MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Hmmmm tak tylko glosno mysle ale od jakiegos czasu dyzo u nas "nowych"mam a raczej nowych kont. Mam tylko nadzieje,ze trolla nie mamy... juz przerabialam temat hmmm
Inso I co poradzisz w razie czego?iNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Honorata wrote:Cześć.
Dopiero co trafiłam na to forum, jestem w 38 tc i jakoś tak milej będzie oczekiwać "końca" w towarzystwie.
Parę słów o mnie. To moja druga ciąża, termin mam na 4 marca, jest nieporównywalnie ciężej niż przy pierwszej i czekam na poród z niecierpliwością. Pierwszą miałam cesarke nagłą. Teraz mam nadzieje na sn ale zobaczymy bo mam neuralgie międzyżebrową wiec nie jest lekko. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:54
-
iNso87 wrote:Patuniek no zycie Jakos przezyjemy przeciez Nie wiem czy takim osobom tylko nie szkoda czasu jak tak juz piszemy o trollach forumowych Mi by bylo
Inso, takie osoby to życia nie mają, więc czasu im nie szkodaiNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
nick nieaktualnyA ja gotuje na całego i wszystko porcjuje i do zamrazalki. Będzie jak znalazl w razie gdyby moja malutka okazała się cięższym w obsłudze modelem. Macie jakieś dobre dania mięsne dla chłopa które ładnie się mrożą? Zrobiłam bolognese, teraz chce jakąś potrawke z kurczakiem mu zrobić... I szukam pomysłów...
Dla siebie to dania wegańskie, i tutaj mam wyobraźnię nieskończoną
Ech, dziewczyny, zazdroszczę wam tych krótkich i miękkich szyjek. U mnie jest taka bardziej długa i stalowa, co było dobre w czasie ciąży, ale teraz obawiam się, że małą przenoszę, co mi się nie uśmiecha... -
klamka wrote:A ja gotuje na całego i wszystko porcjuje i do zamrazalki. Będzie jak znalazl w razie gdyby moja malutka okazała się cięższym w obsłudze modelem. Macie jakieś dobre dania mięsne dla chłopa które ładnie się mrożą? Zrobiłam bolognese, teraz chce jakąś potrawke z kurczakiem mu zrobić... I szukam pomysłów...
Dla siebie to dania wegańskie, i tutaj mam wyobraźnię nieskończoną
Ech, dziewczyny, zazdroszczę wam tych krótkich i miękkich szyjek. U mnie jest taka bardziej długa i stalowa, co było dobre w czasie ciąży, ale teraz obawiam się, że małą przenoszę, co mi się nie uśmiecha...
Klamka-gołąbki
A w sprawie szyjki-jak już pisałam, przy Młodej była twarda i w ogóle Urodziłam 38t5d. Tylko dzięki zzo zaczęła mięknąć, rozwierać się i skracać A tak skurcze mocno regularne co 3 minuty przez całą noc, nawet w pewnym momencie dostałam oxy (bez pytania, po prostu podłączyli). Więc długa i twarda szyjka zupełnie nie mówi nic o terminie porodu
Z miękkimi, krótkimi i z rozwarciem też się da przenosićklamka lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Klamka, jeśli mogę wtracic moje skromne słowo, to ja robiłam pulpeciki ( można z dodatkiem w środku np marchewka, pietruszka itp.) w sosie, porcje z sosem zamrazalam w pudeleczkach. Później tylko jakiś ziemniaczek, ryż, makaron, cokolwiek ugotować na szybko
klamka lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na wizycie i jak obiecałam daje znać co i jak. Wysiedziałam sie czekając na ktg, coś ostatnio nawał, chyba dużo dzieciaczków z konca lutego i początku marca bedzie...
U nas na razie nic sie nie dzieje, wszystko w porządku. Był dzisiaj inny lekarz w zastępstwie i w końcu dokładnie maluszka na usg widziałam. Buźka taka wyraźna była, czułam jakbym conajmniej usg 3d miała. Moja doktorka to tak szybko sprawdza, ze ekran jakby rozmazany hihi no chyba ze mąż był ze mną to jemu wszystko dokładnie pokazywała. Warto było zeby ze mną szedł.
Bierzecie facetów do porodu? Ja mojego planuje wziąść bo przy dwóch poprzednich sie chyba bał bo nie był... a przy trzecim zapowiedziałam, ze idzie i nie ma zmiłuj hihi chyba ze cos wykombinujeReniferra, lkc, Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Troluja
W poprzedniej grupie w której bylam tez dołączyło duzo dziewczyn na koniec, wiec teraz mnie to nie dziwi. Nawet myslalam kilka dni temu czy teraz tez ujawnia sie nowe koleżanki na konieciNso87 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
MamaMiKa32 mój też ze mną będzie. Rozmawialiśmy o tym, sama na początku się zastanawiałam czy chcę żeby był. Daliśmy sobie czas na przemyślenie tego razem. Jakby mi powiedział, że woli nie ale może to zrobić dla mnie to wolałabym żeby był ktoś inny. Nie chciałabym Go zmuszać. Powiedział, że chciałby być i dla mnie to też jest ok Już się nie możemy doczekać.
-
Dziewczyny, mam pytanie, jeśli nie macie nic przeciwko. A mianowicie, kupiłam łóżeczko 60x120. Jeśli któraś ma z Was takie same wymiary, no i kupowała przewijak, to jakich wymiarów? Tak jak łóżeczko czy musi być nieco większy? Bo logicznym jest, że nie mniejszy
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MamaMiKa32 moj wtedy jeszcze nie maz byl przy porodzie pierwszej corki, teraz mam nadzieję tez sie uda zeby byl i mala poczeka do 2.03 na powrot taty.
Przy 1 nie chciałam zeby byl, zmienilam zdanie i cieszę się, ze byl.Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019