X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie zemdliło, to już kolejny raz w bardzo krótkim czasie.
    I wiecie co... Bardzo chciałam już urodzić,ale tak myślę, że jednak smutno by mi było, gdyby mąż nie mógł być z nami. On nie chce uczestniczyć aktywnie w porodzie ,ale sam fakt,że jest za drzwiami...ze jak Zosia będzie już po badaniu, to będzie mógł ją zobaczyć, utulić i wycalowac...
    Sophinko siedź jeszcze trochę i czekaj ba tatę, please <3

Dziewczyny co mają planowane cc na jutro, jak dojdziecie do siebie to czekamy na info.

Patuniek86 śpisz już? Może uda Ci się pospać w końcu...?

PIKCIA, dziękuję i też mam nadzieję, że to koniec jakichkolwiek akcji. Bo jak nie to zamknę się w domu, wyłączę tel i tyle :-P

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, ja i sen? Ha, ha, ha :-D

Niech Zosieńka poczeka jeszcze trochę-Ty dojdziesz do siebie (jak gardło?), ona spokojnie dojrzeje, mózg jej urośnie, długie nogi będą jeszcze dłuższe, ssać będzie idealnie :-) No i tata będzie obok :-)

Z niby dobrych wiadomości u mnie ;-)

Na ktg wieczornym skurcze są. Ale jakby rzadziej ;-) Mam też wrażenie, że są ciut słabsze. Więc Poleńka chyba wreszcie się namyśliła i zostaje ;-) Jutro wreszcie normalni lekarze :-)
    Wiadomość niby dobra-bo jednak zostaje, ale to raczej oznacza, że i ja zostaję dłużej w szpitalu... Zobaczę jutro :-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do urodzinowych życzeń!

Dziewczyny, jutro trzymać za Was kciuki. Ale Wam fajnie, że już zobaczycie Wasze maluszki. Wszystko będzie dobrze!

Marza89 lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PATUNIEK86, no tak pomyślałam, że nie śpisz, więc myślę zaczepie, bo też coś znowu na bezsenność cierpię. W kupie zawsze raźniej,kupy nikt nie ruszy hehe :-P
    Ja mówiłam, że Twoja Pola to jeszcze doktorka od "gotowości " zrobi w jajo :-D
    Koleżanka, ta od farmazonow,wmawia mi właśnie, jakie to włosy będzie Zosia miała jak się urodzi bo ja przecież mam taka zgage. Próbowałam wyjaśnić ,ale ona matka jednego dziecka, chyba sama nie wie,jak powstałego :-P wie lepiej. Bo ona zgagi nie miała i córka jej włosów nie miała. :-P
    Mam dość często w ostatnich dniach skurczy b-h, mało komfortowe. I tym samym jeszcze bardziej Ci współczuję Patuniek86.
    A gardło,oby nie zapeszac,jakby ciut lepiej. Boli nadal ,ale nie pali żywym ogniem. Co mnie baaaardzo cieszy.

lkc, kehlana_miyu, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • teverde Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia jutro!

A ja też nie mogę zasnąć bo mój mały ma mega czkawkę. Czasem mnie ona stresuje tak często się mu zdarza. Nawet kilka razy dziennie. Myślicie, że to normalne?

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, ja znawca nie jestem,ale czkawka to nic złego dla maluchów a wręcz ćwiczenie, więc myślę, że synek się zawzięcie przygotowuje do funkcjonowania poza brzuszkiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 23:13

lkc, teverde lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, moja też ma często czkawke :) dzisiaj miała tylko raz ale zdarzają się dni kiedy czka po kilka razy dziennie :D

teverde lubi tę wiadomość

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, teraz moja Zosia ma czkawke he he :-D

teverde, Katia89 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taverde moja mala tez ma czesto czkawke. Moj gin mówił ze to dobrze bo cwiczy i polyka wody a to dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 23:31

teverde lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co, to ja nadal nie śpię ;-)

Mamy z koleżanką obok tak wspólne podejście do wielu tematów, przeżycia i poczucie humoru ;-) Dopiero zgasiłyśmy światło ;-)

Więc ja teraz chyba trochę poczytam na telefonie i spróbuję zasnąć-chociaż chyba znowu mam lekką zgagę. Miałam ją raz i też Was pytałam, czy to to ;-) Gula w gardle, lekko nieprzyjemna, trochę piecze-ale bardziej uwiera, niż boli.
    Zjadłam dzisiaj śledzia (śledzik na raz) i to chyba po nim :-( Zobaczę jutro, czy sytuacja się powtórzy, bo zostało mi jeszcze jedno opakowanie :-D

Teverde, jak pisały Dziewczyny-czkawka jest czymś bardzo dobrym dla dziecka :-) Ćwiczy przeponę i mięśnie, więc wspomaga potem pierwszy oddech i każdy następny :-) Jest wynikiem połykania nawet 3 litrów wód płodowych na dobę (czytałam, że na tym etapie dziecko tyle połyka), więc też wody wchłaniają się do krwioobiegu i nerki je znowu filtrują, a mocz tworzy wody płodowe :-) A w jelitach zostaje tylko maź płodowa tworząc smółkę, czyli pierwszą kupkę :-)

Dodatkowo czkawka dziecka nie męczy :-) Więc trzeba się cieszyć, niech ćwiczy dużo :-)

teverde, Butterfly 83, Katia89 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, no i :-)

Wg mojego cyklu dzisiaj 37 tydzień!!! :-D Dotrwałam! :-D

Chociaż wg OM muszę doczekać do czwartku, a to też przecież już zaraz :-) Bo jest już poniedziałek :-)

Wewnętrznie tańczę kankana, fizycznie leżąc w łóżku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 01:41

lkc, bbeczka91, Butterfly 83, kehlana_miyu, Marza89, Sana, Kleopatra, Salsefia, Alisssa, Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny chciałabym się podzielić radosną nowiną. Dzisiaj o 2.10 przyszedł na świat Dominik Jan waga 3080g,poród SN.

patkaaxx90, iNso87, bbeczka91, patuniek86, teverde, Ulv15, Reniferra, Ksiazka1, Butterfly 83, Ankakaranka87, kehlana_miyu, Marza89, Bluberry, Sana, Kleopatra, Salsefia, klamka, Alisssa, Katia89, Makowe Szczęście, mimoza, Beatrix_, Parsleyek, ago91, Kasialudek, KinderBueno, Pikcia lubią tę wiadomość

Camilla1983
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla1983 wrote:
    Witajcie dziewczyny chciałabym się podzielić radosną nowiną. Dzisiaj o 2.10 przyszedł na świat Dominik Jan waga 3080g,poród SN.
    Camilla gratulacje,a jaka dlugosc i w ktorym tc?
    Szybko po porodzie moglas znalezc czas,zeby sie podzielic nowina. Wszystko w porzadku ogolnie po porodzie? Pamietam,ze lezalas sporo w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 04:00

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaax powodzenia dziś :)
    Camilla gratulacje :)
    Patuniek, mam na sali dziewczynę z prawie identyczną sytuacją. Różnica to tc, bo ona ma skończone 35, ale maluszek już pod 3 kg, więc w miarę bezpiecznie. Lekarze trochę niejednomyslni w jej sprawie, bo już zadecydowali o zaprzestaniu wstrzymywania akcji(bo to nic nie dawało). Jednak jak w badaniu, po całym dniu od zaprzestaniu podawania magnezu, okazało się, że rozwarcie jest na prawie 3cm i główka wstawiła się w kanał, to znów dostała kroplówkę i męczy się całą noc. Także widzę, że co dyżurujący lekarz to inny pomysł na życie ;)
    Ja już nie śpię, bo dziś na zmianie położna, która wytrwale co 2h sprawdza tętno dzidziusiów. No i za niespełna 1,5 godziny muszę już wstać, bo zaczynają mnie szykować. W związku z niskim poziomem płytek będą jeszcze raz pobierać krew, bo jeśli ilość spadnie poniżej poziomu z soboty, to będą mnie znieczulać całkowicie. Glodna jestem tak, że zjadłabym cokolwiek, a tu nawet wody już nie można :/

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Sisi1982 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, a ja wreszcie opowiem Wam o moich ostatnich przeżyciach, w piątek wysłałam mojej gin wynik z dobowej zbiórki moczu na to cholerne białko bo od szpitala trochę podroslo :( zadzwoniła i powiedziała żeby jechać na IP niech zdecydują co robić bo to oni zlecili a i zrobią dokładne usg z wszystkimi pomiarami o ktg wiec po obiedzie z Rodzicami niespiesznie o 19 zajechaliśmy a tam same prawie osoby towarzyszące i jedna dziewczyna przedemna wszyscy mówią ze juz długo siedzą ale spoko myśle jak jest jedna to pójdzie szybko..... No niestety nie, jak juz wreszcie weszłam to lekarka z miejsca ze musi mnie przyjąć na oddział bo wypuścić nie może bo zgłaszam to samo co oprzednio plus ból w nadbrzuszu i to może wg niej byc HELLP, mowie ze nie chce a ona ze na własne ryzyko i muszę jej odmowę podpiąć. Wysłała mnie na ktg jak zwykle wydruk idealny i mam czekać na korytarzu, po 1,5 h okazało sie ze pokazał na cięcie jak wróciła to wlazlam na hama do gabinetu bo juz nie miałam siły siedzieć i czekać było koło północy a ona swoje ze właśnie zaczyna proces przyjęcia na oddział wiec po raz kolejny pytam co bedą mi robić a ona swoje wiec ja mowie nie bo RR 6 razy dziennie mogę w domu i mocz tez, to mnie zbadała szyjka sługa twarda daleko żadnych skurczy a Malutka 3400 jej wyszła a ze była juz niedziela bo wypis mi dała z 24 luty 00:46 to na pon skier na ktg i musiałam podpisać zw nie wyrażam zgody na hospitalizacje, w domu byliśmy około 2 oczywiście myśli masa wiec nie usnęłam i cala niedziele mieliśmy dzien piżamowy tylko malutki spacerek i spowrotem trochę odesłałam wiec teraz sie strasznie rozpisalam

Sisi82
    https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png
  • Sisi1982 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnym Mamuskom i powodzenia jutro, tez juz bym chciała mieć Hanię po drugiej stronie brzuszka wydaje sie ze oboje jestesmy gotowi tylko ja sie coraz bardziej boje ze nie bedzie sie sama kwapiła do wyjścia, a mój jak jest w pracy i dzwonię to za każdym razem mówi ze mu serce do gardła podchodzi ;)

Sisi82
  • Sisi1982 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapomniałam bo mnie tez piersi od wczoraj pobolewają co to znaczy?

Sisi82
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje. Inso 38t1d a długość napiszę jak się dowiem bo z tego wszystkiego nie słyszałam. Ogólnie u mnie błyskawiczna akcja o 23.30 odeszły mi wody więc szybko do szpitala i o 2.10 mały był już na świecie. A przyszłam do szpitala z rozwarciem na 2 palce i twierdzili,że czeka mnie długi poród bo szyjka nie rusza,skurcze się nie pisały bo miałam krzyżowe. Bolały cholernie ale pod prysznicem dało się je jakoś znieść. Ogólnie to wcześniej miałam takie problemy jak Patuniek skurcze już od początku stycznia na ktg 80 -100 ale szyjka nie chciała ruszyć powyżej 4 cm. I we wtorek wypisalam się do domu,żeby koszule i rzeczy na nowo ogarnąć. Dla tych rodzących SN rada nie lezcie podczas skurczy i weźcie ciepły prysznic to naprawdę pomaga sprawdzone przy 3 porodach. Życzę powodzenia tym dziewczynom,które będą rodzić.

bbeczka91, teverde, Ulv15, Reniferra, iNso87, Butterfly 83, Ankakaranka87, kehlana_miyu, Marza89, Kleopatra, Salsefia, Makowe Szczęście, Parsleyek, ago91, Kasialudek, enka90 lubią tę wiadomość

Camilla1983
  • teverde Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super wiedzieć, dzięki dziewczyny! Czyli młody będzie sportowiec ;)

Gratulacje Camilla!

Kciuki zaciśnięte bbeczka!

Fajnie, że masz spoko koleżankę patuniek i nie musisz się męczyć jak niektóre dziewczyny z głupimi laskami w pokoju.

Sisi, oby wyniki były ok, trzymam kciuki.

Ale Wy jesteście aktywne nocą :D

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka a ile Tobie wyszly PLT??

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ