MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Mój przez 10 dni ostatnio przytył 450gram (na cycu) położna mówiła że jak na miesiąc przyrost bedzie 600g to jest to w normie.
dziś był temat przyrostu wagi u dziacki na tvp2 mówiono, że 700g na miesiąc to prawidłowo więc podobne informacje podają marysia0312
ania_mr, pillow, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Oto zdjęcia Michałka:) (oczywiście nie wszystkie)
https://www.facebook.com/MAREKBLACHNIOfotografia?fref=ts
Misiu bardzo dzielnie pozował, chcieliśmy jeszcze inne zdjęcia mu porobić ale niestety nie chciał spać jak wsiedliśmy do auta od razu zasnął
super!!!!Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
świetne fotki , Michalek tak ładnie pozował
a dziś Mojemu maluszkowi jakies krostki wyskoczyły na powiece... jutro pierwsza wizyta patronażowa u pediatry , i w ogóle jakieś czerwone małe plamki ma na ciałku , może jakies uczulenie albo moje hormony wychodzą
tak ogólnie śpi Dawidek po 3 godzinki , pobudka na przebranie pieluchy , pierś i znów 3, 4 godzinki spania
dziś w nocy 2 razy pobudka była
Tez tak macie że wasze maluszki nie lubią przebierania pampersów? mój strasznie płacze , wystarczy że założe pampersa i już cisza
Jak płacze to mi sie serce kraja , ale znów jak uśmiecha sie na śnie i robi te swoje minki to taka uradowana jestem
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny za rady będziemy próbować na wszystkie sposoby.
marysia Michałek cudowny
juicca mój synek też nie przepada za zmianą pieluch. na początku strasznie płakał do puki nie założyłam pieluchy. teraz na śpiku jak zmieniam to zazwyczaj zdążę przed obudzeniem i obchodzi się bez krzykuMarysia0312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
i jestem po wizycie miałam krwiaka ktory wyszedł, na szczescie nie rosł bo byłoby bardzo źle. Ale wiecie co mnie wk... połozna przy porodzie mówiła że mi sie krwiak robi ale Pani Doktor stwierdziła że nie... i wyszło!!!!! Popierdoleni ludzie.... wrrr....
-
No to tak :
juicca- chyba masz rację- hormony. Mojego też zaczęło sypać od kilku krostek na powiekach teraz ma cholera całą twarz i dekolt i szyję i główkę OD dziś myję go w emulsji emolium i smaruję twarz też kremem emolium plus tanno- hermal - to czym się smaruje wypryski w czasie ospy. Lekarka poleciła- zobaczymy czy pomoże...
Co do wagi - Rysiek przybiera ok 300 gram tygodniowo. Kiedy miał 3 tyg. ważył 3800 a dziś 6,5 tyg. 5280 już . Zrobiła mu się podwójna bródka ;p Mała klucha.
Je kiedy chce- nie pilnuję czasu. Czasem zje co poł godziny 60ml a czasem co 3 h 120. plus cyc- ile ma ochotę \
Byliśmy na szczepieniu- horror ;( 2* w nóżkę i raz w rączkę- nigdy jeszcze moje dziecko tak nie płakało... ;( od razu po wyjściu dostał cyca - trzymał kurczowo przez 45 minut i zasnął. Obudził się i dalej potwornie płakał jak nigdy ... zjadł 120ml i dostał syrop przeciwgorączkowy i przeszło- teraz ładnie śpi, oby tak całą noc ... Pielęgniarka uprzedzała, że może być bardzo rozdrażniony i gorączkować plus płakać zupełnie inaczej niż dotychczas, na ulotce też jest to napisane w częstych przypadkach działań ubocznych, ale i tak serce mam w kawałkach ... może dlatego że Rysiu prawie w ogóle nie płacze a teraz strasznie cierpiał aż sie zapowietrzał chwilami
W każdym razie ciesze się, że go zaszczepiłam. Szczególnie na te pneumokoki. Mój brat w wieku 12 lat miał zakażoną krew ( to jest bardzo podobne do zapalenia opon mózgowo- rdzeniowych) strasznie to przeszedł- kompletny brak sił i checi do życia. Chyba jednak wole żeby Rysiek płakał podczas szczepień niż przechodził przez to czego możemy uniknąć .szczessciara, paula22 lubią tę wiadomość
-
pillow wrote:Aniu jak przygotowałaś tę kąpiel? Chodzi mi o ten krochmal
podobnie jak robi się kisiel, czyli 0,5l wody trochę zimnej odlewam aby rozmieszać 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej resztę wody gotuje potem rozpuszczoną mąkę dodaje do gotującej i chwilę mieszam robi się taka konsystencja jak kisiel. I dodaje do wanienki i mieszam z wodą przygotowaną do kąpielipillow lubi tę wiadomość