X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami powodzenia, już zaraz będziesz tulić swoje maleństwo <3

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • teverde Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka gratulacje! <3 Piękna waga, a raczej wagi ;)

Bribrami, powodzenia!

Delvila, kciuki za obrót!

Ja postu absolutnie nie odebrałam negatywnie..

Ja po badaniach krwi siedzę w aucie i wcinam mleko bananowe z kakao i płatkami owsianymi, które sobie przygotowałam na PO, a teraz lecę do Zusu walczyć o pieniądze za ostatnie.. jakieś.. 70 dni!

Marza89 lubi tę wiadomość

• mimoza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Babeczka gratulacje!
    Powodzenia dzisiejsze mamuśki, które będą tulić bobaski.
    Ja jeszcze w łóżku. Synek znów nam zrobił godzinna pobudkę w środku nocy. Sama nie wiem czy to przez chorobę i katar, czy przez zęby, bo mu się przebijają co najmniej jedna 4 i 3.
    Na szczęście wpadnie za chwilkę moja mama i mi przy nim pomoże.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapomnialam wczoraj napisac,ze wczoraj dla tego gina przynioslam cala karte ciazy z przychodni. Spojrzal na ten wynik gbs i wypisal mi jeszcze globuki dowcipne.. jak zapytalam dlaczego to myslalam,ze cos mnie piznie.. powiedzial,ze ten zinat co mi tamta wypisala, to nie wie czy zadzialal..czy wogole zadzialal bo na wyniku nie ma nic o tym amtybiotyku takze ten! ;/ co za pierdolnieta ginka przysiegam,dala antybiotyk babie w ciazy aby dac.. czaicie? Tak naprawde,zeby nie to,ze zaczelo mnie brac wtedy przeziebienie to bym chyba poszla i Jej powiedziala co o niej mysle ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zycze Wam dziewczyny powodzenia dzisiaj! :)
    A ja myslalam ze w tych czasach to lekarze juz przestali tak szastac antybiotykami na prawo i lewo tylko podejmuja swiadome decyzje :/

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv wariatka jednym slowem ;d hehehe dobrze,ze sn nie rodze.. i ze wogole poszlam prywatnie..

A ja ustawiam sobie "wizyty domowe" hehee zeby sie nie nudzic do wtorku. Jutro rano przychodzi kolezanka na kawe, w sobote dwie inne popoludniu. Zawsze to dni szybciej zleca i czlowiek pogada i sie posmieje, i myslec nie bedzie ;)

Edit.
    Ja wogole od wczoraj mam wrazenie,ze to nie poczatek tygodnia a jego koniec..i tak myslalam,ze wczoraj byl czwartek a dzis piatek ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 09:29

Ulv15 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami powodzenia!
    Devila kciuki za udany obrót.

• Macy Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, bbeczka, patkaaxx GRATULACJE!!! Zdrowka dla mamusiek I dzieciaczkow:)

Devila trzymam kciuki za obrot i zeby porod odbyl sie w domu po twojej mysli.
    Bribrami powodzenia!!!

Ja po wczorajszej wizycie dopiero mam czas zeby napisac. Zeszlo mi sie bardzo, najpierw u poloznej o 15 a na 16 do szpitala. W szpitalu to sie odbywa w 3 fazach. Najpierw ktos robi usg, wracam do poczekalni, wizyta z polozna diabetologiczna i potem konsultacja z lekarzem. Przez ponad godzine nawet nikt mnie nie zawolal, tak sie dluzylo jeszcze z telefonem bez zasiegu. Ogolnie wyszlam ze szpitala po 3 godzinach, bo jeszcze czekalam na ubera.

Z usg wynika ze Laurka wazy 3007, co mnie troche zastanowilo, bo 2 tyg temu 2836 wiec jak dla mnie slaby przyrost, w sumie tez mi wytlumaczyla ze poprzedni pomiar mogl byc zawyzony i tak to wlasnie wyglada wedlug siatki. Jest kolo 50 centyla wiec ok. Chociaz przeplywy chyba slabe z tego co widze w raporcie ale nie wiem jak to interpretowac a nikt mi tego nie skomentowal. Na koniec ku mojemu zdziwieniu lekarka umowila mi indukcje porodu na 15 marca, to jest 40 +2. Wedlug ich zalecen przy cukrzycy wywoluja 40 +4 ale ze wypada weekend to taki mi zarezerwowala. Ale w sumie nie wiem czemu, ta cukrzyca u mnie jakby nie do konca, dziecko nie jest duze. Niby sie spytalam ale nie uzyskalam odpowiedzi. I teraz przezywam, ze nie chce indukcji.Mam nadzieje ze sie samo zacznie. Po powrocie i kolacji wzielam sie za gotowanie lunchu dla meza na dzis i tak zlecial dzien. Bylam padnieta, bole rwy tak mi dokuczaly ze ledwo do lazienki szlam.
    Dzis czekam na kuriera z niecierpliwoscia, jednak zdecydowalam sie na lozeczko chicco dream:)

Marza89, patuniek86, iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 dni dostanę 6.300 zł od ZUSU!!! Jupikaej, ciule zasrane! Będzie za co żyć :D Szkoda, że z większości trzeba będzie debety uzupełnić ;)

iNso, chyba bym się wściekła. Kto tym lekarzom dawał prawo wykonywania zawodu..

Salsefia, patuniek86, lkc, Katia89, iNso87 lubią tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy, spokojnie. Zaczniesz sobie wczesniej pić herbatę z liści malin i jeść wiesiołka w kapsułkach, do tego 5xS i będzie dobrze :) Stres nie pomaga! Patrz ile jeszcze czasu masz..

Macy, Ulv15 lubią tę wiadomość

• Macy Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sie z Wami podziele czyms co mnie bardzo zasmucilo wczoraj. Odkrylam ze maz zaczal znowy palic. Rzucil 4,5 roku temu, taka bylam z niego dumna. Wydawalo mi sie ze czulam juz kiedys od niego, ale zawsze mial jakas wymowke a ja tak mu ufalam ze uwierzylam. Ale wczoraj znalazlam puste opakowanie w plecaku, wiec teraz nie ma nadzieji. Nie powiedzialam mu ze wiem, musialabym straszna awanture zrobic a nie mialam na to sily:(

s9cmnt1.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Za 2 dni dostanę 6.300 zł od ZUSU!!! Jupikaej, ciule zasrane! Będzie za co żyć :D Szkoda, że z większości trzeba będzie debety uzupełnić ;)

iNso, chyba bym się wściekła. Kto tym lekarzom dawał prawo wykonywania zawodu..

Super ja też mam wypłatę na 28 chyba przyznaną.
    :)

teverde lubi tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • mayka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja dziś 39+0 W nocy jak nigdy twardniał mi brzuch i juz Myslam, że się rozkręcić na dobre, bo ja nie miewam raczej skurczy b-h albo ich nie czuje...

Ale rano obudziłam się z bólem brzucha jak na okres w sumie to teraz boli mnie podbrzusze. Czuje że koniec jest bliski haha

patuniek86, Kleopatra, Ulv15, teverde, iNso87, Reniferra lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Devila kciuki za obrót! Teraz się uda ;)

Teverde brawo Ty! :D Niezła sumka, niech buraki teraz płacą!

iNso brak słów do tej Twojej ginekolog, widać, zero wiedzy... :/

Macy waga chyba nie jest taka zła? Niby 2 tyg jeszcze mamy ;) ja wizytę mam za tydz więc dopiero wtedy się dowiem ile Laura waży :D Sama planuje dziś kupić herbatkę z liści malin i zacząć pić ;)
    Teverde o wiesiołku nie słyszałam a mam w domu bo na owulacje brałam haha 5S też wdroże od 1 marca haha
    Ach pamiętam jak ja czekałam na łóżeczko :-D
    Szkoda, że mąż po tylu latach wrócił do papierosów... Może stres przed powiększeniem rodziny na to wpłynął? Raz rzucił, da radę znowu :D

teverde, iNso87, Macy lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka to trzymam kciuki! ❤️ Zawsze można przyspieszyć :D

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy nie martw się może poród nastąpi szybciej i indukcja wcale nie będzie potrzebna. A co do cukrzycy to sama nie wiem od czego to się ma, ja syna urodziłam dużego to sie pytali czy cukrzyce miałam, a nie miałam. A z drugiej strony nigdy usg nie daje 100% pewnosci co do wagi dziecka.
    Z mężem porozmawiaj spokojnie może to chwilowe zachwianie, może się czymś stresuje... niestety ale fakt że nie pali prawie 5 lat nie gwarantuje odstawienia papierosa na zawsze. Ja paliłam udało mi się rzucić i nie palę.(sama też sobie nie kupię) ale w chwilach stresu wystarczy że znajomi zapytają czy chcę ja nie od mówię. Na szczęście w ciąży nigdy nie paliłam. Porozmawiaj z nim spokojnie powiedz mu że boli Cię to że tyle wytrzymał i znów wraca do nałogu.

Teverde ale poszalejesz :) ale dobrze że wreszcie dali.

teverde, Macy lubią tę wiadomość

• mayka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Mayka to trzymam kciuki! ❤️ Zawsze można przyspieszyć :D

Pije herbatę z liści malin i szczerze boli mnie brzuch i mam opór na szyjke ze az kłuje, woec nie widzę ano seksu, ani schodów, ani sprzątanie no jedynie słodycze hahha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:39

Marza89 lubi tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Camilla, bbeczka, patkaaxx GRATULACJE!!! Zdrowka dla mamusiek I dzieciaczkow:)

Devila trzymam kciuki za obrot i zeby porod odbyl sie w domu po twojej mysli.
    Bribrami powodzenia!!!

Ja po wczorajszej wizycie dopiero mam czas zeby napisac. Zeszlo mi sie bardzo, najpierw u poloznej o 15 a na 16 do szpitala. W szpitalu to sie odbywa w 3 fazach. Najpierw ktos robi usg, wracam do poczekalni, wizyta z polozna diabetologiczna i potem konsultacja z lekarzem. Przez ponad godzine nawet nikt mnie nie zawolal, tak sie dluzylo jeszcze z telefonem bez zasiegu. Ogolnie wyszlam ze szpitala po 3 godzinach, bo jeszcze czekalam na ubera.

Z usg wynika ze Laurka wazy 3007, co mnie troche zastanowilo, bo 2 tyg temu 2836 wiec jak dla mnie slaby przyrost, w sumie tez mi wytlumaczyla ze poprzedni pomiar mogl byc zawyzony i tak to wlasnie wyglada wedlug siatki. Jest kolo 50 centyla wiec ok. Chociaz przeplywy chyba slabe z tego co widze w raporcie ale nie wiem jak to interpretowac a nikt mi tego nie skomentowal. Na koniec ku mojemu zdziwieniu lekarka umowila mi indukcje porodu na 15 marca, to jest 40 +2. Wedlug ich zalecen przy cukrzycy wywoluja 40 +4 ale ze wypada weekend to taki mi zarezerwowala. Ale w sumie nie wiem czemu, ta cukrzyca u mnie jakby nie do konca, dziecko nie jest duze. Niby sie spytalam ale nie uzyskalam odpowiedzi. I teraz przezywam, ze nie chce indukcji.Mam nadzieje ze sie samo zacznie. Po powrocie i kolacji wzielam sie za gotowanie lunchu dla meza na dzis i tak zlecial dzien. Bylam padnieta, bole rwy tak mi dokuczaly ze ledwo do lazienki szlam.
    Dzis czekam na kuriera z niecierpliwoscia, jednak zdecydowalam sie na lozeczko chicco dream:)

Jak będą Ci indukować poród?

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja zapomnialam wczoraj napisac,ze wczoraj dla tego gina przynioslam cala karte ciazy z przychodni. Spojrzal na ten wynik gbs i wypisal mi jeszcze globuki dowcipne.. jak zapytalam dlaczego to myslalam,ze cos mnie piznie.. powiedzial,ze ten zinat co mi tamta wypisala, to nie wie czy zadzialal..czy wogole zadzialal bo na wyniku nie ma nic o tym amtybiotyku takze ten! ;/ co za pierdolnieta ginka przysiegam,dala antybiotyk babie w ciazy aby dac.. czaicie? Tak naprawde,zeby nie to,ze zaczelo mnie brac wtedy przeziebienie to bym chyba poszla i Jej powiedziala co o niej mysle ;/

Może jakaś nie douczona sama nie wiedziała co przepisać.. Strach do lekarza chodzić bo będzie leczył na to co nie potrzeba o-O

• teverde Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o wiesiołku ostatnio na szkole rodzenia mówiły położne. Sprawdzę w domu dawki.

Przykro mi z powodu męża, nie cierpię jak ktoś coś ukrywa, ale tłumaczyłabym to sobie tym, że może wstydzi się przyznać..

Mayka, jeszcze spacery i skutki zostają, może by to jakoś połączyć ;) :P

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ