X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie totalna zalamka. Bylam dzisiaj u lekarza, bardzo skrocila mi sie szyjka, ma teraz 2-2,2 cm i rozmiekczyla sie macica, lozysko w 1 miejscu ma jakby taka mala wyrwe, tak jakby chcialo tam peknac, na KTG pojawil sie skurcze- dostalam do konca ciazy chorobowe i mam lezec :( A tak sie dobrze czulam i nic mi nie bylo, a teraz siedze juz pare godzin i placze. Lekarka mni euspokoila, ze jakby bylo naprawde zle to by mnie do szpitala wyslala. Narazie kazala lezec i nic nie robic, spacer max 20 minut. Powiedziala, ze ma nadzieje, ze 6 tygodni jeszcze wytrzymamy :(

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:02

Endokobietka lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie totalna zalamka. Bylam dzisiaj u lekarza, bardzo skrocila mi sie szyjka, ma teraz 2-2,2 cm i rozmiekczyla sie macica, lozysko w 1 miejscu ma jakby taka mala wyrwe, tak jakby chcialo tam peknac, na KTG pojawil sie skurcze- dostalam do konca ciazy chorobowe i mam lezec :( A tak sie dobrze czulam i nic mi nie bylo, a teraz siedze juz pare godzin i placze. Lekarka mni euspokoila, ze jakby bylo naprawde zle to by mnie do szpitala wyslala. Narazie kazala lezec i nic nie robic, spacer max 20 minut. Powiedziala, ze ma nadzieje, ze 6 tygodni jeszcze wytrzymamy :(

Ostatnio jak byłam u lekarza 10 grudnia też mi się skróciła szyjka 3,2 na 2,9 i szyjka była miękka ale zamknięta. Dostałam luteinę 2tab x 2 razy dziennie. Kontrolę mam 2 stycznia zobaczymy co wówczas pani doktor powie...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:03

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało.
    Musisz jeszcze trochę wytrzymać.

Pillow, ja póki co mam kupione tylko podkłady z Bella Mama. na tą chwilę mam 2 opak. nie wiem ile jest w środku, chyba 10 szt.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko kochana, jesteśmy z Tobą- wytrzymasz na pewno :* Tak jak powiedziała lekarka- gdyby było bardzo źle trafiłabyś do szpitala- duuużo leż i odpoczywaj i min. 6 tygodni wytrzymacie z Rysiem na pewno :)

Ania Mr - daj koniecznie znać czy wsio okej :)

Pilow na razie mam 3 paczki podkładów (podobno idą jak woda, ale są darmowe w szpitalu) i 5 par majtek jednorazowych, ale dokupię chyba jeszcze... kupię na pewno jakieś większe podpaski jeszcze, chyba są specjalne poporodowe, bo te podkłady jakoś mnie nie przekonują , po tym jak je obejrzałam. Oprócz tego wkładki laktacyjne. Muszę kupić jeszcze ze 2 staniki do karmienia, koszulę do porodu plus 2 do karmienia do szpitala... no i nie wiem co jeszcze zobacze co tam dziewczyny na forum piszą :) Z tego co pamiętam Suzy Lee zrobiła taką listę wyprawki do szpitala i dużo dziewczyn z niej korzystało.

Kaaasiaczek ja kilka miesięcy temu miałam smaka na piwko i kupiłam sobie Bawarię- 0,00% smakuje dokładnie tak samo jak browar :) Lecha free próbowałam jeszcze przed ciążą i mi po prostu nie smakuje, ale nie sądzę żeby mogło Ci zaszkodzić jakbym miała ochotę to raczej bez oporów bym sobie wypiła taką mała buteleczkę :) No i chyba w 4/5 miesiącu wypiłam pół szklaneczki karmi :)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko a od czego taka wyrwa sie zrobiła...nawet nie wiedziałam ze łóżysko moze pękać. Wytrzymasz kochana jeszcze te 6 tyg! trzymam kciuki za Was:)

Ja podkłady absorgyn kupiłam 3 paczki a majtek 5 szt.

• Kocur Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu te same podkłądy kupiłam i jedne jeszcze dostałam, bo to są te co w szpitalach właśnie dają :)

Pillow wystarczy również w wyszukiwarkę na allegro wpisać wyprawka do szpitala i kupić albo gotową albo sie zasugerowac przy kompletowaniu :)

Na pewno Tantum Rossa kupię jeszcze do przemywania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 20:03

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu nie mam pojecia, ale wyraznie na USG było widać normalnie jakby ktoś taki trojkat wyciał. Bo że z moją szyjką będa problemy to to było kwestią czasu, przeszłam na niej 2 poważne operacje i można się było tego spodziewać, więzadła maciczne też wycięte w połowie, więc nie dziwne że to wszystko troche opada. Ja zachodząc w ciążę myślałam, że będę cały czas leżeć. Dziwi mnie tylko to, że do tej pory wszystko było super, a tak nagle takie zmiany. No cóż będę się oszczędzac, może się poprawi, zobaczymy za tydzień.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dlatego ze teraz jednak dzidziuś rośnie szybko - gdzieś wyczytałam ze 200gram tygodniowo.
    Ja w niedzielę ide do szpitala na ta glukoze ,przy okazji mnie pewnie przebadaja ,moja szyjka 2 tyg temu miała 2,7 całe szczescie była twarda i zamknieta.

• pillow Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:

Hey :) rzadko mam okazję pisać na forum, ale regularnie Was czytam. Endokobietko chcialam Cie pocieszyc , że nie jesteś sama. od pocżatku moją ciążę mozna było uznać za idealną.świetnie się czułam, wyniki książkowe , Adaś również rozwijał się bez zarzutu, szyjka zamknięta 3, 81 cm. Aż tu na kolejnej kontrolnej wizycie 27.11 okazało się, że szyjka skrociła się do 2,21 cm - dostałam bezwzględny nakaz leżenia - chodzic moglam tylko do toalety zero schodów, spacerów nawet po mieszkaniu zakazno mi chodzić. Do tego leki - 4.12 po tygodniu szyjka miała juz raptem 0,8 cm i tego samego dnia wylądowaloam na patlologii ciąży gdzie już nawet do toalety nie mogłam wstać - podpiety cewnik i zabieg założenia szwu okręznego ( to był 28 tc) wyszłam po tygodniu i na szczęście szyjka ma 1,8 cm, ale lekarz cały czas zaleca leżenie, leżenie i leżenie co tydzień wizyta kontrolna, leki i trzymanie kciuków by wytrzymac chociaż do 34 tyg. niby juz niedługo, ale tak się boję o mojego szkraba... Jedyne co moge Ci doradzić to leż i naprawdę pod żadnym pozorem nie stój lub nie siedz bo dopiero to + zabieg u mnie przyniosło efekt... może nie spektakularny ale jednak...no i na pocieszenie powiem Ci, że lekarz stwierdzil, że nawet jakby mlody urodził sie teraz to co prawda byłby wcześniakiem, ale z duzymi szansami na brak powiklań neurologicznych :) trzymam kciuki i leż do bolu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak ja juz nie moge sie doczekać! dziś zakupiony kombinezon dotarł:) jest słodki http://www.fotoszok.pl/show.php/1837237_2013-12-27-257.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 20:45

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka dzieki, no to sobie polezymy, ale nie wiem jak wytrzymam. Dzisiaj juz od 16 lazakuje i jakby lepiej, bo nie latam tyle do WC chociaz pije tak samo, ale tak mnie nie cisnie.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2013, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Alutka dzieki, no to sobie polezymy, ale nie wiem jak wytrzymam. Dzisiaj juz od 16 lazakuje i jakby lepiej, bo nie latam tyle do WC chociaz pije tak samo, ale tak mnie nie cisnie.

to fakt :) mniej sie biega do wc i jest jeszcze jeden duuuuży plus jak bedziesz dużo leżeć to mały zauważy te zmianę i zacznie sie dużo bardziej ruszać :) :) bynajmniej mój tak ma :) jak biegałam caly dzień to ruszał się tak sobie a teraz świruje caly dzień - zapewne mu sie nudzi :P :P

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dziwnie bolał mnie brzuszek pod wieczór zwymiotowałam więc pomyślałam że pewnie się czymś zatrułam całej nocy nie przespałam budziła się co godzina wiem że cchoć z małą w porządku bo całą noc charcowała;-) a ja nadal źle się czuje:-( mąż.robi mi śniadanie gorzka herbata i grzanki suche mała nnadal.wariacje może lepiej się.poczuje po.rosolku który mąż.mi.ugotuje. Przepraszam za błędy piszę.z komórki

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te podkłady z Absorgynu mają jakiś pasek klejący, tj. podpaski? bo te z Belli nie mają, a nie chciałabym, żeby coś mi latało między nogami. :D

i jeszcze mam pytanko odnośnie wkładek laktacyjnych, na jakie się decydujecie?

odnośnie naszych dolegliwości, to właśnie na początku wszystko było pięknie i ładnie, a teraz przy końcówce zaczynamy mieć problemy. :/ eh.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wkładkach poporodowych myślałam z tej firmy, bo właśnie mają pasek z klejem:
    http://allegro.pl/babyono-dobre-podklady-poporodowe-wkladki-10szt-i3793426722.html

choć znalazłam jeszcze:
    http://allegro.pl/28szt-wkladki-poporodowe-ultra-dyskretne-hartman-i3812830401.html

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ