MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikusia2 wrote:ja dzisiaj wracajac z zajec szkoly rodzenia myslalam caly czas o makowcu ktory kupiłam wczoraj w cukiernii miałam taki meeeggga apetyt na niego... i mowie do tego zrobie sobie kawe taka delikatna gdzie kawy wcale nie pije i co? wchodze do domu a tam pusto makowca nie ma maz zjadl caly kawalek jaki kupilam myslalam ze go ...
Pamiętajcie dziewczyny że w tym roku lepiej zrezygnować z makowca w święta.
ja mam dziewczyny dzisiaj ostatnie podejście u lekarza rodzinnego. ostatecznie zrezygnowałam z pracy na rzecz mojego dziecka. od poniedziałku wieczór mam gorączkę 38,5, którą próbuję zwalczyć paracetamolem (tak jak mi poradziłyście dziękuję) i zimnymi okładami ale niestety to działa tylko na chwilę i nie ma szans żebym wzięła tylko 2 tabletki na dobę. mam kaszel (gardło nie boli). czuję że jak mam gorączkę to mały się ledwo rusza. nie mogę tak chodzić do pracy bo to przecież nie chodzi o mnie tylko o mojego małego chłopca. nie będę ryzykować jego zdrowia dla kilku dni pracy.
i tak L4 miałam dostać od ginekologa 19 grudnia.
-
Dziewczyny dzisiaj jest jeszcze gorzej ledwo chodze tak boli mnie krocze chyba bede musiala jechac na ostry dyzur do szpitala bol jest nie do wytrzymania... przy chodzeniu, lezeniu a tym bardziej siedzeniu... czytalam w internecie ze czasami tak sie zdaza ale pod koniec ciazy jak glowka naciska na szyjke ale nie w 25 tygodniu...JESZCZE TYLE CZASU
Strasznie swiruje -
Klemens86 wrote:Dziewczyny dzisiaj jest jeszcze gorzej ledwo chodze tak boli mnie krocze chyba bede musiala jechac na ostry dyzur do szpitala bol jest nie do wytrzymania... przy chodzeniu, lezeniu a tym bardziej siedzeniu... czytalam w internecie ze czasami tak sie zdaza ale pod koniec ciazy jak glowka naciska na szyjke ale nie w 25 tygodniu...JESZCZE TYLE CZASU
Strasznie swiruje
Mnie tez tak wczoraj bolało krocze i dziś rano ale przeszło... może jedź dadzą Ci coś może na te skurcze -
nick nieaktualny
-
Hej ja mam jutro wizytę na 18 , i na każdej wizycie mam USG
mnie tez wczoraj pachwiny bolały i podbrzusze ale dziś juz jest ok , magnez wziełam i jest ok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
juicca wrote:o tak pomału zaczynam znów schizować przed wizytą haha norma
Juicca ja juz swiruje od 2 tygodni, cala noc nie spalam, dzisiaj pewnie tez nie zasne. Zwlaszcza ze ja caly czas bardzo slabiutko czuje ruchy dziecka, sa dni ze prawie wogole.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 12:07
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja w poniedziałek mam wizytę a dziś odbiór wyników (morfologia mocz i glukoza) - około 16 mąż odbierze - też schizuje oby były dobre...nie chcę faszerować się tabletkami ;/
Endokobietko może Twój maluszek ma taka nature ,że jest małym leniuszkem;) nie martw sie,wazne ze rozwija sie prawidłowo. -
Marysia0312 wrote:Dziewczyny ja w poniedziałek mam wizytę a dziś odbiór wyników (morfologia mocz i glukoza) - około 16 mąż odbierze - też schizuje oby były dobre...nie chcę faszerować się tabletkami ;/
Endokobietko może Twój maluszek ma taka nature ,że jest małym leniuszkem;) nie martw sie,wazne ze rozwija sie prawidłowo.
Chyba po tacie, bo po mamie napewno nie
Ruchami sie nie rpzejmuje, bo bylo tak zawsze, na USG w 20 tygodniu widzialam, ze sie rusza, a ja i tak nic nie czulam - widocznie taka gruboskorna matka ze mnie Ale strasznie sie boje, zeby nie byl za maly i nie mial zadnych wad. Bede sie bala do samego porodu, bo na USG nie zobacze czy dziecko slyszy, a to jedna z moich najwiekszych obaw w tej chiwli.
-
cześć dziewczynki
Klemens czekam na jakieś wieści od Ciebie
Jeśli chodzi o skurcze to mogę potwierdzić to co mówi Endokobietka że magnez i wapno pomagają odkąd dołączyłam wapno to nie mam skurczy i stawiania się macicy:)
Dziś idę na wizytę zobaczymy co tam u mojego dzieciątka słychać
Czytam Was kochane regularnie tylko czasem się nie udzielam
Pozdrawiam Was wszystkie i każda z osobna cieplutkoViril lubi tę wiadomość
-
Klemens- 3 mama kciuki aby wszystko było okej, zresztą MUSI bYC oK ! :*
Mikusia2- tak się smieje czytając o tym Twoim makowcu, bo ja tez ostatnio tak miałam, tylko że z czekoladą ;P
Kocur- mi też sie zdarzają w labolatorium takie komentarza, szcezgólnie od pielęgniarek , np, o jeszcze chwila widzę a maleństwo będzie na Swiecie itp. No ale co zrobić ja tam biore to z uśmiechem
Endokobietko - też właśnie ostatnio myślałam nad słuchem i wzrokiem, kurcze, ale napewno każda przyszła mama się tym schizuje i napewno będzie wszystko ok.
A co do ruszania mojego Synka, to jest niemozliwy, jak mi się uda to nagram Wam filmik,jak się wybija przez brzuszek Jeden dzień miałam taki okropny że zero ruchów,ale rano już było ok, i stwierdziłam że aż tak nie można się przejmować, przecież dzidziuś tez potrzebuje snu a nie tylko nas kopać kiedy tego chcemy ;P
Moja mama mówi, że bnie czuła ze mną ruchów prawie wcale i co ? i Jestem zdrowa i jest wszystko wporzadku, ale kiedys wydaje mi się ze ludzie nie zwracali uwagi na Tyle szczegółów co My.
-
ja już po wizycie;) moja kruszynka waży 1397gr, ma 39cm długości;)
obwód główki: 90,06cm
obwód brzuszka: 24,47cm
dł.kości udowej: 5,99cm
wymiar dwuciemieniowy: 7,08cm
nast. wizyta 31.12 na 10;)Marysia0312, Kocur, kaaasiaczek_, pillow, Viril lubią tę wiadomość