MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrocilam z narady, na maxa nudna i za dluga Cos tam sie wierci, ale bardzo bardzo slabo, mysle ze naprawde Maluch zmienil pozycje. Maz wczoraj przez brzuch slyszal serce Malucha, wiec nie mam sie czym martwic. Ja tez jestem bardzo slaba, u nas jest nagle +12 stopni, mam mega niskie cisnienie, moze dziecko sobie poprostu odpoczywa.
pillow lubi tę wiadomość
-
Ale dostałam ładny prezent na świata <wściekła> mandat za jazdę bez ważnego biletu w przewozach pracowniczych przez roku...jest taka zła...
pod choinkę to dostanie rózgę a nie dywaniki do samochodu....
Nawet moja córeczka wie że jestem zła, zdenerwowana, bo zaczyna mnie mocniej kopać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 14:11
-
Ja sobie czytam dziewczyny co piszecie, ale nie bardzo mam co pisać o sobie, co do Świąt to jakoś średnio je czuje, myśle że jak bedzie maluszek bed o wiele bardziej urocze
MY na świeta wybieramy sie do partnera dziadków Czyli dla Igorka Pradziadków, myśle że bedzie nawet okej
Choinka nadal nie ubrana, zrobiłam sie dość leniwa, wiec nie mam pojecia kiedy sie za to zabierzemy
Mikusia mam tak samo tylko z jestem troche wczesiej niż TY, tez ruchy zaczełam czuc bardzo nisko i boli jak na @ , a wizyte mam dopiero 3.01.
Eddokobietko - tak jak wczesniej pisałam, Wszystkie chcemy żeby maluch ruszał się kiedy tylko zapragniemy, ale on i tak będzie robił swoje kiedy chce Wiec nie zamartwiaj się, napewno tak mu dobrze w Twoim brzuszku że najzwyczajniej się rozleniwił
Ja dopiero za dwa dni mam swoją STUdniówkę, a Wy Mamuski już dawno za sobą hehe;)
[/url] -
Moja córcia nie zmieniła jeszcze pozycji. Cały czas czuję ewidentne kopniaki na dole a u góry jak sie rozpycha głowka
Co do ruchów wczoraj wyjatkowo o 22 poszła spać ale ja się nie denerwowałam tylko spokojnie połozyłam się spać i przed 5 rano już harcowała myśle że dziecko ma swój rytm i rusza się kiedy chce hehe a my niestety musimy na to cierpliwie czekać -
Patrzcie co znalazlam na 30 tydzien ciazy:
Ruchy dziecka przestają być tak silne i gwałtowne. Związane jest to z coraz mniejszym miejscem w macicy. Maluch najczęściej przebywa w pozycji embrionalnej: jest skulone, ma skrzyżowane rączki i nóżki.
Może ustawić się głową w dół i pozostać w tej pozycji aż do dnia porodu. U chłopców do moszny kanałem pachwinowym zstępują jądra (wędrówka zakończy się za dwa tygodnie).
Dziecko waży 1300g i zwinięte w kulkę mierzy 27 cm.
Moze juz jest mu porpostu ciasno. -
cześć mamuśki
nie pisze ostatnio za często ale czytam was regularnie.
ja tez mam łożysko z przodu i czuję ruchy bardzo delikatnie choć ostatnio mały zaczął mnie kopać po bokach i to dość boleśnie nawet. i rzeczywiście mam tak że jak się dużo ruszam, często chodzę i wszędzie mnie pełno to małego nie czuję w ogóle. a wystarczą takie 2 dni odpoczynku i wariuje cały dzień i noc 3 dni temu bawił się w boksera chyba i nawet mój mąż poczuł i widział ruchy. pierwszy raz
wczoraj byliśmy z mężem na zakupach przedświątecznych. prezenty prawie kupione w całości. dzisiaj zapakowane. nie mam jeszcze prezentu dla męża ;/
w środę będę piec torta Red Velvet do pracy na wigilię pracowniczą i takie pożegnanie z pracą. w czwartek na 13 jadę na wigilię do pracy a na 17 do lekarza idziemy ciekawe jak się maleństwo moje czuje
dziewczyny czy też tak macie że chodzicie po domu i mówicie do brzucha?? bo ja tak mam.... hahah gadam do siebie że sobie śniadanko zrobimy, że pójdziemy do sklepu, że coś tam dla taty ugotujemy itd... hehe
-
znowu dostałam opryszczkę to już 4 razy w ciąży, teraz chyba z tych całych nerwów.
A jeszcze mama mojego męża dzwoniła do niego aby w sobotę jechał z nią na wieść jej pomóc bo okno wypadło a ja już cała w nerwach że chce mnie przed świętami z tym wszystkim zostawić.
Dziś dla mnie to jakiś pechowy dzień, a tych nerwów całych to mała tak mnie kopie chyba chce mnie uspokoić -
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam z wizyty (ostatnio 3 tyg temu byłam)
Z szyjką wszystko ok - bez zmian.
Synuś bardzo ruchliwy - ma już przeszło 1400gram:) wszystkie parametry w normie.
Robione miałam też ktg - zapis prawidłowy.
A z gorszych rzeczy to dostałam skierowanie do szpitala na profil dobowy glukozy. Takze przebadaja mnie i wróce do domu:) tylko 2 nocki.Jutro dowiem sie kiedy dokładnie ide.pillow, Viril, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Marysia no to dobrze, ze wszystko jest ok, glukoza pewnie tez wyjdzie dobrze, trzymam kciuki.
Aniu Mr to faktycznie nerwowy dzien dla Ciebie, a Mala pewnie chce powiezdiec ze masz sie na niej skupic, a nie na innych problemach
Wisnia 11 ja tez mowie do brzucha, pytam sie np. co ma ochote zjesc na sniadanie
Viril czekamy na fotki.
A ja sie dzisiaj pierwszy raz moge pochwalic, ze kupilismy dla Malucha lozeczko, materac, oslonke na szczebeli, podklad nieprzemakalny, 2 przescieradla, spiworek do spania, recznik do kapieli i takie male reczniczki do niewiadomo czego maz od siebie dorzucil polarkowy kocyk bo nie mogl sie oprzec. Takze mamy poczatek! Wlasnie opijam to szklanka mleka!Viril, kaaasiaczek_, pillow, juicca lubią tę wiadomość
-
Hehe ja też własnie pije mleko, bo coś mnie zaparcia męczą.
No gratuluje zakupów Endokobietko
Aniu- jutro będzie lepiej , mi z kolei się zaczęły robic zajady w koncikach ust
i do tego wszystiego nie pamięam kiedy ostatnio przespałam całą noc,ciągle się budzę
Maryśka - oby szybko zleciały Ci te nocki w szpitalu i super że z synkiem wszystko ok
-
nick nieaktualny
-
Endokobietka wrote:Tak na przedniej scianie.
Ciasto nic nie dalo, dalej nic nie czuje
no ja właśnie też mam na przedniej.
ale malucha czuje dość często, tzn. tak mi się wydaje.
najczęściej właśnie ok. 5-6 jak mąż wychodzi do pracy, to wtedy maluch najbardziej daje o sobie znać, a w ciągu dnia, to zależy, czy dużo latam, czy odpoczywam, bo jak jestem zabiegana, to rzadko czuję.
często też odczuwam kopniaki podczas jazdy samochodem. -
chyba po prostu nastał taki czas u nas dziewczynki że się mniej czuje dzieciaczki.Ja sama też od kilku dni nie czuje tak mocno ruchów jak dotychczas za dwa dni przyjdzie położna to posłucham serduszka i upewnie się ,że wszystko jest u niego/niej ok i ma się dobrze
Marysiu dobrze ,że to tylko dwa dni przeleci szybko
ahh gapa ze mnie nie przywitałam się z Wami więc Dzień dobry i Do widzenia kobietkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 23:19
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry! Moj leniuch dalej sie nie rusza, troche mnie to denerwuje, ale staram sie zachowac spokoj, przeciez w czwartek na badaniach bylo wsyzstko OK i serducho tez bilo super. Wczoraj cos tam sie poruszal, slabo bo slabo ale zawsze. Od jutra juz mam urlop, wiec bede w domu sobie na spokojnie obserwowac. Obecnie mam taki zapierdziel w pracy, ze nawet na herbatke nie mam czasu - tylko na internet mi troche zostalo Dzisiaj walcze juz od 7 i pewnie przed 17 nie wyjde, wiec mala przerwa na Forum tez mi sie nalezy.
Milego dnia wszystkim!