X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny,dziewczyny, a ja się boję,że bierze mnie jakieś choróbsko. 8 miesięcy nic,a dziś boli mnie gardło i tak jakoś się byle jak czuje. Jakbym miała mniej siły,mięśnie też tak jakoś...i w żołądku dziwnie mi:-/
    Ehhh, tylko nie to :-(

Kleopatra lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie i iNso mam nadzieję, że Wasze córeczki szybko wróciły do zdrowia.

Butterfly 83 prześliczna zawieszka! Jejku cieszę się, że już zaraz będzie Twój Mąż :) Pewnie nie możesz się doczekać :)

Elcia89 trzymam kciuki za krzywą

Katia89 też kiedyś robiłam te mini pączki z tego samego przepisu co Anet85 - pycha :)

Kleopatra powodzenia u diabetologa

patuniek86 Pola dała Mamie trochę odpocząć a ta zamiast odpoczywać się zamartwia :) ale całkowicie rozumiem ;) wyczekuję tych małych szurnięć. Teraz może te ruchy trochę się zmienią, Pola ma mniej miejsca w brzuszku :)

Dziewczyny czy któraś z Was stosowała olej z wisiołka lub herbatę z liści malin?

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, Twoja Pola to żywe sreberko :D jak tak piszesz ze ciągle lobuzuje, skacze i kopie to się zaczynam zastanawiać czy z moją jest ok :D
    Moja to przeważnie coś wypina, zdarzy się czasem że zatańczy kankana nóżkami ale przeważnie to jej główka się przemieszcza pod zebrami... Takie smyrniecia właśnie, na spokojnie :)

age.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U diabetologa ok. Mam zwiększać insulinę do porodu w razie potrzeby. Kurcze jestem tak zmęczona. Mały cały dzień absorbujący, w nocy się budzi. Taka miałam nadzieję że się wyspie przed porodem a teraz 2 tyg ferie i zaraz rodzę. Ile bym dała za drzemkę w dzień.
    Buttefly teraz okropny okres chorób. U mojego syna w klasie z 23 dzieci dziś było 7! Inso zdrówka dla córki!

iNso87, patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Werka35 Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie dopisać do listy, bo gdzieś zniknęłam. Data porodu 29.03.2019 płeć: chłopiec-Hubert :-)
    pozdrawiam wszystkie mamuśki

thgf9n73mp713oee.png

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Jeny,dziewczyny, a ja się boję,że bierze mnie jakieś choróbsko. 8 miesięcy nic,a dziś boli mnie gardło i tak jakoś się byle jak czuje. Jakbym miała mniej siły,mięśnie też tak jakoś...i w żołądku dziwnie mi:-/
    Ehhh, tylko nie to :-(

Polecam herbatę z lipy, z imbirem, sokiem malinowym i cytrynką. I miodek :) no i czosnek :) a na ból gardła możesz brać tantum verde mi bardzo pomagało ssanie goździka (tylko z goździkami nie można przesadzać) kurkuma też pomaga na ból gardła. Robiłam też inhalacje :) 2 razy byłam chora, tylko mnie dopadł okropny katar.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka35 wrote:
    Proszę mnie dopisać do listy, bo gdzieś zniknęłam. Data porodu 29.03.2019 płeć: chłopiec-Hubert :-)
    pozdrawiam wszystkie mamuśki
    Tak Werka usunelam 1/3 dziewczyn,ktore odezwaly sie ostatnio w lipcu badz sierpniu. Rozumiem,ze wracasz juz do nas? :)

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Polecam herbatę z lipy, z imbirem, sokiem malinowym i cytrynką. I miodek :) no i czosnek :) a na ból gardła możesz brać tantum verde mi bardzo pomagało ssanie goździka (tylko z goździkami nie można przesadzać) kurkuma też pomaga na ból gardła. Robiłam też inhalacje :) 2 razy byłam chora, tylko mnie dopadł okropny katar.

Tantum verde mi wprawdzie nigdy nie pomogło, ale argentin t jak najbardziej :-)
    Imbir można pić bez dodatków, też rozgrzewa.

Ja byłam przeziębiona tylko na początku (tfu, tfu), piłam syrop z cebuli, jadłam czosnek i piłam zalany wrzątkiem imbir :-) Pomogło :-)

Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Tantum verde mi wprawdzie nigdy nie pomogło, ale argentin t jak najbardziej :-)
    Imbir można pić bez dodatków, też rozgrzewa.

Ja byłam przeziębiona tylko na początku (tfu, tfu), piłam syrop z cebuli, jadłam czosnek i piłam zalany wrzątkiem imbir :-) Pomogło :-)

Mi też tamtum nie pomagało, za to czosnek moim zdaniem czyni cuda :) oby już nas nie dopadło :)

Motylku wracaj szybciutko do zdrowia :)

.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatnie zamówienie z gemini zrobiłam zostało tylko pare rzeczy kupić ale to już po porodzie... wiec teraz codziennie pranie i prasowanie... nawet się wyrobiłam z zamówieniami...

patuniek86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech już będzie jutro... Wizyta z samego rana, dodać do tego spóźnienie (jak zawsze ;-) ). Chcę zobaczyć Polcię, usłyszeć, że szyjka ok i mogę łazić ;-)
    Na ostatniej wizycie było tylko "szyjka powinna wytrzymać" ;-)

Plus w niedzielę przyjeżdżają teściowie :-) Nocują w hotelu, ale wpadają na obiad :-) Cieszę się bardzo-bardzo i chciałabym móc zrobić obiad :-) Tym bardziej, że mam przepis na naprawdę szybkie i bezproblemowe jedzenie :-) Przypadkiem na sylwka zrobiłam i stwierdzam, że to jest to ;-)
    Ryż (sam się gotuje), pierś z indyka (marynata banalna, od soboty, w niedzielę tylko do piekarnika-1 godzina na 1 kg mięsa), sałata lodowa z jogurtem. I wsio!
    Do tego sernik nowojorski, który też się sam piecze, nie trzeba kombinować z różnymi składnikami.

Tylko żebym mogła chodzić ;-)

No i w piątek pensja-paczki, będziecie nadchodzić :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam kaszotto i oglądam teraz na ipla serial porody :)
    Dziś jestem bez dzieci wiec odpoczełam.

patuniek86, Anet85, Marza89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie tak zalało śluzem wodnisty ze wkładka nie dała rady... masakra skad się tyle tego wzięło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:26

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, oby żadne choróbsko!

Inso, zdrówka dla Lenki!

LwieSerce, dobrze, że się odezwałaś. Trzymam kciuki żebyś jeszcze wyszła przed cięciem do domu. Bardzo współczuję rozłąki z córką :(

Patuniek, Ty to się masz z tą Polą. Ale taka prawda, nie dogodzi się nam - ruszają się to chcemy żeby przestały, bo boli, nie ruszają - prosimy o ruchy, bo się zamartwiamy :D moja L jest raczej z tych delikatniejszych, ruchy takie spokojne i nieśmiałe, ale potrafi się moooocno wypiąć czy kopniaka zasadzić ;) najbardziej boli jak kopie w pępek. Ałć.

Jeśli chodzi o pączki z serków homogenizowanych, ja zawsze robię z przepisu z bloga trojaczki.com.pl - mało składników, szybko się robią i są przeprzepyszne :)

Dziewczyny, jak z długością tych koszul z Dolce Sonno? Zakrywają tyłek? :D

patuniek86, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, koszulki zakrywają spokojnie tyłek :-) Sięgają jakoś do kolan, ale są luźne. W każdym razie, pochylając się w czasie skurczu na pewno nie będę świecić tyłkiem :-D

Sana lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Mnie właśnie tak zalało śluzem wodnisty ze wkładka nie dała rady... masakra skad się tyle tego wzięło...

Patkaaxx i to na pewno śluz? Ja akurat mam go pełno od dawna, ale wiem, że to śluz.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak bo wyglada jak śluz ... zobaczę jak jeszcze raz mnie tak zaleje to chyba trzeba będzie to sprawdzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:44

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na przeziębienie też najbardziej pomaga czosnek, ale systematycznie kilka dni z rzędu, miód, imbir, lipa też. Wyczytałam jednak , że w ciąży nie jest zaleca, wiec próżnej już nie piłam.
    Też kupiłam 1 koszule z Dolce Sono r. S i jestem zadowolona drugą mam z Italian Fashion, do porodu kupiłam zwykła u chińczyka , bo jak będzie bardzo bruda to wyląduje od razu w koszu, nikt nie będzie woził moich wypodzin, wydzielin ipt.... do domu aby to oprać.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet co jest nie wskazane w ciąży?

.

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Raczej tak bo wyglada jak śluz ... zobaczę jak jeszcze raz mnie tak zaleje to chyba trzeba będzie to sprawdzić

Nam położna mówiła, żeby zmienić wkładkę i jeśli znów będzie mokra lepiej na IP. Wody są bezzapachowe lub mają słodkawy zapach i przezroczysty kolor. Mocz jest żółte zabarwienie i charakterystyczny zapach a śluz natomiast jest gęstszy, ciągnący i ma białawe zabarwienie.

.
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ