X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Właśnie zarejestrowałam mojego Michałka na USG bioderek na 7kwietnia ,Wy już byłyście ze swoimi maluszkami?
    byliśmy- u nas badanie trwaóło 3 minuty dosłownie, moje dziecko się nawet nie zorientowało;) za 3 miesiące idziemy do kontroli:)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

My mamy jutro wizytę u ortopedy mam nadzieję że już nie będziemy musieli jej szeroko pieluszkować .

W czwartek mamy pierwsze szczepienie i tu pytanie które zadaję sobie od jakiegoś czasu która szczepionką mam szczepić i nadal nie wiem.

Pozdrawiamy Was serdecznie :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na gazy u maluszków?? albo kolki bo już sama nie wiem co jest temu mojemu szkrabowi. jak prześpi godzinę w spokoju to jest dobrze a tak pręży się, kurczy nóżki, płacze (a raczej się drze) całymi godzinami. nie mogę go uspokoić a jak już mi się uda to na 15 minut...
    mam nadzieję ze przejdzie mu szybciej niż za 2 miesiące... nie moge patrzeć jak się tak męczy i go boli a ja nic nie mogę zrobić...
    kropelki nie pomagają, masaże też nie, zginanie nóżek, poklepywanie, układanie na brzuszku, herbatki koperkowe też nie. bujanie i ciepła pielucha pomaga na chwilę, dosłownie 3-5 minut.

my w czwartek idziemy do neonatologa na kontrolę a 14 kwietnia do bioderek.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia a moze kateter rektalny?

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na gazy u maluszków?? albo kolki bo już sama nie wiem co jest temu mojemu szkrabowi. jak prześpi godzinę w spokoju to jest dobrze a tak pręży się, kurczy nóżki, płacze (a raczej się drze) całymi godzinami. nie mogę go uspokoić a jak już mi się uda to na 15 minut...
    mam nadzieję ze przejdzie mu szybciej niż za 2 miesiące... nie moge patrzeć jak się tak męczy i go boli a ja nic nie mogę zrobić...
    kropelki nie pomagają, masaże też nie, zginanie nóżek, poklepywanie, układanie na brzuszku, herbatki koperkowe też nie. bujanie i ciepła pielucha pomaga na chwilę, dosłownie 3-5 minut.

my w czwartek idziemy do neonatologa na kontrolę a 14 kwietnia do bioderek.

Mi lekarz wczoraj kazal kupic BioGaia kropelki troche drogie u mnie 16 euro 5 ml ale co zrobic, po paru dniach ma byc poprawa. Stosuje tez sab simplex, to rozbija powietrze w mleku, jakby jest lepiej. Najlepsza rada jesli karmicie butelka uwazac zeby podczas wlewania mleka go nie napowietrzac - trzeba lac po sciankach (tez mi lekarz podpowiedzial).

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiace butelka ile ml dajecie dziecku do picia na dobe, bo ja kompletnie nie wiem ile mam mu dawac, narazie daje 110 ml co 3 godziny mojego mleka, modyfikowanego daje 100, bo takie mam butelki, ale staram sie nie dawac wiecej niz 2 porcje na dobe.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wielki dzien u nas, idziemy na pierwsza rehabilitacje, sami, nie wiem jak dam rade. musze zabrac butelke ze soba bo wizyta na 11 a teoretycznie o 12 jedzenie, wiec nie zdarzymy wrocic.
    Dzis zaliczylismy spacer 45 minut sami i to byla nasza najwieksza wyprawa.
    Jutro musze wyjsc o 10, termin mam na 11, wroce pewnie po 12.
    Trzymajcie kciuki, kurcze wiecie ze sie boje......:)

kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam to Wasze dzieciaki strasznie dużo jedza :P moja mała najwięcej zje 90 i to musi być strasznie głodna a tak to troszkę cycusia a jak mm to 30 czasem 60 i lulu :)

4afcc1255b.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wiśnia ja dostałam na takie dolegliwości syrop Debridat jest to nie dobre w smaku ale mojej Madzi pomaga do tego mam Sab simplex.
    Jeśli chodzi o herbatkę ja podaję rumiankową bo ponoć jest lepsza od koperkowej(ta ponoć wzdyma dodatkowo )

Endokobietko u nas Bio Gaia jest tańsza około 8-10 euro
    Ja podaje swojemu dziecku 90 ml mm nie zawsze to wypije przeważnie zostawi, bo ona pije częściej ale mniej tak około 60ml co 2godziny

• sylvia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszedł ze mnie taki skrzep krwi wielkości łyżki dzwoniłam do położnej i szpitala i powiedzieli że to normalne ale ja całą nerwowa jestem, czy któraś z was coś takiego miała? Powiedzieli że się czyszcze ale aż takie cos???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 21:40

relgg7rfroacrbi5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ile wasze dzieciaczki przybierają tygodniowo?

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    Dziewczyny wyszedł ze mnie taki skrzyp krwi wielkości łyżki dzwoniłam do położnej i szpitala i powiedzieli że to normalne ale ja całą nerwowa jestem, czy któraś z was coś takiego miała? Powiedzieli że się czyszcze ale aż takie cos???
    dobrze macica pewnie się obkurcza.
    A ile Ty jesteś po porodzie? bo nie masz żadnego suwaczka

• sylvia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tyg po jestem... Muszę zrobić suwaka ale teraz na tel jestem

relgg7rfroacrbi5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    ej ile wasze dzieciaczki przybierają tygodniowo?
    Mój przez 10 dni ostatnio przytył 450gram (na cycu) położna mówiła że jak na miesiąc przyrost bedzie 600g to jest to w normie.

magdalena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    Dziewczyny wyszedł ze mnie taki skrzep krwi wielkości łyżki dzwoniłam do położnej i szpitala i powiedzieli że to normalne ale ja całą nerwowa jestem, czy któraś z was coś takiego miała? Powiedzieli że się czyszcze ale aż takie cos???
    Sylwia mi w pierwszym tygodniu po porodzie tez czasami takie jakby małe skrzepy krwi wyleciały - dzis juz prawie czysto jedynie czasami coś wyleci a tak to śluz zabarwiony krwią.
    Brzuszek też z dnia na dzień coraz lepiej wygląda.

• pillow Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

• paula22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ja także miałam skrzepy, teraz już od jakiegoś czasu jest czysto, dośc długo ze mnie leciało ale kończe już okres połogu więc minęło kilka dni temu

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto zdjęcia Michałka:) (oczywiście nie wszystkie)

https://www.facebook.com/MAREKBLACHNIOfotografia?fref=ts

Misiu bardzo dzielnie pozował, chcieliśmy jeszcze inne zdjęcia mu porobić ale niestety nie chciał spać:) jak wsiedliśmy do auta od razu zasnął :)

juicca, kaaasiaczek_, Lissa lubią tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hj

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ