X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oleńka a wiesz dlaczego selena tak szybko urodziła ?

• pillow Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:02

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    ostatnimi czasy jak tu wchodzę to już nikogo nie ma :(
    ale u mnie ostatnio trochę się pozmieniało i nie śpie do 2-3 w nocy tak mnie ciśnie na pęcherz że chodzę co 20-30 minut do wc

Pozdrawiam Was serdecznie

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez mam problemy ze spaniem, chodze praktycznie co 2 godziny do wc w nocy, a Kolo 3-4 to juz jest koniec ze spaniem. Dzisiaj pospalam do 6 WOW, ale to tylko dlatego ze polozylam sie spac po 1 w nocy. Moj maz zaniemogl, dopadla go znowu grypa jelitowa i wyladowalismy o 20 na pogotowiu, tam go dokladnie zbadali i wypuscili o 0:45, ja juz zasypialam w tej poczekalni. Dzisiaj musze go zawiezc do lekarza, zeby mu zwolnienie wypisal, jest za slaby zeby isc sam.
    Moj maz ma juz 4 raz podczas mojej ciazy problemy z zoladkiem. Ja wymiotowalam raz, on praktycznie pozadnie raz na kazdy trymestr. Biedak.
    Takze znowu zamiast on mna, to ja sie zajmuje nim.

Ehhh czeka mnie po ciezkiej nocy ciezki dzien.

PS dzisiaj bym moze i pospala dluzej, ale zbudzilam sie z glodu :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    oleńka a wiesz dlaczego selena tak szybko urodziła ?

Nie mam pojęcia...zauważyłam tylko że Effcia to napisała na forum ...

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mój mały dzis jest bardzo spokojny (az sie niecierpliwie) zawsze cale dnie buszował a dzis cisza troszkę tylko delikatnie rano mnie posmyrał - niepodobne to do niego.

Wczoraj piekłam pierniczki, w całym mieszkaniu pięknie pachnie:)
    Choinka tez ubrana i prezenty popakowane.
    A jak u Was przygotowania?

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    cześć dziewczyny, mój mały dzis jest bardzo spokojny (az sie niecierpliwie) zawsze cale dnie buszował a dzis cisza troszkę tylko delikatnie rano mnie posmyrał - niepodobne to do niego.

Wczoraj piekłam pierniczki, w całym mieszkaniu pięknie pachnie:)
    Choinka tez ubrana i prezenty popakowane.
    A jak u Was przygotowania?

Moja mała to samo musiałam ją zmuszać do poruszania dziś wyjątkowo leżałam mówiłam i głaskałam brzuszek :P

U mnie choinka ubrana prezenty gotowe ale nic nie przygotowuję bo jak co roku wigilia u mamy i teściowej i Święta też więc nie ma co się wysilać skoro z wałówką wrócę :D

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

juicca lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki glukozy

surowica w krwi przed wypiciem 80
    a po wypiciu po 2 godzinach 110 ;)

a tak w ogóle to hej :)

ja ubiore choinkę w poniedziałek wieczorem , jak juz bede miała pokoje gotowe na cacy ;p

kaaasiaczek_, Marysia0312, Viril, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też już prawie wszystko przygotowane na święta, tylko przedświąteczne sprzątanie mnie jeszcze czeka. okna już umyte, także tylko tak z grubsza muszę kurze pościerać, umyć podłogi i odkurzyć. :)

oczywiście dla męża zostawiam łazienkę :D

dzisiaj zaszaleliśmy i zamówiliśmy wózek :D
    jednak wybraliśmy czarny na białym stelażu :)
    czyli tak jak M. chciał.

pillow, Kocur lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• juicca Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę se pogrzeszę z łakociami hhihi

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja dietka...własnie marchewke zjadłam;)

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki :)
    u mnie prezenty popakowane w połowie. choinka jeszcze gdzieś na straganie stoi. ogólnie stwierdzam ze święta w proszku ale mamusia jutro wraca więc ogarniemy jakoś. wigilia jest u rodziców (mieszkamy razem) a później do teściowej jedziemy.

właśnie wróciłam od lekarza. u małego wszystko ok :) nadal jest chłopak ;P w tej kwestii nic się nie zmieniło :)
    serduszko bije 136/min,
    płyn owodniowy 138mm (nie wiem czy to mało ale lekarka nic nie mówiła na ten temat)
    BPD (pomiar dwuciemieniowy) 76mm co odpowiada 28+6
    AC (obwód brzucha) 230 mm co odpowiada 27+2
    FL (kość udowa) 49 mm co odpowiada 26+0
    HC (obwód główki) 264 mm co odpowiada 28+1
    mały waży ok 1085 g
    łożysko na przedniej ścianie, nisko schodzące. mam się oszczędzać.
    mały ułożony już jest do wylotu, bardzo nisko. ale myślę że to od kilku dni dopiero i może się jeszcze przewiercić bo nacisk czuję dopiero od 2 dni.

jeśli chodzi o zarwane nocki to ja w sumie od początku ciąży wstaję w nocy co 2/3 godziny. teraz jak chodzę spać ok 23 to pierwsza pobudka o 1 w nocy, potem jeszcze ok 3, 5, 7...

Kocur, pillow, kaaasiaczek_, juicca, Viril lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę dziewczyny że wszystkie jesteśmy nieco zabiegane przed świętami :)
    Ja już dziś pojechałam po choinkę. Girlandy w mieszkaniu powieszone, stroik zrobiony- także już mam święta. Pierników muszę jeszcze dopiec bo z tych sprzed 2 tygodni to juz prawie nic nie zostało ;p
    Dziś pogrzeszyłam w okienku na zajęciach pojechałam do pizzy hut i zjadłam obfity obiad z deserem... no i do picia pół szklaneczki mirindy :> i kawe latte... :D o dziwo jak codziennie mam zgagę ( po moich warzywkach) to dziś po takiej dawce cukru nic zupełnie :D
    Paczki, które pozamawiałam z asortymentem dla dziecieczka mnie dziś zasypują. No ale jak to w przedświątecznym szale łątwo o pomyłki - więc zamiast pościeli i prześcieradełka w te śliczne sówki zamówiłam w owieczki , trudno przyda się i tak na pewno :)

Wiśnia cieszę się, że wsio z maluszkiem okej :)
    Juicca super wyniki glukozy :)
    Kaaasiaczek ja wczoraj wózek zamówiłam- czarny w panterkę :) a że mam mnóstwo kocich kostiumów dla Młodego i w pantereczkę i z kotkami :D to mąż mnie tyra, że będę miała 3 kota a nie syna heheh :D
    Zamówiliśmy w zestawie z bazą do fotelika w okazyjnej cenie, jutro pewnie przyjdzie więc pokaże focie :) za cały zestaw zapłaciłam tylko 1400 zł (wózek z gondolą i spacerówką+ fotelik+ baza+ te inne pierdoły typu moskitiera itd.)

Też mam dziewczyny problemy ze snem, dziś o 4.30 na nogach, bo mały po moim porannym siku zapragnął tańczyć ;] zjadłam coś żeby go uspokoić no i cholerna zgaga- grrrrrrr jak nie urok to same wiecie co ;) hehe

pillow, wisnia11, Effcia28, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie choinka ubrana, prezenty spakowana, ja tylko piekę ciasta bo lubię to robić ale w tym roku zrobię mniej 3 dla mojej mamy i 2 do teściowej (nie lubię chodzić z pustymi rękami) i oczywiście ciasteczka ;)a i chce spróbować zrobić jakieś dwa przepisy na śledzie :P
    Wigilię spędzamy u mojej mamy i potem jedziemy na drugą do teściowej i tam zostajemy na pierwszy dzień świąt i wieczorkiem wracamy, a w drugi dzień świąt spędzamy u mojej mamy i przyjeżdżają moje siostry ;)
    Mężowi zostawiam sprzątanie dla mnie to duży wysiłek :)

Kocur, szczessciara lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur - Ty to jestes dobra z tymi kocimi rzeczami, hehe, ale co tam przynajmniej malutki bedzie się wyrózniał, a i może dogada sie szybciej z prawdziwymi kotkami :)

wisnia11- super że u Syneczka wszysko wporządku :)

U mnie choinka ubrana, na Świeta nic nie przygotowujemy, ponieważ, jedziemy do dziadków Partera, ( mmm tam to sie najem :P )

Tak się zastanawiam, że dawno Klemens się nie udzielała, mam nadzieje że u niej wszystko wporządku.

a Tu takie małe życznia kochane :)

0324650b7324f208m.jpg

oar8dqk3l4k63vg0.png

ania_mr, kaaasiaczek_, Kocur, pillow, szczessciara, juicca, Marysia0312, Oleńka, paula22 lubią tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril piękny świateczny brzunio :))

To prawda jestem odrobinę panterkowo i kotkowo stuknięta :D ale będę z tego korzystała póki mały nie nauczy się mówić i odmawiać noszenia tych cudnaśnych przebieranek ahahahah :D Mam taką piżamę- kostium w panterkę z kapturem i kocimi uszkami i ogonkiem i małemu też niemal identyczny kombinezonik sprawiłam :D:D wiec jak się urodzi cykniemy sobie rodzinne foto ehehhe :D:D

szczessciara, sylvia lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie moja mała dzisiaj tak kopie ze hej :D i te kopniaku są już nieco bardziej bolesne niż wcześniej :o malutka rośnie :)

Kocur, Viril, sylvia lubią tę wiadomość

• Viril Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;*
    Kocur, tylko nie zapomni wkleic tego foto w przebraniach :) ;P

oar8dqk34wbgqrda.png

Kocur, szczessciara lubią tę wiadomość

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ