X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    ja dzisiaj wracajac z zajec szkoly rodzenia myslalam caly czas o makowcu ktory kupiłam wczoraj w cukiernii miałam taki meeeggga apetyt na niego... i mowie do tego zrobie sobie kawe taka delikatna gdzie kawy wcale nie pije i co? wchodze do domu a tam pusto makowca nie ma maz zjadl caly kawalek jaki kupilam myslalam ze go ...
    mikusia to chyba dobrze że nie jadłaś makowca. nie wiem czy wiecie ale mak jest narkotyczny i usypiający. nawet w małych ilościach potrafi uśpić dziecko na kilka dni. ja nawet chleba z makiem nie kupuję chociaż mam ogromną ochotę. wolę nie ryzykować. w zeszłym roku gdzieś czytałam że babeczka w III trymestrze zjadła w święta makowca a później świrowała bo dziecko się przestało ruszać. po wizycie u lekarza okazało się że je uśpiła na 3 dni. nic złego się nie stało ale strachu się najadła. nie wiem na ile jest to niebezpieczne ale ja wolę nie ryzykować.
    Pamiętajcie dziewczyny że w tym roku lepiej zrezygnować z makowca w święta.

ja mam dziewczyny dzisiaj ostatnie podejście u lekarza rodzinnego. ostatecznie zrezygnowałam z pracy na rzecz mojego dziecka. od poniedziałku wieczór mam gorączkę 38,5, którą próbuję zwalczyć paracetamolem (tak jak mi poradziłyście :) dziękuję) i zimnymi okładami ale niestety to działa tylko na chwilę i nie ma szans żebym wzięła tylko 2 tabletki na dobę. mam kaszel (gardło nie boli). czuję że jak mam gorączkę to mały się ledwo rusza. nie mogę tak chodzić do pracy bo to przecież nie chodzi o mnie tylko o mojego małego chłopca. nie będę ryzykować jego zdrowia dla kilku dni pracy.
    i tak L4 miałam dostać od ginekologa 19 grudnia.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj jest jeszcze gorzej ledwo chodze tak boli mnie krocze chyba bede musiala jechac na ostry dyzur do szpitala bol jest nie do wytrzymania... przy chodzeniu, lezeniu a tym bardziej siedzeniu... czytalam w internecie ze czasami tak sie zdaza ale pod koniec ciazy jak glowka naciska na szyjke ale nie w 25 tygodniu...JESZCZE TYLE CZASU :(
    Strasznie swiruje :(

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens86 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj jest jeszcze gorzej ledwo chodze tak boli mnie krocze chyba bede musiala jechac na ostry dyzur do szpitala bol jest nie do wytrzymania... przy chodzeniu, lezeniu a tym bardziej siedzeniu... czytalam w internecie ze czasami tak sie zdaza ale pod koniec ciazy jak glowka naciska na szyjke ale nie w 25 tygodniu...JESZCZE TYLE CZASU :(
    Strasznie swiruje :(

Mnie tez tak wczoraj bolało krocze i dziś rano ale przeszło... może jedź dadzą Ci coś może na te skurcze

4afcc1255b.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klemens jedź do szpitala. nie warto ryzykować. to może być ból od kręgosłupa. też taki miałam ale przez jeden dzień, że nie mogłam chodzić a najmniejszy ruch powodować ból i łzy w oczach.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens daj potem znać jak czegoś się dowiesz :) trzymam kciuki :*

• juicca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja mam jutro wizytę na 18 , i na każdej wizycie mam USG

mnie tez wczoraj pachwiny bolały i podbrzusze ale dziś juz jest ok , magnez wziełam i jest ok

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha a ja USG będe miała dopiero po nowym roku :/

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro czeka nas dzien wizyt.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak :) pomału zaczynam znów schizować przed wizytą haha norma

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto łóżeczko mojego synusia;) jeszcze musze dopracować jego kącik - jak bedzie gotowy to zrobię zdjęcie:)

76dd5994cba63d78med.jpg

Endokobietka, Viril, szczessciara, wisnia11, Oleńka, Kocur, Iwo123, juicca lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    o tak :) pomału zaczynam znów schizować przed wizytą haha norma

Juicca ja juz swiruje od 2 tygodni, cala noc nie spalam, dzisiaj pewnie tez nie zasne. Zwlaszcza ze ja caly czas bardzo slabiutko czuje ruchy dziecka, sa dni ze prawie wogole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 12:07

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w poniedziałek mam wizytę a dziś odbiór wyników (morfologia mocz i glukoza) - około 16 mąż odbierze - też schizuje oby były dobre...nie chcę faszerować się tabletkami ;/

Endokobietko może Twój maluszek ma taka nature ,że jest małym leniuszkem;) nie martw sie,wazne ze rozwija sie prawidłowo.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny ja w poniedziałek mam wizytę a dziś odbiór wyników (morfologia mocz i glukoza) - około 16 mąż odbierze - też schizuje oby były dobre...nie chcę faszerować się tabletkami ;/

Endokobietko może Twój maluszek ma taka nature ,że jest małym leniuszkem;) nie martw sie,wazne ze rozwija sie prawidłowo.

Chyba po tacie, bo po mamie napewno nie :)
    Ruchami sie nie rpzejmuje, bo bylo tak zawsze, na USG w 20 tygodniu widzialam, ze sie rusza, a ja i tak nic nie czulam - widocznie taka gruboskorna matka ze mnie :) Ale strasznie sie boje, zeby nie byl za maly i nie mial zadnych wad. Bede sie bala do samego porodu, bo na USG nie zobacze czy dziecko slyszy, a to jedna z moich najwiekszych obaw w tej chiwli.

17u93e5exqfllrog.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :)

Klemens czekam na jakieś wieści od Ciebie
    Jeśli chodzi o skurcze to mogę potwierdzić to co mówi Endokobietka że magnez i wapno pomagają :) odkąd dołączyłam wapno to nie mam skurczy i stawiania się macicy:)

Dziś idę na wizytę zobaczymy co tam u mojego dzieciątka słychać :D

Czytam Was kochane regularnie tylko czasem się nie udzielam

Pozdrawiam Was wszystkie i każda z osobna cieplutko

Viril lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens- 3 mama kciuki aby wszystko było okej, zresztą MUSI bYC oK ! :*

Mikusia2- tak się smieje czytając o tym Twoim makowcu, bo ja tez ostatnio tak miałam, tylko że z czekoladą ;P

Kocur- mi też sie zdarzają w labolatorium takie komentarza, szcezgólnie od pielęgniarek ;D, np, o jeszcze chwila widzę a maleństwo będzie na Swiecie itp. No ale co zrobić ja tam biore to z uśmiechem :)

Endokobietko - też właśnie ostatnio myślałam nad słuchem i wzrokiem, kurcze, ale napewno każda przyszła mama się tym schizuje i napewno będzie wszystko ok.

A co do ruszania mojego Synka, to jest niemozliwy, jak mi się uda to nagram Wam filmik,jak się wybija przez brzuszek ;) Jeden dzień miałam taki okropny że zero ruchów,ale rano już było ok, i stwierdziłam że aż tak nie można się przejmować, przecież dzidziuś tez potrzebuje snu a nie tylko nas kopać kiedy tego chcemy ;P
    Moja mama mówi, że bnie czuła ze mną ruchów prawie wcale i co ? i Jestem zdrowa i jest wszystko wporzadku, ale kiedys wydaje mi się ze ludzie nie zwracali uwagi na Tyle szczegółów co My.
    fa70b30c2b.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril u nas przy chlopcu jest 50% ze bedzie nieslyszal, przy dziewczynce 25% - obciazenie genetyczne w rodzinie, stad tez moj strach.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie;) moja kruszynka waży 1397gr, ma 39cm długości;)
    obwód główki: 90,06cm
    obwód brzuszka: 24,47cm
    dł.kości udowej: 5,99cm
    wymiar dwuciemieniowy: 7,08cm

nast. wizyta 31.12 na 10;)

Marysia0312, Kocur, kaaasiaczek_, pillow, Viril lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW Paula nastepne duza dziewczynka. Super!

Ale rosna nam te dzieciaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 14:09

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma ktoras z Was konflikt serologiczny?

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka myslisz, że duża?;)
    ja jeszcze nie wiem czy mam bo będę za kilka dni jak będę w mieście robić te przeciwciała bo ost zapomniałam;/

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ