X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dziewczyny właśnie się zastanawiam czy przy skracającej się szyjce macicy miałyście jakieś objawy-bóle?

sporadycznie ciągnnęło mnie w dole brzucha po całym dniu intensywnego funkcjonowania, więc zwalałam to na karb zmęczenia a nie skracającej się szyjki. Poza tym totalnie nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    co można stosować na zgagę bardzo dziś zaczęła mi doskwierać

reni i lekarz również potwierdził, że jest w 100 % bezpieczne dla dziecka. A przechodzi jak ręką odjął :)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dzięki dziewczyny, bo ja właśnie zastanawiam się czy z moją szyjką wszystko ok.Jakoś tak mnie naszło...
    W piątek mam USG III trymestru zapytam lekarza, bo wizytę u swojej p. dr mam dopiero 15.01.

ja III badanie USG-prenatalne mam 2 stycznia o 15, a wizytę u lekarki o 16 :) jeszcze tylko troszkę jak zobaczę swoją kruszynkę, i 3 płytka do kolekcji :) taka mała a już jest małą aktoreczką gdzie gra główne role :)

Iwo123 lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wybrałyście, zakupiłyście może już wózek dla swoich Skarbów?

relg3e5ejn8hl19k.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dziewczyny a wybrałyście, zakupiłyście może już wózek dla swoich Skarbów?

ja właśnie przed świętami zakupiłam :D a teraz nie mogę się doczekać kiedy go złożymy z mężem i będziemy jeździć na spacerki z małym :D

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    ja właśnie przed świętami zakupiłam :D a teraz nie mogę się doczekać kiedy go złożymy z mężem i będziemy jeździć na spacerki z małym :D

A powiesz mi może na jaki model się zdecydowaliście?
    My zastanawiamy się nad tako Captiva, Jumper Light albo city Move i nie możemy się zdecydować :-)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Iwo zastanwiam sie na City Move ogladalam go na zywo w sklepie ale sprzedawca odradzal ze wzgledu na plastikowa gondole ... hmm ale sama nie wiem juz co myslec :)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ a ty zdecydowałaś się już na szpital i szkołę rodzenia??

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens86 wrote:
    Ja tez Iwo zastanwiam sie na City Move ogladalam go na zywo w sklepie ale sprzedawca odradzal ze wzgledu na plastikowa gondole ... hmm ale sama nie wiem juz co myslec :)

Właśnie ta plastikowa gondola, też jakoś nie mogę się do niej przekonać:-/

relg3e5ejn8hl19k.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    A powiesz mi może na jaki model się zdecydowaliście?
    My zastanawiamy się nad tako Captiva, Jumper Light albo city Move i nie możemy się zdecydować :-)

My od początku mieliśmy dwa typy: Bebetto Luca i X-lander X-move, potem doszedł Mutsy Evo (dzięki Pillow) :D ale wreszcie zdecydowaliśmy się na pierwszy, czyli Bebetto. jeździliśmy tymi wózkami po sklepach i nie były złe. X-lander odpadł, bo ciężko nim było podjechać na podest sklepowy (czyli przy krawężniku też by było ciężko, po prostu trzeba było trochę nogą pomóc), poza tym był cięższy niż pozostałe. Bebetto ma dużą gondolę, jest ciut lżejszy, można nim bujać (dobre przy usypianiu, choć nie chciałabym tego stosować), ma duży wybór kolorów :D stelaża i pokrycia. spacerówka jest duża, przekładana przodem lub tyłem. i przede wszystkim też cena nie jest wygórowana, szukaliśmy też wózka pod fotelik Maxi Cosi CabrioFix. ale najlepiej wg mnie to przejść do sklepu i sobie pooglądać, wiadomo, że dopiero przy użytkowaniu z maluchem będę mogła stwierdzić na ile się sprawdził. polecam mimo wszystko, jeśli macie możliwość to kupić wózek na allegro, bo dają gratisy, za które np. w smyku trzeba będzie dopłacić. ;)

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    kaaasiaczek_ a ty zdecydowałaś się już na szpital i szkołę rodzenia??

w dalszym ciągu nie zdecydowałam.
    dzwoniłam tylko do jednej szkoły rodzenia z Ikei - miś kuleczka, bo tam mają kursy weekendowe i za 3 dni weekendu (sb, nd, sb) po 12 h wychodzi ok. 350 zł. ta szkoła przynależy do szpitala w Kato na ul. Raciborskiej.
    cały czas chciałabym rodzić na Bogucicach, ale nie wiem czy akurat w czasie mojego porodu będą mieli miejsca wolne :/
    po 6 stycznia będę dzwonić i na coś się muszę w końcu zdecydować. nawet ostatnio mówiłam do męża, że pasowałoby zmierzyć czas dojazdu z domu do szpitala na Bogucicach, bo nie wiem ile mogę w domu zostać jak się zacznie, żeby od razu nie jechać, bo potem mogą odesłać, jakby akcja się nie rozkręciła :D

ania_mr lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    w dalszym ciągu nie zdecydowałam.
    dzwoniłam tylko do jednej szkoły rodzenia z Ikei - miś kuleczka, bo tam mają kursy weekendowe i za 3 dni weekendu (sb, nd, sb) po 12 h wychodzi ok. 350 zł. ta szkoła przynależy do szpitala w Kato na ul. Raciborskiej.
    cały czas chciałabym rodzić na Bogucicach, ale nie wiem czy akurat w czasie mojego porodu będą mieli miejsca wolne :/
    po 6 stycznia będę dzwonić i na coś się muszę w końcu zdecydować. nawet ostatnio mówiłam do męża, że pasowałoby zmierzyć czas dojazdu z domu do szpitala na Bogucicach, bo nie wiem ile mogę w domu zostać jak się zacznie, żeby od razu nie jechać, bo potem mogą odesłać, jakby akcja się nie rozkręciła :D

też o tym myślałam że co zrobię jak zacznie się akcja porodowa jak mąż będzie to jest spoko to by mnie do Katowic zawiózł bez niczego ale jak będzie akurat w pracy to będzie problem gdyż nikt inny w domu nie ma prawka i dlatego zdecydowałam się na Sosnowiec zawsze mogę u siostry w Sosnowcu zostać i będę mieć bliżej ;) a 7 stycznia zaczynam szkołę rodzenia pierwsze zajęcia są organizacyjne i nie na wszystkie idę z mężem. Zobaczymy 7 co to będzie a 2 wizyta u lekarza ;)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja leze od 3 dni, od czasu do czasu wstaje, zeby cos zrobic. Wypralismy przez weekend wszysktie ciuszki dzieciece, powoli je prasujemy. Dobrze, ze maz wczesniej namowil mnie na lozeczko i szafe, bo teraz pewnie bym sie bala latac po sklepach. W sobote wieczorem przyszedl wozek. Zdecydowalismy sie, po wielu godzinach w sklepach i na forach intenetowych na Abc Design Turbo 6S wybralismy kolor Avocado, bo akurat ten kolor byl o 45% przeceniony, a po za tym inne byly bardzo wzorzyste w srodku i nie wiem czy to dobrze dla dziecka, a po za tym ja tez wole spokojniejszy. wozek moge polecic, naprawde super, ale koniecznie S6 a nie S4, S6 ma z przyodu podwojne kolka i jest super zwrotny.
    Oprocz tego mamy jeszcze spacerowke z peg perego pliko p3, malo uzywana, wrecz w super stanie, dostalismy kupujac auto. Sprzedajaca zobaczyla ze jestem w ciazy i dorzucila nam ten wozek gratis. Tez jest super, ale sama bym go ni ekupila, bo troche za drogi, a po za tym ma 2 uchwyty do prowadzenia, wydaje mi sie ze 1 jest lepszy.
    Od dzisiaj jestem sama w domu, maz musial isc do pracy.
    Belly Best pokazal ze mam za soba 77% ciazy, codziennie modle sie o kazdy dzien, zeby przetrzymac jak najdluzej, najlepiej byloby do 6 lutego...

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko wytrzymasz zobaczysz :)
    Ja mam już wózek, ale od polskiego producenta - podobają mi się chyba najbardziej wózki quinny i mutsy, ale kompletując nowy zestaw trzeba wydać 3-4 tys. a to jednak duży wydatek, więc za 1400 mam wózek ze spacerówką gondolą fotelikiem i bazą samochodową. Ciągle obiecuję wrzucić jakieś zdjęcia, ale chwilowo nie mam aparatu :D jutro mamy właściwie plan kupić bo stary się już zepsół.

Dziś także zabieram się za pranie ciuszków, część mam już popraną, a część nie.
    W międzyczasie kupiłam niemal całą wyprawkę do szpitala dla siebie :) Co do podkładów ginekologicznych o któych ostatnio była mowa to te co mam zachowam na czarną godzinę, bo udało mi się kupić Hartmana- są więeksze, cieńsze, podobno dużo lepiej chłoną i mają pasek z klejem - więc myślę, że bez porównania.

Jestem każdego dnia już coraz bardziej zmęczona :( Ledwo się kulam, mąż wpycha mnie po schodach, a i schodzenie z łóżka nie jest wcale łatwe. No i ciągle mogłabym spać. Ciekawe jak tam czy wytrzymam na Sylwestra do 12 :D A właśnie jakie plany dziewczyny :)? U mnie cóż- robimy z mężem pizzę, tvn w tv i picollo truskawkowe :D

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze badania:

Morfologia krwi
    Leukocyty 9,6 tys/µl
    Erytrocyty 4,1 mln/µl
    Hemoglobina 10,7 g/dl
    Hematokryt 35 %
    MCV 85 fl
    MCH 26 pg
    MCHC 30,8 g/dl
    Płytki krwi 265 tys/µl
    RDW-CV 19,0 %
    PDW 17,0 fl
    MPV 9,0 fl
    Neutrofile 6,76 tys/µl
    Limfocyty 2,17 tys/µl
    Monocyty 0,63 tys/µl
    Eozynofile 0,08 tys/µl
    Bazofile 0,0 tys/µl
    Neutrofile 70,1 %
    Limfocyty 22,5 %
    Monocyty 6,5 %
    Eozynofile 0,8 %
    Bazofile 0,1 %
    Atypowe limfocyty# 0,06
    Atypowe limfocyty% 0,60 %
    Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,13 tyś/ul
    Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 1,40 %

Badanie ogólne moczu
    Przejrzystość przejrzysty
    Barwa Słomkowy
    Ciężar właściwy 1,010 g/ml
    pH 6,50
    Glukoza nie wykryto
    Ketony nieobecne mmol/l
    Urobilinogen prawidłowy
    Bilirubina nieobecna
    Białko nieobecne
    Azotyny nieobecne
    Erytrocyty nieobecna

Osad moczu
    Nabłonki płaskie nieliczne
    Leukocyty 1-3 wpw 0 5
    Pasma śluzu nieliczne

Hemoglobina poszła troszkę w górę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 10:11

• pillow Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:03

Endokobietka, ania_mr, Kocur, kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienawidze pająków ! moja najgorsza fobia , nawet w telewizorze nie moge ich oglądać ani o nich myśleć ! brrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę u gina 7 stycznia i zastanawiam się czy lekarz da mi skierowanie na jakieś USG , ostatnie miałam 21 listopada także to już chyba najwyższa pora :) ale by był psikus jakby malutka okazała się chłopczykiem a ja już mam pościele pokupione , kocyki , balahim w kolorze różowym :)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara ostatnie USG jest między 30 a 32 tyg więc pewnie dostaniesz skierowanie :) Ja mam je właśnie 2 stycznia- zdjęcie jajeczek mam no i płeć potwedzone przez 2 różnych lekarzy więc nawet nie chcę myśleć o tym, że u mnie byłaby niespodzianka :D:D chociaż ja 70% rzeczy dla malucha mam w panterkę lub kotki :D więc to i dla dziewczynki by byłoby ok :D

Swoja drogą dostałam dużo ubranek po dziewczynce od koleżanki i mówię do niej, że dziękuję jej bardzo ale pewnie większość się nie przyda - bo jak dla chłopca takie a ona na to " kochana, zobaczysz jak CI się mały obsra 10raz w nocy i będziesz miała stertę prania to nie będziesz patrzyła w co przebierasz, byle czyste" :D więc awaryjnie odłożyłam te niby dziewczęce ubranka na inną półkę, bo mogą się przydać jednak ;)

pillow lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pająków się kompletnie nie boję, ale mam inną fobię- SZCZURY i Myszy ;[ masakra :( brzydzę się i boję jak cholera.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ