MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze ciekawe jak mi wyliczy termin jutro, ja mam od 1 dnia ciazy wyliczony na 6 marca, a potrzbuje do rpacy zaswiadczenie, bo 6 tygodni przed terminem mam juz macierzynski i nie musze chodzic do pracy, ale potrzebuje zaswiadczenie od lekarza z data. Pewnie mi zostawi ten 6.03. Mam nadzieje, ze dostane to zaswiadczenie.
-
Endokobietko byłam w aptece- dostałam magnez z B6 dla ciężarówek. Farmaceuta mówił, żebym nie brała wapna pod żadnym pozorem, w sumie nie pytałam dlatego, ale już drugi raz mi się to zdarzyło. Jak w 13 tyg. mąż chciał kupić mi wapno, wtedy kiedy ugryzł mnie kot, to też powiedzieli, że w ciąży nie.
Co do tego, że "Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki" to też zawsze tak mówimy jak ludzie pytają dlaczego Rysio. Swoją drogą bardzo często kwitują to "Rysio? Dlaczego tak?" - nie wiem co się ludziom nie podoba. Dla mnie to bardzo fajne imię
Paula- dziewuszka duża, faktycznie W 28 tyg. i 2 dni mój mały ważył 1410 i lekarz mówił, ze to dużo , ale ja się jakoś mega nie sugeruję tymi wymiarami. Bo na forum III trymestru tyle razy już wychodziło, że dziecko takie wielki min. 4,5 kg a rodziło sie 3,5kg albo na odwrotnie- także cała prawda o naszych szkrabach pewnie dopiero przy porodzie wyjdzie
Wg miesiączki mam termin na 1 marca, a na każdym USG potwierdza się 20-21 luty- ale wiadomo zobaczymy w praniuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 14:57
-
Kocur dziwne, ja mam wapno dla ciezarnych do ssania, bo podobno rozpuszczajace sie w wodzie wzmacnia zgage.
Mojej kolezance nie chceli zrobic cesarki, bo mala miala miec 3000 g, a miala 3700.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 15:03
-
ja też już po wizycie, niestety bez usg, bo musieli aktualizować coś tam w nim. ale serduszka posłuchaliśmy, szyjka ok, następna wizyta 23 grudzień.
a tak w ogóle to od kilku dni mam takiego doła jak nie wiem. jak się coś zacznie pieprzyć to potem wszystko na raz.
eh. ważne, że maluch ma się dobrze, a reszta się jakoś ułoży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 15:19
paula22, Endokobietka, pillow lubią tę wiadomość
-
Kaaasiaczek ja mialam w weekend dola ale mi juz przeszlo, wiec i Tobie pewnie przejdzie. Zrob sobie cos dobrego do picia (fajne powiedziane w ciazy wszystko co dobre to szkodliwe albo z alkoholem, ale cos wymyslisz), poloz nogi do gory i olej wszystko
kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:chyba tak będę musiała zrobić, olać wszystko i niech się dzieje co chce, bo i tak już nie mam na to wpływu.
walnę sobie wieczorem bezalkoholowe mojito
He he napewno bedzie lepiej, a jak nie to przynajmniej jutro kaca nie bedzie!kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
Endokobietko - niewiedziałam że masz takie prawdopodobieństwo, ale na moje i tak będzie ok i koniec kropka
paula- super dziewuszka ;* Mój mały ma około 600 gram teraz , półowe z Twojej malutkiej, a też chce juz żeby był Taaaki duży :*
a chciałam Was zapytać czy któraś z Was w ciąży piła może bezalkoholowe piwo ale taki 0,0 procent? Bo kiedyś mnie natkneło, ale nie skusiłam się , bo niewiem co o tym myśleć ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 16:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziś byłam w aptece wydałam 130zł na leki myślałam że wydam więcej to jeden plus drugi był taki że w domu miałam glukometr do mierzenia cukru ale okazało się że jest stary ponad 10lat ma i nie produkują już do nich pasków, więc pani w aptece dała mi za darmo nowy aparat
-
Marysia0312 wrote:Cholera! odebrałam wyniki i...
glukoza 151 a norma do 140
hemoglobina 9,2 a norma 11-17
reszta ok.
masakra...która z Was miała wyzsze wyniki glukozy? co lekarz zalecił?
dostałam skierowanie do diabetologa choć pod koniec roku trudno się do niego dostać, ograniczyć słodkości, cukry, zastosować dietę. I mierzyć cukier glukometrem