MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja tez mam problemy ze spaniem, chodze praktycznie co 2 godziny do wc w nocy, a Kolo 3-4 to juz jest koniec ze spaniem. Dzisiaj pospalam do 6 WOW, ale to tylko dlatego ze polozylam sie spac po 1 w nocy. Moj maz zaniemogl, dopadla go znowu grypa jelitowa i wyladowalismy o 20 na pogotowiu, tam go dokladnie zbadali i wypuscili o 0:45, ja juz zasypialam w tej poczekalni. Dzisiaj musze go zawiezc do lekarza, zeby mu zwolnienie wypisal, jest za slaby zeby isc sam.
Moj maz ma juz 4 raz podczas mojej ciazy problemy z zoladkiem. Ja wymiotowalam raz, on praktycznie pozadnie raz na kazdy trymestr. Biedak.
Takze znowu zamiast on mna, to ja sie zajmuje nim.
Ehhh czeka mnie po ciezkiej nocy ciezki dzien.
PS dzisiaj bym moze i pospala dluzej, ale zbudzilam sie z glodu -
nick nieaktualnycześć dziewczyny, mój mały dzis jest bardzo spokojny (az sie niecierpliwie) zawsze cale dnie buszował a dzis cisza troszkę tylko delikatnie rano mnie posmyrał - niepodobne to do niego.
Wczoraj piekłam pierniczki, w całym mieszkaniu pięknie pachnie:)
Choinka tez ubrana i prezenty popakowane.
A jak u Was przygotowania?
-
Marysia0312 wrote:cześć dziewczyny, mój mały dzis jest bardzo spokojny (az sie niecierpliwie) zawsze cale dnie buszował a dzis cisza troszkę tylko delikatnie rano mnie posmyrał - niepodobne to do niego.
Wczoraj piekłam pierniczki, w całym mieszkaniu pięknie pachnie:)
Choinka tez ubrana i prezenty popakowane.
A jak u Was przygotowania?
Moja mała to samo musiałam ją zmuszać do poruszania dziś wyjątkowo leżałam mówiłam i głaskałam brzuszek
U mnie choinka ubrana prezenty gotowe ale nic nie przygotowuję bo jak co roku wigilia u mamy i teściowej i Święta też więc nie ma co się wysilać skoro z wałówką wrócę -
odebrałam wyniki glukozy
surowica w krwi przed wypiciem 80
a po wypiciu po 2 godzinach 110
a tak w ogóle to hej
ja ubiore choinkę w poniedziałek wieczorem , jak juz bede miała pokoje gotowe na cacy ;p
kaaasiaczek_, Marysia0312, Viril, Kocur lubią tę wiadomość
-
u mnie też już prawie wszystko przygotowane na święta, tylko przedświąteczne sprzątanie mnie jeszcze czeka. okna już umyte, także tylko tak z grubsza muszę kurze pościerać, umyć podłogi i odkurzyć.
oczywiście dla męża zostawiam łazienkę
dzisiaj zaszaleliśmy i zamówiliśmy wózek
jednak wybraliśmy czarny na białym stelażu
czyli tak jak M. chciał.pillow, Kocur lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cześć mamuśki
u mnie prezenty popakowane w połowie. choinka jeszcze gdzieś na straganie stoi. ogólnie stwierdzam ze święta w proszku ale mamusia jutro wraca więc ogarniemy jakoś. wigilia jest u rodziców (mieszkamy razem) a później do teściowej jedziemy.
właśnie wróciłam od lekarza. u małego wszystko ok nadal jest chłopak ;P w tej kwestii nic się nie zmieniło
serduszko bije 136/min,
płyn owodniowy 138mm (nie wiem czy to mało ale lekarka nic nie mówiła na ten temat)
BPD (pomiar dwuciemieniowy) 76mm co odpowiada 28+6
AC (obwód brzucha) 230 mm co odpowiada 27+2
FL (kość udowa) 49 mm co odpowiada 26+0
HC (obwód główki) 264 mm co odpowiada 28+1
mały waży ok 1085 g
łożysko na przedniej ścianie, nisko schodzące. mam się oszczędzać.
mały ułożony już jest do wylotu, bardzo nisko. ale myślę że to od kilku dni dopiero i może się jeszcze przewiercić bo nacisk czuję dopiero od 2 dni.
jeśli chodzi o zarwane nocki to ja w sumie od początku ciąży wstaję w nocy co 2/3 godziny. teraz jak chodzę spać ok 23 to pierwsza pobudka o 1 w nocy, potem jeszcze ok 3, 5, 7...Kocur, pillow, kaaasiaczek_, juicca, Viril lubią tę wiadomość
-
No widzę dziewczyny że wszystkie jesteśmy nieco zabiegane przed świętami
Ja już dziś pojechałam po choinkę. Girlandy w mieszkaniu powieszone, stroik zrobiony- także już mam święta. Pierników muszę jeszcze dopiec bo z tych sprzed 2 tygodni to juz prawie nic nie zostało ;p
Dziś pogrzeszyłam w okienku na zajęciach pojechałam do pizzy hut i zjadłam obfity obiad z deserem... no i do picia pół szklaneczki mirindy :> i kawe latte... o dziwo jak codziennie mam zgagę ( po moich warzywkach) to dziś po takiej dawce cukru nic zupełnie
Paczki, które pozamawiałam z asortymentem dla dziecieczka mnie dziś zasypują. No ale jak to w przedświątecznym szale łątwo o pomyłki - więc zamiast pościeli i prześcieradełka w te śliczne sówki zamówiłam w owieczki , trudno przyda się i tak na pewno
Wiśnia cieszę się, że wsio z maluszkiem okej
Juicca super wyniki glukozy
Kaaasiaczek ja wczoraj wózek zamówiłam- czarny w panterkę a że mam mnóstwo kocich kostiumów dla Młodego i w pantereczkę i z kotkami to mąż mnie tyra, że będę miała 3 kota a nie syna heheh
Zamówiliśmy w zestawie z bazą do fotelika w okazyjnej cenie, jutro pewnie przyjdzie więc pokaże focie za cały zestaw zapłaciłam tylko 1400 zł (wózek z gondolą i spacerówką+ fotelik+ baza+ te inne pierdoły typu moskitiera itd.)
Też mam dziewczyny problemy ze snem, dziś o 4.30 na nogach, bo mały po moim porannym siku zapragnął tańczyć ;] zjadłam coś żeby go uspokoić no i cholerna zgaga- grrrrrrr jak nie urok to same wiecie co hehepillow, wisnia11, Effcia28, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
U mnie choinka ubrana, prezenty spakowana, ja tylko piekę ciasta bo lubię to robić ale w tym roku zrobię mniej 3 dla mojej mamy i 2 do teściowej (nie lubię chodzić z pustymi rękami) i oczywiście ciasteczka ;)a i chce spróbować zrobić jakieś dwa przepisy na śledzie
Wigilię spędzamy u mojej mamy i potem jedziemy na drugą do teściowej i tam zostajemy na pierwszy dzień świąt i wieczorkiem wracamy, a w drugi dzień świąt spędzamy u mojej mamy i przyjeżdżają moje siostry
Mężowi zostawiam sprzątanie dla mnie to duży wysiłekKocur, szczessciara lubią tę wiadomość
-
Kocur - Ty to jestes dobra z tymi kocimi rzeczami, hehe, ale co tam przynajmniej malutki bedzie się wyrózniał, a i może dogada sie szybciej z prawdziwymi kotkami
wisnia11- super że u Syneczka wszysko wporządku
U mnie choinka ubrana, na Świeta nic nie przygotowujemy, ponieważ, jedziemy do dziadków Partera, ( mmm tam to sie najem )
Tak się zastanawiam, że dawno Klemens się nie udzielała, mam nadzieje że u niej wszystko wporządku.
a Tu takie małe życznia kochane
ania_mr, kaaasiaczek_, Kocur, pillow, szczessciara, juicca, Marysia0312, Oleńka, paula22 lubią tę wiadomość
-
Viril piękny świateczny brzunio )
To prawda jestem odrobinę panterkowo i kotkowo stuknięta ale będę z tego korzystała póki mały nie nauczy się mówić i odmawiać noszenia tych cudnaśnych przebieranek ahahahah Mam taką piżamę- kostium w panterkę z kapturem i kocimi uszkami i ogonkiem i małemu też niemal identyczny kombinezonik sprawiłam :D wiec jak się urodzi cykniemy sobie rodzinne foto ehehhe :Dszczessciara, sylvia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny