MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To pochwalę się moim szpitalnym obiadem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edfbe81e994d.jpgButterfly 83, Pikcia, iNso87, patuniek86, Katia89, 83xxx, Ankakaranka87, teverde, Kleopatra, Marza89, Reniferra, Sana, Parsleyek, bbeczka91 lubią tę wiadomość
. -
Butterfly 83 wrote:Mam dziś wrażenie, że Zosia się bardzo mało rusza, jakoś mnie to niepokoi... 😕
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
No właśnie zjadlam słodkie. Mam nadzieję, że się uaktywni. Masakra żeby koniec ciąży i jeszcze takie zmartwienia.
P.S. po słodkim jakoś bardzo musi się uaktywnić dziecko? Czy wystarczy że trochę się poruszy A to będzie znak ,że jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:42
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly
Słodkie lub obfita kolacja i kładziesz się na lewy bok
10 ruchów w ciągu godziny-jest ok. Nawet delikatne muśnięcia. Czkawka się nie liczy jako ruch
4-9 ruchów-obserwujesz kolejną godzinę. Jak się nic nie zmienia, jedziesz na ip
Mniej niż 4 ruchy-jedziesz od razu na ipWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:59
teverde, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hejka mam pyt.
Podczas kąpieli wyczuwam coś w okolicach odbytu. Odrazu pomyślałam że hemoroid, mam też problem z wyróżnieniem. Czy to się wchłonie czy trzeba leczyć takiego delikwenta? Dodam że siedzę normalnie i to nie boli.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Makowe Szczęście, jakie rarytasy, normalnie mniam 😁
Butterfly, mała ma już coraz mniej miejsca i jej ruchy będą się zmieniały, mój gin mówił że wystarczy jeden dwa ruchy, przeciagniecia. Ale myślę że jeśli masz wątpliwości to lepiej to sprawdzić, Ty czujesz najlepiej czy jest ok zy coś Cię niepokoi.
Dziewczyny po cc, miałam przed chwilą spotkanie z anestezjologiem, ponoć po cc dają bardzo silne, narkotyczne leki i przez dobę nie można karmić maluszka piersią... Czy u Was też tak było?Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatia no dieta szpitalna powala, widać już zaczynają dbać o ekspresowy powrót do formy z przed ciąży... masakra z tym jedzeniem w więzieniu lepiej karmią. Porażka 😥
Makowe za to u Ciebie tylko pozazdrościć takiej kuchni w polskich szpitalach.
Co do karmienia w pierwszych godzinach po cc mi normalnie syna przynosili by próbował cos się przyssać mimo ze w kroplówce podawali mi jeszcze morfine.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Od piątku popołudnia jestesmy w domu 😀 Hanusia jest przecudna mogła bym sie cały czas na Nią patrzeć robi takie słodkie minki i najchętniej to tylko na cycu śmiesznie go łapie jakby polowała na niego aż utrafi, co 3 godziny pobudka na jedzenie, dzien nie wiadomo kiedy zlatuje, jest jeszcze fajniej niż to sobie wyobrażałam pomimo niesamowitego bólu brodawek zwłaszcza przy pierwszym złapaniu. Ta bezradność i ufność i to ze jest tylkonasza wyśniona wymarzona naujochansza istotka na swiecie kocham Ja ponad wszystko 🤱🏼❤️
Makowe Szczęście, patuniek86, Izziee, Pikcia, Sana lubią tę wiadomość
Sisi82
https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png -
mayka wrote:Hejka mam pyt.
Podczas kąpieli wyczuwam coś w okolicach odbytu. Odrazu pomyślałam że hemoroid, mam też problem z wyróżnieniem. Czy to się wchłonie czy trzeba leczyć takiego delikwenta? Dodam że siedzę normalnie i to nie boli.
Też ostatnio poczułam COŚ, jakby kuleczkę. Zero bólu, swędzenia, czegokolwiek. Przy wizycie moja ginekolog skomentowała, że coś mi się robi ale hemoroid to zbyt szumnie powiedziane, po prostu przerośnięta śluzówka. Mam się tym nie martwić, po ciąży powinno wrócić do normy. -
Hej, tak pieknie wszystkie piszecie o malenstwach ze juz sie nie moge doczekac:) musi to byc przepiekne uczucie choc troche sie boje ze nie dam rady z kp czy innymi rzeczami.. jutro stawiam sie w szpitalu i zobaczymy.Oby bylo tak cudnie jak piszecie:)
teverde, patuniek86 lubią tę wiadomość
Pelna nadziei -
Pełna nadziei, będzie idealnie, z kp czy bez
Jeśli chodzi o kp u mnie-Mała przystawia się prawidłowo, wedzidelko dobre wg pediatry, ssie ciągiem, tylko...
Jeny, jak to mnie boli. Brodawki zaczynają pękać. Każde zassanie to ból, który potem mija-ale wystarczy, że Mała się odessie.
No i dzisiaj wieczorem na oddziale jest położna laktacyjna-hura Już ogólnie leżę z cyckami na wierzchu, bo przy mężu koleżanki lub wiedźmach (teściowa i jej koleżanka) to się nie da Dopiero małpy wyszły.
Więc położna laktacyjna jeszcze sprawdzi Polę itp i zobaczymy
A o wiedźmach... Stoją takie dwie nad tą biedną dziewczyną i jej maleńką córeczką...
To źle, że mała tyle płacze.
Ma kolkę
Jest jej zimno
Jest jej ciepło
Ma kolkę, na pewno ma kolkę!
Jest głodna (o, czyżby promyczek słońca się pojawił i wreszcie dadzą dziecko mamie?)
Nie jest głodna, boli ją brzuszek!
Kiedy mała zaczęła ulewać, a te bździągwy zamiast położyć ją na boczku lub położyć na ręku, ale główką do dołu-posadziły ją sobie ale tak, że prędzej by się mała udusiła- nie dałam już rady i powiedziałam, żeby położyły dziecko na boku. Dobrze, że dodałam, że to położne tak kazały, bo chyba już zbierały powietrze w płucach na swoje farmazony...
Bez przerwy nawijają swoje "dobre rady"...
Tylko koperek, 2 razy dziennie!
Ciągle je, bo pokarm jest wodnisty, mało wartościowy, dopiero potem (kiedy?) będzie "tłuściejszy"-serio takich określeń używały...
Co chwila przykrywały małą przy karmieniu...
O dziwo polazły, przyszła położna laktacyjna, powiedziała krótką prawdę, przystawiła do piersi i-cisza... Dziecko zassało, teraz śpi.
Przeprosiłam dziewczynę, że się wtrącam i powiedziałam, żeby przypadkiem nigdy nie uwierzyła w te mówione przez te kobiety bzdury.
Okazało się-na szczęście-że ona ich nie słucha
Uffffffteverde, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek dziękuję od razu troche czlowiek dostaje sily.
Ps. Ja tam zadnych mam ciotek a co bdopiero tesciowej nie chce widziec bo te rady by mnie wykonczyly. Podziwiam ta dziewczyne ze jeszcze pozwala zeby przylazily.Mleko malo tluste hehe pierwsze slysze niczym jak w sklepie :pPelna nadziei -
nick nieaktualny
-
Patuniek czytam i nie wierze.. matko co za chore baby! Az mi szkoda tej dziewczyny...
Kurde Butterfly odzywaj sie co i jak? Bo teraz to juz kazda sie pewnie denerwuje.
Moja Dusia przechodzi sama siebie...je za dwoch badz trzech jeszcze nie poszla spac..bo je.. jeden cycek,drugi cycek, potem flaszka z butli mego z lodowki..potem flaszka mm, teraz zesranie sie, i znowu cycek nr jeden... czy to juz jakis skok?;p