X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, jak wiecie mamy problem z zasypianiem, a prawdopodobnie MIELIŚMY :) Jestem bardzo dumna ze swojego syna a to dopiero początek drogi :)

Przeczytałam milion artykułów na temat zasypiania i mam za sobą kilka prób z różnymi metodami i jak tylko moje dziecko dostawało ataku histerii to oczywiscie wyciągałam cyca, brałam do naszego łóżka, bo zwyczajnie nie mogłam słuchać jak cierpi:(, ale chyba znaleźliśmy ZŁOTY ŚRODEK :)

Wczoraj po kąpieli dostał butle i mąż próbował go ululać. NIestety zaczął wpadać w dziką histerię , więc daliśmu mu SMOCZKA (tak, wiem zarzekałam się, że nie dam) -on nie specjalnie umie ssać więc delikatnie mu podtrzymywałam ale pięknie się uspokoił. Włożyliśmy go do kołyski i nuciłam kołysanki- mały oczyiście się śmiał, kopał próbował zaczepiać ale ja unikałam jego spojrzeń i nuciłam. Kiedy zaczął znów nerwowo płakać dałam mu smoczka in po 3 minutach się uspokoił a smoka wypluł patrzył na mnie i mrużył oczka i w końcu ZASNĄŁ !!! aaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAA byłam przeszczęśliwa :) cały proceder trwał ok pół godziny , w nocy dostał cycusia , ale jak zaczynał przysypiać odłożyłam go do kołyski i po kilkuminutach marudzenia zasnął :) Ok 9 zawsze jest drzemka przy cycu z cycem :/ a teraz śpi SAM w kołysce co prawda ze smoczkiem ale sam i zasnął też sam :) och daleka droga jeszcze przed nami ale są już małę sukcesy , bardzo się cieszę :):)

paula22, pillow, Endokobietka, kaaasiaczek_, ania_mr, juicca, Effcia28, szczessciara lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur ja tez bylam przeciwnikiem smoczka, do 6 tygodnia Jas nie dostal. W 6 tygodniu poszlam na pierwsza rehabilitacje a tam sie pyta rehabilitantka czy mam smoczek, a ja ze nie i kazala nam kupic. Powiedziala, ze dziecko ma taka wielka potrzebe ssania ze smoczek jest mu potrzebny przynajmniej do 6-7 miesiaca zycia. Tlumaczyla mi sie dziecko czasem musi rozladowac swoje emocje, a nie potrafi i smoczek moze mu w tym pomoc, inaczej rozladuje to placzem. Ja nie za czesto podaje smoczek, Jas go pociamka 5 minut i wypluwa. Smoczek tez super sprawdza sie na spacerku jak ma bunt siedzenia w wozku. Jeszcze jezdze gondola, jak widze z moga byc problemy to daje mu smoka przed wyjsciem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 15:03

Kocur, ania_mr, juicca lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula podajesz dziecku juz ta kaszke z glutenem?
    Ja podalam dzisiaj 6 raz, ale dodaje do odciagnietego mleka pol lyzeczki. Jas jakby dostal jakiejs wysypki ale zmienilam tez oliwke po kapieli na mleczko i chyba to to jest, a nie od glutenu. Kolo ust ma takie malutkie krostki, ale mysle ze to od tego ze ciagle sie mega slini.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EghG][/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:48

Effcia28, paula22, juicca, Endokobietka, Kocur, kaaasiaczek_, szczessciara, Marysia0312 lubią tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie zaczęłam eksperymentować z dodatkowym jedzeniem na razie idzie cały czas pierś, jak pójdę 22 lipca na szczepienie to się spytam :)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Paula podajesz dziecku juz ta kaszke z glutenem?
    Ja podalam dzisiaj 6 raz, ale dodaje do odciagnietego mleka pol lyzeczki. Jas jakby dostal jakiejs wysypki ale zmienilam tez oliwke po kapieli na mleczko i chyba to to jest, a nie od glutenu. Kolo ust ma takie malutkie krostki, ale mysle ze to od tego ze ciagle sie mega slini.
    nie jeszcze nie podaje, zacznę po skonczonym 5 miesiącu;)
    teraz wprowadzam warzywa, później owoce i po 5 ten gluten. Nie chce wszystkiego od razu;)

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie tez niechce wszystkiego naraz. Narazie wprowadzam raz dziennie 1/2 lyzeczki do odciagnietego mleka. Mam zamiar podawac mu 1/2 lyzeczki przez miesiac, potem 1 lyzeczke przez nastepny miesiac. A od skonczonego 6 to juz normalnie, tzn. wieksze ilosci. Za jakies 2 tygodnie bede wprowadzac warzywa, 1 na tydzien, wiec przez miesiac wyjda mi 4, a potem owoce.

pillow, paula22 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    teraz wprowadzam warzywa, później owoce i po 5 ten gluten. Nie chce wszystkiego od razu;)
    Paula i jak idzie z tymi warzywami?

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam wprowadzać warzywa... miałam się wstrzymać, ale mały jest tak zainteresowany jedzeniem, że zaczęlam mu podawać maleńkie ilości a od 3 dni to już osobno gotuję dla niego jakieś warzywko. Wiadomo, że więcej jest z tego zabawy i bałaganu, ale ślicznie otwiera dziubek jak wkładamy mu łyżeczkę do ust z papką :D Mamy już za sobą marchewkę, ziemniaka, brokuła i jabłuszko. Warzywa i owoce postanowiłm wprowadzać równocześnie naprzemiennie. Na razie mały wszystko chętnie je. Kupki nam trochę zzieleniały ;) Kaszkę do mleczka zacznę chyba wprowadzać od skończonego 5 miesiąca z resztą dopytam dziś na szczepieniu.

Mały zasypia sam ze smokiem- zero płaczu. Zjada butle lub pierś buzi w czółko , smoczek troszkę się pokręci i śpi. Z jednej strony jestem szczęśliwa że mały już nie płacze i nie potrzeba naszej interwencji z drugiej mega się boje, że tak się przyzwyczai do zasypiania ze smoczkiem, że przez najbliższe 3 lata nie będzie chciał zasypiać bez :( Kurcze, nie wiem co robić :(

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ghp.

• sylvia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały zasypia wiecZorem bez problemu jego godzin spania to 19:30-20 i już go nie ma :)

9 mamy ostatnie szczepienie. Ani nie gorączkuje ani nic :)

Niedługo pierwsza wyprawa Alex nad morze :)

Chcę już wprowadzać powoli warzywa powiedzcie mi prosze czy tylko miksujecie same gotowane warzywa czy dodajecie cos??

relgg7rfroacrbi5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

ania_mr, sylvia, kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość

• sylvia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    110vih2.jpg

11jxaae.jpg

zuo7j9.jpg

MÓJ SKARB

PRÓBOWAŁYŚCIE SŁOICZKOWEGO JEDZENIA MASAKRA... JA BEDE ROBIĆ SAMA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 12:24

Kocur, Marysia0312, paula22, kaaasiaczek_, pillow, Endokobietka, juicca, ania_mr, Effcia28 lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuje w parowarze bez niczego a później blenduje :) mój mały sporo spi. Wstaje ok. 8 o 9-10 spi później ok 12-13 później 14-17.3 a później 19.45-20 juz noc :) problem w tym ze najchętniej zasypiał y przy cycusiu teraz udało się przy smoczku. Inaczej niestety steka i w końcu zasnie ale niestety poprzedza to nawet pol godziny marudzenia :( bardzo wam zazdroszczę, musiałam gdzieś po drodze popełnić błąd z tym zasypianiem ze teraz tak się dzieje, no trudno na razie bede się wspomagać smokiem i pomalutku odzwyczajac najwyzej.

pillow lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Sylvia jaki Twoj synus pucolek :) Bystry chłopak :)
    Juicca a Dawidek o widać ,że mały rozrabiaka :)
    Pillow - wój synek na ym zdjeciu na bardzo dorosłego wyglada, przysojniak :)

Oj udały nam sie e marcowe maluszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:09

paula22, pillow, sylvia, Kocur, juicca, ania_mr lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Paula i jak idzie z tymi warzywami?
    Na razie dobrze;) była marchewka, ziemniak, dynia;)
    jedno warzywo daje 2-3 dni i 2 dni przerwy i wprowadzam nowe. dziś skończona dynia to za 2 dni albo ziemniak-szpinak albo pasternak lub brokuły.

sylvia ja próbowałam i np dynia okropna a Amelce bardzo smakowała. to bez przypraw więc wiadomo, że rarytas to nie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:18

Kocur lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede kupowac sloiczki, bo nie mam gdzie kupowac warzyw ekologicznych, a w te ze sklepu nie bardzo wierze.

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

Ja dokładnie tak samo :)

paula22 lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała od początku nauczona była zasypiania z misiem kładłam ja miś obok i wychodziłam ew smoczek. Jak wypadł wchodziłam i wkładałam trwało o na początku ok 20 minut.Jak zasnęła wypluwała smoczek to go odstawiałam i spokój całą noc :) Teraz 3 minuty i śpi :) Bardzo sobie to chwale i jestem dumna, że nie muszę kołysać , trzymać na rękach itp bo to głupota świata moim zdaniem. Teraz niunia kocha misia i bez niego nie zaśnie przytula go i od razu zasypia. POLECAM!

http://allegro.pl/vtech-baby-mis-do-usypiania-i4334358716.html

4afcc1255b.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówisz głupota świata ale nie wszystkie dzieci tak chcą zasypiać ... niezależnie od tego czy je tak nauczysz czy nie...

Endokobietka, NataliaK, szczessciara, Kocur lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ