MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja musze sie Wam pochwalić i odciąc troche od smutków, mianowicie byl konkurs na kartke świąteczną Do BabyOno na facebooku, i wkoncu udało mi sie wygrać coś dla malego jutro mają wysłać więc jak dojdzie to powiem Wam Co znajduję się w tej paczuszcze ale z tego co wiem to np. zawieszki takie na wózek ale opowiem treściwiej jak dojdą
a Tu nuda się opłaciła
hehe no to naprawde śmieszne ale ja też śpię obładowana poduszkami ;P
a co do krwi , to się nie zastanawiałam , bo to dośc drogi biznes, miejmy nadzieje, że nigdy nie będzie nam potrzebna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 16:09
Kocur lubi tę wiadomość
-
Virilku gratuluję Pochwal się jak Ci przyślą co tam wygrałaś :>
Szczęściara super, że ok Pewnie od następnej wizyty będziesz już miała coraz częściej Ja wcześniej miałam jak wyniki było ok to nawet co 4-5 tyg. a teraz już co 2-3.
W ogóle u mnie dziś dwusetny dzień mojego szczęśliwego cyklu- 200 dni za nami, a mi się wydawało, że czas w ogóle nie mija do 1 marca pozostało 80 dni. Niby dużo, ale już taki szmat czasu za nami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 16:34
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny dawno sie nie mierzyłam ale dzis przełamałam sie...mam juz tak duży brzuch ze szok! 107cm na wysokości pepka.
Mały zreszta dzis sie tak wypina,nóżkami do mojego kregosłupa a pleckami do mojego pępka - mam wrażenie że jeszcze troche i pęknę
Ciekawe ile waży ten mały rozrabiaka:) Według moich wyliczeń jakieś 1400gramWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 17:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
szczessciara wrote:dziewczyny a czy macie tak że jednego dnia dziecko jest bardziej aktywne a następnego da tyllko troche o sobie znac i nic więcej ?
Ja też tak mam, jak dużo wypoczywam to Mały jest bardzo ruchliwi, jak jestem w ciągłym ruchu a na koniec dnia strasznie zmęczona mały odpoczywa nawet następnego dnia:) -
Ja po wizycie nasza kruszynka waży 1173g;)
Jednakże że mój poziom cukry jest na granicy to dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej. Dobrze by było gdybym mierzyła w domu cukier na szczęście mam przyrząd bo dziadek świętej pamięci chorał tylko muszę paski kupić
Oprócz tego szyjka się zaczyna skraca nie jest najgorzej bo 2,9 gorzej by było gdyby była 2,5 ale luteinę mam brać 2x2 dnienie i odpoczynek.
Hemoglobina mi spadła to mam brać teraz inne tabletki Sorbifer Durules 3x1 oraz Burak Forte 2x1.
Na skurcze Aspargin 3x1 i magnazin 3x1
Viril, Kocur, szczessciara lubią tę wiadomość
-
szczessciara wrote:dziewczyny a czy macie tak że jednego dnia dziecko jest bardziej aktywne a następnego da tyllko troche o sobie znac i nic więcej ?
Ania dbaj o siebie!szczessciara lubi tę wiadomość
-
ja dzisiaj wracajac z zajec szkoly rodzenia myslalam caly czas o makowcu ktory kupiłam wczoraj w cukiernii miałam taki meeeggga apetyt na niego... i mowie do tego zrobie sobie kawe taka delikatna gdzie kawy wcale nie pije i co? wchodze do domu a tam pusto makowca nie ma maz zjadl caly kawalek jaki kupilam myslalam ze go ....
!!!!!!!!!!!!!!!
poszla do lazienki poryczałam sie ze zlosci !!!!!!!!
zjadlam kilka cukierkow z czekolada ale to nie to samo co moj makowiec....
jakos przeszlo....
a co do krwi tez duzo czytalam finansowo moge sobie na to pozwolic nawet wstepnie jestem umowiona na podpisanie umowy w czawrtek, ale tez mam jakies watpliwosci... sama nie wiem co zrobic ... boje sie ze jak zrezygnuje to nie daj Boze okaze sie ze trzeba bylo przechowywac te krew i co wtedy...?
wiecie przy pierwszym dziecku sie tak zastanawialam i nie zdecydowalam sie ale teraz jak codziennie patrzejak moje dzieciatko zasypia to nie wyobrazam sobie tego aby moglo sie cos stac, a jakby cos sie zmienilo i wkoroczyla by w nasze zycie jakas choroba to wiadomo ze potrzasa sie niebo i ziemie aby tylko dziecko bylo zdrowe... temat ciezki bo trzeba placic nie male pieniadze...
-
pillow wrote:Aniu coraz większa ta Twoja dama Z pewnością wszystkie nasze maluszki przekroczyły już 1 kg
Jesteśmy w podobnej sytuacji - widzę, że i Twoja szyjka się skraca, i musisz odpoczywać. Za tydzień mam wizytę i zobaczę co dalej z moją. Na razie przyjmuję nospę i magnez. Póki co luteiny nie mam przepisanej
Moja hemoglobina też jest niezbyt wysoka - wcześniej brałam właśnie sorbifer, a teraz dostałam Tardyferon
Najważniejsze, że z Twoją Maleńką wszystko w porządku
ja brałam wcześniej Tardyferon wiec teraz biorę sorbifer -
Endokobietko zdaje się, że Ty miałaś problemy ze skurczami łydek. Mnie też to dopadło dzisiejszej nocy- ból niesamowity , jeszcze teraz nie mogę do końca rozchodzić Napisz mi kochana co Ci na to pomaga. Magnez?
Byłam dziś o 7 w laboratorium, oczywiście kolejka do rejestracji jak diabli. Stanął za mną facet i mówi -"o to już pewnie ostatni miesiąc". Myślę sobie, ale tupet chyba grubej baby w ciąży nie widział;p Mówię, że termin mam dopiero na 1 marca, a on na to "a to na pewno bliźniaki"- burak -_- no i po chwili słyszę z okienka "Panią w ciąży bez kolejki zapraszam", do pobierania też weszłam bez kolejki , więc zaoszczędziłam z godzinkę czasu
Tymczasem idę jeszcze zajrzeć do notatek, bo mam egzamin o 13 - także trzymajcie kciukiEffcia28 lubi tę wiadomość
-
Kocurku magnez i wapno, pomaga, jak zapomne wziac to od razu mam skurcze.
Ja mam badanie USG jutro, straszliwie sie boje, ale maz dostal urlop, wiec idziemy w trojke.
Kocurku moj maz ogladal wczoraj Twojego Ryska i powiedzial, ze jest super i dodal, wiadomo, bo wszystkie Ryski to fajne chlopaki To nasz standardowy cytat kiedy sie ludzie pytaja czemu dziecko nazywamy Rysiek.
Niestety w papierach chyba bedzie mial inaczej, bo po niemiecku Richardo brzmi dla mnie straszie, a Richard tez jakos dziwnie. W Polsce na 100% bylby Rysiek.Kocur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny