X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka może to znak że samo już się rozkręca :)
    Mimoza łączę się w bólu, mojemu wychodzą wszystkie 4 na raz...dzis była 2 godzinna pobudka w nocy :/ w ogóle ostatnio zrobił się jakoś wyjątkowo nieznośny ehh albo to ja już przestaje mieć do niego siłę :( Z jednej strony chce żeby mała już się urodziła, z drugiej wizja opieki nad taką dwójką coraz bardziej mnie przeraża :P

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakos tak nie bardzo chce sama rozkręcać. Co innego jakby było 2 tyg po terminie, jak byłam z Leonem w ciążym chodz robiłam prawie wszystko i tak musiała nadejść jego pora, bo nawet kroplowki go nie ruszały.
    Dziecko będzie gotowe to wyjdzie, nie widzę potrzeby jeszcze przed tp go wypedzać, jakoś mam takie opory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:16

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • india Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałyśmy sie :) od wczorajszego popołudnia jesteśmy w domku. Pola wyszła z wagą 2320 :) jednak uparlam sie na karmienie piersią i to okazalo się sukcesem. Mała juz nie musiała byc dokarmiana sonda i nie męczyłam jej butelka. Z ta piersią tak naprawde zrobiłusmy z położonymi eksperyment. Podobno zgrany z nas duet bo takie wczesniaczki trudno utrzymac na samej piersi. Nam sie udało i mała ładnie zaczela przybierać :) niestety nadal meczy ja żółtaczka. Czekamy na wizyte poloznej. Msm nadzieje, ze juz teraz wszystko bedzie dobrze <3

patuniek86, Kleopatra, Izziee, Ankakaranka87, Parsleyek, kehlana_miyu, Katia89, Reniferra, Butterfly 83, Alisssa, Pikcia, Salsefia, teverde, Makowe Szczęście, lkc, iNso87, Ulv15, Bluberry, Marza89, Sana, Anet85, Kasialudek, enka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie:) Ulzylo mi ze moglam sie z kims podzielic.

Makowe co do indukcji to oczywiscie nic nie wytlumaczyli. Mam wrazenie ze oni tu robia swoje i nie czuja potrzeby przedyskutowac tych spraw z pacjentem.

s9cmnt1.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka ale my tu wszystkie ciekawe płci :) haha.
    Ja oglądam ,,kobiety które niosła śmierć,, mój mąż się nabija że sobie wybrałam program przed porodem ;)
    Współczuję tego palenia męża. Złamanie się to jedno ale kłamstwo to drugie. Musicie pogadać.

Macy lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mayka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka co do tej płci to ja tez już ciekawa jestem. Raz przeczucie na syna raz na córkę. Wszyscy dookoła mówią, że lepiej by była dziewczynka, co mnie dodatkowo stresuje, bo zapewne będzie syn hahah
    Najważniejsze by zdrowe było to wiadomo ale ciekawość jednak jest ogromna

Macy, teverde lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mam czasu nadrobić forum ale zajrzałam na pierwszą stronę (zawsze od niej zaczynam) i już tyle mamy dzieciaczków na świecie:)

Wszystkim Mamom serdecznie gratuluję !!! i życzę dużo zdrówka:)

U nas wszystko fajnie, malutka grzeczna i cudowna:)cycka je z apetytem także wszystko jest ok:)

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia tym nierozpakowanym :)

Parsleyek, kehlana_miyu, Macy, Izziee, Reniferra, patuniek86, Pikcia, Katia89, Makowe Szczęście, iNso87, Kleopatra, Sana, Anet85, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze maz sie stresowal bardzo ostatnio, bo wzial na siebie ten remont i to tak na ostatnia chwile wyszlo, a tu czas goni. Ja go poganiam. Dodatkowo w pracy juz ma dosyc, jest szansa ze niedlugo zmieni, ale jest juz tak napieta atmosfera ze nie wiem ile tam wytrzyma. A zaczelo sie od moich problemow ciazowych. Oby to bylo chwilowe i zeby chcial jednak rzucic. Pewnie wie jak bym sie zdenerwowala i dlatego nic nie mowi.

A moj suwaczek szaleje. Na komorce mam 37+2 a na komputerze widze 37+6. Dziwne.

s9cmnt1.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Mayka może to znak że samo już się rozkręca :)
    Mimoza łączę się w bólu, mojemu wychodzą wszystkie 4 na raz...dzis była 2 godzinna pobudka w nocy :/ w ogóle ostatnio zrobił się jakoś wyjątkowo nieznośny ehh albo to ja już przestaje mieć do niego siłę :( Z jednej strony chce żeby mała już się urodziła, z drugiej wizja opieki nad taką dwójką coraz bardziej mnie przeraża :P

Mamakropka, Mam to samo! Z jednej strony już coraz bardziej czekam na to, żeby mieć Samiego po drugiej stronie brzucha, a z drugiej strony strasznie się boję pierwszych tygodni ogarniania rzeczywistości z dwójką dzieci...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy! U mnie mąż też teraz zaczął palić po około 1,5 roku :( i też mamy remont tzn. kończymy nowe mieszkanie. I też ja chcę się wprowadzić jak najszybciej... Ahh Ci faceci. Również mam nadzieję że i u nas to chwilowe i rzuci przede wszystkim jak urodzi się mała bo fajki tak śmierdzą :(

A co do suwaczka to ja widzę u Ciebie 35+5 ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamusiom!

India super, że wyszłyście do domu i brawa dla Poli za pierś :) teraz już będzie tylko lepiej.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę dzisiaj!!! :-D

Będę przychodzić na ktg co tydzień :-)

Rany, ale się cieszę :-)

No i właśnie ta sama Pani Doktor, która mówiła, że mój poród może być szybki, jednak po wysłuchaniu po raz kolejny historii stwierdziła, że faktycznie moja szyjka może i miękka, ale może nie być podatna na rozwieranie ;-)

Jeny, pełnia szczęścia osiągnięta będzie po prysznicu w domu :-)

Mąż przyjedzie około 17 :-D

Pikcia, teverde, Katia89, Makowe Szczęście, Ulv15, Kleopatra, lkc, iNso87, Izziee, Sana, kehlana_miyu, Anet85, Reniferra, Butterfly 83, enka90 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie:) Ulzylo mi ze moglam sie z kims podzielic.

Makowe co do indukcji to oczywiscie nic nie wytlumaczyli. Mam wrazenie ze oni tu robia swoje i nie czuja potrzeby przedyskutowac tych spraw z pacjentem.
    U mnie też nic nie wytłumaczyli, dali papiery do podpisania a tam przebicie pęcherza, masaż szyjki i oksytocyna. Jeszcze tydzień i codziennie liczę, że samo się rozkręci

Macy lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • teverde Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zalecenia z mojej szkoły rodzenia: od 37 tc
    * herbata z liści malin 1x dziennie
    * kapsułki z wiesiołka 3x2 dziennie.
    Też brałam wiesioła na owulkę, więc niech się jeszcze przyda. Ciekawa jestem czy będę jeszcze go brała starając się o numer 2. A Wy macie jakieś plany na dalsze potomstwo? :)

Co do remontów - są strasznie stresogenne. My wybuchamy średnio raz na dwa dni, potem się przepraszamy i dawaj od nowa.. Trzeba przeczekać..

Marza89, Macy, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, super patuniek! Ale mały łobuz z tej Poli :P

patuniek86 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, Smile-ale dobre wieści <3

Cieszcie się swoimi maleństwami, bo za chwilę wyrosną i nawet nie zauważcie, kiedy :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india super wieści :)

Macy czy ja dobrze pamiętam, że mieszkasz w UK? z tego co czytałam u nas podchodzą podobnie jak w UK, czyli najpierw podają Prostin E2 (w celu zmiękczenia i skrócenia szyjki macicy) dowaginalnie a jak nie zadziała oxy.

patuniek86 odpoczniesz za chwilkę w domu :)

teverde powiem Ci czy planuję dalsze potomstwo po porodzie :P hahahha :)

teverde lubi tę wiadomość

.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny moja szwagierka urodziła. Miała termin na 11.03 i dziś niespodzianka. Ale śmiesznie, a miałam być pierwsza ;p

Makowe Szczęście, lkc, patuniek86, iNso87, Sana, Ulv15, Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy 37+6 mamy, choć ja Twojego suwaczki teraz nie widzę na komórce ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Mam zalecenia z mojej szkoły rodzenia: od 37 tc
    * herbata z liści malin 1x dziennie
    * kapsułki z wiesiołka 3x2 dziennie.
    Też brałam wiesioła na owulkę, więc niech się jeszcze przyda. Ciekawa jestem czy będę jeszcze go brała starając się o numer 2. A Wy macie jakieś plany na dalsze potomstwo? :)

Hehe absolutnie nie :P synek aktualnie tak nas pochłania i rozrabia, że nawet ostatnio z mężem stwierdziliśmy, że dobrze ze jestem w ciąży, bo gdybyśmy mieli w tej chwili decydować się na drugie dziecko pewnie zostałby jedynakiem :P

Kehlana damy radę! Mam nadzieję ;) od początku się nastawialam, że łatwo nie będzie... A teraz chyba jeszcze dodatkowo ciążowe zmęczenie mi się udziela i stąd nastrój coraz gorszy :/ ale wśród znajomych mam dużo takich z małą różnicą wieku między dziećmi, oni dali radę to my też ;)

India, patuniek super wieści :)

kehlana_miyu, teverde lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ