MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Madziakk ja wiem ktora bedzie nastepna:D Ayleen! I nie ma juz innej opcji ;d
Patuniek kurcze co za cholera z tymi skurczami:( nie moga sie juz wyciszyc? Zadne leki nie dzialaja:/
INSO, mam nadzieję, że Ayleen będzie w czołówce. Bo jakby nie było India w szpitalu, a ja dokoptuje w poniedziałek, no i mam nadzieję, że leki, które mi podadzą zadziałają i Zosiulka będzie bezpieczna. Bo jak nie to przed weekendem pewnie my pójdziemy pod "młotek "... czego bardzo nie chce jeszcze
EDIT: No i lekarz mi powiedział, że niby ładnie I w normie przybiera, od początku jest w 50 centylu, ale wymiarami jest duża na 34t2d,a to był 35 tydz. Przy każdym usg termin z om i termin usg się pokrywały. Także coś jakby jednak nie teges...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 15:18
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
I jeszcze jedno zdjęcie. Sorry za spam, ale nie mogłam się powstrzymać, taka jestem podekscytowana, że wreszcie kącik dla maluszka znaczy a nabierać kształtów!klamka, Kleopatra, Ulv15, Katia89, Pikcia, Makowe Szczęście, Reniferra, patuniek86, Sana, Butterfly 83, iNso87, india, Ankakaranka87, Madziakk, mimoza, Marza89, Izziee, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Izzie gratulacje!! Ale kruszynka maleńka
Indie Ty jeszcze czekaj
Kehlana super się prezentuje
Ja zabrałam chwilę dzieci na spacer ale zaczęło lać. Zjedliśmy obiadek, mielone ze szpinakiem i leniuchujemy
Butterfly jaka była waga bo sklerozę mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 15:23
Izziee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Śliczne ❤️Pytanko - co to za dostawka !?? Jaka marka/ skąd ?
To Snuzpod3, kupiłam przez Amazon UK. Można zamontować do łóżka rodziców i opuszczać bok albo używać jako kołyskiMa też opcję podnoszenia w razie refluksu lub kataru u dziecka. Jestem w niej zakochana, mam tylko nadzieję, że Sami też ją polubi i nie wydałam pieniędzy na gadżet dla kotów
Ulv15, Ciasteczko777, klamka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Izzie serdeczne gratulacje, dzielna dziewczyna
Niech dobrze wygrzeją córeczkę - super, że możecie się już tulić
India - lepiej jednak być pod obserwacją lekarzy, bo jeszcze zdecydowanie za wczesnie na poród. Uważajcie na siebie.
Kehlena - bardzo łądny kącik dla maluszka, a ten kolorek musztardowy cudny;-)Izziee lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej! Nie mogę sobie wyobrazić jak fajnie już mieć to małe szczęście przy sobie
Dziewczyny które zdecydowały się na chustonoszenie - jakiej firmy chusty polecacie bo ja już się pogubiłam w tym wszystkim....
-
Ulv, na początek polecam Little Frog. Nie są zbyt drogie i możesz zobaczyć, czy noszenie to coś dla Was. Fajnie kupić używaną chustę, bo nie są tak sztywne jak niektóre nowe. Ale na początku nie ma się co przejmować za bardzo składem czy marką, bo to się zazwyczaj docenia z czasem, zresztą tu preferencje są bardzo indywidualne. Jeżeli masz w pobliżu stacjonarny sklep z chustami, najlepiej iść i pomacać
Jeżeli nie, to doradczynie chustowe często mają cały stos własnych chust i mogą pomóc wybrać najlepszą dla Ciebie.
Anet85, Ulv15, Reniferra, klamka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kleopatra wrote:Izzie gratulacje!! Ale kruszynka maleńka
Indie Ty jeszcze czekaj
Kehlana super się prezentuje
Ja zabrałam chwilę dzieci na spacer ale zaczęło lać. Zjedliśmy obiadek, mielone ze szpinakiem i leniuchujemy
Butterfly jaka była waga bo sklerozę mam.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dziękuje dziewczyny! Wybaczcie, ale nadrobię Was później. Mi właśnie wyjęto ten cewnik z kręgosłupa (nie jestem pewna czy tak to się nazywa). Byłam u malutkiej, na trochę mogłam sobie położyć rękę na jej malutkim ciałku. Jestem trochę obolała bi zgodziłam się na cięcie, nie mogłam jej wyprzeć dłuższy czas, a po nacięciu poszło szybko. Teraz najgorsze jest to ze nie mam pokarmu
mąż pojechał do domu po laktator. Trzymajcie kciuki żeby laktacja ruszyła proszę!
Laura
-
A poród wyglądał tak:
O 3:30 się obudzilam i wstałam na siku, no i się polało ze mnie, ja nie byłam pewna na 100%, ale dalej leciało po trochu wiec po godzinie byliśmy na IP. Lekarz zbadał i potwierdził ze to wody. Skurcze były słabe i nieregularne, może o 7 cos się z nimi ruszyło. po 9 dostałam antybiotyk bo minęło 6 godzin od odpłynięcie wód, przyszedł lekarz zbadał (najgorsze badanie szyjki ever) i było rozwarcie na 4 cm, wiec o 10 miałam podane znieczulenie. Działało do 12 kiedy to poczułam parte i to było najgorsze! Strasznie się męczyłam, bolało jak cholera, jak już było blisko i raczej bez szans na nie pęknięcie to mnie nacieli i chwile późnej miałam Laurkę na brzuchu ( urodziłam o 12:45, bo nie pamietam czy pisałam). Leżała mi na brzuchu jak rodzialam łożysko i mnie szyli, a potem dostałam ja na około 20 minut do kangurowania i pojechała się wygrzewać.kehlana_miyu, Ulv15, Katia89, patuniek86, Butterfly 83, Ankakaranka87, Ankakaranka87, Kleopatra, Madziakk, Reniferra, Macy, lkc, Anet85, Pikcia, iNso87, Salsefia, enka90, bbeczka91, Makowe Szczęście, 83xxx, Lenonki, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
Laura
-
U mnie nadal wkladka pobrudzona, przy podcieraniu śluz zabarwiony. Na szczęście barwa brazowawa.
Na usg z mała, łozyskiem, wodami wszystko ok. Na ktg chyba wszystko ok, bo położna nic nie mówiła. Brzuch stał sie jakby bardziej rozluzniony, juz nie czuc tego twardnieniakehlana_miyu, Katia89, patuniek86, valetta94, Kleopatra, Reniferra, enka90 lubią tę wiadomość
-
Izziee, kciuki za laktację zaciśnięte, ale spokojnie! Dopiero dzisiaj urodziłaś, to normalne, że laktacja rozkręca się powoli przez kilka dni, na początku zazwyczaj jest tylko kilka kropelek siary. Laktator powinien pomóc. Możesz próbować dostawiać Laurę do piersi czy musi być cały czas w inkubatorze? Jeżeli jeszcze nie czytałaś, polecam bloga hafija, ma bardzo pomocne artykuły o rozjrecaniu laktacji gdy nie ma możliwości przystawiania dziecka na początku.
Izziee lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana myiu dziękuję za rady
niestety jestem tutaj w UK i strasznie ciężko mi znaleźć jakiś sklep stacjonarny ale może zwyczajnie zamówię jakiś z Polski i mama mi przywiezie jak będzie nas odwiedzać...
Izziee dokładnie tak jak mówi kehlana, na początku to są dosłownie kropelki więc możesz myśleć że nic nie masz a dziecko i tak potrzebuje na początku malusieńko( bo to ta siara, mało ale super jakość a później dopiero więcej ale mniej odżywcze) także nie denerwuj się tym nic a nic! Daj jej czas. Mi na warsztatach z karmienia piersią odradzali używanie laktatora na początku (nawet do miesiąca żeby dać laktacji się unormować i dostosować do dziecka żeby nie było później za dużo że dziecko tego nie przejje) a później po tym miesiącu warto trochę popracować z laktatorem żeby dziecko też mogło spróbować pić z butelki ( tak na wszelki wypadek gdybyś musiała je zostawić z kimś) bo jak się karmi stricte piersią i tylko piersią powyżej 3 mies to często jest tak że dziecko nie chce później pić z butelki i jest problem. - Tak przynajmniej tutaj mówiła nam położna.
Oczywiście jeśli dziecko traci na wadze i ewidentnie nie ma nic z piersi to wtedy trzeba sobie pomóc sztucznym mlekiem, ale to też trzeba obserwować po wadze, bo to normalne że dziecko po porodzie traci na wadze. Ważne żeby nie za dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:28
Izziee, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za rady dziewczyny, bloga poczytam. Problem jest taki ze ja małej nie mogę przystawić dzisiaj, nie wiem jak jutro jeszcze. Dlatego dziś chce zacząć z laktatorem i jak tylko będę mogła to przystawię mała. A u mnie nawet kropelki siary nie było jeszczeLaura
-
Izziee spokojnie, laktacja na pewno się rozkręci! Trzymam za to kciuki
India zaciskaj nogijeszcze trochę musicie wytrzymać w dwupaku.
Kehlana super się to wszystko prezentujeteż byłabym zachwycona
Katia hihi, no właśnie, wszystkie kolory takie piękne, że nie wiadomo na co się zdecydować
Julia07.2015