MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniferra slicznie a czy jest nizej? Hmmmmm...ciezko stwierdzic serio;D nie wiem hahaha
U nas pogoda masakra,niby 8C bylo w dzien,troche slonce zaswiecilo a wiatr leb urywa i od popoludnia juz zachmurzenie..
Ja sobie nie wyobrazam tego pakowania...niemowlak tyle potrzebuje,ze jak pomysle to mi slabo Takze w tym roku darujemy sobie. Zeby to moze pierwsze dziecko bylo to spoko;) ale 5 osob spakowac to juz mi slabo jak pomysle ;p
Kurde Lida mi tak w szyjce drapie,ze siku mi sie chce i kluje chamsko,ze skacze na sofie hehehe rozgrzebuje czop ;pp
Katia o tak jeszcze Mia ..Kowalska ^^ hehehhe nie bronie Komus nazywac tak dzieci ale pewnie za pare lat to dziecko sie deko zdenerwuje;p a napewno w szkole beda docinki. Chyba,ze za pare lat beda same Brajany i Dzesiki i beda nabijac sie z Ani czy Oli;p hehheheReniferra, Ulv15, Katia89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Teverde, nam się marzy jeszcze trzecie Ale najpierw zobaczymy, czy życie z dwójką nas z tych planów nie wyleczy
Reniferra, też mam dzisiaj na sobie ten sweterek
Co do odcinków z powodu imion, to nie byłabym taka pewna patrząc na imiona w żłobku synka czy wśród znajomych. Znam małych Kosmę, Konstantego, Nikodema, Tolę, Mię, Perlę i Arona. Może to specyfika miasta, w którym mieszkam, ale myślę, że nasze dzieci będą przyzwyczajone do większej różnorodności wśród imion. No i wiele z nas mieszka lub planuje mieszkać za granicą lub jak ja ma partnera z innego kraju.Reniferra, klamka, Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyU nas też niby słoneczko ale wiatr okropny.
My z mężem to górołazy i tylko w góry od lat jeździmy, nasz syn od dwóch lat z nami też chodzi w tym roku jedziemy w czwórkę, w wysokie góry z małą nie pójdę ale wiele tras jest gdzie można z dzieckiem w chuście lub spokojnie w wózku.
Co do dzieci trochę żałuję że późno się zabraliśmy zawsze mówiłam ze trzecie dziecko to po 30stce na odmłodzenie ale jak na razie drugie juz po 30Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość
-
kehlana_miyu wrote:Teverde, nam się marzy jeszcze trzecie Ale najpierw zobaczymy, czy życie z dwójką nas z tych planów nie wyleczy
Reniferra, też mam dzisiaj na sobie ten sweterek
Co do odcinków z powodu imion, to nie byłabym taka pewna patrząc na imiona w żłobku synka czy wśród znajomych. Znam małych Kosmę, Konstantego, Nikodema, Tolę, Mię, Perlę i Arona. Może to specyfika miasta, w którym mieszkam, ale myślę, że nasze dzieci będą przyzwyczajone do większej różnorodności wśród imion. No i wiele z nas mieszka lub planuje mieszkać za granicą lub jak ja ma partnera z innego kraju.Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Hej
Już po wizycie przeszłam dziś 6 km o 20.00 mam wstawić się w szpitalu i zaczynamy. Trzymajcie kciuki
Reniferra, Katia89, Bluberry, Parsleyek, lkc, Sana, kehlana_miyu, patuniek86, Kleopatra, Macy, Marza89, iNso87, Butterfly 83, teverde, Ulv15 lubią tę wiadomość
. -
Bluberry wrote:U nas też niby słoneczko ale wiatr okropny.
My z mężem to górołazy i tylko w góry od lat jeździmy, nasz syn od dwóch lat z nami też chodzi w tym roku jedziemy w czwórkę, w wysokie góry z małą nie pójdę ale wiele tras jest gdzie można z dzieckiem w chuście lub spokojnie w wózku.
Co do dzieci trochę żałuję że późno się zabraliśmy zawsze mówiłam ze trzecie dziecko to po 30stce na odmłodzenie ale jak na razie drugie juz po 30 -
Kehlana_miyu, masz rację że w większych miastach czy za granicą różnorodność i inność są bardziej tolerowane. Tu gdzie mieszkam takie nietypowe imię wywolaloby sensacje i to niemałą tak jak Inso napisała, Dzesika Kowalska... Byłby śmiech na sali
Ale wiadomo, każdy robi po swojemu -
nick nieaktualny
-
My za granicą ale oboje z Mężem chcieliśmy uniwersalne, pisownia bez problemów w obu krajach. Brajan i Mia zdecydowanie nie
U nas niby wizyta ale bez wizyty, lekarz wyszedł zanim dojechaliśmy. Ale jutro ktg a wizyta w czwartek
Co do ilości dzieci Mąż planuje drugie bliźniaki ( zostały nam dwa zarodki i nie chcemy ich zostawić w obcym kraju) ale ja mowię stanowcze Nie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:20
teverde lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Makowe, jaki plan coś wiadomo? Trzymam kciuki!
Tak, o 20.00 przychodzę do szpitala. Dostanę opaskę i załatwię formalności, szpital ma już moje dokumenty. Zrobią ktg, usg, podłączą wenflon. O północy podadzą mi Prostin E2 (w celu zmiękczenia i skrócenia szyjki macicy) później o 6.00 później o 12.00. Następnie przerwa do północy i powtórka a jak nie zadziała oxy. W każdej chwili mogę powiedzieć, że mam dosyć i chcę cc.
Mam nadzieję, że zadziała po pierwszej dawce i szybko Mąż będzie musiał wracaćReniferra, patuniek86, Marza89, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
. -
Dżesika Kowalska i na mnie nie robi najlepszego wrażenia, to fakt My przy naszych synkach wybieraliśmy z imion, które mają taką samą pisownię w obu językach, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji. Stąd u nas Adam i Samuel
Bluberry, Katia89, teverde lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Widzę że temat następnego dzieciątka się przewija hehe. Ja już będąc po dwóch cesarkach mówię zdecydowanie nie na 3 dziecko. Zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci i moje marzenie się tydzień temu spełniło:) Gdyby mógł mąż być w ciąży i urodzić dziecko to i na 3 bym się zdecydowała a tak zamykam produkcję
Makowe kciuki zaciśnięte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:59
Butterfly 83, kehlana_miyu, teverde, Makowe Szczęście, Karacik lubią tę wiadomość
-
Inso my jedziemy i to z 4 dzieci ;p chociaż mój mąż jest przerażony jak we dwójkę ogarniemy 4 dzieci w tym dwoje takich małych ale zobaczymy jak będzie ;p
Więcej dzieci nie planujemy, hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 20:26
Butterfly 83, iNso87, kehlana_miyu, teverde lubią tę wiadomość