MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
wiecie co lekarz mi kazał liczyć ruchy płodu na 3 godziny minimum 10 ruchów czy Wam też dali takie zalecenia ?
szczerze Wam powiem,że ja lepiej czułam ruchy jak nie musiałam tego robić teraz aby się wsłuchuję i schizy łapie jak się nie rusza
Dziś spakowałam wreszcie torbę do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 22:18
-
Effcia nie mam takich zalecen, ale ja caly czas mowie mojej lekarce, ze byrdzo slabo od samego poczatku ciazy czuje mojeog Malucha, ja bym 10 ruchow w ciagu calego dnia nie naliczyla. Ja ich poprostu ni eczuje, na ostatnim USG dziecko sie ruszalo, widzialam to, ale nie czulam, wiec sie tym wogole nie przejmuje. Kiedys chcialam liczyc, ale to nie ma sensu u mnie, tylko stres powoduje.
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
I mam już wyniczki
Morfologia krwi
Leukocyty 11,5 tys/µl
Erytrocyty 4,0 mln/µl
Hemoglobina 10,8 g/dl
Hematokryt 34 %
MCV 84 fl
MCH 27 pg
MCHC 32,2 g/dl
Płytki krwi 220 tys/µl
RDW-CV 18,1 %
PDW 18,8 fl
MPV 9,2 fl
Neutrofile 8,15 tys/µl
Limfocyty 2,61 tys/µl
Monocyty 0,61 tys/µl
Eozynofile 0,07 tys/µl
Bazofile 0,0 tys/µl
Neutrofile 71,1 %
Limfocyty 22,8 %
Monocyty 5,3 %
Eozynofile 0,6 %
Bazofile 0,2 %
Atypowe limfocyty# 0,12
Atypowe limfocyty% 1,00 %
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,09 tyś/ul
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 0,80 %
Badanie ogólne moczu
Przejrzystość przejrzysty
Barwa Słomkowy
Ciężar właściwy 1,010 g/ml
pH 7,00
Glukoza nie wykryto
Ketony nieobecne
Urobilinogen prawidłowy
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecna
Osad moczu
Nabłonki płaskie nieliczne
Leukocyty 1-3
Erytrocyty świeże 0-1
Hemoglobina utrzymuje się na tym samym poziomie.
Teraz czekamy na piątkową wizytę.
Ostatnio mam uczucie że mała obróciła się poprzek. A była od dłuższego czasu ułożona główką w dół ale to się pewnie wyjaśni na wizycie piątkowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 10:17
-
mi kazali liczyć w szpitalu ruchy 3*dziennie po posiłku. miało być tez 10.
jak miałam liczyć to mała sie tak nie ruszała a teraz w domu jak nie licze to wiecej sie rusza.
czy Was tez z dnia na dzien pobolewa brzuch i krzyż jak na miesiączke?
ja mam wrazenie, ze coraz czesciej i mocniej mnie boli;/ dzis ok 1 w nocy az sie wystraszyłam... -
ja miałam z zaparciami problemy pierwsze 3 dni w szpitalu chyba ze stresu.
pomogły jabłka i jogurty:)
dziewczyny jakie macie staniki do karmienia?
ja chyba musze sie wymierzyć i zamówić z allegro bo osobiście teraz nie kupie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 12:13
-
Dzwonili do mnie z kliniki że pani dr widziała moje wyniki ba GBS i nie tylko zrobiła już na wszystko (cała biocenozę pochwy), i jak będę mam odebrać dodatkową receptę na Dafnegin wiadomo dobrze by było abym teraz ją odebrała ale nie mam jak dojechać więc nic się nie stanie jak poczekam te 4 dni tylko abym nie zapomniała odebrać tej recepty z recepcji.
-
Pillow moge napisac dokladnie to samo, oprocz szpitala.
Ja mam jutro wizyte w szpitalu i pewnie dostane termin cesarki, byle tylko do tego terminu dotrwac, aby moja ciaza byla donoszona musze wytrzymac jeszcze 10 dni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 15:20
pillow, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Pillow pewnie ze damy rade. Planowo cesarka odbywa sie na 10-14 dni przed terminem (tak mi powiedzieli przy meldowaniu sie do szpitala) czyli 20-24.02 czyli u mni max 3 tygodnie jeszcze, no ale w mojej sytuacji to moze byc jeszcze wczesniej, zeby potem nie bylo za pozno. Jutro sie dowiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 15:26