X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Właśnie zarejestrowałam mojego Michałka na USG bioderek na 7kwietnia ,Wy już byłyście ze swoimi maluszkami?
    byliśmy- u nas badanie trwaóło 3 minuty dosłownie, moje dziecko się nawet nie zorientowało;) za 3 miesiące idziemy do kontroli:)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

My mamy jutro wizytę u ortopedy mam nadzieję że już nie będziemy musieli jej szeroko pieluszkować .

W czwartek mamy pierwsze szczepienie i tu pytanie które zadaję sobie od jakiegoś czasu która szczepionką mam szczepić i nadal nie wiem.

Pozdrawiamy Was serdecznie :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na gazy u maluszków?? albo kolki bo już sama nie wiem co jest temu mojemu szkrabowi. jak prześpi godzinę w spokoju to jest dobrze a tak pręży się, kurczy nóżki, płacze (a raczej się drze) całymi godzinami. nie mogę go uspokoić a jak już mi się uda to na 15 minut...
    mam nadzieję ze przejdzie mu szybciej niż za 2 miesiące... nie moge patrzeć jak się tak męczy i go boli a ja nic nie mogę zrobić...
    kropelki nie pomagają, masaże też nie, zginanie nóżek, poklepywanie, układanie na brzuszku, herbatki koperkowe też nie. bujanie i ciepła pielucha pomaga na chwilę, dosłownie 3-5 minut.

my w czwartek idziemy do neonatologa na kontrolę a 14 kwietnia do bioderek.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia a moze kateter rektalny?

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na gazy u maluszków?? albo kolki bo już sama nie wiem co jest temu mojemu szkrabowi. jak prześpi godzinę w spokoju to jest dobrze a tak pręży się, kurczy nóżki, płacze (a raczej się drze) całymi godzinami. nie mogę go uspokoić a jak już mi się uda to na 15 minut...
    mam nadzieję ze przejdzie mu szybciej niż za 2 miesiące... nie moge patrzeć jak się tak męczy i go boli a ja nic nie mogę zrobić...
    kropelki nie pomagają, masaże też nie, zginanie nóżek, poklepywanie, układanie na brzuszku, herbatki koperkowe też nie. bujanie i ciepła pielucha pomaga na chwilę, dosłownie 3-5 minut.

my w czwartek idziemy do neonatologa na kontrolę a 14 kwietnia do bioderek.

Mi lekarz wczoraj kazal kupic BioGaia kropelki troche drogie u mnie 16 euro 5 ml ale co zrobic, po paru dniach ma byc poprawa. Stosuje tez sab simplex, to rozbija powietrze w mleku, jakby jest lepiej. Najlepsza rada jesli karmicie butelka uwazac zeby podczas wlewania mleka go nie napowietrzac - trzeba lac po sciankach (tez mi lekarz podpowiedzial).

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiace butelka ile ml dajecie dziecku do picia na dobe, bo ja kompletnie nie wiem ile mam mu dawac, narazie daje 110 ml co 3 godziny mojego mleka, modyfikowanego daje 100, bo takie mam butelki, ale staram sie nie dawac wiecej niz 2 porcje na dobe.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wielki dzien u nas, idziemy na pierwsza rehabilitacje, sami, nie wiem jak dam rade. musze zabrac butelke ze soba bo wizyta na 11 a teoretycznie o 12 jedzenie, wiec nie zdarzymy wrocic.
    Dzis zaliczylismy spacer 45 minut sami i to byla nasza najwieksza wyprawa.
    Jutro musze wyjsc o 10, termin mam na 11, wroce pewnie po 12.
    Trzymajcie kciuki, kurcze wiecie ze sie boje......:)

kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam to Wasze dzieciaki strasznie dużo jedza :P moja mała najwięcej zje 90 i to musi być strasznie głodna a tak to troszkę cycusia a jak mm to 30 czasem 60 i lulu :)

4afcc1255b.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wiśnia ja dostałam na takie dolegliwości syrop Debridat jest to nie dobre w smaku ale mojej Madzi pomaga do tego mam Sab simplex.
    Jeśli chodzi o herbatkę ja podaję rumiankową bo ponoć jest lepsza od koperkowej(ta ponoć wzdyma dodatkowo )

Endokobietko u nas Bio Gaia jest tańsza około 8-10 euro
    Ja podaje swojemu dziecku 90 ml mm nie zawsze to wypije przeważnie zostawi, bo ona pije częściej ale mniej tak około 60ml co 2godziny

• sylvia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszedł ze mnie taki skrzep krwi wielkości łyżki dzwoniłam do położnej i szpitala i powiedzieli że to normalne ale ja całą nerwowa jestem, czy któraś z was coś takiego miała? Powiedzieli że się czyszcze ale aż takie cos???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 21:40

relgg7rfroacrbi5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ile wasze dzieciaczki przybierają tygodniowo?

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    Dziewczyny wyszedł ze mnie taki skrzyp krwi wielkości łyżki dzwoniłam do położnej i szpitala i powiedzieli że to normalne ale ja całą nerwowa jestem, czy któraś z was coś takiego miała? Powiedzieli że się czyszcze ale aż takie cos???
    dobrze macica pewnie się obkurcza.
    A ile Ty jesteś po porodzie? bo nie masz żadnego suwaczka

• sylvia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tyg po jestem... Muszę zrobić suwaka ale teraz na tel jestem

relgg7rfroacrbi5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    ej ile wasze dzieciaczki przybierają tygodniowo?
    Mój przez 10 dni ostatnio przytył 450gram (na cycu) położna mówiła że jak na miesiąc przyrost bedzie 600g to jest to w normie.

magdalena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    Dziewczyny wyszedł ze mnie taki skrzep krwi wielkości łyżki dzwoniłam do położnej i szpitala i powiedzieli że to normalne ale ja całą nerwowa jestem, czy któraś z was coś takiego miała? Powiedzieli że się czyszcze ale aż takie cos???
    Sylwia mi w pierwszym tygodniu po porodzie tez czasami takie jakby małe skrzepy krwi wyleciały - dzis juz prawie czysto jedynie czasami coś wyleci a tak to śluz zabarwiony krwią.
    Brzuszek też z dnia na dzień coraz lepiej wygląda.

• pillow Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

• paula22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ja także miałam skrzepy, teraz już od jakiegoś czasu jest czysto, dośc długo ze mnie leciało ale kończe już okres połogu więc minęło kilka dni temu

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto zdjęcia Michałka:) (oczywiście nie wszystkie)

https://www.facebook.com/MAREKBLACHNIOfotografia?fref=ts

Misiu bardzo dzielnie pozował, chcieliśmy jeszcze inne zdjęcia mu porobić ale niestety nie chciał spać:) jak wsiedliśmy do auta od razu zasnął :)

juicca, kaaasiaczek_, Lissa lubią tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hj

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ