X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Mr chetnie wpadła bym do Ciebie na te wszystkie pyszności :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    A ja dziś skończyłam prawie pieczenie:
    brzoskwiniowy sernik na zimno, miodownik z orzechami, sernik płaczący, sernik z różową pianką, ciasto z kawową pianką (biszkopt upieczony, kremy już jutro zrobię) oraz ciasteczka maślane (ciasto wyrobione ale jutro będę robić) oprócz tego na spróbowanie zrobiłam wigilijne śledzie z miodem a jutro będę jeszcze robić śledzie pod "pierzynka" a mąż chlebek z boczkiem :P

Jutro w końcu fryzjer :D
    Mniam mniam:)

• Viril Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O aspiratorach słyszałam ale nie wiedziałam że to FRIDA się nazywa ;)
    Ale dzięki za pomoc ;*
    Aniu jak już tak piszesz to ja bym zamówiła ten chlebek z boczkiem :P

oar8dqk3vmpq298t.png

• Kocur Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewcyny :) Nie jest mi lżej z tym, ze też miewacie te bóle, ale przynajmniej mam taki spokój, że to normalne w ciąży. Momentami dziś już płakałam, bo nie dawałam rady, ale przespałam w przerwami większość dnia- w pół siedzącej pozycji, bo zgaga od wczoraj jest absolutnie nie do zniesienia, pomimo, że dziś zjadłam tyle co nic :/... magnez w podwójnej dawce i czuje się przynajmniej fizycznie już lepiej. Mały się rusza jak zwykle to też mnie uspokaja.

Viril ja kupiłam też aspirator :)

Ania Mr- nieźle się szykujesz na święta :) Ja jutro sernik będę robiła we wtorek od rana pierogi z ciasta francuskiego, sałatkę z makaronem i tuńczykiem i kotleciki ryżowe z grzybami... może jeszcze rybę z warzywami i wsio bo idę na wigilie do teściowej także robię tylko tyle co zabieram ze sobą. A na świeta mama przyjeżdża, ale zabroniła mi cokolwiek robić bo przywiezie cały świąteczny obiad ze sobą :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dyiewcyznz! Nie pryepracowujcie sie przed swietami. Ja od tygodnia sie troche leniuchuje. Posprzatalam mieszkanie na swieta, okna, firamy itp. zrobilam uszka do barszczu i barszcz i na tym koniec. Tak luznych swiat to jeszcze nie mialam. Od kiedz jestem na urlopie nie mam zadnych boli brzucha i ogolnie czuje sie swietnie, czasem sie boje ze az za dobrze. Maly siedzi cichutko, rusza sie bardzo delikatnie, takze naprawde cale dni nic nie czuje, musze sie bardzo mocno skupic, zeby cos poczuc. Maz w domu na chorobowym, ale czuje sie juz dobrze, wiec poogladalismz juz woyki i foteliki, wozek wybralismy, co do fotelika nie jestesmy pewni. Dzisiaj chcemy kupic szafe. W takich sklepach wogole nie ma ludzi teraz i naprawde fajnie robi sie zakupy. W piatek po swietach nastepna wizyta u lekarza, nie moge sie doczekac, co nie ukrywam ze ciut sie martwie tymi slabymi ruchami dziecka.

Milego dnia! Oszczedzajcie sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 08:41

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leniuchuje jak mogę :D nie robię nic :) czekam na Świeta u rodziny :)

Dziś w nocy miałam potok siary a mała kopie na 102 :D

4afcc1255b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy boli Was też jakoś bardziej już krzyż?
    mnie boli ale dziś rano jakoś bardziej mnie bolał jak tak robiłam troszkę przy ciastach i aż mnie jakby ciągnęło z tym bólem w krzyżu po bokach brzucha:(

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli krzyz i to potwornie juz od dluzszego czasu. Jak dlugo stoje, a nawet jak leze.
    Szafa dla Malucha kupiona, zabieramy sie za skladanie!

Kocur, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Marcóweczki chciałabym złozyć Wam zdrowych , spokojnych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia , miłości w gronie rodziny i przyjaciół
    i aby maluszki zdrowo się chowały w Naszych brzuszkach ;)<3 <3

pillow, Kocur, Oleńka, Viril, kaaasiaczek_, szczessciara, paula22, Marysia0312, Effcia28, wisnia11 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:02

Kocur, juicca, Oleńka, Viril, szczessciara, paula22, kaaasiaczek_, Marysia0312, wisnia11 lubią tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem zabiegana. Chyba mam jakiś przerost ambicji bo chcę jak nawięcej rzeczy robić i najlepiej wszytsko sama :/ To też od rana kursuję w tych cholernych korkach i wyczekuję w kolejkach- chyba już wszytsko mam - wieczorem do garów ;) Jeszcze pomaluję włosy i sumie mam wsio ogarnięte :) Kieckę na wigilię kupiłam w sieciówce, rozmiar M i nie na dziale dla ciężarówek- także pewnie posłuży mi jeszcze na potem :)

Paula- mam takie same bóle krzyża- generalnie ogólnie jestem ostatnio obolała :/ No i dziewczyny zaczęły mi puchnąć nogi- nawet moja mama to zauważyła, teraz tylko sprawdzam co chwilę czy nie robią mi się żylaki, bo mnie mega bolą, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja również Wam życzę Wesołych spokojnych, bezbólowych Świąt, Żebyśmy mogły sie najeśc do syta a żeby kilkogramy ewentualnie weszły w cycki, noi zeby maleństwa, jak najczęsciej dawały Nam o sobie znać :)

Ps, musze sie pochwalić że znow wygrałam dla malego zabawke a mianowicie interaktywnego pieska z Tiny love 6 + , do raczkowania :)

http://dladzieciaczka.pl/product-pol-5775-Tiny-Love-INTERAKTYWNY-PIES-FRED-nowy-wzor.html

oar8dqk3qgj8d8ts.png

szczessciara, pillow, paula22, kaaasiaczek_, Kocur, Marysia0312 lubią tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,

ja już po wizycie, ale oczywiście przed świętami jest szaleństwo.

Michał ma wszystkie parametry w normie, serduszko pięknie mu bije,
    waży 1358 g i ma się dobrze. :) oczywiście nie omieszkał nie pokazać siusiaka :) a buzi nie chciał, co za chłopaczysko :D

następna wizyta 14 stycznia.

dzisiaj dostaliśmy wózek :D jest super :) bardzo mi się podoba, mimo białego stelaża :D

przy okazji ja również chciałam Wam życzyć wszystkiego najlepszego z okazji świąt, dużo miłości, spełnienia marzeń oraz oczywiście zdrowych bobasów i szybkich, bezbolesnych rozwiązań :)

szczessciara, pillow, Viril, paula22, juicca, Kocur, Marysia0312, wisnia11 lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się bardzo podobają wózki z białym stelarzem :)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta spokojnych i radosnych Swiat Bożego Narodzenia :)

kaaasiaczek_, juicca, pillow, Kocur, Marysia0312, Viril, wisnia11 lubią tę wiadomość

w57vkrntxm40pcu0.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowych świąt spędzonych w miłym towarzystwie, bez bieganiny tym bardziej w naszym stanie;)
    Smacznych potraw, wytrwałości gdy boli krzyż itd;)
    Wesołych Świąt;*

kaaasiaczek_, juicca, pillow, Kocur, Marysia0312, sylvia, Viril, wisnia11 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zycze Wam wszystkim rowniez wesolych i spokojnych Swiat Bozego Narodzenia, zeby wszystkie dzieciaczki byly zdrowe, madre i piekne!

pillow, kaaasiaczek_, Kocur, Marysia0312, juicca, sylvia, Viril, wisnia11 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę Wam spokojnych Świąt Bożego Narodzenia,bez bóli itp:) no i szczęśliwego rozwiązania w marcu 2014:)

juicca, szczessciara, pillow, kaaasiaczek_, sylvia, Viril, Kocur, wisnia11 lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z okazji świąt Bożego Narodzenia
    wielu głębokich i radosnych przeżyć,
    wewnętrznego spokoju,
    zadumy nad płomieniem świecy,
    zwolnienia oddechu,
    nabrania dystansu do tego, co wokół,
    chwil roziskrzonych kolędą,
    śmiechem i wspomnieniami.

juicca, pillow, kaaasiaczek_, sylvia, Viril, Kocur, wisnia11 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ