X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze musze przedyskutować z meżem. Czyli jak z góry zapłaci sie za 18 lat to wychodzi o połowe taniej. Dobrze policzyłam?

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:14

ania_mr lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Nie raz do was zaglądam bo terminy mamy nieodlegle :)
    Ania ja mam przykazane od lekarza mierzyc cukier godzinę po posiłku a wynik ma być do 120. Kiedyś mierzyło sie 2h a teraz zmienili na 1h po posiłku. Tobie lekarz kazał mierzyć 2h po posiłku? Nie raz co lekarz to inne nakazy :)

lekarka powiedziała mi abym badała cukier co 2 godziny, nie mam ąz tak bardzo przekroczone ale mam badać

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:15

ania_mr, ania_mr lubią tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    A to spoko. Ja też nie mam tak strasznie przekroczone, miałam 142 ale u mnie diabetolog dmucha na zimne i mam badać 1h po posiłku, na święta to raczej sobie nie pojem :(

Ja miałam 140,62

i mam skierowanie do diabetologa ale trudno właśnie się dostać do niego zwłaszcza pod koniec roku dlatego lekarka powiedziała żebym mniej słodkiego jadła i badała cukier co dwie godziny. Ale w sumie mogę sprawdzać co godzinę to będę wiedzieć czy na pewno wszystko w porządku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam stracha! ja miałam 151 -ciekawe co zarządzi lekarz. Póki co jem mało i bardzo zdrowo. Dzis jade do tesciów to na glukometrze zmierze sobie ile mam po obiedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 09:45

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie skończyliśmy ubierać choinkę (wybór i zakup wyjątkowo szybko nam dzisiaj przyszedł).

masakra, pleców nie czuje, ale efekt końcowy bardzo fajny :)

od razu bardziej świątecznie się zrobiło, mimo, że śniegu brak.

miłego popołudnia. ;)

pillow, Iwo123, wisnia11 lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:01

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Kurcze mam stracha! ja miałam 151 -ciekawe co zarządzi lekarz. Póki co jem mało i bardzo zdrowo. Dzis jade do tesciów to na glukometrze zmierze sobie ile mam po obiedzie.

Ja w aptece glukometr dostałam za darmo

Ja dziś byłam na zakupach wyjechaliśmy po 9 a dopiero co weszłam do domu, padam z wykończenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 17:56

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tradycyjnie napisze, ze nic jeszcze nie mamy kupionego. Pewnie zacznę po 20 stycznia, bo od wtedy będę miała już wolne w pracy. Chociaż może przed świętami pojedziemy po łóżeczko i po komodę, to by się w święta złożyło, mamy wtedy oboje dużo wolnego, więc czas będzie.
    Na całe szczęscie mam jeszcze tylko 2 dni robocze w tym roku: juto i pojutrze, to zajmę się szukaniem rzeczy na poważnie, bo jak tak dalej będę się za to zabierać, to mi czasu zabraknie.
    Ja naprawdę nienawidzę zakupów :) Z odzieży ciązowej mam 2 pary spodni, 3 sweterki, 6 par majtek i to wszystko. Parę swetrów podebrałam mężowi, takie których on nie nosi. Też w tej dziedzinie nie ogarnął mnie szał zakupów.
    U nas w domu bardziej mąż lata po sklepach (ale to też bez przesady) niż ja. Szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam w DE w centrum handlowym, chyba jakieś 2 lata temu.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• pillow Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez dopiero wróciłam do domu, od 12 byłam u teściów. Teść ma glukometr takze mierzyłam 2 razy poziom - zjadłam normalne śniadanie -wynik po 2 godz 113 ,po obiedzie dodam ,że obfitym :) i serniku na zimno również duży kawałek - pomiar po 2 godz. 128

Nie rozumiem w takim razie dlaczego na badaniu glukozy w laboratorium wynik po 2godz pokazał 151...hmm pogadam jutro z lekarzem. Troszke mnie to uspokoiło :)

A jesli chodzi o moje żelazo to codziennie pije teraz sok z buraka -do smacznych nie nalezy lecz dla synulka wypije :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! U mnie przedostatni dzien pracy w tym roku, wreszcie!
    Na badaniu w czwartek Maluch lezal glowa do gory, w nocy z piatku na sobote, przepotwornie sie wiercil, rano w sobote tez, a potem ruchy ustaly. Mysle ze zmienil pozycje, bo nagle nic mnie nie cisnie na Pecherz, nic nie czuje w pachwinach. W sobote popoludniu i wczoraj prez caly dzien poczulam bardzo, ale to bardzo slabo pare ruchow, a tak jest cisza. Lekarka powiedziala, ze moje lozysko jest tak polozone ze moge przez nie nie czuc ruchow dziecka. Oczywiscie sie stresuje jak Cholera, ale na badaniu w czwartek na CTG tez nie wychulam ruchow Malucha, chociaz aparat je zarejestrowal, wiec narazie staram sie nie przejmowac. Dzisiaj zamiast sniadania zjadlam kawalek mega slodkiego ciasta w pracy, mam nadzieje, ze to pobudzi Dziekco do ruchow.

Wczoraj postanowilismy, ze dzisiaj (najpozniej jutro) pojedziemy po lozeczko, materac itp do spania, poskladamy lozeczko i zobaczymy gdzie je postawimy i jaki mebel kupimy, ciagle rozwazamy miedzy komoda, zwykla niska szafka z drzwiczkami, lub szafa ktora nie jest zbyt gleboka.
    Wczoraj mierzylismy wszystko 20 razy i wkoncu zapadla decyzja ze bedziemy przymierzac, jak bedzie juz lozeczko. Bo u nas kiepsko z miejscem w sypialni. Narazie jest duzo czasu, wiec mam nadzieje, ze cos tam wymyslimy.

Milego dnia Marcowe Mamy!

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Witajcie dziewczyny! U mnie przedostatni dzien pracy w tym roku, wreszcie!
    Na badaniu w czwartek Maluch lezal glowa do gory, w nocy z piatku na sobote, przepotwornie sie wiercil, rano w sobote tez, a potem ruchy ustaly. Mysle ze zmienil pozycje, bo nagle nic mnie nie cisnie na Pecherz, nic nie czuje w pachwinach. W sobote popoludniu i wczoraj prez caly dzien poczulam bardzo, ale to bardzo slabo pare ruchow, a tak jest cisza. Lekarka powiedziala, ze moje lozysko jest tak polozone ze moge przez nie nie czuc ruchow dziecka. Oczywiscie sie stresuje jak Cholera, ale na badaniu w czwartek na CTG tez nie wychulam ruchow Malucha, chociaz aparat je zarejestrowal, wiec narazie staram sie nie przejmowac. Dzisiaj zamiast sniadania zjadlam kawalek mega slodkiego ciasta w pracy, mam nadzieje, ze to pobudzi Dziekco do ruchow.

Wczoraj postanowilismy, ze dzisiaj (najpozniej jutro) pojedziemy po lozeczko, materac itp do spania, poskladamy lozeczko i zobaczymy gdzie je postawimy i jaki mebel kupimy, ciagle rozwazamy miedzy komoda, zwykla niska szafka z drzwiczkami, lub szafa ktora nie jest zbyt gleboka.
    Wczoraj mierzylismy wszystko 20 razy i wkoncu zapadla decyzja ze bedziemy przymierzac, jak bedzie juz lozeczko. Bo u nas kiepsko z miejscem w sypialni. Narazie jest duzo czasu, wiec mam nadzieje, ze cos tam wymyslimy.

Milego dnia Marcowe Mamy!

Endokobietko, a nie wiesz gdzie dokładnie masz łożysko? na przedniej ścianie czy jak?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Endokobietko, a nie wiesz gdzie dokładnie masz łożysko? na przedniej ścianie czy jak?

Tak na przedniej scianie.

Ciasto nic nie dalo, dalej nic nie czuje :(

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .go czekać :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow dzieki, ja mysle ze sie tez troche odwrocil, bo nagle nic mnie nigdzie nie uciska, no i pecherz troche odpoczywa.
    Dzisiaj od 9 do 12 mam narade w pracy, wiec sobie poodpoczywam i poobserwuje, bo napewno beda nudy :)

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam bardzo aktywna więc swoją kruszynkę dopiero poczułam wieczorem jak szłam spać ;)

Dziś mąż kazał mi nic nie robić i odpoczywać po wczorajszym wielogodzinnym chodzeniu.

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ