X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:53

Kocur lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

ania_mr, Kocur, kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My j

Kocur lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Amelki dojrzałam drugą dolną jedynkę więc idą chyba 2 ząbki jednocześnie, kupiłam dziś Dentinox i czopki już gdyby co

pillow, Marysia0312, Kocur lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedź!

Kocurku super że Ryś się tak fajnie rozwija z ząbkami to już mały gentelman :D

U nas z kolei jak cale 4 mc noce byly przespane to od jakiś 2 tyg co bądź Maja idzie spać ok 21 a budzi sie ok 2-3 na zabawe! nie na mleko bo w ogóle nie jest głodna(chociaż zje jak jej zrobimy ale nie idzie po tym wcale spać) woli raczej pogadać pojeść swoje palce u stop itp :)trwa to tak ok 2 h więc wcale nie krótko :/ jest to trochę męczące wyglądamy z mężem jak zombi hehe no ale myślę że może to taki jakiś czas ma dziwny może zęby? chociaż ja tam u niej nic nie widzę jedynie co to hektolitry śliny...no cóż trzeba to przeżyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 16:50

ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• sylvia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie mam na nic czasu moj mały chce chodzić.. wiec maszeruje z nim po całym domu... spacery sie poprawiły odkąd siedzi.... minus zaczął pluć... jedzeniem wszytskim wiec wygladamy super po kaszce lub obiadku :)

ząbków nie ma :) dziś kupiliśmy skoczek ... zobaczymy czy bedzie mu sie podobać.. uwielbia zabawki które wydają dzwięki....

No i zaczyna się powoli raczkowanie... jak się przypomni że trzeba i nóżki i rączki używać :)

A co do bonów Hipp jestem zarejestrowana i nic nie dostałam :( gdzie to musze pobrać??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 17:49

pillow, ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• sylvia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm... to musze czekać :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia nasz też próbuje się prostować i zasuwać na nóżkach, ale ja nie pozwalam, więc z dnia na dzień z pełzania przeskoczył na raczkowanie. I najsmieszniejsze jest to, że u nas to rzeczywiście raczzkowanie bo chodzi do tyłu :D 2 kroki do przodu i 4 do tyłu a jak mu sie coś nie spodobna to obraca się jak rolka i w kilka chwil długość pokoju zaliczona ;/ oczy mam wokół głowy dosłownie. Najbardziej mnie denerwuje bo dziadkowie go stawiają i pozwalają mu chodzić za ręce :/ i mały chce to robić w domu oczywiście i kończy się to piszczeniem, szarpaniem itd. ;] plucie na topie przy kaszce w szczególności ;/ masakra... najpierw wydawało mi się to śmieszne, ale teraz mnie to najzwyczajniej w świecie wkurza.

Oleńka jak już się przebiły ząbki to już podobno ich sam wzrost nie boli :) więc smarowanie dziąsełek przyda się pewnie na następne :) Choć u nas górne jedyneczki bez żadnych grymasów z dnia na dzień się pojawiły. Słyszałam,że podobno po pierwszym ząbku równie bolesne moze okazać się wyżynanie ząbków ocznych :)

Pilow na pewno niedługo się pojawi ząbek :) u nas też pamiętam, że pilnowałam bardzo tej kropeczki na dziąśle i z dnia na dzień się przebił :)

a tu jeszcze ciekawy artykul o raczkowaniu, http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79404,3887874.html bo pewnie z dnia na dzień będzie coraz więcej bobasów wybierających ten środek transportu ;) Jak się okazuje to całkiem normalna sprawa, że dzieci najpierw raczkują a później siadają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 07:46

pillow lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow jeśli nie jest to nic nowego a to co już jadł to daj mu ze słoiczka tyle ile on chce;)

pillow lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo się nie odzywałam, w skrócie: po powrocie z wakacji jesteśmy super zadowoleni, loty samolotem dla Michałka zaliczone na piątkę :) praktycznie przespane, trochę przebawione :) kąpiele w morzu zaliczone, klimat mu sprzyjał, bo przebiły nam się dwie dolne jedynki :D skapnęliśmy się z mężem dopiero jak już były przebite, hehe, bo nie było żadnych objawów :D niestety musieliśmy po urlopie męża wrócić do rzeczywistości... ale z czystym sumieniem mogę Wam polecić zagraniczne wczasy z takim maluchem ;)

ps. wszystkiego najlepszego dla półroczniaków :D spóźnione, ale szczere ;)

ania_mr, paula22, Kocur, Endokobietka lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczyna wychodzić powoli górna dwójka, sądziłam że wyjdą dolne bądź górne jedynki a tu niespodzianka czuć już pod dziąsłem więc lada chwila pewnie wyjdzie :)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja byłam pewna że u nas bedzie teraz górna dwójka bo widać na dziąśle już od dłuższego czasu a z dnia na dzień wyskoczyła górna jedynka :) Te zęby to jednak wychodzą jak chcą :)

Kaaasiaczek fajnie ze wakacje się udały :) Gratulacje dla Michałka z okazji ząbków :) My wakacje zagranicą planujemy za rok, ale myślę o podróży pociągiem :)

Pilow daję rano od kilku dni dopiero nestle kaszkę ryżową o smaku bananowym taką co miesza się z mlekiem modyfikowanym . Na początku dawałam po pół porcji (na 80 ml mleka) i dopajałam cycem a dziś dałam całą porcję i zjadł ze smakiem :) My jesteśmy spóźnieni z glutenem więc zamiast do owoców dodaję manne do kaszki teraz. Karmię łyżeczką. Następną kaszkę już kupiłam to będzie też nestle bananowa ale po 6 miesiącu już do mieszania z wodą (ryzowo- mleczna).
    Zgadam się ze możesz spokojnie dawać Dawidkowi już więcej warzywek i owoców :) U nas był tydzień postu - czyli tylko cyc i po kilka łyżeczek obiadku i deserku, ale juz wszystko wróciło do normy dziś na obiadek poszedł pasternak z ryzem i indykiem (ze słoika 190 gram) i na deser całe jabłuszko i banan - uwielbia deserki aż pomrukuje przy jedzeniu i wydaje dźwięki typu "amniam ammmmm" :D

I od dzis sylabizuje ciągle "lala" czy też "dada" trudno mi to dokładnie rozszyfrować ale opócz "hejjjj" jakieś takie prawie słówko juz wychodzi heheh :D

Ale żeby nie było zbyt kolorowo to znów walczymy ze spaniem z piersią grrr , mały znów się domaga zebym z nim leżała podczas drzemek. Oczywiście mus to ssanie piersi w tym czasie. Już kilka tygodni temu też tak mięliśmy i zapomniał a teraz znów się tego domaga, ale cóż juz wiem że tylko konsekwencja mnie uratuje, ale za to 2-3 dni będziemy musięli się przemeczyć :(

kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo darmowych próbek - znalazłam na innym forum :)

https://klubmaluszka.hipp.pl/ Klub maluszka HIPP tutaj dostałam próbki mleka dla niemowlaków.

https://www.bebiko.pl/home/rejestracja/ również Bebiko rozdaje próbki mleka

https://www.bebilon.pl/rejestracja firma Bebilon przesłała mi dla maluszka słodkiego pluszowego misia :)

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html JOHNSON rozdaje mini próbki produktów dla maluszków

http://www.bobovita.pl/poradnik?check_cookie=1 Bobovita rozdaje poradniki żywienia małego dziecka

pillow, ania_mr lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ jesteśmy mamusiami na macierzyńskim to musimy oszczędzać :D więc http://zafree.com.pl/ na tej stronie są info o różnych darmowych próbkach (i nie tylko) produktów dostępnych na rynku . Czasem warto skorzystać- zwłaszcza kiedy wahamy się przed zakupem całego opakowania.

paula22 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupujecie na sezon jesien zima maluchom?;) chodzi mi o kurtki czapki itp;)

U nas gorszy czas, Amelka jak straci mnie z oczu to często płacze. W nocy popłakuje, jak mam ją przewijać w nocy to dosłownie ryk jest. Może to przez zęby, dodatkowo ma pupe odparzoną po tym wirusie od częstych kup;/

lprktv73nye615w2.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluś wcina słoiczki na 5 miesiąc aż się dymi... ale najbardziej lubi dynie z ziemniakami :) a kaszki to bananowa, morelowa, brzoskwiniowa, waniliowa i malinowa -nie bardzo mu wchodzi malina. Uwielbia bananowa.

Co do ubran na jesień to mamy rajstopki, kurtke czae szal rekawice spodnie i sweterki. Musze sie zaopatrzyc w spodnie ocieplane. No i wysokie adidasy kupilismy. Jeszcze na zime musze kupic śpiowr taki na sanki i do wózka :)

Kupilismy skoczka dla małego... mega fajny ale jeszcze miesiac musi poczekac bo za słaby kręgosłup ma. Tyle tam różności że chyba oszaleje :)

Wasze pociechy mają już zabki a mój nic :/

Kocur lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ