MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIwo123 wrote:Dziewczyny właśnie się zastanawiam czy przy skracającej się szyjce macicy miałyście jakieś objawy-bóle?
sporadycznie ciągnnęło mnie w dole brzucha po całym dniu intensywnego funkcjonowania, więc zwalałam to na karb zmęczenia a nie skracającej się szyjki. Poza tym totalnie nic...
-
nick nieaktualny
-
Iwo123 wrote:Dzięki dziewczyny, bo ja właśnie zastanawiam się czy z moją szyjką wszystko ok.Jakoś tak mnie naszło...
W piątek mam USG III trymestru zapytam lekarza, bo wizytę u swojej p. dr mam dopiero 15.01.
ja III badanie USG-prenatalne mam 2 stycznia o 15, a wizytę u lekarki o 16 jeszcze tylko troszkę jak zobaczę swoją kruszynkę, i 3 płytka do kolekcji taka mała a już jest małą aktoreczką gdzie gra główne roleIwo123 lubi tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:ja właśnie przed świętami zakupiłam a teraz nie mogę się doczekać kiedy go złożymy z mężem i będziemy jeździć na spacerki z małym
A powiesz mi może na jaki model się zdecydowaliście?
My zastanawiamy się nad tako Captiva, Jumper Light albo city Move i nie możemy się zdecydować -
Klemens86 wrote:Ja tez Iwo zastanwiam sie na City Move ogladalam go na zywo w sklepie ale sprzedawca odradzal ze wzgledu na plastikowa gondole ... hmm ale sama nie wiem juz co myslec
Właśnie ta plastikowa gondola, też jakoś nie mogę się do niej przekonać -
Iwo123 wrote:A powiesz mi może na jaki model się zdecydowaliście?
My zastanawiamy się nad tako Captiva, Jumper Light albo city Move i nie możemy się zdecydować
My od początku mieliśmy dwa typy: Bebetto Luca i X-lander X-move, potem doszedł Mutsy Evo (dzięki Pillow) ale wreszcie zdecydowaliśmy się na pierwszy, czyli Bebetto. jeździliśmy tymi wózkami po sklepach i nie były złe. X-lander odpadł, bo ciężko nim było podjechać na podest sklepowy (czyli przy krawężniku też by było ciężko, po prostu trzeba było trochę nogą pomóc), poza tym był cięższy niż pozostałe. Bebetto ma dużą gondolę, jest ciut lżejszy, można nim bujać (dobre przy usypianiu, choć nie chciałabym tego stosować), ma duży wybór kolorów stelaża i pokrycia. spacerówka jest duża, przekładana przodem lub tyłem. i przede wszystkim też cena nie jest wygórowana, szukaliśmy też wózka pod fotelik Maxi Cosi CabrioFix. ale najlepiej wg mnie to przejść do sklepu i sobie pooglądać, wiadomo, że dopiero przy użytkowaniu z maluchem będę mogła stwierdzić na ile się sprawdził. polecam mimo wszystko, jeśli macie możliwość to kupić wózek na allegro, bo dają gratisy, za które np. w smyku trzeba będzie dopłacić.pillow lubi tę wiadomość
-
ania_mr wrote:kaaasiaczek_ a ty zdecydowałaś się już na szpital i szkołę rodzenia??
w dalszym ciągu nie zdecydowałam.
dzwoniłam tylko do jednej szkoły rodzenia z Ikei - miś kuleczka, bo tam mają kursy weekendowe i za 3 dni weekendu (sb, nd, sb) po 12 h wychodzi ok. 350 zł. ta szkoła przynależy do szpitala w Kato na ul. Raciborskiej.
cały czas chciałabym rodzić na Bogucicach, ale nie wiem czy akurat w czasie mojego porodu będą mieli miejsca wolne
po 6 stycznia będę dzwonić i na coś się muszę w końcu zdecydować. nawet ostatnio mówiłam do męża, że pasowałoby zmierzyć czas dojazdu z domu do szpitala na Bogucicach, bo nie wiem ile mogę w domu zostać jak się zacznie, żeby od razu nie jechać, bo potem mogą odesłać, jakby akcja się nie rozkręciła
ania_mr lubi tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:w dalszym ciągu nie zdecydowałam.
dzwoniłam tylko do jednej szkoły rodzenia z Ikei - miś kuleczka, bo tam mają kursy weekendowe i za 3 dni weekendu (sb, nd, sb) po 12 h wychodzi ok. 350 zł. ta szkoła przynależy do szpitala w Kato na ul. Raciborskiej.
cały czas chciałabym rodzić na Bogucicach, ale nie wiem czy akurat w czasie mojego porodu będą mieli miejsca wolne
po 6 stycznia będę dzwonić i na coś się muszę w końcu zdecydować. nawet ostatnio mówiłam do męża, że pasowałoby zmierzyć czas dojazdu z domu do szpitala na Bogucicach, bo nie wiem ile mogę w domu zostać jak się zacznie, żeby od razu nie jechać, bo potem mogą odesłać, jakby akcja się nie rozkręciła
też o tym myślałam że co zrobię jak zacznie się akcja porodowa jak mąż będzie to jest spoko to by mnie do Katowic zawiózł bez niczego ale jak będzie akurat w pracy to będzie problem gdyż nikt inny w domu nie ma prawka i dlatego zdecydowałam się na Sosnowiec zawsze mogę u siostry w Sosnowcu zostać i będę mieć bliżej a 7 stycznia zaczynam szkołę rodzenia pierwsze zajęcia są organizacyjne i nie na wszystkie idę z mężem. Zobaczymy 7 co to będzie a 2 wizyta u lekarza -
Hej dziewczyny! Ja leze od 3 dni, od czasu do czasu wstaje, zeby cos zrobic. Wypralismy przez weekend wszysktie ciuszki dzieciece, powoli je prasujemy. Dobrze, ze maz wczesniej namowil mnie na lozeczko i szafe, bo teraz pewnie bym sie bala latac po sklepach. W sobote wieczorem przyszedl wozek. Zdecydowalismy sie, po wielu godzinach w sklepach i na forach intenetowych na Abc Design Turbo 6S wybralismy kolor Avocado, bo akurat ten kolor byl o 45% przeceniony, a po za tym inne byly bardzo wzorzyste w srodku i nie wiem czy to dobrze dla dziecka, a po za tym ja tez wole spokojniejszy. wozek moge polecic, naprawde super, ale koniecznie S6 a nie S4, S6 ma z przyodu podwojne kolka i jest super zwrotny.
Oprocz tego mamy jeszcze spacerowke z peg perego pliko p3, malo uzywana, wrecz w super stanie, dostalismy kupujac auto. Sprzedajaca zobaczyla ze jestem w ciazy i dorzucila nam ten wozek gratis. Tez jest super, ale sama bym go ni ekupila, bo troche za drogi, a po za tym ma 2 uchwyty do prowadzenia, wydaje mi sie ze 1 jest lepszy.
Od dzisiaj jestem sama w domu, maz musial isc do pracy.
Belly Best pokazal ze mam za soba 77% ciazy, codziennie modle sie o kazdy dzien, zeby przetrzymac jak najdluzej, najlepiej byloby do 6 lutego...
-
Endokobietko wytrzymasz zobaczysz
Ja mam już wózek, ale od polskiego producenta - podobają mi się chyba najbardziej wózki quinny i mutsy, ale kompletując nowy zestaw trzeba wydać 3-4 tys. a to jednak duży wydatek, więc za 1400 mam wózek ze spacerówką gondolą fotelikiem i bazą samochodową. Ciągle obiecuję wrzucić jakieś zdjęcia, ale chwilowo nie mam aparatu jutro mamy właściwie plan kupić bo stary się już zepsół.
Dziś także zabieram się za pranie ciuszków, część mam już popraną, a część nie.
W międzyczasie kupiłam niemal całą wyprawkę do szpitala dla siebie Co do podkładów ginekologicznych o któych ostatnio była mowa to te co mam zachowam na czarną godzinę, bo udało mi się kupić Hartmana- są więeksze, cieńsze, podobno dużo lepiej chłoną i mają pasek z klejem - więc myślę, że bez porównania.
Jestem każdego dnia już coraz bardziej zmęczona Ledwo się kulam, mąż wpycha mnie po schodach, a i schodzenie z łóżka nie jest wcale łatwe. No i ciągle mogłabym spać. Ciekawe jak tam czy wytrzymam na Sylwestra do 12 A właśnie jakie plany dziewczyny ? U mnie cóż- robimy z mężem pizzę, tvn w tv i picollo truskawkowe -
Dzisiejsze badania:
Morfologia krwi
Leukocyty 9,6 tys/µl
Erytrocyty 4,1 mln/µl
Hemoglobina 10,7 g/dl
Hematokryt 35 %
MCV 85 fl
MCH 26 pg
MCHC 30,8 g/dl
Płytki krwi 265 tys/µl
RDW-CV 19,0 %
PDW 17,0 fl
MPV 9,0 fl
Neutrofile 6,76 tys/µl
Limfocyty 2,17 tys/µl
Monocyty 0,63 tys/µl
Eozynofile 0,08 tys/µl
Bazofile 0,0 tys/µl
Neutrofile 70,1 %
Limfocyty 22,5 %
Monocyty 6,5 %
Eozynofile 0,8 %
Bazofile 0,1 %
Atypowe limfocyty# 0,06
Atypowe limfocyty% 0,60 %
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,13 tyś/ul
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 1,40 %
Badanie ogólne moczu
Przejrzystość przejrzysty
Barwa Słomkowy
Ciężar właściwy 1,010 g/ml
pH 6,50
Glukoza nie wykryto
Ketony nieobecne mmol/l
Urobilinogen prawidłowy
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecna
Osad moczu
Nabłonki płaskie nieliczne
Leukocyty 1-3 wpw 0 5
Pasma śluzu nieliczne
Hemoglobina poszła troszkę w góręWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 10:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja mam wizytę u gina 7 stycznia i zastanawiam się czy lekarz da mi skierowanie na jakieś USG , ostatnie miałam 21 listopada także to już chyba najwyższa pora ale by był psikus jakby malutka okazała się chłopczykiem a ja już mam pościele pokupione , kocyki , balahim w kolorze różowym
-
Szczesciara ostatnie USG jest między 30 a 32 tyg więc pewnie dostaniesz skierowanie Ja mam je właśnie 2 stycznia- zdjęcie jajeczek mam no i płeć potwedzone przez 2 różnych lekarzy więc nawet nie chcę myśleć o tym, że u mnie byłaby niespodzianka :D chociaż ja 70% rzeczy dla malucha mam w panterkę lub kotki więc to i dla dziewczynki by byłoby ok
Swoja drogą dostałam dużo ubranek po dziewczynce od koleżanki i mówię do niej, że dziękuję jej bardzo ale pewnie większość się nie przyda - bo jak dla chłopca takie a ona na to " kochana, zobaczysz jak CI się mały obsra 10raz w nocy i będziesz miała stertę prania to nie będziesz patrzyła w co przebierasz, byle czyste" więc awaryjnie odłożyłam te niby dziewczęce ubranka na inną półkę, bo mogą się przydać jednakpillow lubi tę wiadomość
-
A pająków się kompletnie nie boję, ale mam inną fobię- SZCZURY i Myszy ;[ masakra brzydzę się i boję jak cholera.