X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocur a w jakiej miejscowości robiłaś to USG ? :)

• Viril Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze sie Wam pochwalić i odciąc troche od smutków, mianowicie byl konkurs na kartke świąteczną Do BabyOno na facebooku, i wkoncu udało mi sie wygrać coś dla malego jutro mają wysłać więc jak dojdzie to powiem Wam Co znajduję się w tej paczuszcze ale z tego co wiem to np. zawieszki takie na wózek ale opowiem treściwiej jak dojdą ;)
    a Tu nuda się opłaciła :)

64d926b242216841m.jpg

hehe no to naprawde śmieszne ale ja też śpię obładowana poduszkami ;P
    a co do krwi , to się nie zastanawiałam , bo to dośc drogi biznes, miejmy nadzieje, że nigdy nie będzie nam potrzebna ;)

oar8dqk3nfyp4h42.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 16:09

Kocur lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    kocur a w jakiej miejscowości robiłaś to USG ? :)
    W Szczecinie :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virilku gratuluję :) Pochwal się jak Ci przyślą co tam wygrałaś :>

Szczęściara super, że ok :) Pewnie od następnej wizyty będziesz już miała coraz częściej :) Ja wcześniej miałam jak wyniki było ok to nawet co 4-5 tyg. a teraz już co 2-3.

W ogóle u mnie dziś dwusetny dzień mojego szczęśliwego cyklu- 200 dni za nami, a mi się wydawało, że czas w ogóle nie mija :/ do 1 marca pozostało 80 dni. Niby dużo, ale już taki szmat czasu za nami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 16:34

Effcia28 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz wizyty miałam co 2-3 tygodnie tylko teraz będzie taka długa przerwa :)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no to pewnie przez święta i Nowy Rok :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno sie nie mierzyłam ale dzis przełamałam sie...mam juz tak duży brzuch ze szok! 107cm na wysokości pepka.

Mały zreszta dzis sie tak wypina,nóżkami do mojego kregosłupa a pleckami do mojego pępka - mam wrażenie że jeszcze troche i pęknę :)

Ciekawe ile waży ten mały rozrabiaka:) Według moich wyliczeń jakieś 1400gram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 17:48

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie takie zmiany nastrojów? Wszystko nie denerwuje :/ dre się na męża i uczniów od 2 dni masakra jakaś :/

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakis tydzień temu miałam załamanie nerwowe,jakoś samo przeszło - ogólnie to w ciazy bardzo sie wyciszyłam:) mąż zadowolony:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy macie tak że jednego dnia dziecko jest bardziej aktywne a następnego da tyllko troche o sobie znac i nic więcej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam,np. dziś inaczej czuje ruchy - ale wydaje mi sie że nóżki ma ułożone w strone mojego kregosłupa i dlatego te ruchy sa inaczej odczuwalne.

Szczęściara nie masz sie czym martwić.Ważne że czujesz jakiekolwiek ruchy;)

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    dziewczyny a czy macie tak że jednego dnia dziecko jest bardziej aktywne a następnego da tyllko troche o sobie znac i nic więcej ?

Ja też tak mam, jak dużo wypoczywam to Mały jest bardzo ruchliwi, jak jestem w ciągłym ruchu a na koniec dnia strasznie zmęczona mały odpoczywa nawet następnego dnia:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie nasza kruszynka waży 1173g;)

Jednakże że mój poziom cukry jest na granicy to dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej. Dobrze by było gdybym mierzyła w domu cukier na szczęście mam przyrząd bo dziadek świętej pamięci chorał tylko muszę paski kupić

Oprócz tego szyjka się zaczyna skraca nie jest najgorzej bo 2,9 gorzej by było gdyby była 2,5 ale luteinę mam brać 2x2 dnienie i odpoczynek.

Hemoglobina mi spadła to mam brać teraz inne tabletki Sorbifer Durules 3x1 oraz Burak Forte 2x1.

Na skurcze Aspargin 3x1 i magnazin 3x1

Viril, Kocur, szczessciara lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    To samo!!! Strasznie się wtedy denerwuję ale następnego dnia już rozrabia i tak w kółko cyba tak ma być :)

Ania dbaj o siebie!

szczessciara lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:00

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj wracajac z zajec szkoly rodzenia myslalam caly czas o makowcu ktory kupiłam wczoraj w cukiernii miałam taki meeeggga apetyt na niego... i mowie do tego zrobie sobie kawe taka delikatna gdzie kawy wcale nie pije i co? wchodze do domu a tam pusto makowca nie ma maz zjadl caly kawalek jaki kupilam myslalam ze go ....
    !!!!!!!!!!!!!!!
    poszla do lazienki poryczałam sie ze zlosci !!!!!!!!
    zjadlam kilka cukierkow z czekolada ale to nie to samo co moj makowiec.... :(
    jakos przeszlo....
    a co do krwi tez duzo czytalam finansowo moge sobie na to pozwolic nawet wstepnie jestem umowiona na podpisanie umowy w czawrtek, ale tez mam jakies watpliwosci... sama nie wiem co zrobic ... boje sie ze jak zrezygnuje to nie daj Boze okaze sie ze trzeba bylo przechowywac te krew i co wtedy...?
    wiecie przy pierwszym dziecku sie tak zastanawialam i nie zdecydowalam sie ale teraz jak codziennie patrzejak moje dzieciatko zasypia to nie wyobrazam sobie tego aby moglo sie cos stac, a jakby cos sie zmienilo i wkoroczyla by w nasze zycie jakas choroba to wiadomo ze potrzasa sie niebo i ziemie aby tylko dziecko bylo zdrowe... temat ciezki bo trzeba placic nie male pieniadze...

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Aniu coraz większa ta Twoja dama :) Z pewnością wszystkie nasze maluszki przekroczyły już 1 kg :)

Jesteśmy w podobnej sytuacji - widzę, że i Twoja szyjka się skraca, i musisz odpoczywać. Za tydzień mam wizytę i zobaczę co dalej z moją. Na razie przyjmuję nospę i magnez. Póki co luteiny nie mam przepisanej
    Moja hemoglobina też jest niezbyt wysoka - wcześniej brałam właśnie sorbifer, a teraz dostałam Tardyferon

Najważniejsze, że z Twoją Maleńką wszystko w porządku :)

ja brałam wcześniej Tardyferon wiec teraz biorę sorbifer

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko zdaje się, że Ty miałaś problemy ze skurczami łydek. Mnie też to dopadło dzisiejszej nocy- ból niesamowity , jeszcze teraz nie mogę do końca rozchodzić :/ Napisz mi kochana co Ci na to pomaga. Magnez?

Byłam dziś o 7 w laboratorium, oczywiście kolejka do rejestracji jak diabli. Stanął za mną facet i mówi -"o to już pewnie ostatni miesiąc". Myślę sobie, ale tupet chyba grubej baby w ciąży nie widział;p Mówię, że termin mam dopiero na 1 marca, a on na to "a to na pewno bliźniaki"- burak -_- no i po chwili słyszę z okienka "Panią w ciąży bez kolejki zapraszam", do pobierania też weszłam bez kolejki , więc zaoszczędziłam z godzinkę czasu :)

Tymczasem idę jeszcze zajrzeć do notatek, bo mam egzamin o 13 - także trzymajcie kciuki :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocurku magnez i wapno, pomaga, jak zapomne wziac to od razu mam skurcze.

Ja mam badanie USG jutro, straszliwie sie boje, ale maz dostal urlop, wiec idziemy w trojke.

Kocurku moj maz ogladal wczoraj Twojego Ryska i powiedzial, ze jest super i dodal, wiadomo, bo wszystkie Ryski to fajne chlopaki :) To nasz standardowy cytat kiedy sie ludzie pytaja czemu dziecko nazywamy Rysiek.
    Niestety w papierach chyba bedzie mial inaczej, bo po niemiecku Richardo brzmi dla mnie straszie, a Richard tez jakos dziwnie. W Polsce na 100% bylby Rysiek.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca a kiedy Ty masz wizytę u gina ? i wiesz już kiedy będziesz miała kolejne USG ? :)

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ