MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania mr duża ta Twoja babeczka nie ma co Ciekawe jak przy porodzie będzie
Mi na ktg jakieś delikatne skurcze wyszły, następne badanie i wizyta za 2 tygodnie. Macicę mam już pod samiuśkimi żebrani, dziecko podobno uciska bardzo na wątrobę stąd moje złe samopoczucie. Położna zapytała czy zaczęłam się już pakować do szpitala... aż mnie strach obleciał, no kurcze przecież mam jeszcze czas...
Marysia Miriam- ja wam powiem, ze mam odwrotnie;) bo mam paskudny charakter i wszytsko chcę zawsze sama, a każdą "pomoc" odbieram jako próbę ingerencji w moją prywatność i niezależność także o nic nie proszę (przez co świadomie zasypuję się robotą wiecznie -_-) Na dodatek mama, babcia i teściowa mnie ciągle żałujują i każą mi odpoczywać a ja latam za przeproszeniem jak ze sraczką;p bo chcę wszytsko na tip top, a wiadomo, ze tak sie nie da. Bo póxnej twardy brzuch obolały albo zgaga i inne takie cudeńka
Paula22 pisałam jakis tydzień wcześniej też miewam takie nieprzyjemne bólekaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykocur ja też rzadko o coś proszę i nie jakieś wielkie rzeczy bo cudze wtrącanie się mnie irytuje ale prośba o złożenie po sobie łóżka w salonie czy zmycie garów to nie prośba w sumie kultura tego wymaga ale z moją rodziną to ciężko dyskutować Czarek mój się śmieje że ja to chyba podmieniona w szpitalu byłam
-
Ja akurat na moją mamę narzekac nie mogę , sama powiedziała ze pomoże mi ciuszki dla małego wyprać, nie powiem czasem mamy odmienne zdania ale ogólnie jest ok gdy nie daję rady , mam słabszy dzień pomaga mi przy obiedzie... ( mieszkamy w domu razem ) mama z tata i siostrą na górze a my na dole , jest jeszcze babcia , która tez czasem pomaga ( w sumie to z babca na wzajem sobie pomagamy) gorzej z siostrą , kompeltnie nie potrafimy sie dogadać , ona nie rozumie mnie ( czesto gadam o ciazy, fakt może za duzo i ją to irytuje , ale moze gdybym nie miała problemów z donoszeniem ciazy może nie byłoby takiego czestego gadania o ciazy i o dolegliwościach . Ale smutno mi gdy gdy ciocia jej faceta jest prawie na tym samym etapie to gada " ciocia G to , ciocia G tamto....nosz kur... wtedy mnie nosi, nawet jej facet bardziej mnie rozumie niz moja własna siostra
a w przedswiatecznych porządkach raz umyła łazienkę za mnie na dole to stwierdziła : no urodzisz to w koncu bedziesz sprzatac , ja jej nie prosiłam zeby mi pomagała , bo potem jest wielkie wypominanie
tez jestem czasem złosliwa wobec niej, ale kurcze jest mi przykro ze nie potrafi mnie zrozumiec
eh ale sie rozpisałam
a co do seksu od połowy lipca celibat
Aniu cieszę sie ze Wasza córcia ma sie dobrzeszczessciara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
oj moja teściowa , duzo gada , mówi a dam Wam na to czy na tamto , a jeszcze nic , ostatnio mowiła o łózeczku i nic...
jednym zdaniem duzo gada mało robi hahahah
Moja mama dała i na wózek i na inne pierdoły , a tesciowa sie jeszcze nie wykazała , no zobaczymy
No moja siostra tez ostatnio zakupiła pościel ipare ciuszków , pomimo ze nie potrafimy sie dogadac
nawet szwagierka nawoziła mi ciuchów , przescieradełszczessciara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hey ja już po wizycie u lekarza, nieestety dziś nie miałam robionego usg, ruchy synka czuję bardzo częstotliwie, miałam dzis mierzone tętno dzieciaczka i wynosiło 158 do 160 więc w normie
Pozatym cos z tym moczem ciągle mam troszke nie tak ale dostałam tabletki dopochwowe po których wszytko powinno się unormować
A moja teściowa zerwała z nami kontakt jakies 2 miesiące temu, po to by nie kupić tego co nam naobiecywała .. idiotka sorka za słownictwo, ale tak naprawde to ja nie potrzebuje od niej zadnej pomocy, fajnie poprostu jakby była babcią, ale chyba to się nie sprawdzi
Za to moja mama jest dosłownie złota we wszystkim mi pomaga, organizuje co potrzebuje i naprawde bardzo się angażuje.
A jeszcze nawiązując do tego jakcy ludzie są sympatyczni dla kobiet w ciązy to dzis miałam taką sytuację:
Wchodze do poczekalni a tam 20 osób niezarejestrowanych czeka do ginka, ja mialam rejestracje na 8,45... było 5 mężczyzn ze swoimi partnerkami dodam że nie w ciązy, w ciązy była jedna ale w 13 tygodniu, wiem bo kiedyś z nią zamieniłam pare słów dokładnie miesiąc temu jak była w 9, to facet jej ją za brzuszek że ona nie może stać to i tamto , i sam siedział z dupą a że ja wygladam jak słoń i musisałm stac 40 minut to już nie zauważył, tak jak i reszta facetów a zobaczymy jak jego kobiete kiedyś tak potraktują jak będzie w 6 miesiącu.... wrrr wkurzyło mnie to niesamowicie, ale niech sie udławi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 14:12
-
nick nieaktualny
-
Wrocilam od lekarza. Szyjka sie wydluzyla z 2,2 na 2,75 cm, ale nadal jest miekka i na lozysku lekarz widzi jakis ucisk. O dziwo teraz mam juz zakaz wszystkiego, nawet na spacer 20 minut nie moge wyjsc, mam lezec definitywnie do 23.01 czyli do konca 34 tygodnia a potem moge robic co chce. Bo teraz jest dla dziecka za wczesnie i te 3 tygodnie musi jeszcze zostac w brzuchu chocby nie wiem co. Wizyte mam teraz co tydzien, szkole rodzenia powinnam odmowic, ale powiedziala ze zobaczymy co bedzie za tydzien. Jakby bol brzucha sie nasilal mam natychmiast jechac do szpitala. Takze niby lepiej, ale mam teraz mega uwazac. Takze wracam do lozeczka.
kaaasiaczek_, ania_mr, pillow, Viril lubią tę wiadomość
-
szczessciara wrote:Juicca teraz patrze na Twój suwaczek ... ja też poroniłam w lutym od 8 do 12 lutego leżałam w szpitalu ;(
-
paula22 wrote:Dzień dobry;)
Dziewczyny czy pobolewa Was w dole brzucha? cięzko mi opisać ten ból, jakby zakwasy z przećwiczenia tak boli jak wstaje czy cos
Ja miałam identyczne bóle dr zapisała mi asmag i nospe na to bo podobno to takie bóle przed skurczami się pojawiają a to za wcześnie. Bierz magnez i nospe