X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda421 wrote:
    A ja chciałam się pochwalić, że wczoraj po raz 2 zostałam ciocią. Moja siostra urodziła drugiego chłopca. Duży się urodził - 4 kilo, a poród trwał 2 godzinki tylko. Siostra mówi że łatwizna - tylko jak rodziła Adasia prawie 14 godzin to zupełnie inaczej mówiła. Ja sobie jednak troszkę jeszcze poczekam na mojego Karolka:)

Taki porod to marzenie kazdej z nas.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że wysyp w tym tyg. badań i lekarzy;) ja mam w środę wizytę;)
    jak tam dziewczyny przygotowania do świąt? menu ustalone?;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku jedziemy do moich rodziców na wigilię :) Póki co zamierzam zrobić jakieś ciasta - jutro pierniczki:)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez planuję ciasta i pierniczki robiłam co roku a teraz jak mam tak zalecony odpoczynek i leżenie to nie wiem bo to troszkę czasochłonne jest. Za to uparłam się, że w święta muszę mieć bigos, już którys dzień za mną chodzi i jeszcze moja ost zachcianka to zwykły chlebek ze smalcem domowym i ogórkiem...

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje isc do tesciowej na wigilie, ale barszcz i uszka robie sama i mam przyniesc. Po za tym planuje lezec w domu i nic nie robic :) Pewnie swieta spedze na telefonowaniu z moja Mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 15:24

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ost mam suche usta i robią mi się skórki;/ smaruje ciągle pomadkami, miodem itp... mam pomadkę z alterry, ma naturalny skład ale jest w niej wit.A to juz nie wiem czy jej uzywać bo wit. A w ciązy wiadomo...

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    To widzę, że wysyp w tym tyg. badań i lekarzy;) ja mam w środę wizytę;)
    jak tam dziewczyny przygotowania do świąt? menu ustalone?;)

Ja również mam wizytę w środę ;)

a co do świąt, to ja robię u siebie, zapraszamy moich rodziców i teściów. po remoncie obiecałam sobie, że zrobimy taką wigilię u nas, rodzinną i bach, jesteśmy po remoncie, no to muszę dotrzymać słowa. :D na szczęście mama większość porobi, więc myślę, że nie będzie tak źle. :) w tym tygodniu również zabieram się za pierniczki, bo do świąt muszą zmięknąć :D

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wizytę mam jutro :)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    a ja wizytę mam jutro :)

tak jak ja ;)

szczessciara lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miałam iść jutro na 3d/4d ale zwolniło się dziś miejsce, no i chciałabym wam przedstawić mojego synka Ryszarda :D

4edbb1a4e347158cmed.jpg

Skóra ściągnięta z ojca, aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu, ze taki podobny- usta, nochal, nawet mu się taka ciemna brewka rysuje :D
    Kawał już z niego chłopa, bo 1410 gram, co odpowiada 30 tyd. wiec lekarz mówił,że urodzę ok 20 lutego małego grubaska , no chyba że nieco zwolni przy końcówce :)

Co do świąt to idę do teściowej na wigilię ;p cośtam pewnie przygotuję, ale bez szału. Namiast u mnie zagrycha to prezenty bo mamy sporą rodzinę , a ja nie mam ani jednego prezentu... nie wiem jak dam rade to ogarnąć w tym roku :/ Chodzenie po centrum handlowym z dużym brzuchem i z wiecznym naciskiem na pęcherz to horror :/

Marysia0312, szczessciara, juicca, sylvia, Endokobietka, kaaasiaczek_, paula22, wisnia11, Effcia28 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:59

Kocur lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Miałam iść jutro na 3d/4d ale zwolniło się dziś miejsce, no i chciałabym wam przedstawić mojego synka Ryszarda :D

4edbb1a4e347158cmed.jpg

Skóra ściągnięta z ojca, aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu, ze taki podobny- usta, nochal, nawet mu się taka ciemna brewka rysuje :D
    Kawał już z niego chłopa, bo 1410 gram, co odpowiada 30 tyd. wiec lekarz mówił,że urodzę ok 20 lutego małego grubaska , no chyba że nieco zwolni przy końcówce :)

Co do świąt to idę do teściowej na wigilię ;p cośtam pewnie przygotuję, ale bez szału. Namiast u mnie zagrycha to prezenty bo mamy sporą rodzinę , a ja nie mam ani jednego prezentu... nie wiem jak dam rade to ogarnąć w tym roku :/ Chodzenie po centrum handlowym z dużym brzuchem i z wiecznym naciskiem na pęcherz to horror :/

Ja jestem ciekawa ile moja kruszynka będzie jutro ważyć ;)

Ja zawsze na święta piekę ciasta różne ;) a co do prezentów cześć już tam kupiłam, część mam zamiar kupić przez internet bo miesiąc wcześniej przygotowałam sobie listę co komu kupujemy ;)

Kocur lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w czwartek na echo serca małego i już cała nerwowa jestem, mam nadzieję że nie ma już arytmii :-/ a potem na inną godzinę do ginekologa ale innego bo mój operacje miał...

relgg7rfroacrbi5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur piekny Chlopak! A jaka powazna i dostojna mina. Cudo! No i jaki duzy. Dziecko marzenie normalnie! Super ze wszystko dobrze.

Ja ide na USG (normalne) 12.12. mam nadzieje, ze tez zobacze pieknego chlopca.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :) oprócz tej frajdy z podglądaniem, gin zbadał całe ciałko, organy wewnętrzne i podniebienie- wsio na swoim miejscu :) To zdjęcie wycięłam z filmiku, bo mały cały czas wierzgał i się krzywił , aż lekarz napisał na karcie, że b. duże ruchy płodu, no ale nie powiem żeby mnie to zdziwiło, bo mój mały wierci się okrutnie w kółko -_- Co dr z jednej strony przyłożył tą rączkę od USG do brzucha na buźkę czy brzuszek małego to po złości dostawałam boksa po drugiej stronie brzucha- zdecydowanie to moje dziecko nie chce być podglądane ;) No i lekarz mi potrząsał brzuchem, żeby mały zabrał rękę z buzi albo nie zakrywał pępowiną jajeczek :D Polecam wam dziewczyny z całego serca- na prawdę świetna sprawa do 4 d no i filmik na pamiątkę zostaje :) Koleżanka mi jeszcze mówiła, że podobno to badanie jest super jak sie robi jakoś tydzień/dwa przed porodem, bo widać idealnie buźkę dziecka :) ale ja już sobie podaruję- za2 stówki to pieluch nakupię albo coś innego do wyprawki :)

Endokobietko na pewno zobaczysz pięknego chłopca, wszystkie te nasze dzieciaczki to cuda natury :)
    Sylvia będzie dobrze- ściskam mocno kciuki żebyś usłyszała piękne równomierne bicie serduszka :)
    Ania Mr. pochwal się koniecznie małą po USG :) na pewno też już z niej niezły klocuszek :) Dopiero te nasze ziarenka ważyły po kilkadziesiąt gram a tu już ponad kg :) no i z tygodnia na tydzień będą obrastać w tłuszczyk jeszcze :D

Endokobietka, ania_mr lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moge zapytać ile płaciłaś za to USG 3D ? :p

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3d i 4d za darmo na wizycie wy tak nie macie? :|

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kosztuje 200 Euro, a za 200 Euro to ja juz bede miala 80% wozka, dlatego tez chyba nie zrobie niestety :(

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdjecia super...tylko żeby maluszek chciał sie pokazać:) jak byłam w 20 tyg. na 3d/4d to niestety wszystko zamazane-zakrywał się;/

Ostatnio zauważyłam,że trudniej mi się oddycha...tzn.sapie jak lokomotywa,zwłaszcza jak zasypiam. Mąż mówi,że zaczęłam chrapać i czasami ma wrażenie że zaczynam się dusić. Czy wy tez tak macie? botroche mnie to niepokoi;(

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, ja juz mam tak od 6 tygodni, normalnie wiecznie zadyszka, albo wlasnie sapie jak lokomotywa, czasem maz sie pyta co mi sie dzieje, a ja ze nic tylko tak oddycham :)
    Nie moge tez gadac jak chodze np. na spacerze :)

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ