X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:01

Endokobietka lubi tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Hej dziewczynki! Dziś miałam wizytę z usg. Płeć potwierdzona - chłopczyk. Podczas badania był bardzo ruchliwy i był problem z uchwyceniem odpowiedniej części ciałka. Pił wody płodowe, przecierał rączkami buźkę. Lekarka powiedziała, że ma śliczny nosek :D Serce, żołądek, nerki w porządku, kończyny także. Waga ponad 1300g. Ułożony główką do dołu.
    Moja szyjka ma 3,2cm, jest miękka, ale na razie zamknięta. Mam się oszczędzać i dalej przyjmować nospę i magnez. Kolejna wizyta 9 stycznia. Kamień spadł mi z serca, że na razie jest dobrze. Przeżywałam tę dzisiejszą wizytę i miałam problem ze snem. Mam nadzieję, że dziś noc minie już lepiej :)

kochana, a to miałaś badanie prenatalne? czy dopiero w styczniu masz?

super, że z Dawidkiem wszystko w porządku i rośnie jak na drożdżach :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:01

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow cieszę się że u Dawidka wszystko dobrze :)

pillow lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo dziewczyny :) Troszkę mnie nie było- egzaminy plus świąteczna bieganina :/
    Widzę, że wasze maluchy wyspokojniały, mój z kolei to jakiś dzikus straszny. Ostatnio na KTG przeszedł już samego siebie. Położna mi chyba z 6 razy pas poprawiała podczas całego badania bo zamiast tętna tylko szamotaninę było słychać, a przycisk do kopniaków klikałam z prędkością światła. Ostatnio kompletnie mu się już chyba nic nie podoba- ani brzuszka pomacać ani przytulić, bo zaraz jakieś cuda tam ćwiczy.
    Męczę się prze okrutnie- dużo śpię, ale partiami. Zaczyna mnie już doganiać stres przedporodowy :(
    W weekend dostałam niespodziewanie od babci sporą ilość gotówki to też zanim kasa się rozejdzie, zamówiłam już wózek i wiaderko do kąpania no i mnóstwo rzeczy dla małego. Jak się skończę urządzać to wam powrzucam zdjęcia :)
    Chcę urodzić :( Tęsknię za figurą, spódniczkami i byciem w formie :( Mam wrażenie, że wyglądam teraz jak stara ciotka lat 50 :/

kaaasiaczek_, Marysia0312, pillow lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Wiedziałam, że na tej wizycie mam mieć dokładnie obejrzaną szyjkę, ale gin zrobiła mi dziś od razu usg prenatalne. Fajnie, bo wizyta trwała bardzo długo, dokładnie pooglądałam Malucha i jestem na razie spokojniejsza :) A w styczniu wizyta już bez usg. A Ty kiedy będziesz miała prenatalne?

ja będę miała 23 grudnia :)

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Elo dziewczyny :) Troszkę mnie nie było- egzaminy plus świąteczna bieganina :/
    Widzę, że wasze maluchy wyspokojniały, mój z kolei to jakiś dzikus straszny. Ostatnio na KTG przeszedł już samego siebie. Położna mi chyba z 6 razy pas poprawiała podczas całego badania bo zamiast tętna tylko szamotaninę było słychać, a przycisk do kopniaków klikałam z prędkością światła. Ostatnio kompletnie mu się już chyba nic nie podoba- ani brzuszka pomacać ani przytulić, bo zaraz jakieś cuda tam ćwiczy.
    Męczę się prze okrutnie- dużo śpię, ale partiami. Zaczyna mnie już doganiać stres przedporodowy :(
    W weekend dostałam niespodziewanie od babci sporą ilość gotówki to też zanim kasa się rozejdzie, zamówiłam już wózek i wiaderko do kąpania no i mnóstwo rzeczy dla małego. Jak się skończę urządzać to wam powrzucam zdjęcia :)
    Chcę urodzić :( Tęsknię za figurą, spódniczkami i byciem w formie :( Mam wrażenie, że wyglądam teraz jak stara ciotka lat 50 :/

hehe, odnośnie właśnie figury, to wczoraj pojechałam z mężem w poszukiwaniu jakiś ciuszków dla siebie, bo ileż można chodzić w tym samym. oczywiście nie bardzo uśmiecha mi się kupowanie ciążowych, dlatego stwierdziłam, że znajdę coś co będę mogła założyć po porodzie (choć ciężko coś takiego znaleźć). i szukałam w normalnych. ale oczywiście moje dupsko nie chciało ze mną współpracować i co sklep to większego doła łapałam. na koniec myślałam, że wybuchnę płaczem, bo a to cycki za duże, a to w brzuchu się nie dopnę. zamiast się cieszyć z zakupów, to ja myślałam, że wszystkich pozabijam z nerwów. :( eh. te hormony. ale w końcu się zdecydowałam na jeden zestawik. :)

Oleńka lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedzielę kupiłam sobie sukienkę w sklepie ciążowym ale też jak przymierzałam to doła dostałam a bo w tym wyglądam za grubo a w tym moje nogi za grubo wyglądają dopiero za 5 przymiarką jakoś spasowała mi sukienka ;) ale też koszt jej... szkoda mówić...potem to ją na allegro sprzedam bo po co będzie kwitła mi w szafie...
    Ja prenatalne ostatnie mam 2 stycznia o 15 a o 16 wizytę u swojej pani doktor ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie takie kłucia po bokach w dole brzucha? ja od wczoraj jak więcej pochodziłam bo i fryzjer i coś to tak mnie czasami kłuje i dziś też i się martwie...

lprktv73nye615w2.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś wkraczam w trzeci trymestr :) hehe 91 dni do porodu :) a mały szaleje i szaleje :)
    a kłucia mam czasami bo chyba sie wszystko rozszerza... rośniemy :P

juicca lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od dzisiaj na urlopie. Okno w sypialni umyte i na dzisiaj to koniec, nie ma co sie przemęczać :)
    Ja chwilowo nie czuję żadnych objawów, żadnych ciągnieć, żadnego bólu brzucha. Maluch rusza się bardzo słabo, czuję go może 3-4 razy na dzień, ale być może to jest spowodowane moim łożyskiem, które podobno jest tak ułożone, że działa jak amortyzator. Na KTG też było widać mase ruchów dziecka, a ja nie odczułam żadnego z nich, więc się tym nie przejmuję.
    Idę sobie poleniuchować, a potem zabieramy się za obiadek :)

Oleńka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    Hehe ja też własnie pije mleko, bo coś mnie zaparcia męczą.
    No gratuluje zakupów Endokobietko :)

Aniu- jutro będzie lepiej :), mi z kolei się zaczęły robic zajady w koncikach ust :(

i do tego wszystiego nie pamięam kiedy ostatnio przespałam całą noc,ciągle się budzę :(

tez ostatnio nie moge spac 2-3 razy do wc taka rozwalona noc. Do tego cierpną mi nogi raz lewy bok raz prawy no i straszne kłucie i kurcze w pachwinach eh uroki ciąży :) ale za to mała fika tak że brzuch faluje :D

Viril lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka - no mi własnie tez brzuch bardzo faluje i to codziennie :)

A ja dziś mam Swoją studniówkę :P I zamierzam napchać się słodyczami, a co mi tam :P Raz nie zawszze :)

Miałam zamieścić zdjęcie jaki prezent dostałam za ten konkurs ale widze że mają to na swojej stronce więc wklejam Wam Linka :
    http://www.babyono.com/produkty/zabawki/zawieszki-do-lozeczka/zabawka-welurowa-spirala-zyrafa.html

Moje samopoczucie jest w miare okej, dzis zabralismy się za ubranie choinki, w tym roku jest ubrana na niebiesko, a moze bardziej granatowo :), oprócz tego żeby dołaczyc troche do narzekania, to strasznie swędzi mnie skóra na brzuchu, stosuje oliwkę i balsamy ale jakoś pomaga na chwile, no cóż jak nie urok to sraczka za przeproszeniem.

a99a995764.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 16:47

Oleńka, Endokobietka, pillow lubią tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny promka w Auchanie - bodziaki po jedyne 3 zł i nie tylko :)
    Sama kupiłam 7 sztuk w rozmiarach 62-74 oprócz tego spodnie jeansowe za 10 zł i szorty na lato po 5 zł i koszulki po 5 zylka też - toooo lubię :)

Byłam u fryzjera i wyglądam i czuje się lepiej :) także ciążo trwaj :D Jutro umyję głowę i pewnie znów deprecha heheh ;D
    Co do ciuchów ciążowych to mam sporo. ale w większosći z wyprzedaży albo używki, zdecydowałam, że już nic nie kupuję bo szkoda mi mega kasy tym bardziej, że 2 miesiące zostały. Choć coś ładnego też bym chętnie założyła :/ aleee juz niedługo ;)

kaaasiaczek_, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:02

Kocur, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

• Viril Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No normalnie nie wiem jak to się dzieje ale zawsze o czymś pomysle , wchodzę na forum i Wy kobietki tez o tym piszecie.
    Bo sobie myślałam właśnie żebym poszła sobie do fryzjera :P, albo na solarium na troche tak się pogrzać :P

Co do ubrań to też mam używki, bo równierz było mi szkoda kasy, no coś czego szybko znów nie założe :P, przynajmniej narazie nie mam tego w planach, chociaz od czasu do czasu ubrałabym sobie coś ładnego, ale wydać z 80 zł przykładowo, to już mam coś dla małego :)

Troche zacofana jestem bo niewiedziałam że jeśli nie jest się po ślubie , a chce się aby dziecko miało nazwisko partnera, to trzeba się udać do Urzedu Stau Cywilnego i Potwierdzic Ojcostwo , noi tak chyba w przyszłym tygodniu się zabiorę za tą sprawę, bo ze ślubem finansowo troche będziemy musieli poczekać :)

Dziewczyny 3 trymestr od 26 czy 27 tygodnia się zaczyna ?

oar8dqk3k2kr8gcr.png

Kocur lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek wybieram się do fryzjera, a jeśli o założenie czegoś ładnego na święta to mnie też było by szkoda wydać ale mąż ma inne zdanie, więc została zakupiona sukienka która założę góra 3 razy

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 trymestr to chyba zaczyna sie od pełnego 27 tyg czyli 27t0dn ja w pn wchodze w 3ci :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:02

Kocur, Effcia28, juicca, Iwo123 lubią tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej że nie wiadomo kiedy to nastąpi Selenka z forum miała termin na 2 lutego a urodziła dziś synka przez CC :)

Effcia28, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ