X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda421 wrote:
    A ja chciałam się pochwalić, że wczoraj po raz 2 zostałam ciocią. Moja siostra urodziła drugiego chłopca. Duży się urodził - 4 kilo, a poród trwał 2 godzinki tylko. Siostra mówi że łatwizna - tylko jak rodziła Adasia prawie 14 godzin to zupełnie inaczej mówiła. Ja sobie jednak troszkę jeszcze poczekam na mojego Karolka:)

Taki porod to marzenie kazdej z nas.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że wysyp w tym tyg. badań i lekarzy;) ja mam w środę wizytę;)
    jak tam dziewczyny przygotowania do świąt? menu ustalone?;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku jedziemy do moich rodziców na wigilię :) Póki co zamierzam zrobić jakieś ciasta - jutro pierniczki:)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez planuję ciasta i pierniczki robiłam co roku a teraz jak mam tak zalecony odpoczynek i leżenie to nie wiem bo to troszkę czasochłonne jest. Za to uparłam się, że w święta muszę mieć bigos, już którys dzień za mną chodzi i jeszcze moja ost zachcianka to zwykły chlebek ze smalcem domowym i ogórkiem...

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje isc do tesciowej na wigilie, ale barszcz i uszka robie sama i mam przyniesc. Po za tym planuje lezec w domu i nic nie robic :) Pewnie swieta spedze na telefonowaniu z moja Mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 15:24

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ost mam suche usta i robią mi się skórki;/ smaruje ciągle pomadkami, miodem itp... mam pomadkę z alterry, ma naturalny skład ale jest w niej wit.A to juz nie wiem czy jej uzywać bo wit. A w ciązy wiadomo...

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    To widzę, że wysyp w tym tyg. badań i lekarzy;) ja mam w środę wizytę;)
    jak tam dziewczyny przygotowania do świąt? menu ustalone?;)

Ja również mam wizytę w środę ;)

a co do świąt, to ja robię u siebie, zapraszamy moich rodziców i teściów. po remoncie obiecałam sobie, że zrobimy taką wigilię u nas, rodzinną i bach, jesteśmy po remoncie, no to muszę dotrzymać słowa. :D na szczęście mama większość porobi, więc myślę, że nie będzie tak źle. :) w tym tygodniu również zabieram się za pierniczki, bo do świąt muszą zmięknąć :D

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wizytę mam jutro :)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    a ja wizytę mam jutro :)

tak jak ja ;)

szczessciara lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miałam iść jutro na 3d/4d ale zwolniło się dziś miejsce, no i chciałabym wam przedstawić mojego synka Ryszarda :D

4edbb1a4e347158cmed.jpg

Skóra ściągnięta z ojca, aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu, ze taki podobny- usta, nochal, nawet mu się taka ciemna brewka rysuje :D
    Kawał już z niego chłopa, bo 1410 gram, co odpowiada 30 tyd. wiec lekarz mówił,że urodzę ok 20 lutego małego grubaska , no chyba że nieco zwolni przy końcówce :)

Co do świąt to idę do teściowej na wigilię ;p cośtam pewnie przygotuję, ale bez szału. Namiast u mnie zagrycha to prezenty bo mamy sporą rodzinę , a ja nie mam ani jednego prezentu... nie wiem jak dam rade to ogarnąć w tym roku :/ Chodzenie po centrum handlowym z dużym brzuchem i z wiecznym naciskiem na pęcherz to horror :/

Marysia0312, szczessciara, juicca, sylvia, Endokobietka, kaaasiaczek_, paula22, wisnia11, Effcia28 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:59

Kocur lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Miałam iść jutro na 3d/4d ale zwolniło się dziś miejsce, no i chciałabym wam przedstawić mojego synka Ryszarda :D

4edbb1a4e347158cmed.jpg

Skóra ściągnięta z ojca, aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu, ze taki podobny- usta, nochal, nawet mu się taka ciemna brewka rysuje :D
    Kawał już z niego chłopa, bo 1410 gram, co odpowiada 30 tyd. wiec lekarz mówił,że urodzę ok 20 lutego małego grubaska , no chyba że nieco zwolni przy końcówce :)

Co do świąt to idę do teściowej na wigilię ;p cośtam pewnie przygotuję, ale bez szału. Namiast u mnie zagrycha to prezenty bo mamy sporą rodzinę , a ja nie mam ani jednego prezentu... nie wiem jak dam rade to ogarnąć w tym roku :/ Chodzenie po centrum handlowym z dużym brzuchem i z wiecznym naciskiem na pęcherz to horror :/

Ja jestem ciekawa ile moja kruszynka będzie jutro ważyć ;)

Ja zawsze na święta piekę ciasta różne ;) a co do prezentów cześć już tam kupiłam, część mam zamiar kupić przez internet bo miesiąc wcześniej przygotowałam sobie listę co komu kupujemy ;)

Kocur lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w czwartek na echo serca małego i już cała nerwowa jestem, mam nadzieję że nie ma już arytmii :-/ a potem na inną godzinę do ginekologa ale innego bo mój operacje miał...

relgg7rfroacrbi5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur piekny Chlopak! A jaka powazna i dostojna mina. Cudo! No i jaki duzy. Dziecko marzenie normalnie! Super ze wszystko dobrze.

Ja ide na USG (normalne) 12.12. mam nadzieje, ze tez zobacze pieknego chlopca.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :) oprócz tej frajdy z podglądaniem, gin zbadał całe ciałko, organy wewnętrzne i podniebienie- wsio na swoim miejscu :) To zdjęcie wycięłam z filmiku, bo mały cały czas wierzgał i się krzywił , aż lekarz napisał na karcie, że b. duże ruchy płodu, no ale nie powiem żeby mnie to zdziwiło, bo mój mały wierci się okrutnie w kółko -_- Co dr z jednej strony przyłożył tą rączkę od USG do brzucha na buźkę czy brzuszek małego to po złości dostawałam boksa po drugiej stronie brzucha- zdecydowanie to moje dziecko nie chce być podglądane ;) No i lekarz mi potrząsał brzuchem, żeby mały zabrał rękę z buzi albo nie zakrywał pępowiną jajeczek :D Polecam wam dziewczyny z całego serca- na prawdę świetna sprawa do 4 d no i filmik na pamiątkę zostaje :) Koleżanka mi jeszcze mówiła, że podobno to badanie jest super jak sie robi jakoś tydzień/dwa przed porodem, bo widać idealnie buźkę dziecka :) ale ja już sobie podaruję- za2 stówki to pieluch nakupię albo coś innego do wyprawki :)

Endokobietko na pewno zobaczysz pięknego chłopca, wszystkie te nasze dzieciaczki to cuda natury :)
    Sylvia będzie dobrze- ściskam mocno kciuki żebyś usłyszała piękne równomierne bicie serduszka :)
    Ania Mr. pochwal się koniecznie małą po USG :) na pewno też już z niej niezły klocuszek :) Dopiero te nasze ziarenka ważyły po kilkadziesiąt gram a tu już ponad kg :) no i z tygodnia na tydzień będą obrastać w tłuszczyk jeszcze :D

Endokobietka, ania_mr lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moge zapytać ile płaciłaś za to USG 3D ? :p

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3d i 4d za darmo na wizycie wy tak nie macie? :|

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kosztuje 200 Euro, a za 200 Euro to ja juz bede miala 80% wozka, dlatego tez chyba nie zrobie niestety :(

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdjecia super...tylko żeby maluszek chciał sie pokazać:) jak byłam w 20 tyg. na 3d/4d to niestety wszystko zamazane-zakrywał się;/

Ostatnio zauważyłam,że trudniej mi się oddycha...tzn.sapie jak lokomotywa,zwłaszcza jak zasypiam. Mąż mówi,że zaczęłam chrapać i czasami ma wrażenie że zaczynam się dusić. Czy wy tez tak macie? botroche mnie to niepokoi;(

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, ja juz mam tak od 6 tygodni, normalnie wiecznie zadyszka, albo wlasnie sapie jak lokomotywa, czasem maz sie pyta co mi sie dzieje, a ja ze nic tylko tak oddycham :)
    Nie moge tez gadac jak chodze np. na spacerze :)

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ