MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dołączam do sylwestra z tvn i polsatem , sokiem jabłkowym i pomarańczowym
I życzę Wam Kochane jak najszcześliwego Nowego Roku, Cudownych Maluszków chociaż tego nie musze bo napewno takie będą i odwrócenia naszego dotychczasowego życia do góry nogami w coraz to lepsze dni ;*
Kocur, paula22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny w nowym roku 2014!
Życzę Wam dużo zdrowia i szczęśliwego rozwiązania w marcu!
Ja wczoraj wróciłam ze szpitala- profil dobowy wyszedł bdb - tylko po godz.10 miałam lekko podwyzszony cukier. Zakupiłam glukometr i musze kontrolować co jakis czas. Zbadali mnie - maluszek ma 1450gram,ułożenie główkowe, wszystkie inne parametry w normie. Zmartwiło mnie tylko jedno...na karcie wypisu napisali -zagrozenie przedwczesnym porodem(rozwarcie na 0,5cm) Takze leże plackiem w domu do marca:)ania_mr, Viril, Kocur lubią tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Witam dziewczyny w nowym roku 2014!
Ja wczoraj wróciłam ze szpitala- profil dobowy wyszedł bdb - tylko po godz.10 miałam lekko podwyzszony cukier. Zakupiłam glukometr i musze kontrolować co jakis czas. Zbadali mnie - maluszek ma 1450gram,ułożenie główkowe, wszystkie inne parametry w normie. Zmartwiło mnie tylko jedno...na karcie wypisu napisali -zagrozenie przedwczesnym porodem(rozwarcie na 0,5cm) Takze leże plackiem w domu do marca:)
Będzie dobrze Ja mam jutro wizytę jestem ciekawa jaka malutka już duża, a także co z moją szyjką mam nadzieję że wszystko w porządku będzie
Malutka w Sylwester brykała, a jak mamusia poszła spać poszła spać razem z mamusią. Grzeczna z niej dziewczynka. Teraz sobie nóżki prostuje bo czuje jak boczkiem je wypychaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 13:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Dziewczyny czy mozecie polecic dobre przyswajalne żelazo? wizyte mam dopiero za 13dni wiec musze radzic sobie sama
może próbuj http://www.doz.pl/apteka/p66444-Burak_forte_z_zelazem_i_witamina_C_tabletki_60_szt
to jest koncertant z buraka ćwikłowego bez recepty. Tylko kup burak forte bo jest lepszy -
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Witam dziewczyny w nowym roku 2014!
Ja wczoraj wróciłam ze szpitala- profil dobowy wyszedł bdb - tylko po godz.10 miałam lekko podwyzszony cukier. Zakupiłam glukometr i musze kontrolować co jakis czas. Zbadali mnie - maluszek ma 1450gram,ułożenie główkowe, wszystkie inne parametry w normie. Zmartwiło mnie tylko jedno...na karcie wypisu napisali -zagrozenie przedwczesnym porodem(rozwarcie na 0,5cm) Takze leże plackiem w domu do marca:)
Witaj Marysiu, no to lezymy razem, mnie tez grozi przedwczesny porod, ja mam skrocona i rozmiekczona szyjke macicy (2,2 cm), a do tego moje lozysko w 1 miejscu peka - leze od piatku. Staram sie tak 70% dnia przelezec, chyba jest mi lepiej. Nie cisnie mnie tak brzuch na dol, mniej latam do WC. No ale tez mega sie stresuje, dzisiaj dzwonilam do pracy i musialam powiedziec, ze juz do niej nie wroce prze koncem macierzynskiego, nie byla to mila rozmowa, ale trudno Maluch najwazniejszy.
Jutro mam o 13 wizyte kontrolna, trzymajcie kciuki, zeby bylo lepiej, bo jak nie to czeka mnie szpitalania_mr lubi tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:Witaj Marysiu, no to lezymy razem, mnie tez grozi przedwczesny porod, ja mam skrocona i rozmiekczona szyjke macicy (2,2 cm), a do tego moje lozysko w 1 miejscu peka - leze od piatku. Staram sie tak 70% dnia przelezec, chyba jest mi lepiej. Nie cisnie mnie tak brzuch na dol, mniej latam do WC. No ale tez mega sie stresuje, dzisiaj dzwonilam do pracy i musialam powiedziec, ze juz do niej nie wroce prze koncem macierzynskiego, nie byla to mila rozmowa, ale trudno Maluch najwazniejszy.
Jutro mam o 13 wizyte kontrolna, trzymajcie kciuki, zeby bylo lepiej, bo jak nie to czeka mnie szpital
Nie możemy się dołować to źle wpływa na nasze maleństwa na pewno będzie dobrze Też mam dziś wizytę u lekarza i zobaczymy jak tam moja szyjka ostatnio miała 2,9 i była miękka ale myślę że będzie dobrze już nie długo będziemy trzymać nasze maleństwa na rączkachEndokobietka lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie wróciłam z USG i niespodzianka !!! Mój mały, który zawsze był wielkim klockiem w ciągu 4 tygodni bardzo niewiele przybrał. Tj. waży tylko 1700 gram , 4 tygodnie temu ważył 1410 więc myślałam, że ze 2 kg już będzie a tu taki chudzielec Lekarz powiedział, że wszytsko jest okej po prostu przystopował, ale wymiary wszytskie odpowiadają 31+3 dni (jestem 31+5) więc nie ma się czym martwić, pomimo, że zawsze przodował o ok 10 dni. W każdym razie jak zawsze miałam termin na ok 20 lutego tak teraz pokazało 3 marca no zobaczymy, zobaczymy - to już moje ostatnie USG było, więc całą prawdę poznam za jakieś 8 tyg. Moze wbrew wcześniejszym przypuszczeniom Rysio okaże sie maleńką kruszynką
Jutro wizyta i ktg.Endokobietka, Viril, pillow, Effcia28, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
ja już po dzisiejszej wizycie miałam tylko badanie bez USG. pani dr sprawdziła serduszko (wszystko ok) mały już ułożony do porodu i gotowy do wyjścia. podobno bardzo naciska na szyjkę. ale nic nie mówiła o wcześniejszym porodzie.
następna wizyta 21 stycznia.Kocur, Endokobietka, szczessciara, pillow, juicca lubią tę wiadomość
-
Super wiśnia Swoją drogą ciekawa jestem która z nas na forum pierwsza urodzi Ja z jednej strony chciałabym mieć już to za sobą, ale z drugiej poród mnie przeraża niezmiennie jeszcze nie pojechałam nawet szpitala obejrzeć , muszę się w końcu zebrać bo mnie marzec zastanie ;p
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Hey dziewczyny dobrze że u Was wszystko okej, no to Endokobietko jutro nas wielki dzień bo ja też mam wizytę hehe
Ja ostatnio mam duzo zmartwien, remont zaczynamy robic w lutym , pokoj lazienka i przedpokój ?! Czy zdązymy nie mam pojecia, wszystko bedzie trzena robic w biegu,eh jak ja tak nie lubie, no ale jak się mieszka z teściem to trzeba zyc na jego regułach.
Też muszę pojezdzic wybrac wkoncu szpital, bo wstepnie mam wybrany ale jeszcze chce obejrzec pozostałe dwa, poźniej mnie czeka potwierdzenie ojcostwa, aby synek miał nazwisko partnera bo jak narazie to nie mamy slubu, i to chyba tyle z tych najważniejszych
-
Witam z rana.
Ja dziś tez mam USG III trymestru, mam nadzieje że wszystko ok z Bartusiem.
Dzisiaj w nocy moja bratowa urodziła wcześniaka w 24 tyg:( Miała zakładany krążek, który nie pomógł, wczoraj chcieli jej to zamienić na szew ale po wyjęciu krążka zaczęła się akcja porodowa:( Malutka jeszcze żyje, pozostaje modlić się aby przeżyła...szczessciara, ania_mr, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość