X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie totalna zalamka. Bylam dzisiaj u lekarza, bardzo skrocila mi sie szyjka, ma teraz 2-2,2 cm i rozmiekczyla sie macica, lozysko w 1 miejscu ma jakby taka mala wyrwe, tak jakby chcialo tam peknac, na KTG pojawil sie skurcze- dostalam do konca ciazy chorobowe i mam lezec :( A tak sie dobrze czulam i nic mi nie bylo, a teraz siedze juz pare godzin i placze. Lekarka mni euspokoila, ze jakby bylo naprawde zle to by mnie do szpitala wyslala. Narazie kazala lezec i nic nie robic, spacer max 20 minut. Powiedziala, ze ma nadzieje, ze 6 tygodni jeszcze wytrzymamy :(

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:02

Endokobietka lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie totalna zalamka. Bylam dzisiaj u lekarza, bardzo skrocila mi sie szyjka, ma teraz 2-2,2 cm i rozmiekczyla sie macica, lozysko w 1 miejscu ma jakby taka mala wyrwe, tak jakby chcialo tam peknac, na KTG pojawil sie skurcze- dostalam do konca ciazy chorobowe i mam lezec :( A tak sie dobrze czulam i nic mi nie bylo, a teraz siedze juz pare godzin i placze. Lekarka mni euspokoila, ze jakby bylo naprawde zle to by mnie do szpitala wyslala. Narazie kazala lezec i nic nie robic, spacer max 20 minut. Powiedziala, ze ma nadzieje, ze 6 tygodni jeszcze wytrzymamy :(

Ostatnio jak byłam u lekarza 10 grudnia też mi się skróciła szyjka 3,2 na 2,9 i szyjka była miękka ale zamknięta. Dostałam luteinę 2tab x 2 razy dziennie. Kontrolę mam 2 stycznia zobaczymy co wówczas pani doktor powie...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:03

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało.
    Musisz jeszcze trochę wytrzymać.

Pillow, ja póki co mam kupione tylko podkłady z Bella Mama. na tą chwilę mam 2 opak. nie wiem ile jest w środku, chyba 10 szt.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko kochana, jesteśmy z Tobą- wytrzymasz na pewno :* Tak jak powiedziała lekarka- gdyby było bardzo źle trafiłabyś do szpitala- duuużo leż i odpoczywaj i min. 6 tygodni wytrzymacie z Rysiem na pewno :)

Ania Mr - daj koniecznie znać czy wsio okej :)

Pilow na razie mam 3 paczki podkładów (podobno idą jak woda, ale są darmowe w szpitalu) i 5 par majtek jednorazowych, ale dokupię chyba jeszcze... kupię na pewno jakieś większe podpaski jeszcze, chyba są specjalne poporodowe, bo te podkłady jakoś mnie nie przekonują , po tym jak je obejrzałam. Oprócz tego wkładki laktacyjne. Muszę kupić jeszcze ze 2 staniki do karmienia, koszulę do porodu plus 2 do karmienia do szpitala... no i nie wiem co jeszcze zobacze co tam dziewczyny na forum piszą :) Z tego co pamiętam Suzy Lee zrobiła taką listę wyprawki do szpitala i dużo dziewczyn z niej korzystało.

Kaaasiaczek ja kilka miesięcy temu miałam smaka na piwko i kupiłam sobie Bawarię- 0,00% smakuje dokładnie tak samo jak browar :) Lecha free próbowałam jeszcze przed ciążą i mi po prostu nie smakuje, ale nie sądzę żeby mogło Ci zaszkodzić jakbym miała ochotę to raczej bez oporów bym sobie wypiła taką mała buteleczkę :) No i chyba w 4/5 miesiącu wypiłam pół szklaneczki karmi :)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko a od czego taka wyrwa sie zrobiła...nawet nie wiedziałam ze łóżysko moze pękać. Wytrzymasz kochana jeszcze te 6 tyg! trzymam kciuki za Was:)

Ja podkłady absorgyn kupiłam 3 paczki a majtek 5 szt.

• Kocur Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu te same podkłądy kupiłam i jedne jeszcze dostałam, bo to są te co w szpitalach właśnie dają :)

Pillow wystarczy również w wyszukiwarkę na allegro wpisać wyprawka do szpitala i kupić albo gotową albo sie zasugerowac przy kompletowaniu :)

Na pewno Tantum Rossa kupię jeszcze do przemywania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 20:03

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu nie mam pojecia, ale wyraznie na USG było widać normalnie jakby ktoś taki trojkat wyciał. Bo że z moją szyjką będa problemy to to było kwestią czasu, przeszłam na niej 2 poważne operacje i można się było tego spodziewać, więzadła maciczne też wycięte w połowie, więc nie dziwne że to wszystko troche opada. Ja zachodząc w ciążę myślałam, że będę cały czas leżeć. Dziwi mnie tylko to, że do tej pory wszystko było super, a tak nagle takie zmiany. No cóż będę się oszczędzac, może się poprawi, zobaczymy za tydzień.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dlatego ze teraz jednak dzidziuś rośnie szybko - gdzieś wyczytałam ze 200gram tygodniowo.
    Ja w niedzielę ide do szpitala na ta glukoze ,przy okazji mnie pewnie przebadaja ,moja szyjka 2 tyg temu miała 2,7 całe szczescie była twarda i zamknieta.

• pillow Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:

Hey :) rzadko mam okazję pisać na forum, ale regularnie Was czytam. Endokobietko chcialam Cie pocieszyc , że nie jesteś sama. od pocżatku moją ciążę mozna było uznać za idealną.świetnie się czułam, wyniki książkowe , Adaś również rozwijał się bez zarzutu, szyjka zamknięta 3, 81 cm. Aż tu na kolejnej kontrolnej wizycie 27.11 okazało się, że szyjka skrociła się do 2,21 cm - dostałam bezwzględny nakaz leżenia - chodzic moglam tylko do toalety zero schodów, spacerów nawet po mieszkaniu zakazno mi chodzić. Do tego leki - 4.12 po tygodniu szyjka miała juz raptem 0,8 cm i tego samego dnia wylądowaloam na patlologii ciąży gdzie już nawet do toalety nie mogłam wstać - podpiety cewnik i zabieg założenia szwu okręznego ( to był 28 tc) wyszłam po tygodniu i na szczęście szyjka ma 1,8 cm, ale lekarz cały czas zaleca leżenie, leżenie i leżenie co tydzień wizyta kontrolna, leki i trzymanie kciuków by wytrzymac chociaż do 34 tyg. niby juz niedługo, ale tak się boję o mojego szkraba... Jedyne co moge Ci doradzić to leż i naprawdę pod żadnym pozorem nie stój lub nie siedz bo dopiero to + zabieg u mnie przyniosło efekt... może nie spektakularny ale jednak...no i na pocieszenie powiem Ci, że lekarz stwierdzil, że nawet jakby mlody urodził sie teraz to co prawda byłby wcześniakiem, ale z duzymi szansami na brak powiklań neurologicznych :) trzymam kciuki i leż do bolu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak ja juz nie moge sie doczekać! dziś zakupiony kombinezon dotarł:) jest słodki http://www.fotoszok.pl/show.php/1837237_2013-12-27-257.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 20:45

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka dzieki, no to sobie polezymy, ale nie wiem jak wytrzymam. Dzisiaj juz od 16 lazakuje i jakby lepiej, bo nie latam tyle do WC chociaz pije tak samo, ale tak mnie nie cisnie.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2013, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Alutka dzieki, no to sobie polezymy, ale nie wiem jak wytrzymam. Dzisiaj juz od 16 lazakuje i jakby lepiej, bo nie latam tyle do WC chociaz pije tak samo, ale tak mnie nie cisnie.

to fakt :) mniej sie biega do wc i jest jeszcze jeden duuuuży plus jak bedziesz dużo leżeć to mały zauważy te zmianę i zacznie sie dużo bardziej ruszać :) :) bynajmniej mój tak ma :) jak biegałam caly dzień to ruszał się tak sobie a teraz świruje caly dzień - zapewne mu sie nudzi :P :P

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dziwnie bolał mnie brzuszek pod wieczór zwymiotowałam więc pomyślałam że pewnie się czymś zatrułam całej nocy nie przespałam budziła się co godzina wiem że cchoć z małą w porządku bo całą noc charcowała;-) a ja nadal źle się czuje:-( mąż.robi mi śniadanie gorzka herbata i grzanki suche mała nnadal.wariacje może lepiej się.poczuje po.rosolku który mąż.mi.ugotuje. Przepraszam za błędy piszę.z komórki

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te podkłady z Absorgynu mają jakiś pasek klejący, tj. podpaski? bo te z Belli nie mają, a nie chciałabym, żeby coś mi latało między nogami. :D

i jeszcze mam pytanko odnośnie wkładek laktacyjnych, na jakie się decydujecie?

odnośnie naszych dolegliwości, to właśnie na początku wszystko było pięknie i ładnie, a teraz przy końcówce zaczynamy mieć problemy. :/ eh.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wkładkach poporodowych myślałam z tej firmy, bo właśnie mają pasek z klejem:
    http://allegro.pl/babyono-dobre-podklady-poporodowe-wkladki-10szt-i3793426722.html

choć znalazłam jeszcze:
    http://allegro.pl/28szt-wkladki-poporodowe-ultra-dyskretne-hartman-i3812830401.html

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ