MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia my tez nei mamy zabkow, nawet nie widze zeby cos tam chciało się przebijac. Jas nauczył się przekręcać na brzuszek dopiero, co mnie wkurza, bo oczywiscie polubil spanie na brzuszku, ale nie umie jeszcze odwrocic sie spowrotem, wiec czasem w nocy musze mu pomóc. My dalej na wakacjach u moich rodziców.
Kocur lubi tę wiadomość
-
A ja jeszcze nic nie mam :(A , sory.. Rękawiczki w reknie szczęki Planuję kurtkę i kombinezon na pewno i ze 2 pary butkow i ciepłe komplety dresów - zacznę od tych
http://www.pakamera.pl/moda-spodnie-hungry-one-spodenki-nr1045555.htm są zarąbiste !!!
Paula ja nie przewijam już od jakiś 3 miesięcy w nocy małego (odkąd zaczął przesypiać pierwsze noce) kupy w nocy nie robi, a pieluszka normalnie wytrzumuje do rana, nigdy nam nie przeciekła.
U nas jest krzyk i awantura o spanie przy cycu. Dziś było gorzej niż wczoraj, aż się boję jutra przy każdym zasypianiu są stęki ;/ tylko na dworze może spać ile się da i bez marudzenia (o ile chodzę - bo wejście do sklepu też kończy się awanturką) eh bokiem mi wyszły wakacje i odwiedziny dziewczynek. Rozpuścił się ten mój syn jak cholera ;/ -
kurcze fakt trzeba sie juz pomału zaopatrzac w ciepłe jesienne ubranka , wrzesien już nie taki upalny , potem raz dwa pazdziernik i zimowe miesiące
My mamy 5 dresików w rozmiarach od 74na teraz , do 86 w sobote pojedziemy kupic buciki czapeczki szaliczki i dokupic rajstopki a w pozniejszym czasie kombinezon zimowy -
Nasza po wczorajszym szczepieniu 3 dawka 5w1 zniosła całkiem nieźle i jak zwykle zero gorączki waży 6600 g i ma 72 cm
Jesli chodzi o kurteczki to ja mam 3 i płaszczyk na jesień i wszystkie w rozmiarze 74 oraz 6/9 mc wszystkie są dobre bo nieco za duże ale moja pannica jest drobna ale wysoka więc taki rozmiar jest ok. Wasze maluchy są większe więc ja bym się nad 86 zastanowiła...pillow lubi tę wiadomość
-
my mamy 2 kurtki na zimę (rozm. 9-12 m-cy) i kombinezon też 9-12 m-cy (zakryte nogi i ręce), a nie mamy nic na jesień. kurtki są fajne, ale np. my z M. nie lubimy ich, ze względu, że Misiek wiecznie koszulki ma podwinięte i plecy gołe i obawiam się, żeby tak samo nie było z kurtką, więc jak coś to kombinezon w zapasie, a na jesień szukam coś w rozm. 6-9 m-cy, czyli 74. bucików też wolałabym jeszcze na zimę nie kupować, ewentualnie jak zima będzie łagodna to może wtedy. no i mamy jeszcze śpiworek do wózka.
a odnośnie butów jeszcze, to do kurtek wolałbym coś w stylu tzw. butów "Emu", widziałam na stronie H&M mają być w sprzedaży, wiadomo, że w nich raczej nie pochodzi po chodniku, bo one mają tylko wyglądać i grzać serkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 18:05
juicca lubi tę wiadomość
-
hej kochane
my dziś po szczepieniu Dawid zniósł moment wkłócia bardzo dzielnie , tylko raz pisnął przy okazji zważyliśmy małego i zmierzyliśmy
waga 8280g i 67 cm
teraz tylko obserwowac małego
po wcześniejszych dawkach nic mu nie byłopillow lubi tę wiadomość
-
Juicca spory już jest Dawidek Dawidek
Kurcze natchnęłyście mnie na kompletowanie jesienno- zimowej garderoby i nie wiem co robić kompletnie ;[ Chyba będę kupowała na bieżąco. Dopiero końcówka sierpnia, do zimy z kombinezonem zdążę, a nie chcę wyrzucić pieniędzy na rozmiar 86 i potem użyć go 2 razy albo w ogóle, ale też nie chcę żeby mial kurteczkę do kolan czy na 3 razy podwijane nogawiki. Póki co kupiłam taki polarowy kombinezonik na jesień i komplety dresków 80-86 na teraz.
I niespodzianka... zamiast drugiej górnej jedynki wyszła dziś pierwsza górna dwójka oO Nie nadążam za tymi ząbkami a podobno zęby idą parami...kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak dawkuje się wit. D po 6 mż? U ortopedy byliśmy już dawno i mówił, że chyba tylko w okresie jesiennym i zimowym, ale nie pamiętam dokładnie i czy takie same dawkowanie? a w zaleceniach nie ma o tym mowy ;/
Skończyliśmy dziś opakowanie i nie wim czy kupić takie samo i dawać dalej codziennie? -
Ubrania większości mam po siostrze, teraz tylko dokupiłam pajacyki aby małą po kąpieli szybko ubierać bo w wodzie uwielbia się kąpać ale wychodzenie to już nie.
Widziałam że jakieś kurtki, kombinezony, zobaczy się w co będzie pasować a co nieKocur lubi tę wiadomość
-
Pilow jak wybiją się jedynki Dawidkowi to zobaczysz że kolejne raz-dwa się posypią
Ania widzę, że was dwójki też oszukały bo chyba z tego co pamietam też typowałaś na kolejne ząbki górne dwójki
Będę dawała tę wit. D bez zmian a 5.09 idziemy na szczepienie to dopytam
Rysio walczy o cyca jak lew oO już cały dzień mamy poukładany, ale popołudniowa drzemka to jest cyrk na kółkach:| daję mu butelkę w zamian i wcina ze smakiem. Przysypia przy niej ale jak tylko się kończy jest pisk i histeria. Dziś ponad godzinę usypiania oO Co dziwne pierwsza drzemka - zero problemów, na spacerze też i wieczorem ładnie idzie spać również.