MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniferra slicznie
a czy jest nizej? Hmmmmm...ciezko stwierdzic serio;D nie wiem hahaha 
U nas pogoda masakra,niby 8C bylo w dzien,troche slonce zaswiecilo a wiatr leb urywa i od popoludnia juz zachmurzenie..
Ja sobie nie wyobrazam tego pakowania...niemowlak tyle potrzebuje,ze jak pomysle to mi slabo
Takze w tym roku darujemy sobie. Zeby to moze pierwsze dziecko bylo to spoko;) ale 5 osob spakowac to juz mi slabo jak pomysle ;p
Kurde Lida mi tak w szyjce drapie,ze siku mi sie chce i kluje chamsko,ze skacze na sofie hehehe rozgrzebuje czop ;pp
Katia o tak jeszcze Mia
..Kowalska ^^ hehehhe nie bronie Komus nazywac tak dzieci ale pewnie za pare lat to dziecko sie deko zdenerwuje;p a napewno w szkole beda docinki. Chyba,ze za pare lat beda same Brajany i Dzesiki i beda nabijac sie z Ani czy Oli;p hehhehe
Reniferra, Ulv15, Katia89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Teverde, nam się marzy jeszcze trzecie
Ale najpierw zobaczymy, czy życie z dwójką nas z tych planów nie wyleczy 
Reniferra, też mam dzisiaj na sobie ten sweterek
Co do odcinków z powodu imion, to nie byłabym taka pewna patrząc na imiona w żłobku synka czy wśród znajomych. Znam małych Kosmę, Konstantego, Nikodema, Tolę, Mię, Perlę i Arona. Może to specyfika miasta, w którym mieszkam, ale myślę, że nasze dzieci będą przyzwyczajone do większej różnorodności wśród imion. No i wiele z nas mieszka lub planuje mieszkać za granicą lub jak ja ma partnera z innego kraju.
Reniferra, klamka, Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyU nas też niby słoneczko ale wiatr okropny.
My z mężem to górołazy i tylko w góry od lat jeździmy, nasz syn od dwóch lat z nami też chodzi w tym roku jedziemy w czwórkę, w wysokie góry z małą nie pójdę ale wiele tras jest gdzie można z dzieckiem w chuście lub spokojnie w wózku.
Co do dzieci trochę żałuję że późno się zabraliśmy zawsze mówiłam ze trzecie dziecko to po 30stce na odmłodzenie
ale jak na razie drugie juz po 30
Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość
-
Mi osobiscie chodzi o ludzi mieszkajacych w Polsce oczywiscie,ktorzy tu mieszkaja i beda mieszkac. Rodziny mieszane a tym bardziej mieszkajace za granica to wiadomo,to normalne,ze beda dawac takie imie,zeby pasowalo do sytuacjikehlana_miyu wrote:Teverde, nam się marzy jeszcze trzecie
Ale najpierw zobaczymy, czy życie z dwójką nas z tych planów nie wyleczy 
Reniferra, też mam dzisiaj na sobie ten sweterek
Co do odcinków z powodu imion, to nie byłabym taka pewna patrząc na imiona w żłobku synka czy wśród znajomych. Znam małych Kosmę, Konstantego, Nikodema, Tolę, Mię, Perlę i Arona. Może to specyfika miasta, w którym mieszkam, ale myślę, że nasze dzieci będą przyzwyczajone do większej różnorodności wśród imion. No i wiele z nas mieszka lub planuje mieszkać za granicą lub jak ja ma partnera z innego kraju.
Ale Dzesiki Kowalskiej naprawde wspolczuje ;d ;p no serio
jest tyle pieknych,polskich imion. Po co ciagnac cos z zagranicy?
Ale to moje takie skromne zdanie
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Hej

Już po wizycie
przeszłam dziś 6 km
o 20.00 mam wstawić się w szpitalu i zaczynamy. Trzymajcie kciuki 
Reniferra, Katia89, Bluberry, Parsleyek, lkc, Sana, kehlana_miyu, patuniek86, Kleopatra, Macy, Marza89, iNso87, Butterfly 83, teverde, Ulv15 lubią tę wiadomość
. -
To ja mowilam,ze dzieci do 30tki haha ale cos jakos inaczej wyszloBluberry wrote:U nas też niby słoneczko ale wiatr okropny.
My z mężem to górołazy i tylko w góry od lat jeździmy, nasz syn od dwóch lat z nami też chodzi w tym roku jedziemy w czwórkę, w wysokie góry z małą nie pójdę ale wiele tras jest gdzie można z dzieckiem w chuście lub spokojnie w wózku.
Co do dzieci trochę żałuję że późno się zabraliśmy zawsze mówiłam ze trzecie dziecko to po 30stce na odmłodzenie
ale jak na razie drugie juz po 30
-
Kehlana_miyu, masz rację że w większych miastach czy za granicą różnorodność i inność są bardziej tolerowane. Tu gdzie mieszkam takie nietypowe imię wywolaloby sensacje i to niemałą
tak jak Inso napisała, Dzesika Kowalska... Byłby śmiech na sali 
Ale wiadomo, każdy robi po swojemu
-
nick nieaktualny
-
My za granicą ale oboje z Mężem chcieliśmy uniwersalne, pisownia bez problemów w obu krajach. Brajan i Mia zdecydowanie nie

U nas niby wizyta ale bez wizyty, lekarz wyszedł zanim dojechaliśmy. Ale jutro ktg a wizyta w czwartek
Co do ilości dzieci Mąż planuje drugie bliźniaki ( zostały nam dwa zarodki i nie chcemy ich zostawić w obcym kraju) ale ja mowię stanowcze Nie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:20
teverde lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Makowe, jaki plan coś wiadomo? Trzymam kciuki!
Tak, o 20.00 przychodzę do szpitala. Dostanę opaskę i załatwię formalności, szpital ma już moje dokumenty. Zrobią ktg, usg, podłączą wenflon. O północy podadzą mi Prostin E2 (w celu zmiękczenia i skrócenia szyjki macicy) później o 6.00 później o 12.00. Następnie przerwa do północy i powtórka a jak nie zadziała oxy. W każdej chwili mogę powiedzieć, że mam dosyć i chcę cc.
Mam nadzieję, że zadziała po pierwszej dawce i szybko Mąż będzie musiał wracać
Reniferra, patuniek86, Marza89, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
. -
Dżesika Kowalska i na mnie nie robi najlepszego wrażenia, to fakt
My przy naszych synkach wybieraliśmy z imion, które mają taką samą pisownię w obu językach, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji. Stąd u nas Adam i Samuel
Bluberry, Katia89, teverde lubią tę wiadomość

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Widzę że temat następnego dzieciątka się przewija hehe. Ja już będąc po dwóch cesarkach mówię zdecydowanie nie na 3 dziecko. Zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci i moje marzenie się tydzień temu spełniło:) Gdyby mógł mąż być w ciąży i urodzić dziecko to i na 3 bym się zdecydowała a tak zamykam produkcję

Makowe kciuki zaciśnięte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:59
Butterfly 83, kehlana_miyu, teverde, Makowe Szczęście, Karacik lubią tę wiadomość

-
Inso my jedziemy i to z 4 dzieci ;p chociaż mój mąż jest przerażony jak we dwójkę ogarniemy 4 dzieci w tym dwoje takich małych ale zobaczymy jak będzie ;p
Więcej dzieci nie planujemy, hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 20:26
Butterfly 83, iNso87, kehlana_miyu, teverde lubią tę wiadomość

08.03.2019r., Antosia