i jak na Was leżą, tzn nie są za krótkie, zbyt ciasne? Pytam zwłaszcza Was bo z tego co pamiętam to my jesteśmy podobne i wzrostowo, i rozmiarowo, a muszę w końcu te koszule zamówić
LwieSerce mocne kciuki za WasButterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
Julia07.2015