MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia0312 wrote:ja łykam od miesiaca biofer (żelazo) 2 x dziennie i nadal spada.
a co do żelaza mi też spadało choć łykałam, widocznie te żelazo co teraz łykasz nie przyswaja się.
Ja teraz biorę sorbifer durules 3x1 (na raceptę) a dodatkowo burak forte 3x1 bez recepty). Pod koniec roku pójdę na morfologię to będę wiedzieć czy działają. Kolejna wizyta 2 styczniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 18:27
-
Endokobietko nie wiem o co chodzi z tym wapnem. Nie wydaje mi się, żeby mogło cokolwiek zaszkodzić- jeżeli masz w dodatku specjalne dla kobiet w ciąży to na pewno jest dobre i powinnaś je brać jeżeli Ci pomaga to już w ogóle
Marysiu ja też mam żelazo na poziomie ok 9 i cały czas spadało dopóki brałam tabletki- pisałam już wam wcześniej, że bardzo dużo żelaza staram się jeść w różnych produktach i odkąd tak robię to ciągle utrzymuje się na tym samym poziomie- nie spada dziś miałam kolejną morfologię, w poniedziałek poznam wyniki, ale tabletek zdecydowałam na własną rękę, że nie biorę skoro pilnuję diety i widzę, że lepiej na mnie działa
Muszę wam napisać, ze zdałam sobie sprawę, że mam ciągłą potrzebę chrupania rzodkiewki jem prawie codziennie (albo kiełki rzodkiewki, bo w moim warzywniaku są częściej niż sama rzodkiewka), ale to już mi nie wystarcza, doszła biała rzodkiew i marchewki i kalarepa. Ciągle chcę chrupać ale warzywa:D to chyba moja ciążowa zachcianka
Co do nastrojów- kochane mam identyko. Ostatnio siedziałam na przystanku i płakałam, że musze kupić prezenty a nie mam na to ochoty hahahah, albo wbiję sobie coś do głowy i płaczę mężowi w rękaw, ze czuje się brzydka i inne takie tam bzdury które w normalnych warunkach nawet by mi do głowy nie przyszły hormony to potężne działo -
Endokobietka wrote:Dziewczyny ma ktoras z Was konflikt serologiczny?
Ja mam konflikt serologiczny, obecnie druga ciąża. Poza dodatkowymi badaniami i zastrzykiem po porodzie nieodczuwalna sprawa, o ile nie ma powikłań.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Jestem po wizycie:)
moja szyjka stanęła w miejscu i dalej się nie skruciła jest twarda i zamknięta to najważniejsze Moje dziecię ma się dobrze waży już ponad 1200gram i ma odpowiednie wymiary do tygodnia ciąży. Wszystko więc ok głowkę ma na dole ale to pewnie jeszcze może się zmienić no i nóżki miał/a mocno zaciśniete jak zawsze z resztą:)Nasze dziecko chyba chce nam zrobić niespodziankę w dniu swoich urodzin.
To tak jakby któraś była zainteresowana co tam u nasKocur, pillow, paula22, Marysia0312, Viril lubią tę wiadomość
-
Efciu cieszymy się, że wsio dobrze Maluszek wstydliwy nie chce się ujawnić hehe
http://pl.dawanda.com/c/Niemowlaki zakochałam się w tym sklepie- jest i tanio i drogo i jest mnóstwo różnych różności- aaaa, czekam tylko na przypływ gotówki po świętach i będę wydawaćEffcia28 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Wlasnie sobie sidze w domu, bo mam dzisiaj urlop i zaniedługo wychodzimy do lekarza. Dzisiaj USG, KTG i ewentualnie zastrzyk na konflikt serologiczny. Napisze Wam wszystko wieczorkiem, bo cały dzień mamy mase sprawd do załatwiania.
Effcia28 super ze wsyzstko ok, ale uparte to dziecko na maxa, ciekawe co nasze nam dzisiaj pokaże.
Miłego dnia Ciężarówki!kaaasiaczek_, pillow, Effcia28, Viril, Kocur lubią tę wiadomość
-
Endokobietko, daj znać po wizycie.
ja od rana zabrałam się za pieczenie świątecznych pierników. wyszło mi łącznie 88 szt. 2 musiałam skonsumować, żeby sprawdzić czy dobre
jutro je polukruje (tylko gdzieś muszę znaleźć rękaw), bo dzisiaj to już padam na pysia, ale chociaż humor mi się trochę polepszył
miłego dniaEndokobietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wróciłam od stomatologa:) Nawet nie wiem kiedy mi tego zęba wyrwała:)Dała nieczulenie miejscowe i powiedziała ,ze na tym etapie ciaży nie zagraża to dziecku i że jest to znieczulenie miejscowe.
Gorzej by było dla malucha jakbym miała jakis stan zapalny itp. niż wyrwanie zęba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 11:11
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny... U mnie dobre wieści synek nie ma arytmii w czasie badania zasłanial twarz rączkami a potem wsadził rączkę i nozke do buźki , tyle że mam odpoczywać bo główkę ma na dole... no cóż zostaję mi leżeć
Marysia0312, pillow, Viril, kaaasiaczek_, Endokobietka, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Wpadlam tylko na moment, bo zaraz musze leciec do ubezpieczalni.
Mały znowu nie chciał pokazać co ma między nogami
Waży już 1300 g, mierzy ok 35 cm.
Wyniki glukozy przy 75 mg, na czczo 85 czyli ok, po godzinie 140 czyli ok (norma jest do 180). USG hmmm 2 minuty, lekarz powiedział wszystko OK, dziecko leży głowa do górz, CTG wszystko OK, średni puls dziecka 145-150 uderzeń, brak skurczy.
Lece dalej!
PS Maluch lezy glowa do gory, mam nadzieje, ze sie obrociWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 18:50
pillow, Viril, paula22, kaaasiaczek_, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no i po wizycie mały tak fajnie raczką nosek przecierał
maluch zdrowy , wagi akurat lekarz nie podał , ale jest ok
ułozony poprzecznie wiec cesarka na bank przez tą dwurożność
szyjka długa 4,50 cm twarda i zamknieta
następna wizyta 9.01 2014kaaasiaczek_, Endokobietka, pillow, Marysia0312, Viril lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny