MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda421 wrote:A ja chciałam się pochwalić, że wczoraj po raz 2 zostałam ciocią. Moja siostra urodziła drugiego chłopca. Duży się urodził - 4 kilo, a poród trwał 2 godzinki tylko. Siostra mówi że łatwizna - tylko jak rodziła Adasia prawie 14 godzin to zupełnie inaczej mówiła. Ja sobie jednak troszkę jeszcze poczekam na mojego Karolka:)
Taki porod to marzenie kazdej z nas. -
nick nieaktualny
-
ja tez planuję ciasta i pierniczki robiłam co roku a teraz jak mam tak zalecony odpoczynek i leżenie to nie wiem bo to troszkę czasochłonne jest. Za to uparłam się, że w święta muszę mieć bigos, już którys dzień za mną chodzi i jeszcze moja ost zachcianka to zwykły chlebek ze smalcem domowym i ogórkiem...
-
paula22 wrote:To widzę, że wysyp w tym tyg. badań i lekarzy;) ja mam w środę wizytę
jak tam dziewczyny przygotowania do świąt? menu ustalone?
Ja również mam wizytę w środę
a co do świąt, to ja robię u siebie, zapraszamy moich rodziców i teściów. po remoncie obiecałam sobie, że zrobimy taką wigilię u nas, rodzinną i bach, jesteśmy po remoncie, no to muszę dotrzymać słowa. na szczęście mama większość porobi, więc myślę, że nie będzie tak źle. w tym tygodniu również zabieram się za pierniczki, bo do świąt muszą zmięknąć
-
nick nieaktualny
-
Miałam iść jutro na 3d/4d ale zwolniło się dziś miejsce, no i chciałabym wam przedstawić mojego synka Ryszarda
Skóra ściągnięta z ojca, aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu, ze taki podobny- usta, nochal, nawet mu się taka ciemna brewka rysuje
Kawał już z niego chłopa, bo 1410 gram, co odpowiada 30 tyd. wiec lekarz mówił,że urodzę ok 20 lutego małego grubaska , no chyba że nieco zwolni przy końcówce
Co do świąt to idę do teściowej na wigilię ;p cośtam pewnie przygotuję, ale bez szału. Namiast u mnie zagrycha to prezenty bo mamy sporą rodzinę , a ja nie mam ani jednego prezentu... nie wiem jak dam rade to ogarnąć w tym roku Chodzenie po centrum handlowym z dużym brzuchem i z wiecznym naciskiem na pęcherz to horrorMarysia0312, szczessciara, juicca, sylvia, Endokobietka, kaaasiaczek_, paula22, wisnia11, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Kocur wrote:Miałam iść jutro na 3d/4d ale zwolniło się dziś miejsce, no i chciałabym wam przedstawić mojego synka Ryszarda
Skóra ściągnięta z ojca, aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu, ze taki podobny- usta, nochal, nawet mu się taka ciemna brewka rysuje
Kawał już z niego chłopa, bo 1410 gram, co odpowiada 30 tyd. wiec lekarz mówił,że urodzę ok 20 lutego małego grubaska , no chyba że nieco zwolni przy końcówce
Co do świąt to idę do teściowej na wigilię ;p cośtam pewnie przygotuję, ale bez szału. Namiast u mnie zagrycha to prezenty bo mamy sporą rodzinę , a ja nie mam ani jednego prezentu... nie wiem jak dam rade to ogarnąć w tym roku Chodzenie po centrum handlowym z dużym brzuchem i z wiecznym naciskiem na pęcherz to horror
Ja jestem ciekawa ile moja kruszynka będzie jutro ważyć
Ja zawsze na święta piekę ciasta różne a co do prezentów cześć już tam kupiłam, część mam zamiar kupić przez internet bo miesiąc wcześniej przygotowałam sobie listę co komu kupujemyKocur lubi tę wiadomość
-
dziękuję oprócz tej frajdy z podglądaniem, gin zbadał całe ciałko, organy wewnętrzne i podniebienie- wsio na swoim miejscu To zdjęcie wycięłam z filmiku, bo mały cały czas wierzgał i się krzywił , aż lekarz napisał na karcie, że b. duże ruchy płodu, no ale nie powiem żeby mnie to zdziwiło, bo mój mały wierci się okrutnie w kółko -_- Co dr z jednej strony przyłożył tą rączkę od USG do brzucha na buźkę czy brzuszek małego to po złości dostawałam boksa po drugiej stronie brzucha- zdecydowanie to moje dziecko nie chce być podglądane No i lekarz mi potrząsał brzuchem, żeby mały zabrał rękę z buzi albo nie zakrywał pępowiną jajeczek Polecam wam dziewczyny z całego serca- na prawdę świetna sprawa do 4 d no i filmik na pamiątkę zostaje Koleżanka mi jeszcze mówiła, że podobno to badanie jest super jak sie robi jakoś tydzień/dwa przed porodem, bo widać idealnie buźkę dziecka ale ja już sobie podaruję- za2 stówki to pieluch nakupię albo coś innego do wyprawki
Endokobietko na pewno zobaczysz pięknego chłopca, wszystkie te nasze dzieciaczki to cuda natury
Sylvia będzie dobrze- ściskam mocno kciuki żebyś usłyszała piękne równomierne bicie serduszka
Ania Mr. pochwal się koniecznie małą po USG na pewno też już z niej niezły klocuszek Dopiero te nasze ziarenka ważyły po kilkadziesiąt gram a tu już ponad kg no i z tygodnia na tydzień będą obrastać w tłuszczyk jeszczeEndokobietka, ania_mr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo zdjecia super...tylko żeby maluszek chciał sie pokazać jak byłam w 20 tyg. na 3d/4d to niestety wszystko zamazane-zakrywał się;/
Ostatnio zauważyłam,że trudniej mi się oddycha...tzn.sapie jak lokomotywa,zwłaszcza jak zasypiam. Mąż mówi,że zaczęłam chrapać i czasami ma wrażenie że zaczynam się dusić. Czy wy tez tak macie? botroche mnie to niepokoi;(