X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, Pillow też to oglądałam i powiem szczerze, że to całkiem fajny pomysł. tylko przy małym dziecku to nie wiem kiedy znaleźć czas, żeby mu coś przeczytać. jak tak podczytuje dziewczyny na pielęgnacji... to aż mnie głowa boli, bo na nic praktycznie nie mają czasu. cały czas są pochłonięte karmieniem, przewijaniem, tuleniem, uspokajaniem malucha, a gdzie tam jeszcze dom ogarnąć, obiad zrobić, czy piersi doprowadzić do normalności -ściągając pokarm laktatorem, a nie mówię już o czasie dla męża. ale cóż wszystko trzeba przeżyć.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po glukozie,przeżyłam Ale mdlilo masakra... Wyniki w poniedziałek...

pillow, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:01

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    hehe, Pillow też to oglądałam i powiem szczerze, że to całkiem fajny pomysł. tylko przy małym dziecku to nie wiem kiedy znaleźć czas, żeby mu coś przeczytać. jak tak podczytuje dziewczyny na pielęgnacji... to aż mnie głowa boli, bo na nic praktycznie nie mają czasu. cały czas są pochłonięte karmieniem, przewijaniem, tuleniem, uspokajaniem malucha, a gdzie tam jeszcze dom ogarnąć, obiad zrobić, czy piersi doprowadzić do normalności -ściągając pokarm laktatorem, a nie mówię już o czasie dla męża. ale cóż wszystko trzeba przeżyć.

Kasiaczek jakby tyle te dziewczyny na necie nie siedzialy, to by czas na poczytanie znalazly :) wiem wiem wrednota ze mnie..

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Kasiaczek jakby tyle te dziewczyny na necie nie siedzialy, to by czas na poczytanie znalazly :) wiem wiem wrednota ze mnie..

hehehe, słuszna uwaga :D

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow ja Ci juz moge powiedziec, ze przez pierwsze tygodnie bedzie disaster, a potem damy rade!

pillow, Effcia28 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem wybierzemy Master of Disaster 2014 w katergorii Marcowe Mamy i Marcowe Dzieci!

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam Wam mój ostatni zakup dla Michasia :)

rfmr.jpg

model: miś Stefanek

jn07.jpg

fotelik i baza są używane, ale w stanie idealnym.
    gwarancja jest do marca 2015 r. i 500 zł zaoszczędziliśmy w porównaniu do zakupu nowego zestawu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2013, 12:38

Marysia0312, Oleńka, Mikusia2, Viril lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefanek tez niczego sobie :)

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jakoś cieszę na święta, to już będą ostatnie święta we dwójkę, następne będzie już w trójeczkę ;) Większość prezentów już zakupiłam teraz tylko czekam jak przyjdą ;) zostały mi tylko dwa. No i oczywiście jakieś ubrania na święta więc w niedzielę z mężem wybieram się do Silesi może znajdziemy coś fajnego ;) Wczoraj kupiliśmy kocyk oraz okrycie kąpielowe ;) dziś jeszcze zamawiam sobie koszule nocne i szlafrok więc już wyprawka szpitalna będzie prawie kompletna :)
    No i oczywiście muszę się zastanowić jakie ciasta będę piekła bo tego sobie nie odpuszczę bo uwielbiam to robić :D

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakos wogole nie odczuwam jeszcze atmosfery swiat, moze dlatego ze Cale dni siedze w pracy, do domu jade metrem, wiec nie widze tych wszystkich ozdob swiatecznych w sklepach i na ulicach :)

Nas w tym roku na wigilie zaprosila tesciowa i ja mowie ze chetnie przyjdziemy, na co mnie maz pod stolem kopna, a po tym jak jego Mama wyszla, powiedzial, ze moglismy sobie zrboic ostatnia wigilie sami, ale jakos glupio. Normalnie prawie zawsze jestesmy w Polsce u moich rodzicow, a tesciowie mieszkaja drzwi obok nas.
    Potem pomyslalam, ze moze mial racje, no ale teraz juz nie wypada nic z tym zrobic.

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś czekam na Święta lubię ten czas od kiedy jestem z mężem :)

Natomiast jeśli chodzi o jedzenie czy Wy macie "zachcianki" i jecie za dwóch? Mi się jakoś w ogóle nie chce jeść i nie mam żadnych zachcianek a mimo to dziewczynka waży sporo hmm nie wiem czemu tak ;) Nie czuję się na typową ciężarówkę zjadającą wszystko ze stołu do tego mieszając smaki :D

4afcc1255b.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pochwale się że po licznych przemysleniach podpisalismy z mężem umowę z PBKM na przechowywanie krwi pepowinowej :)

kaaasiaczek_, Marysia0312, Viril lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadłam normalne po siłki, oprócz tego podjadałam czekoladę, potem pączka i cukier po dwóch godzinach 99. Na czczo 83, po śniadaniu po dwóch godzinach 82. Potem przed zjedzeniem pączka zbadałam cukier 67. I gdzie tu cukier podwyższony...to nie wiem...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    a ja pochwale się że po licznych przemysleniach podpisalismy z mężem umowę z PBKM na przechowywanie krwi pepowinowej :)
    Mogę wiedzieć jakie są to koszty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Ja dziś jadłam normalne po siłki, oprócz tego podjadałam czekoladę, potem pączka i cukier po dwóch godzinach 99. Na czczo 83, po śniadaniu po dwóch godzinach 82. Potem przed zjedzeniem pączka zbadałam cukier 67. I gdzie tu cukier podwyższony...to nie wiem...
    Moze rzeczywiście czasami sa jakieś skoki cukru i dlatego na badaniu glukozy nam tak wykazało.
    Ja mam nadzieję ,że jak zaczne mierzyc poziom glukozy to okaże się tak jak u Ciebie Ania ,ze wszystko ok.

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Mogę wiedzieć jakie są to koszty?
    wiec tak:
    zaraz po podpisaniu umowy jest 2 dni na oplate wstepna czyli 680,00 zł
    potem dwa tygodnie po narodzinach dziecka jest nastepna oplata czyli: w regularnej cenie 1690,00 my zalapalismy sie na promocje i jest to kwota 1190,00 zł. i potem raz w roku w dniu urodzin dziecka jest oplata w wsyokosci 590,00 ale my chcemy zaplacic na roczek kwote równa wartosci 18-nastu lat czyli 4800,00 zł i wtedy przez 18 lat bedziemy miec spokój z placeniem dalej nie mozemy oplacac bo do 18-nastego roku zycia to my decydujemy za dziecko potem ta krew staje sie wlasnoscia dziecka juz pelnoletniego ale wiadomo ze jestem dobrej mysli by potem dalej przechowywac, a najlepiej jakby nigdy sie ta krew nie musiala przydac....

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ