X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pochwalę się moim szpitalnym obiadem :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edfbe81e994d.jpg

Butterfly 83, Pikcia, iNso87, patuniek86, Katia89, 83xxx, Ankakaranka87, teverde, Kleopatra, Marza89, Reniferra, Sana, Parsleyek, bbeczka91 lubią tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś wrażenie, że Zosia się bardzo mało rusza, jakoś mnie to niepokoi... 😕

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Mam dziś wrażenie, że Zosia się bardzo mało rusza, jakoś mnie to niepokoi... 😕
    Butterfly zjedz cis slodkiego może i poczekaj a jak nie zacznie fikac to lec na ktg. Nie ma co sie zamartwiac. Moj lekarz mowi ze lepiej usc o raz za duzo niz za mało... Na pewno wszystko dobrze ale jak masz sie zamartwiac to lepiej sprawdzic.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zjadlam słodkie. Mam nadzieję, że się uaktywni. Masakra żeby koniec ciąży i jeszcze takie zmartwienia.
    P.S. po słodkim jakoś bardzo musi się uaktywnić dziecko? Czy wystarczy że trochę się poruszy A to będzie znak ,że jest ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:42

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly
    Słodkie lub obfita kolacja i kładziesz się na lewy bok

10 ruchów w ciągu godziny-jest ok. Nawet delikatne muśnięcia. Czkawka się nie liczy jako ruch

4-9 ruchów-obserwujesz kolejną godzinę. Jak się nic nie zmienia, jedziesz na ip

Mniej niż 4 ruchy-jedziesz od razu na ip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:59

teverde, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mam pyt.
    Podczas kąpieli wyczuwam coś w okolicach odbytu. Odrazu pomyślałam że hemoroid, mam też problem z wyróżnieniem. Czy to się wchłonie czy trzeba leczyć takiego delikwenta? Dodam że siedzę normalnie i to nie boli.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście, jakie rarytasy, normalnie mniam 😁

Butterfly, mała ma już coraz mniej miejsca i jej ruchy będą się zmieniały, mój gin mówił że wystarczy jeden dwa ruchy, przeciagniecia. Ale myślę że jeśli masz wątpliwości to lepiej to sprawdzić, Ty czujesz najlepiej czy jest ok zy coś Cię niepokoi.

Dziewczyny po cc, miałam przed chwilą spotkanie z anestezjologiem, ponoć po cc dają bardzo silne, narkotyczne leki i przez dobę nie można karmić maluszka piersią... Czy u Was też tak było?

Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia no dieta szpitalna powala, widać już zaczynają dbać o ekspresowy powrót do formy z przed ciąży... masakra z tym jedzeniem w więzieniu lepiej karmią. Porażka 😥

Makowe za to u Ciebie tylko pozazdrościć takiej kuchni w polskich szpitalach.

Co do karmienia w pierwszych godzinach po cc mi normalnie syna przynosili by próbował cos się przyssać mimo ze w kroplówce podawali mi jeszcze morfine.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam Butterfly?

npV2p1.png
  • Sisi1982 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od piątku popołudnia jestesmy w domu 😀 Hanusia jest przecudna mogła bym sie cały czas na Nią patrzeć robi takie słodkie minki i najchętniej to tylko na cycu śmiesznie go łapie jakby polowała na niego aż utrafi, co 3 godziny pobudka na jedzenie, dzien nie wiadomo kiedy zlatuje, jest jeszcze fajniej niż to sobie wyobrażałam pomimo niesamowitego bólu brodawek zwłaszcza przy pierwszym złapaniu. Ta bezradność i ufność i to ze jest tylkonasza wyśniona wymarzona naujochansza istotka na swiecie kocham Ja ponad wszystko 🤱🏼❤️

Makowe Szczęście, patuniek86, Izziee, Pikcia, Sana lubią tę wiadomość

Sisi82
    https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi pięknie napisane 💖

Mam dokładnie tak samo, a jak śpi długo to aż mi się tęskni :) godzinami się mogę wpatrywać w naszą Córeczkę. Jestem w niej zakochana :)

.
  • teverde Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Hejka mam pyt.
    Podczas kąpieli wyczuwam coś w okolicach odbytu. Odrazu pomyślałam że hemoroid, mam też problem z wyróżnieniem. Czy to się wchłonie czy trzeba leczyć takiego delikwenta? Dodam że siedzę normalnie i to nie boli.

Też ostatnio poczułam COŚ, jakby kuleczkę. Zero bólu, swędzenia, czegokolwiek. Przy wizycie moja ginekolog skomentowała, że coś mi się robi ale hemoroid to zbyt szumnie powiedziane, po prostu przerośnięta śluzówka. Mam się tym nie martwić, po ciąży powinno wrócić do normy.

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak pieknie wszystkie piszecie o malenstwach ze juz sie nie moge doczekac:) musi to byc przepiekne uczucie choc troche sie boje ze nie dam rady z kp czy innymi rzeczami.. jutro stawiam sie w szpitalu i zobaczymy.Oby bylo tak cudnie jak piszecie:)

teverde, patuniek86 lubią tę wiadomość

Pelna nadziei
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, co tam u Ciebie?

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei, będzie idealnie, z kp czy bez :-)

Jeśli chodzi o kp u mnie-Mała przystawia się prawidłowo, wedzidelko dobre wg pediatry, ssie ciągiem, tylko...
    Jeny, jak to mnie boli. Brodawki zaczynają pękać. Każde zassanie to ból, który potem mija-ale wystarczy, że Mała się odessie.

No i dzisiaj wieczorem na oddziale jest położna laktacyjna-hura :-) Już ogólnie leżę z cyckami na wierzchu, bo przy mężu koleżanki lub wiedźmach (teściowa i jej koleżanka) to się nie da ;-) Dopiero małpy wyszły.
    Więc położna laktacyjna jeszcze sprawdzi Polę itp i zobaczymy :-)

A o wiedźmach... Stoją takie dwie nad tą biedną dziewczyną i jej maleńką córeczką...

To źle, że mała tyle płacze.
    Ma kolkę
    Jest jej zimno
    Jest jej ciepło
    Ma kolkę, na pewno ma kolkę!
    Jest głodna (o, czyżby promyczek słońca się pojawił i wreszcie dadzą dziecko mamie?)
    Nie jest głodna, boli ją brzuszek!

Kiedy mała zaczęła ulewać, a te bździągwy zamiast położyć ją na boczku lub położyć na ręku, ale główką do dołu-posadziły ją sobie ale tak, że prędzej by się mała udusiła- nie dałam już rady i powiedziałam, żeby położyły dziecko na boku. Dobrze, że dodałam, że to położne tak kazały, bo chyba już zbierały powietrze w płucach na swoje farmazony...

Bez przerwy nawijają swoje "dobre rady"...
    Tylko koperek, 2 razy dziennie!
    Ciągle je, bo pokarm jest wodnisty, mało wartościowy, dopiero potem (kiedy?) będzie "tłuściejszy"-serio takich określeń używały...

Co chwila przykrywały małą przy karmieniu...

O dziwo polazły, przyszła położna laktacyjna, powiedziała krótką prawdę, przystawiła do piersi i-cisza... Dziecko zassało, teraz śpi.

Przeprosiłam dziewczynę, że się wtrącam i powiedziałam, żeby przypadkiem nigdy nie uwierzyła w te mówione przez te kobiety bzdury.
    Okazało się-na szczęście-że ona ich nie słucha :-D
    Uffffff :-D

teverde, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia po podaniu tych leków narkotycznych, typu morfina nie mogłam karmić 4 godz. U mnie w szpitalu młoda wtedy szła na noworodki.

Katia89 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek dziękuję od razu troche czlowiek dostaje sily.
    Ps. Ja tam zadnych mam ciotek a co bdopiero tesciowej nie chce widziec bo te rady by mnie wykonczyly. Podziwiam ta dziewczyne ze jeszcze pozwala zeby przylazily.Mleko malo tluste hehe pierwsze slysze niczym jak w sklepie :p

Pelna nadziei
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly i jak?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście że moja mama i wszystkie ciotki nie wciską złotych rad... 😊 a teściową mam fajną ✌

Butterfly daj znać czy się poprawiło z ruchami małej... Może dziś ma dzień małego leniuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 21:41

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek czytam i nie wierze.. matko co za chore baby! Az mi szkoda tej dziewczyny... :|

Kurde Butterfly odzywaj sie co i jak? Bo teraz to juz kazda sie pewnie denerwuje.

Moja Dusia przechodzi sama siebie...je za dwoch badz trzech :| jeszcze nie poszla spac..bo je.. jeden cycek,drugi cycek, potem flaszka z butli mego z lodowki..potem flaszka mm, teraz zesranie sie, i znowu cycek nr jeden... czy to juz jakis skok?;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ