MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda421 wrote:A ja chciałam się pochwalić, że wczoraj po raz 2 zostałam ciocią. Moja siostra urodziła drugiego chłopca. Duży się urodził - 4 kilo, a poród trwał 2 godzinki tylko. Siostra mówi że łatwizna - tylko jak rodziła Adasia prawie 14 godzin to zupełnie inaczej mówiła. Ja sobie jednak troszkę jeszcze poczekam na mojego Karolka:)
Taki porod to marzenie kazdej z nas. -
nick nieaktualny
-
ja tez planuję ciasta i pierniczki robiłam co roku a teraz jak mam tak zalecony odpoczynek i leżenie to nie wiem bo to troszkę czasochłonne jest. Za to uparłam się, że w święta muszę mieć bigos, już którys dzień za mną chodzi i jeszcze moja ost zachcianka to zwykły chlebek ze smalcem domowym i ogórkiem...
-
paula22 wrote:To widzę, że wysyp w tym tyg. badań i lekarzy;) ja mam w środę wizytę
jak tam dziewczyny przygotowania do świąt? menu ustalone?
Ja również mam wizytę w środę
a co do świąt, to ja robię u siebie, zapraszamy moich rodziców i teściów. po remoncie obiecałam sobie, że zrobimy taką wigilię u nas, rodzinną i bach, jesteśmy po remoncie, no to muszę dotrzymać słowa.na szczęście mama większość porobi, więc myślę, że nie będzie tak źle.
w tym tygodniu również zabieram się za pierniczki, bo do świąt muszą zmięknąć
-
nick nieaktualny
-
Miałam iść jutro na 3d/4d ale zwolniło się dziś miejsce, no i chciałabym wam przedstawić mojego synka Ryszarda
Skóra ściągnięta z ojca, aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu, ze taki podobny- usta, nochal, nawet mu się taka ciemna brewka rysuje
Kawał już z niego chłopa, bo 1410 gram, co odpowiada 30 tyd. wiec lekarz mówił,że urodzę ok 20 lutego małego grubaska , no chyba że nieco zwolni przy końcówce
Co do świąt to idę do teściowej na wigilię ;p cośtam pewnie przygotuję, ale bez szału. Namiast u mnie zagrycha to prezenty bo mamy sporą rodzinę , a ja nie mam ani jednego prezentu... nie wiem jak dam rade to ogarnąć w tym rokuChodzenie po centrum handlowym z dużym brzuchem i z wiecznym naciskiem na pęcherz to horror
Marysia0312, szczessciara, juicca, sylvia, Endokobietka, kaaasiaczek_, paula22, wisnia11, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Kocur wrote:Miałam iść jutro na 3d/4d ale zwolniło się dziś miejsce, no i chciałabym wam przedstawić mojego synka Ryszarda
Skóra ściągnięta z ojca, aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu, ze taki podobny- usta, nochal, nawet mu się taka ciemna brewka rysuje
Kawał już z niego chłopa, bo 1410 gram, co odpowiada 30 tyd. wiec lekarz mówił,że urodzę ok 20 lutego małego grubaska , no chyba że nieco zwolni przy końcówce
Co do świąt to idę do teściowej na wigilię ;p cośtam pewnie przygotuję, ale bez szału. Namiast u mnie zagrycha to prezenty bo mamy sporą rodzinę , a ja nie mam ani jednego prezentu... nie wiem jak dam rade to ogarnąć w tym rokuChodzenie po centrum handlowym z dużym brzuchem i z wiecznym naciskiem na pęcherz to horror
Ja jestem ciekawa ile moja kruszynka będzie jutro ważyć
Ja zawsze na święta piekę ciasta różnea co do prezentów cześć już tam kupiłam, część mam zamiar kupić przez internet bo miesiąc wcześniej przygotowałam sobie listę co komu kupujemy
Kocur lubi tę wiadomość
-
dziękuję
oprócz tej frajdy z podglądaniem, gin zbadał całe ciałko, organy wewnętrzne i podniebienie- wsio na swoim miejscu
To zdjęcie wycięłam z filmiku, bo mały cały czas wierzgał i się krzywił , aż lekarz napisał na karcie, że b. duże ruchy płodu, no ale nie powiem żeby mnie to zdziwiło, bo mój mały wierci się okrutnie w kółko -_- Co dr z jednej strony przyłożył tą rączkę od USG do brzucha na buźkę czy brzuszek małego to po złości dostawałam boksa po drugiej stronie brzucha- zdecydowanie to moje dziecko nie chce być podglądane
No i lekarz mi potrząsał brzuchem, żeby mały zabrał rękę z buzi albo nie zakrywał pępowiną jajeczek
Polecam wam dziewczyny z całego serca- na prawdę świetna sprawa do 4 d no i filmik na pamiątkę zostaje
Koleżanka mi jeszcze mówiła, że podobno to badanie jest super jak sie robi jakoś tydzień/dwa przed porodem, bo widać idealnie buźkę dziecka
ale ja już sobie podaruję- za2 stówki to pieluch nakupię albo coś innego do wyprawki
Endokobietko na pewno zobaczysz pięknego chłopca, wszystkie te nasze dzieciaczki to cuda natury
Sylvia będzie dobrze- ściskam mocno kciuki żebyś usłyszała piękne równomierne bicie serduszka
Ania Mr. pochwal się koniecznie małą po USGna pewno też już z niej niezły klocuszek
Dopiero te nasze ziarenka ważyły po kilkadziesiąt gram a tu już ponad kg
no i z tygodnia na tydzień będą obrastać w tłuszczyk jeszcze
Endokobietka, ania_mr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo zdjecia super...tylko żeby maluszek chciał sie pokazać
jak byłam w 20 tyg. na 3d/4d to niestety wszystko zamazane-zakrywał się;/
Ostatnio zauważyłam,że trudniej mi się oddycha...tzn.sapie jak lokomotywa,zwłaszcza jak zasypiam. Mąż mówi,że zaczęłam chrapać i czasami ma wrażenie że zaczynam się dusić. Czy wy tez tak macie? botroche mnie to niepokoi;(