X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na l4 od samego początku, praca fizyczna , dzwiganie ciężarów , odd razu kazali isc na zwolnienie lekarskie, potem plamienia problemy , lezenie

jak masz okazje to idz , wypocznij przed porodem i nowym wyzwaniem ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak juicca, ze względu na pracę fizyczną, w tym 3 zmiany, od razu poszłam na l4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 16:50

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 28 tyg chodze co 2 tyg do mojego lekarza:)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od28 tyg mam wizyty co 3 tygodnie (chodzę prywatnie)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16kb7ki.png

a to my :)

pillow, kaaasiaczek_, ania_mr, Kocur, juicca, wisnia11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu może Ty też się pochwalisz brzuszkiemm ??;> :):)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriana jak patrzę w kartę to od 25 chodziłam już co 2 tyg., ale to przez gorsze wyniki , ale normalnie chyba od 28-30 chodzi się co 2 tyg. i po 36 już co tydzień :) - chodzę na NFZ

Szczesciiara ładny brzucholek :) Mały i zgrabniutki, ale widać, ze Ty szczuplutka jesteś :)

szczessciara lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ale ładny brzuszek ;)

szczessciara lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed ciążą ważyłam 53 kg przy wzroście 173 cm , miesiąc temu byłam na wizycie i przytyłam 9 kilo , jutro właśnie wybieram się do gina i jestem ciekawa ile znowu mi przybyło :):)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rzeczywiście szczuplutka jesteś , ta ważyłam przed ciążą więcej przy wzroście 160 :D

No to kolej na moje +17 kg z Ryśkiem w środku :)
    df30a693c4b11b6dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 21:06

pillow, szczessciara, wisnia11, kaaasiaczek_, Marysia0312, Viril, juicca, paula22 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka
    nie przejmuj się wyjazdem. mój mąż też jechał przed świętami do Berlina z kumplami. co prawda wyjeżdżali rano i w nocy wracali ale zawsze. teraz w sobotę też miałam jazdę bo poszedł spotkać się z kumplem (kolega się lekko podłamał, zrezygnował nawet ze studiów /ostatnie pół roku/) i miał z min pogadać. okazała się ze to wyjście było do 4 nad ranem. po wielu moich telefonach i ryku w słuchawkę wreszcie wrócił do domu. ogólnie pozwalam mu wychodzić z kumplem do pubu ale wtedy wiem mniej wiecej o której wróci. a teraz zwykła rozmowa skończyła się na mieście więc moja reakcja była uważam odpowiednia... wkurzyło mnie to!!

Doriana
    ja miała zamiar pracować do końca grudnia. niestety nie wyszło. zaczął mnie boleć kręgosłup.. tydzień L4. potem zapalenie oskrzeli. następny tydzień a później to już od gina L4 ma miesiąc. a do lekarza co 2 tyg. zaczęłam chodzić jak dostałam l4 od ginekologa czyli od ok 28 tygodnia.

dziewczyny chwalcie się brzuszkami :) ja tu ciągle słyszę od rodziny że mam mały brzuszek... a tu dziewczyny z takimi zgrabniuchami jesteście :) brzucholki super. wszystkie takie zgrabniutkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 21:11

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.tinypic.com

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tej strony idzie wgrać zdjęcie

• Viril Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ;*
    SOrka że sie nie udzielam, ale tyle rzeczy mi sie zwalilo na glowe ze nie wiem za co sie zabrac, ale czytam was codziennie :)

A wieć najpierw chcialam sie odnieść do Oleńki i powiedziec ze my Ole to chyba juz tak mamy, ja swojego tez nigdzie nie puszczam :P i w sumie mam to gdzieś czy sie obraża hehe :P

Kasiaczek- wózek poprostu booomba , az ie zakochałam :)

Szczęściara,kocur,wiśnia,pillowe - bombowe brzuszki ;)

Endokobietko- mam nadzieje ze wszystko okej bedzie z Twoją szyjką, 3 mam kciuki, musi być dobrze.

A u mnie nawał pracy bo w przyszłym tgodniu dopiero zaczynamy remont pokoju, a ja mam coraz mniej sił. Wybieranie farb itp przedemną, i czuje że pewnie dużo się nawkurzam, jak cos nie wyjdzie po mojemu. Także teraz troche rzadziej będe Was odwiedzać :*

oar8dqk3l1r1h524.png

kaaasiaczek_, szczessciara, pillow lubią tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril, no to udanego remontu życzę. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    Hey dziewczyny ;*
    SOrka że sie nie udzielam, ale tyle rzeczy mi sie zwalilo na glowe ze nie wiem za co sie zabrac, ale czytam was codziennie :)

A wieć najpierw chcialam sie odnieść do Oleńki i powiedziec ze my Ole to chyba juz tak mamy, ja swojego tez nigdzie nie puszczam :P i w sumie mam to gdzieś czy sie obraża hehe :P

Tak jest i nigdzie nie jedzie! Postawiłam na swoim hehe :)

oar8dqk3l1r1h524.png

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie narazie wszystko chyba ok, brzuch juz nie twardnieje, tzn. duzo mniej moze ze 2-3 razy na dzien, wczesniej 2 razy na godzine. Magnez czyni cuda. Ogolne samopoczucie duzo lepsze, wczoraj i dzisiaj bylo tak dobrze, ze az sie martwie, ze sie za dobrze czuje :). Dzisiaj musze jechac do szpitala, zeby zameldowac sie do porodu, ale mam bardzo blisko i jade z mezem samochodem. Ogolnie leze caly dzien i nic nie robie, w pozycji nielezacej spedzam 2-3 godziny w ciagu calego dnia. Dziekuje Bogu za kazdy dzien, w ktorym Maluch jest ze mna. Mam nadzieje, ze wytrzymam jeszcze conajmniej miesiac. Termin porodu mam na 6.03,
    W piatek wizyta u lekarza wiec dowiem sie co i jak.

pillow, Marysia0312, Iwo123, Effcia28 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc;) ja juz po wizycie na nfz dziś, wszystko ok poza tym, że jakieś rozwarcie jest. mam uważać bardzo aby dotrwać do terminu. ale po powrocie do domu przestraszyłam się bo na wkładce zobaczyłam krew/plamienie po badaniu;/ czy to normalne? w ciąży nie miałam jeszcze tak...

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja Endokobietko, leże i odpoczywam:) wszystko aby maluszek siedział w brzuszku.
    Boję sie wizyty 15.01 - nie chce aby powiedział mi lekarz ze rozwarcie sie powiekszyło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    czesc;) ja juz po wizycie na nfz dziś, wszystko ok poza tym, że jakieś rozwarcie jest. mam uważać bardzo aby dotrwać do terminu. ale po powrocie do domu przestraszyłam się bo na wkładce zobaczyłam krew/plamienie po badaniu;/ czy to normalne? w ciąży nie miałam jeszcze tak...
    A jakie masz rozwarcie? słyszałam że takie plamienia mogą wystąpić pobadaniu alelepiej jak zadzwonisz do lekarza i mu o tym powiesz.

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ