MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny,dziewczyny, a ja się boję,że bierze mnie jakieś choróbsko. 8 miesięcy nic,a dziś boli mnie gardło i tak jakoś się byle jak czuje. Jakbym miała mniej siły,mięśnie też tak jakoś...i w żołądku dziwnie mi:-/
Ehhh, tylko nie toKleopatra lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Lwie i iNso mam nadzieję, że Wasze córeczki szybko wróciły do zdrowia.
Butterfly 83 prześliczna zawieszka! Jejku cieszę się, że już zaraz będzie Twój MążPewnie nie możesz się doczekać
Elcia89 trzymam kciuki za krzywą
Katia89 też kiedyś robiłam te mini pączki z tego samego przepisu co Anet85 - pycha
Kleopatra powodzenia u diabetologa
patuniek86 Pola dała Mamie trochę odpocząć a ta zamiast odpoczywać się zamartwiaale całkowicie rozumiem
wyczekuję tych małych szurnięć. Teraz może te ruchy trochę się zmienią, Pola ma mniej miejsca w brzuszku
Dziewczyny czy któraś z Was stosowała olej z wisiołka lub herbatę z liści malin?
iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
. -
Patuniek, Twoja Pola to żywe sreberko
jak tak piszesz ze ciągle lobuzuje, skacze i kopie to się zaczynam zastanawiać czy z moją jest ok
Moja to przeważnie coś wypina, zdarzy się czasem że zatańczy kankana nóżkami ale przeważnie to jej główka się przemieszcza pod zebrami... Takie smyrniecia właśnie, na spokojnie -
U diabetologa ok. Mam zwiększać insulinę do porodu w razie potrzeby. Kurcze jestem tak zmęczona. Mały cały dzień absorbujący, w nocy się budzi. Taka miałam nadzieję że się wyspie przed porodem a teraz 2 tyg ferie i zaraz rodzę. Ile bym dała za drzemkę w dzień.
Buttefly teraz okropny okres chorób. U mojego syna w klasie z 23 dzieci dziś było 7! Inso zdrówka dla córki!iNso87, patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:Jeny,dziewczyny, a ja się boję,że bierze mnie jakieś choróbsko. 8 miesięcy nic,a dziś boli mnie gardło i tak jakoś się byle jak czuje. Jakbym miała mniej siły,mięśnie też tak jakoś...i w żołądku dziwnie mi:-/
Ehhh, tylko nie to
Polecam herbatę z lipy, z imbirem, sokiem malinowym i cytrynką. I miodekno i czosnek
a na ból gardła możesz brać tantum verde mi bardzo pomagało ssanie goździka (tylko z goździkami nie można przesadzać) kurkuma też pomaga na ból gardła. Robiłam też inhalacje
2 razy byłam chora, tylko mnie dopadł okropny katar.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
. -
Werka35 wrote:Proszę mnie dopisać do listy, bo gdzieś zniknęłam. Data porodu 29.03.2019 płeć: chłopiec-Hubert
pozdrawiam wszystkie mamuśkipatuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:Polecam herbatę z lipy, z imbirem, sokiem malinowym i cytrynką. I miodek
no i czosnek
a na ból gardła możesz brać tantum verde mi bardzo pomagało ssanie goździka (tylko z goździkami nie można przesadzać) kurkuma też pomaga na ból gardła. Robiłam też inhalacje
2 razy byłam chora, tylko mnie dopadł okropny katar.
Tantum verde mi wprawdzie nigdy nie pomogło, ale argentin t jak najbardziej
Imbir można pić bez dodatków, też rozgrzewa.
Ja byłam przeziębiona tylko na początku (tfu, tfu), piłam syrop z cebuli, jadłam czosnek i piłam zalany wrzątkiem imbirPomogło
Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Tantum verde mi wprawdzie nigdy nie pomogło, ale argentin t jak najbardziej
Imbir można pić bez dodatków, też rozgrzewa.
Ja byłam przeziębiona tylko na początku (tfu, tfu), piłam syrop z cebuli, jadłam czosnek i piłam zalany wrzątkiem imbirPomogło
Mi też tamtum nie pomagało, za to czosnek moim zdaniem czyni cudaoby już nas nie dopadło
Motylku wracaj szybciutko do zdrowiaButterfly 83 lubi tę wiadomość
. -
Niech już będzie jutro... Wizyta z samego rana, dodać do tego spóźnienie (jak zawsze
). Chcę zobaczyć Polcię, usłyszeć, że szyjka ok i mogę łazić
Na ostatniej wizycie było tylko "szyjka powinna wytrzymać"
Plus w niedzielę przyjeżdżają teściowieNocują w hotelu, ale wpadają na obiad
Cieszę się bardzo-bardzo i chciałabym móc zrobić obiad
Tym bardziej, że mam przepis na naprawdę szybkie i bezproblemowe jedzenie
Przypadkiem na sylwka zrobiłam i stwierdzam, że to jest to
Ryż (sam się gotuje), pierś z indyka (marynata banalna, od soboty, w niedzielę tylko do piekarnika-1 godzina na 1 kg mięsa), sałata lodowa z jogurtem. I wsio!
Do tego sernik nowojorski, który też się sam piecze, nie trzeba kombinować z różnymi składnikami.
Tylko żebym mogła chodzić
No i w piątek pensja-paczki, będziecie nadchodzićButterfly 83 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
A ja zjadłam kaszotto i oglądam teraz na ipla serial porody
Dziś jestem bez dzieci wiec odpoczełam.patuniek86, Anet85, Marza89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Butterfly, oby żadne choróbsko!
Inso, zdrówka dla Lenki!
LwieSerce, dobrze, że się odezwałaś. Trzymam kciuki żebyś jeszcze wyszła przed cięciem do domu. Bardzo współczuję rozłąki z córką
Patuniek, Ty to się masz z tą Polą. Ale taka prawda, nie dogodzi się nam - ruszają się to chcemy żeby przestały, bo boli, nie ruszają - prosimy o ruchy, bo się zamartwiamymoja L jest raczej z tych delikatniejszych, ruchy takie spokojne i nieśmiałe, ale potrafi się moooocno wypiąć czy kopniaka zasadzić
najbardziej boli jak kopie w pępek. Ałć.
Jeśli chodzi o pączki z serków homogenizowanych, ja zawsze robię z przepisu z bloga trojaczki.com.pl - mało składników, szybko się robią i są przeprzepyszne
Dziewczyny, jak z długością tych koszul z Dolce Sonno? Zakrywają tyłek?patuniek86, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
patkaaxx90 wrote:Mnie właśnie tak zalało śluzem wodnisty ze wkładka nie dała rady... masakra skad się tyle tego wzięło...
Patkaaxx i to na pewno śluz? Ja akurat mam go pełno od dawna, ale wiem, że to śluz.Pola Róża
-
Mi na przeziębienie też najbardziej pomaga czosnek, ale systematycznie kilka dni z rzędu, miód, imbir, lipa też. Wyczytałam jednak , że w ciąży nie jest zaleca, wiec próżnej już nie piłam.
Też kupiłam 1 koszule z Dolce Sono r. S i jestem zadowolona drugą mam z Italian Fashion, do porodu kupiłam zwykła u chińczyka , bo jak będzie bardzo bruda to wyląduje od razu w koszu, nikt nie będzie woził moich wypodzin, wydzielin ipt.... do domu aby to oprać.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
patkaaxx90 wrote:Raczej tak bo wyglada jak śluz ... zobaczę jak jeszcze raz mnie tak zaleje to chyba trzeba będzie to sprawdzić
Nam położna mówiła, żeby zmienić wkładkę i jeśli znów będzie mokra lepiej na IP. Wody są bezzapachowe lub mają słodkawy zapach i przezroczysty kolor. Mocz jest żółte zabarwienie i charakterystyczny zapach a śluz natomiast jest gęstszy, ciągnący i ma białawe zabarwienie..