MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedź!
Kocurku super że Ryś się tak fajnie rozwija z ząbkami to już mały gentelman
U nas z kolei jak cale 4 mc noce byly przespane to od jakiś 2 tyg co bądź Maja idzie spać ok 21 a budzi sie ok 2-3 na zabawe! nie na mleko bo w ogóle nie jest głodna(chociaż zje jak jej zrobimy ale nie idzie po tym wcale spać) woli raczej pogadać pojeść swoje palce u stop itp :)trwa to tak ok 2 h więc wcale nie krótko jest to trochę męczące wyglądamy z mężem jak zombi hehe no ale myślę że może to taki jakiś czas ma dziwny może zęby? chociaż ja tam u niej nic nie widzę jedynie co to hektolitry śliny...no cóż trzeba to przeżyćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 16:50
ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja nie mam na nic czasu moj mały chce chodzić.. wiec maszeruje z nim po całym domu... spacery sie poprawiły odkąd siedzi.... minus zaczął pluć... jedzeniem wszytskim wiec wygladamy super po kaszce lub obiadku
ząbków nie ma dziś kupiliśmy skoczek ... zobaczymy czy bedzie mu sie podobać.. uwielbia zabawki które wydają dzwięki....
No i zaczyna się powoli raczkowanie... jak się przypomni że trzeba i nóżki i rączki używać
A co do bonów Hipp jestem zarejestrowana i nic nie dostałam gdzie to musze pobrać??Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 17:49
pillow, ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość
-
Sylvia nasz też próbuje się prostować i zasuwać na nóżkach, ale ja nie pozwalam, więc z dnia na dzień z pełzania przeskoczył na raczkowanie. I najsmieszniejsze jest to, że u nas to rzeczywiście raczzkowanie bo chodzi do tyłu 2 kroki do przodu i 4 do tyłu a jak mu sie coś nie spodobna to obraca się jak rolka i w kilka chwil długość pokoju zaliczona ;/ oczy mam wokół głowy dosłownie. Najbardziej mnie denerwuje bo dziadkowie go stawiają i pozwalają mu chodzić za ręce i mały chce to robić w domu oczywiście i kończy się to piszczeniem, szarpaniem itd. ;] plucie na topie przy kaszce w szczególności ;/ masakra... najpierw wydawało mi się to śmieszne, ale teraz mnie to najzwyczajniej w świecie wkurza.
Oleńka jak już się przebiły ząbki to już podobno ich sam wzrost nie boli więc smarowanie dziąsełek przyda się pewnie na następne Choć u nas górne jedyneczki bez żadnych grymasów z dnia na dzień się pojawiły. Słyszałam,że podobno po pierwszym ząbku równie bolesne moze okazać się wyżynanie ząbków ocznych
Pilow na pewno niedługo się pojawi ząbek u nas też pamiętam, że pilnowałam bardzo tej kropeczki na dziąśle i z dnia na dzień się przebił
a tu jeszcze ciekawy artykul o raczkowaniu, http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79404,3887874.html bo pewnie z dnia na dzień będzie coraz więcej bobasów wybierających ten środek transportu Jak się okazuje to całkiem normalna sprawa, że dzieci najpierw raczkują a później siadają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 07:46
pillow lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, długo się nie odzywałam, w skrócie: po powrocie z wakacji jesteśmy super zadowoleni, loty samolotem dla Michałka zaliczone na piątkę praktycznie przespane, trochę przebawione kąpiele w morzu zaliczone, klimat mu sprzyjał, bo przebiły nam się dwie dolne jedynki skapnęliśmy się z mężem dopiero jak już były przebite, hehe, bo nie było żadnych objawów niestety musieliśmy po urlopie męża wrócić do rzeczywistości... ale z czystym sumieniem mogę Wam polecić zagraniczne wczasy z takim maluchem
ps. wszystkiego najlepszego dla półroczniaków spóźnione, ale szczereania_mr, paula22, Kocur, Endokobietka lubią tę wiadomość
-
Aniu ja byłam pewna że u nas bedzie teraz górna dwójka bo widać na dziąśle już od dłuższego czasu a z dnia na dzień wyskoczyła górna jedynka Te zęby to jednak wychodzą jak chcą
Kaaasiaczek fajnie ze wakacje się udały Gratulacje dla Michałka z okazji ząbków My wakacje zagranicą planujemy za rok, ale myślę o podróży pociągiem
Pilow daję rano od kilku dni dopiero nestle kaszkę ryżową o smaku bananowym taką co miesza się z mlekiem modyfikowanym . Na początku dawałam po pół porcji (na 80 ml mleka) i dopajałam cycem a dziś dałam całą porcję i zjadł ze smakiem My jesteśmy spóźnieni z glutenem więc zamiast do owoców dodaję manne do kaszki teraz. Karmię łyżeczką. Następną kaszkę już kupiłam to będzie też nestle bananowa ale po 6 miesiącu już do mieszania z wodą (ryzowo- mleczna).
Zgadam się ze możesz spokojnie dawać Dawidkowi już więcej warzywek i owoców U nas był tydzień postu - czyli tylko cyc i po kilka łyżeczek obiadku i deserku, ale juz wszystko wróciło do normy dziś na obiadek poszedł pasternak z ryzem i indykiem (ze słoika 190 gram) i na deser całe jabłuszko i banan - uwielbia deserki aż pomrukuje przy jedzeniu i wydaje dźwięki typu "amniam ammmmm"
I od dzis sylabizuje ciągle "lala" czy też "dada" trudno mi to dokładnie rozszyfrować ale opócz "hejjjj" jakieś takie prawie słówko juz wychodzi heheh
Ale żeby nie było zbyt kolorowo to znów walczymy ze spaniem z piersią grrr , mały znów się domaga zebym z nim leżała podczas drzemek. Oczywiście mus to ssanie piersi w tym czasie. Już kilka tygodni temu też tak mięliśmy i zapomniał a teraz znów się tego domaga, ale cóż juz wiem że tylko konsekwencja mnie uratuje, ale za to 2-3 dni będziemy musięli się przemeczyćkaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość
-
a propo darmowych próbek - znalazłam na innym forum
https://klubmaluszka.hipp.pl/ Klub maluszka HIPP tutaj dostałam próbki mleka dla niemowlaków.
https://www.bebiko.pl/home/rejestracja/ również Bebiko rozdaje próbki mleka
https://www.bebilon.pl/rejestracja firma Bebilon przesłała mi dla maluszka słodkiego pluszowego misia
https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html JOHNSON rozdaje mini próbki produktów dla maluszków
http://www.bobovita.pl/poradnik?check_cookie=1 Bobovita rozdaje poradniki żywienia małego dzieckapillow, ania_mr lubią tę wiadomość
-
Ponieważ jesteśmy mamusiami na macierzyńskim to musimy oszczędzać więc http://zafree.com.pl/ na tej stronie są info o różnych darmowych próbkach (i nie tylko) produktów dostępnych na rynku . Czasem warto skorzystać- zwłaszcza kiedy wahamy się przed zakupem całego opakowania.
paula22 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co kupujecie na sezon jesien zima maluchom? chodzi mi o kurtki czapki itp;)
U nas gorszy czas, Amelka jak straci mnie z oczu to często płacze. W nocy popłakuje, jak mam ją przewijać w nocy to dosłownie ryk jest. Może to przez zęby, dodatkowo ma pupe odparzoną po tym wirusie od częstych kup;/ -
Aluś wcina słoiczki na 5 miesiąc aż się dymi... ale najbardziej lubi dynie z ziemniakami a kaszki to bananowa, morelowa, brzoskwiniowa, waniliowa i malinowa -nie bardzo mu wchodzi malina. Uwielbia bananowa.
Co do ubran na jesień to mamy rajstopki, kurtke czae szal rekawice spodnie i sweterki. Musze sie zaopatrzyc w spodnie ocieplane. No i wysokie adidasy kupilismy. Jeszcze na zime musze kupic śpiowr taki na sanki i do wózka
Kupilismy skoczka dla małego... mega fajny ale jeszcze miesiac musi poczekac bo za słaby kręgosłup ma. Tyle tam różności że chyba oszaleje
Wasze pociechy mają już zabki a mój nicKocur lubi tę wiadomość