MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pillow wrote:Hej dziewczynki! Dziś miałam wizytę z usg. Płeć potwierdzona - chłopczyk. Podczas badania był bardzo ruchliwy i był problem z uchwyceniem odpowiedniej części ciałka. Pił wody płodowe, przecierał rączkami buźkę. Lekarka powiedziała, że ma śliczny nosek Serce, żołądek, nerki w porządku, kończyny także. Waga ponad 1300g. Ułożony główką do dołu.
Moja szyjka ma 3,2cm, jest miękka, ale na razie zamknięta. Mam się oszczędzać i dalej przyjmować nospę i magnez. Kolejna wizyta 9 stycznia. Kamień spadł mi z serca, że na razie jest dobrze. Przeżywałam tę dzisiejszą wizytę i miałam problem ze snem. Mam nadzieję, że dziś noc minie już lepiej
kochana, a to miałaś badanie prenatalne? czy dopiero w styczniu masz?
super, że z Dawidkiem wszystko w porządku i rośnie jak na drożdżach
-
Elo dziewczyny Troszkę mnie nie było- egzaminy plus świąteczna bieganina
Widzę, że wasze maluchy wyspokojniały, mój z kolei to jakiś dzikus straszny. Ostatnio na KTG przeszedł już samego siebie. Położna mi chyba z 6 razy pas poprawiała podczas całego badania bo zamiast tętna tylko szamotaninę było słychać, a przycisk do kopniaków klikałam z prędkością światła. Ostatnio kompletnie mu się już chyba nic nie podoba- ani brzuszka pomacać ani przytulić, bo zaraz jakieś cuda tam ćwiczy.
Męczę się prze okrutnie- dużo śpię, ale partiami. Zaczyna mnie już doganiać stres przedporodowy
W weekend dostałam niespodziewanie od babci sporą ilość gotówki to też zanim kasa się rozejdzie, zamówiłam już wózek i wiaderko do kąpania no i mnóstwo rzeczy dla małego. Jak się skończę urządzać to wam powrzucam zdjęcia
Chcę urodzić Tęsknię za figurą, spódniczkami i byciem w formie Mam wrażenie, że wyglądam teraz jak stara ciotka lat 50kaaasiaczek_, Marysia0312, pillow lubią tę wiadomość
-
pillow wrote:Wiedziałam, że na tej wizycie mam mieć dokładnie obejrzaną szyjkę, ale gin zrobiła mi dziś od razu usg prenatalne. Fajnie, bo wizyta trwała bardzo długo, dokładnie pooglądałam Malucha i jestem na razie spokojniejsza A w styczniu wizyta już bez usg. A Ty kiedy będziesz miała prenatalne?
ja będę miała 23 grudniapillow lubi tę wiadomość
-
Kocur wrote:Elo dziewczyny Troszkę mnie nie było- egzaminy plus świąteczna bieganina
Widzę, że wasze maluchy wyspokojniały, mój z kolei to jakiś dzikus straszny. Ostatnio na KTG przeszedł już samego siebie. Położna mi chyba z 6 razy pas poprawiała podczas całego badania bo zamiast tętna tylko szamotaninę było słychać, a przycisk do kopniaków klikałam z prędkością światła. Ostatnio kompletnie mu się już chyba nic nie podoba- ani brzuszka pomacać ani przytulić, bo zaraz jakieś cuda tam ćwiczy.
Męczę się prze okrutnie- dużo śpię, ale partiami. Zaczyna mnie już doganiać stres przedporodowy
W weekend dostałam niespodziewanie od babci sporą ilość gotówki to też zanim kasa się rozejdzie, zamówiłam już wózek i wiaderko do kąpania no i mnóstwo rzeczy dla małego. Jak się skończę urządzać to wam powrzucam zdjęcia
Chcę urodzić Tęsknię za figurą, spódniczkami i byciem w formie Mam wrażenie, że wyglądam teraz jak stara ciotka lat 50
hehe, odnośnie właśnie figury, to wczoraj pojechałam z mężem w poszukiwaniu jakiś ciuszków dla siebie, bo ileż można chodzić w tym samym. oczywiście nie bardzo uśmiecha mi się kupowanie ciążowych, dlatego stwierdziłam, że znajdę coś co będę mogła założyć po porodzie (choć ciężko coś takiego znaleźć). i szukałam w normalnych. ale oczywiście moje dupsko nie chciało ze mną współpracować i co sklep to większego doła łapałam. na koniec myślałam, że wybuchnę płaczem, bo a to cycki za duże, a to w brzuchu się nie dopnę. zamiast się cieszyć z zakupów, to ja myślałam, że wszystkich pozabijam z nerwów. eh. te hormony. ale w końcu się zdecydowałam na jeden zestawik.
Oleńka lubi tę wiadomość
-
Ja w niedzielę kupiłam sobie sukienkę w sklepie ciążowym ale też jak przymierzałam to doła dostałam a bo w tym wyglądam za grubo a w tym moje nogi za grubo wyglądają dopiero za 5 przymiarką jakoś spasowała mi sukienka ale też koszt jej... szkoda mówić...potem to ją na allegro sprzedam bo po co będzie kwitła mi w szafie...
Ja prenatalne ostatnie mam 2 stycznia o 15 a o 16 wizytę u swojej pani doktor -
Hej, ja od dzisiaj na urlopie. Okno w sypialni umyte i na dzisiaj to koniec, nie ma co sie przemęczać
Ja chwilowo nie czuję żadnych objawów, żadnych ciągnieć, żadnego bólu brzucha. Maluch rusza się bardzo słabo, czuję go może 3-4 razy na dzień, ale być może to jest spowodowane moim łożyskiem, które podobno jest tak ułożone, że działa jak amortyzator. Na KTG też było widać mase ruchów dziecka, a ja nie odczułam żadnego z nich, więc się tym nie przejmuję.
Idę sobie poleniuchować, a potem zabieramy się za obiadekOleńka lubi tę wiadomość
-
Viril wrote:Hehe ja też własnie pije mleko, bo coś mnie zaparcia męczą.
No gratuluje zakupów Endokobietko
Aniu- jutro będzie lepiej , mi z kolei się zaczęły robic zajady w koncikach ust
i do tego wszystiego nie pamięam kiedy ostatnio przespałam całą noc,ciągle się budzę
tez ostatnio nie moge spac 2-3 razy do wc taka rozwalona noc. Do tego cierpną mi nogi raz lewy bok raz prawy no i straszne kłucie i kurcze w pachwinach eh uroki ciąży ale za to mała fika tak że brzuch falujeViril lubi tę wiadomość
-
Oleńka - no mi własnie tez brzuch bardzo faluje i to codziennie
A ja dziś mam Swoją studniówkę I zamierzam napchać się słodyczami, a co mi tam Raz nie zawszze
Miałam zamieścić zdjęcie jaki prezent dostałam za ten konkurs ale widze że mają to na swojej stronce więc wklejam Wam Linka :
http://www.babyono.com/produkty/zabawki/zawieszki-do-lozeczka/zabawka-welurowa-spirala-zyrafa.html
Moje samopoczucie jest w miare okej, dzis zabralismy się za ubranie choinki, w tym roku jest ubrana na niebiesko, a moze bardziej granatowo , oprócz tego żeby dołaczyc troche do narzekania, to strasznie swędzi mnie skóra na brzuchu, stosuje oliwkę i balsamy ale jakoś pomaga na chwile, no cóż jak nie urok to sraczka za przeproszeniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 16:47
Oleńka, Endokobietka, pillow lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny promka w Auchanie - bodziaki po jedyne 3 zł i nie tylko
Sama kupiłam 7 sztuk w rozmiarach 62-74 oprócz tego spodnie jeansowe za 10 zł i szorty na lato po 5 zł i koszulki po 5 zylka też - toooo lubię
Byłam u fryzjera i wyglądam i czuje się lepiej także ciążo trwaj Jutro umyję głowę i pewnie znów deprecha heheh
Co do ciuchów ciążowych to mam sporo. ale w większosći z wyprzedaży albo używki, zdecydowałam, że już nic nie kupuję bo szkoda mi mega kasy tym bardziej, że 2 miesiące zostały. Choć coś ładnego też bym chętnie założyła aleee juz niedługokaaasiaczek_, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
No normalnie nie wiem jak to się dzieje ale zawsze o czymś pomysle , wchodzę na forum i Wy kobietki tez o tym piszecie.
Bo sobie myślałam właśnie żebym poszła sobie do fryzjera , albo na solarium na troche tak się pogrzać
Co do ubrań to też mam używki, bo równierz było mi szkoda kasy, no coś czego szybko znów nie założe , przynajmniej narazie nie mam tego w planach, chociaz od czasu do czasu ubrałabym sobie coś ładnego, ale wydać z 80 zł przykładowo, to już mam coś dla małego
Troche zacofana jestem bo niewiedziałam że jeśli nie jest się po ślubie , a chce się aby dziecko miało nazwisko partnera, to trzeba się udać do Urzedu Stau Cywilnego i Potwierdzic Ojcostwo , noi tak chyba w przyszłym tygodniu się zabiorę za tą sprawę, bo ze ślubem finansowo troche będziemy musieli poczekać
Dziewczyny 3 trymestr od 26 czy 27 tygodnia się zaczyna ?
Kocur lubi tę wiadomość